Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ruteleee26 @ 2015 04 25, 19:08)
Beje norejau paklaust tu, kurie vartoja gilenya, kaip buvo su pulsu pradzioje? as vartoju trecia diena ir pulsas mano apie 60 nuolat, jauciuosi silpnokai, bandau kava gerti, kad vel zvalesne tapciau, nes  atrodo prigulsiu ir issijungsiu ir dar nuolat salta, idomu ar cia verta sunerimti ar nieko baisaus?
[

Sveiki, manau, kad labai jaudinti nereikia, jeigu vartojate labai neilgai. Man beveik visą pirmą mėnesį buvo kažkokia keistoka savijauta: širdis permušdavo, gerklėje tarsi plaka, pulsas sumažėjęs ir miego vis norėdavau, skaudėdavo gerklę, tiksliau limfazgius, bet kažkaip pakui pradėjo viskas normalizuotis ir po kokio mėnesio, gal net nepilno, visai jokių šalutinių nejaučiau smile.gif Aišku, jeigu ten širdelė labai pradėtų nerimauti, tai laukti to pagerėbjimo ir nieko nedaryti gal nereikėtų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(easy22 @ 2015 04 25, 08:58)
Labas rytas,
Kad tik ir toliau vaistukai tiktų  4u.gif
kurios vartojate Gilenija, sakykite kiek prieš tai vaistų vartojote? turiu galvoje Avonex, copaxone ir kt  blush2.gif

Aš prieš Gilenya vartojau Avonexą (2009 pradėjau), paskui Betaferoną (2012 pradėjau), bet visą tą laiką ir buvo laaaabai stiprūs šalutiniai, visus tuos metus po kiekvienos dozės gerdavau Ibuprofeną 600 stiprumo, nes be jų tai pasidarydavau ligonis didžiausias kelioms dienoms, būdavo ir paūmėjimų. Dabar tai, tfu tfu tfu, bet labai gerai jaučiuosi, jokių šalutinių, žodžiu, esu sveikas ir laimingas žmogus smile.gif
Atsakyti
copaxone vienus metus paumejimai 9 per metus, betaferona vienus metus paumejimaį penki per metus. Gilenya jau trys metai - po poros metu tylos prasiedejo smagumai jau č paumejimai per metus ir gan prasta savijauta , uzsenio salyse gaunaciu yra daugiau ir jie pasidalino patirtimi, kad gilenya sekmingai sustabde paumejimus tik dviems metams sad.gif na bet tikiuosi kad jie vistiek tinka blush2.gif

QUOTE(easy22 @ 2015 04 25, 09:58)
Labas rytas,
Kad tik ir toliau vaistukai tiktų  4u.gif
kurios vartojate Gilenija, sakykite kiek prieš tai vaistų vartojote? turiu galvoje Avonex, copaxone ir kt  blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Maartaa @ 2015 04 26, 15:02)
Sveiki, manau, kad labai jaudinti nereikia, jeigu vartojate labai neilgai. Man beveik visą pirmą mėnesį buvo kažkokia keistoka savijauta: širdis permušdavo, gerklėje tarsi plaka, pulsas sumažėjęs ir miego vis norėdavau, skaudėdavo gerklę, tiksliau limfazgius, bet kažkaip pakui pradėjo viskas normalizuotis ir po kokio mėnesio, gal net nepilno, visai jokių šalutinių nejaučiau smile.gif Aišku, jeigu ten širdelė labai pradėtų nerimauti, tai laukti to pagerėbjimo ir nieko nedaryti gal nereikėtų smile.gif
Papildyta:

Aš prieš Gilenya vartojau Avonexą (2009 pradėjau), paskui Betaferoną (2012 pradėjau), bet visą tą laiką ir buvo laaaabai stiprūs šalutiniai, visus tuos metus po kiekvienos dozės gerdavau Ibuprofeną 600 stiprumo, nes be jų tai pasidarydavau ligonis didžiausias kelioms dienoms, būdavo ir paūmėjimų. Dabar tai, tfu tfu tfu, bet labai gerai jaučiuosi, jokių šalutinių, žodžiu, esu sveikas ir laimingas žmogus smile.gif

Sveiki! Paskaičiau ir juokas paėmė, kaip vienodai gyvename ligos atžvilgiu. 11 metų avonex, šalutiniai, ibuprofenas 600 ir Gilenya. Paskui širdelės lambada, pulsas, miegas ir pagaliau ramuma. Tuoj baigsis pirmas mėnuo su piliulėm. Geriu kaip maisto papildus kasdien thumbup.gif
Atsakyti
As su Gilenya antra savaite ir stai jau persalimas pakirto, idomu ar cia daznai db puls tie virusai g.gif prie pulso zemo jau kaip ir pripratau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2015 05 04, 14:50)
As su Gilenya antra savaite ir stai jau persalimas pakirto, idomu ar cia daznai db puls tie virusai g.gif prie pulso zemo jau kaip ir pripratau smile.gif

