QUOTE(oksanele02 @ 2014 04 10, 09:34)
Šiemet kai nusipirksiu tikrai bandysiu vazone keles paaugint ,as paprastas geltonas ir ruzavas bandziau vazone augint ,nu tos pacios atviram grunte nuostabios budavo ,pilnos ziedu ,ryskios ,o vazonuose lapai dideli o ziedu vos keli ir kai prasiskleide tai tokie neryskus su juodais taskiukais ,aiskiai matyt kad kazko nedadariau ,bet tik ko joms truko taip ir nesupratau nes ir tresiau ir purskiau ,ir su biriom trasom patresiau ,va tas laistymas buvo man neaiskus vis per karscius isdziudavo zeme ,tai pildavau vandens kad visad butu slapia ,nes ta durpe isdziudavo labai ,tai galvoju gal perlaistydavau ,?bet jei tik nepalaistydavau lapeliai nuvyte tokie budavo ,o ypac karsta diena vazonuose visi lapai nupiepe budavo ,o zemej grazus ?
o nuo mažytės vazone? Plius Kilė berods rašė apie tai, kad vien durpėj jas auginti negerai, nepasisavina visų trašų, plius faktas, kad durpė labai greitai išdžiūsta vasarą - o jos daug drėgmės išgarina per karsčius per lapus.
Aš vazonuose nuo mažyčių auginu, vis į didesnį vazoną persodindama, ne iškart į didelį.
Vakar dėl genėjimo neparašiau. Aš jų beveik negeniu, nes beveik visi mano augalai yra iš pašaknio ūglių tai jie savaime auga į viršų ir šakojasi viršuje, dažniausiai ką padarau tai nuo kamieno paskabau atžalėles, kad augtų kaip medelis. Esu genėjus priež užpraeitą žiemą. bet nusprendžiau, kad neapsimoka, jei telpa negenėtos, pavasarį negyvas šakas nugeniu.
Nereikėtų trumpinti šakų be reikalo, nes taip atitolinamas žydėjimas.