Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

o tai jus merginos, kai einat siuntimo pas savo seimos gyd. kraujo tyrimo nepasidarot? As kelinta diena kokia visa apsunkus jauciuosi, taip negera, atrodo vos kojas pavelku..
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2015 06 18, 12:18)
o tai jus merginos, kai einat siuntimo pas savo seimos gyd. kraujo tyrimo nepasidarot? As kelinta diena kokia visa apsunkus jauciuosi, taip negera, atrodo vos kojas pavelku..

man paskutiniu metu irgi lebai ne kas sad.gif ir kojos aptirpsta, sunkios, ir tie skausmai baisūs, bet dar vis laukiu... vaistų išsirašyti tik rugpjūtį...
Atsakyti
Juratema, as kai kitus vaistus naudojau visada poliklinikoj liepdavo tyrimus daryt, po menenesio Gilenijos naudojimo atejau vaistu santariskese ir tyrimus padare, si karta atejau, sako kur tyrimai, sakau, kad niekas nesake, kad reikia atsinest kazka smile.gif tai dar karta padare santariskese, bet jau perspejo kita karta pasidaryt poliknikoj krauja ir akis pasitikrint smile.gif
Atsakyti
Jo, akis tai butinai ir ne siaip regejima, bet butent del geltonosios demes reik tikrintis, man akiu gyd. tai net dave toki tinkliuka kad namie sekt galeciau, ir jei kas negerai, kreiptis tada. Pas mane kraujas geras, limfocitai kaip ir priklauso-sumazeje, bet ne kritiskai, o dabar kelinta diena nesuprantu kas darosi, tai kojos uztirpe abi, tai tik padai, siandien kaires rankos pirstas ir visa ranka apsunkus kazkokia-zodziu metosi, neapsisprendzia, per kur islyst..dar taip nebuve-nu budavo pradeda kazka kabint ir jau stipreja tirpimas, blogeja, o dabar kvailioja, tai tikiuosi kad gal issigulesiu as sita mini pakvailiojima savo IS
Atsakyti
Pas mane po 2 menesiu su Gilenya leukocitai sekmingai krenta sad.gif kolkas paliko vaistus menesiui ir ziures kas toliau vyksta g.gif as tai nuolat pavargus, be jegu visai vaikstau, noro kazka daryt visai nera, atrodo tik lovoj gulet sad.gif bet pagalvoju, pajusim cia mes koki teigiama siu vaistu poveiki ar ne unsure.gif juk leukocitai nukrite, tai daktare sake liga tipo miega giliai smile.gif
Atsakyti
ruteleee26, jei leukocitu kiekis nukrites liga miega? gerai supratau? tai jeee thumbup.gif tegul tik miega. pas mane tai stipriai nukrites, gydytoja sake stabdys sita gydyma jei dar labiau nukris. bet tai kame tada saknys? jei daug- tai umeja, jei mazai tai sustoja. tai kaip ir ok tada turetu but, blogai suprantu>?
Atsakyti
QUOTE(sypsena000 @ 2015 06 20, 15:08)
ruteleee26, jei leukocitu kiekis nukrites liga miega? gerai supratau? tai jeee thumbup.gif  tegul tik miega. pas mane tai stipriai nukrites, gydytoja sake stabdys sita gydyma jei dar labiau nukris. bet tai kame tada saknys?  jei daug- tai umeja, jei mazai tai sustoja. tai kaip ir ok tada turetu but, blogai suprantu>?

na man daktare sake, jei nukrite leukocitai vadinasi vaistai veikia ir liga miega, bet tas nukritimas turi ir juodaja puse, kad labai sumazejes atsparumas bet kokiai infekcijai schmoll.gif net persalimas gali but pavojingas, liepe nesigydyt paciai ir jei jau kimba stiprokai iskart antibiotikai ir kraujo tyrimas. Taip pat vengti kontakto su serganciais zmonem smile.gif ir kartais pagalvoji visgi baisoka, kai aplinkui visokiu bacilu ir infekciju knibzda verysad.gif todel ir sako, kad jei nukris zemiau leistinos ribos tai stabdys vaistus, nes visiskai be imuniteto but pavojinga doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteleee26: 20 birželio 2015 - 23:00
As su kvailu klausimu. Ar gali del IS nukenteti laktacija? Turincios vaikuciu gal pasidalintumet patirtimi apie zindyma sergant IS?
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2015 06 22, 23:04)
As su kvailu klausimu. Ar gali del IS nukenteti laktacija? Turincios vaikuciu gal pasidalintumet patirtimi apie zindyma sergant IS?

Tokiu dalyku negirdėjusi, maitinau kiek galejau.
Atsakyti
QUOTE(S@gi @ 2015 06 23, 19:40)
Tokiu dalyku  negirdėjusi, maitinau kiek galejau.

Supratau. Nes man bedos su (.), mazai pieno...
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2015 06 23, 21:30)
Supratau. Nes man bedos su (.), mazai pieno...

Mažai pieno ir pas mane buvo, bet nemanau, kad tai su IS susiję.
Atsakyti
Aš taip pat nemanau, kad susiję. Pirmą kartą gimdydama dar nesirgau, antrą jau sirgau, bet laktacija niekuo nesiskyrė: pieno buvo mažai. Nieko negalėjau padaryti. Nutraukinėdavau, kad žinočiau kiek vaikas išgeria, o kiek trūkdavo primaitindavau. Nežinau, gal čia genetika lemia. Mano mama irgi labai mažai pieno turėdavo. Mano draugė pieno neturėjo kur dėti, į kriaukllę nutraukinėdavo, jos mama taip pat. Ir nereikėjo tam nei ypatingų pastangų, nei nusiteikimo. O aštaip norėjau maitinti, visą mėnesį prasigalavau, viską išbandžiau, bet pieno nedaugėjo. Galiausiai pavargus supratau, kad geriau reikia jėgas racionaliau naudoti, taip bus pačiam vaikui geriau. Nutraukdavau, primaitindavau, vaikas buvo sotus, pradėjo geriau miegoti, aš pailsėdavau, jėgas atgavau ir pusę metų to pieno buvo, tiek kiek buvo. Nemažėjo. Bet nutraukinėdavau ir naktimis. Kai tik nustodavau nutraukinėti naktį, iš karto pradėdavo mažėti ir pamažu dingdavo.
Atsakyti