Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(dalmatinas @ 2014 04 16, 11:13)
sveika,

. dabar vėl pablogėjimas: hormonai, plazma ir konsiliumas dėl vaistų keitimo, Copaxone nebeveikia... tokia tad istorija verysad.gif

Sveikute, i kokius vaistukus pakeite?

O man tas koju sunkumas niekaip nepraeina..

Su Sv.Velykom visus smile.gif
Atsakyti
Sveiki kas leidziates rebifa? Ar gavote rebismart?
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2014 04 21, 21:35)

O man tas koju sunkumas niekaip nepraeina..

Su Sv.Velykom visus  smile.gif

labas, dar nepakeitė schmoll.gif, vis dar laukiu konsiliumo unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Itaria ir man IS verysad.gif Viskas prasidejo nuo akiu, skausmas akies, uzsidejo rukas, su vaistais praejo, bet po to vel pasikartojo, tik sykart liejimasis akyse ir nepraeina. MRT parode demielinizacinius zidinius, pirmadieni guluosi i ligonine tyrimams... Sesuo serga sia liga, tai beveik neturiu vilciu kad paneiks diagnoze. Bijau labai, bet ka daryt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Albe69 @ 2014 04 30, 19:37)
Sveikos 4u.gif

Itaria ir man IS verysad.gif Viskas prasidejo nuo akiu, skausmas akies, uzsidejo rukas, su vaistais praejo, bet po to vel pasikartojo, tik sykart liejimasis akyse ir nepraeina. MRT parode demielinizacinius zidinius, pirmadieni guluosi i ligonine tyrimams... Sesuo serga sia liga, tai beveik neturiu vilciu kad paneiks diagnoze. Bijau labai, bet ka daryt verysad.gif

Sveikute, o kaip sesuo jauciasi, kiek metu serga?
Kazkaip negirdejau apie seseris brolius sergancius, zinau tik mama su dukra.
Nors daktarai daznai klausia ar giminej neserga.
Nenusimink, jei ir bus gausi iskart vaistu ir sustabdysi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2014 05 01, 13:21)
Sveikute, o kaip sesuo jauciasi, kiek metu serga?
Nors daktarai daznai klausia ar giminej neserga.
Nenusimink, jei ir bus gausi iskart vaistu ir sustabdysi  4u.gif

Sesuo gerai jauciasi kolkas, serga visai neilgai, beveik pusmetis dar tik. Tik kai vaistus leistis pradejo buvo sunku, pykino, galva istisai skaudejo. Ai dar geria vaistus nuo depresijos. Sesuo jauna, dar tik 20 metu bus, man 25. As tai labiau bijau, kas ateity laukia, po kokiu 10 metu...O mama tai isvis is proto eina, dvi is triju dukru ta pacia nepagydoma liga serga.
Turiu klausima. Noreciau dar vieno vaiko, ar sergant sia liga galima ju turet? g.gif
Atsakyti
Laba,
mano vyrui itaria issetine skleroze. Paskaiciau sia tema, bet neradau atsakymo i mane dominancius kl, o skaityti visa foruma tikrai neturiu laiko, tad iskart atsiprasau, jei jau buvo apie tai kalbeta ir dekoju toms, kas atsakys.
Pas vyra pries metus rado demienializacijos zidiniu. Kaip sakiau itaria sia liga. Kazkaip iskarto nieko nedarem, nes niekas nepaaiskino kokia tai liga, tik siais metais pradejom labiau dometis ir vel pakartojo magnetini rezonansa. Rado nauju zidiniu. Kita savaite ji guldo i ligonine. Mes turim viena vaikiuka ir norim antro. Taciau kai vyrui rado pirma karta tu zidiniu gydytoja paklause ar dar planuoja vaiku, nes jei paskirs vaistu-vaiku laukti jau negalima del apsigimimu nuo vartojamu vaistu. Mano vyrui suprastejusi atmintis, jis sako kad gal ka ne taip suprato del vaistu poveikio busimam vaikiukui. Tai irgi buvo viena is priezasciu kodel nesityre iskarto toliau. Deja, situacija tokia, kad per metus as nepastojau, taciau toliau jau laukti nenorim, nes tai zaidimas su ugnimi. Zinau, kad ne cia reikia klausti, o gydytoju kabinete, taciau gal jus galit ka pakomentuot siuo klausimu. Tiesiog idomios nuomones. Itariu, kad kita sav jam jau paskirs vaistus, o as tikrai nepastosiu per savaitgali. Zodz.., ne kas..
Isvis, kiek skaiciau, niekur neradau jokiu atsiliepimu ar straipsniu sia tema..
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Albe69 @ 2014 05 01, 17:04)
Sesuo gerai jauciasi kolkas, serga visai neilgai, beveik pusmetis dar tik. Tik kai vaistus leistis pradejo buvo sunku, pykino, galva istisai skaudejo. Ai dar geria vaistus nuo depresijos. Sesuo jauna, dar tik 20 metu bus, man 25. As tai labiau bijau, kas ateity laukia, po kokiu 10 metu...O mama tai isvis is proto eina, dvi is triju dukru ta pacia nepagydoma liga serga.
Turiu klausima. Noreciau dar vieno vaiko, ar sergant sia liga galima ju turet? g.gif

Labukas, visi mes bijom ateities, bet gyvenimas bega pirmyn ir laikui begant ismoksti su tuo gyventi 4u.gif
Taip, vaiku galima tureti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Juvijo @ 2014 05 01, 17:24)
Taciau kai vyrui rado pirma karta tu zidiniu gydytoja paklause ar dar planuoja vaiku, nes jei paskirs vaistu-vaiku laukti jau negalima del apsigimimu nuo vartojamu vaistu.

Cia labiau galioja moterims, nes nestumo metu tikrai negalima vartoti vaistu. Grestu persileidimas.
Pasitarti reikia su gydytoja, pasakyti, kad planuojate vaikiuka, gal pakoreguotu kazka su tais vaistais.
Sergancioms moterims, kurios nori pastoti, reikia nutraukti vaistu vartojima. Moterims siuo atveju yra sudetingiau. Apie vyrus nelabai ka galiu komentuoti, bet manau, kad iseiti tikrai galima rasti.
Papildyta:
QUOTE(Apart @ 2014 05 01, 13:21)

Tikrai yra tokiu atveju kai serga seserys ir broliai.

Mano giminej niekas tokia liga neserga, o vat man nuskilo.
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2014 04 21, 21:35)

na va, aš jau po konsiliumo, palieku copaxone vartotojų gretas ir papildau beta interferonų, žiauriai bijau tų gripo simptomų, bet, deja, neturiu pasirinkimo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2014 05 02, 13:55)
na va, aš jau po konsiliumo, palieku copaxone vartotojų gretas ir papildau beta interferonų, žiauriai bijau tų gripo simptomų, bet, deja, neturiu pasirinkimo verysad.gif

o tai kokius butent paskyre? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteleee26: 02 gegužės 2014 - 18:28
QUOTE(dalmatinas @ 2014 05 02, 14:55)

Sveikute, man tai nieko baisaus tie salutiniai, Ibuprom isgeriu ir praeina, dabar arba negeriu arba atsikelus isgeriu jei galva skauda ir lauzo- matysi pagal save.
Tai Betaferon paskyre kaip supratau?
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2014 05 02, 19:28)
o tai kokius butent paskyre? smile.gif

Betaferon...
pirmadieni pamokys kaip leistis doh.gif
o jus ir i rankas leidziates? paciam juk niekaip neiseis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 03 gegužės 2014 - 21:12