Sloga ir manęs nepaleidžia. Kai pulsas žemas buvo tai bent pamiegojau thumbup.gif o dabar vėl nesimiega doh.gif
Atsakyti
Su gilenya 2 metus man nebuvo jokiu persalimu ir t...t.. po dvieju metu pradejau sirgti ir gydytoja liepe be antibijotiku vartojant gylenya nesigydyti nezinau net kodel g.gif

QUOTE(ruteleee26 @ 2015 05 04, 15:50)

Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2015 05 04, 14:53)
Sloga ir manęs nepaleidžia. Kai pulsas žemas buvo tai bent pamiegojau  thumbup.gif  o dabar vėl nesimiega  doh.gif

As ir pastebejau, kad pradejus vartot gilenya, miegasi taip gerai, o pries tai miegas pora savaiciu buvo labai prastas schmoll.gif
gal reikia vitaminu gert daugiau, kad persalimai nepultu taip stipriai, bet as tik ledu suvalgiau ir prasidejo sad.gif
Atsakyti
Na va vartoju Gilenya jau 3 sav. smile.gif Viena ryta atsibundu su siaubingai dideliu pulsu, vakare isgeriau syrupa nuo kosulio, nezinau ar turejo itakos, pradejau panikuot, ka daryt juk propronololio gert negalima, galvojau gal greitaja kviest, atlikau specialu kvepavimo pratima ir pulsa pavyko kiek sumazint, veliau pasimatavau spaudima aukstas, vos nuejau iki vaistines kaptoprilio, jis spaudima kazkiek aptvarke, bet vistiek visa diena pulsas ir spaudimas sokinejo, vakare dar pradejo skaudet slapimo pusle ir pajutau, uzdegimas prasideda, aisku prisigerus vaistu pavyko sutvarkyti kai kurias problemas, bet spaudimas sokineja kasdien kolkas sad.gif zodziu sunki mano draugystes pradzia su siais vaistais, tikiuosi tai laikina smile.gif
Atsakyti
Man irgi vienu metu labai spaudimas sokinejo, kaip bobute nuo kraujospudzio aparato neatsitraukdavau doh.gif ir pulsas labai kilo, ir nors ir negalima, bet pageriau pora savaiciu metroprololio, po pusiuke 25 mg ryte ir vakare, na ir sustate viska i savo vietas thumbup.gif o kas del virusu kibimo, tai nezinau/dukra jau pora kartu sirgo, bet as kazkaip atsilaikau smile.gif siaip man gilenyja super, labai gerai toleruoju, avonexo tai net didziausiam kosmare nenoriu prisimint.. schmoll.gif schmoll.gif laikykites margaites, va visom 4u.gif
Atsakyti
Aciu Juratema 4u.gif stengiames laikytis, vasara ant noses, turi but gerai viskas smile.gif
Atsakyti
na jau nezinau nei ka galvot...kaip nesiseka... verysad.gif pries pora savaiciu griuvau, vienas kelis nieko, o kitas labai skaudejo, nepaejau kelias dienas, jau po truputi po truputi gerejo, tik laiptais lipant skaudejo..ir ka siandien kritau ant laiptu, vel ta pati keli smarkiai susimusiau, ir kitos kojos ciurna pasitempiau, ar ka as ten jai padariau/skauda begalo verysad.gif sedziu zliumbiu, ryt jauciu is lovos nepajegsiu islipt, o poryt reik i poliklinika "zarna ryt" neysivaizduoju kaip reiks nueit ir ka daryt...ir galva kazkaip svaigsta.. verysad.gif negi cia koks paumejimas prasidejo?
kaip jus mergytes laikotes?
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2015 05 19, 14:32)
na jau nezinau nei ka galvot...kaip nesiseka... verysad.gif  pries pora savaiciu griuvau, vienas kelis nieko, o kitas labai skaudejo, nepaejau kelias dienas, jau po truputi po truputi gerejo, tik laiptais lipant skaudejo..ir ka siandien kritau ant laiptu, vel ta pati keli smarkiai susimusiau, ir kitos kojos ciurna pasitempiau, ar ka as ten jai padariau/skauda begalo  verysad.gif  sedziu zliumbiu, ryt jauciu is lovos nepajegsiu islipt, o poryt reik i poliklinika "zarna ryt" neysivaizduoju kaip reiks nueit ir ka daryt...ir galva kazkaip svaigsta.. verysad.gif negi cia koks paumejimas prasidejo?
kaip jus mergytes laikotes?

Oi laikykis 4u.gif

As tai kolkas skustis negaliu, jauciuos puikiai ax.gif Aisku poto atsiimsiu uz ta visa laika su kaupu doh.gif
Atsakyti