Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(juratema @ 2015 01 28, 20:36)
Smagu Lumi  4u.gif
Pirma karta kai susileidau, tai vyras galvojo kad mirsiu...pabaigoj gulejau ant grindu klozeta apsikabinus, nepajegiau net ant koju pastovet..o veliau tai irgi-susileidus baisus skausmas, kol ismokau antra ibuprofeno gert kazkur po 4 val., kad neliktu nei tarpelio be jo veikimo...ir sekancia diena viso kuno skausmas ir temperatura-zodziu 2 paros is gyvenimo kas savaite iskrisdavo...ir kazkur trecia diena po leidimo baisiai durio vieta skaudedavo...Baisu ir prisimint...nors yra, ir kam tinka...easy22 laikykites, meginkit susidraugaut su vaistuku  4u.gif

viską labai panašiai aprašėte kaip man būna sad.gif bet tikrai skaičiau istorijų, kad apsipranta žmonės ir vėliau nebebūna taip blogai. Labai tikiuosi patekti į jų tarpą blush2.gif tik labai norėtųsi kažkaip tą pykinimą apeiti arba atrasti kuo nuslopinti. Kas keisčiausia, aš leidžiuosi penktadieniais o pykina stipriausiai trečiadieniais g.gif praeitą kartą dar galvojau gal šeip nuo ko, bet antras kartas ir tokia pati eiga...
Atsakyti
O as Avonexa visai neblogai toleruodavau, aisku po susileidimo pirmus pora menesiu papurtydavo pora valandu, bet kita diena budavo viskas gerai. Po poros menesiu tik isgerdavau ibuprofeno jokiu salutiniu, visada I uzpakali leisdavausi, nes man geriausia, i koja Avonexa bijodavau leistis huh.gif bet pakeite veliau i Rebifa kadangi vistiek buvo paumejimai kasmet sad.gif su Rebifu po men, susileidus galiu ir i sokius varyt. nes kaip ir nieko nevyksta, susileidus iskart i skrydi skubejau i uzsieni ok.gif bet ir vel turbut keis i gilenya, idomu kaip su jais seksis draugaut g.gif tik va infekcijos kimba tai slapimtakiu daznai, tai siaip visokios doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteleee26: 28 sausio 2015 - 20:32
QUOTE(easy22 @ 2015 01 28, 18:13)
Labai tikiuosi, kad reikia tik laiko priprasti  unsure.gif nes šiandien taip juoda viskas atrodo sad.gif
kitą savaitę darysiuosi kraujo tyrimą, bus 3 savaitės kai leidžiuosi. o paskui sakė jau vaistus išrašinės 3 mėnesiams tai kas 3 mėn ir kraują tikrinatės ar dažniau?  blush2.gif

Pirmus metus as dariausi kas tris menesius. Seimos daktare dar bande kazka sakyti, kad ko cia taip daznai, tai pasakiau, kad man brangi mano sveikata. Paskui uztenka du kartus per metus.
Papildyta:
QUOTE(ruteleee26 @ 2015 01 28, 20:30)
O as Avonexa visai neblogai toleruodavau, aisku po susileidimo pirmus pora menesiu papurtydavo pora valandu, bet kita diena budavo viskas gerai. Po poros menesiu tik isgerdavau ibuprofeno jokiu salutiniu, visada I uzpakali leisdavausi, nes man geriausia, i koja Avonexa bijodavau leistis  huh.gif

Dabar Avonex galima tik i koja, nes svirkstus pakeite autoinjektoriai su zyyymiai trumpesne adata. I uodega leidziant su dabartiniu svirkstu, vaistas nepasiektu raumens. As svirksta pati bijodavau paniskai smeigti i koja, leisdavo visada vyras. Su autoinjektorium be problemu, nieko nesimato, labai patogu.
Atsakyti
oi, o man tas autoinjektorius tai panika kele-kazkokia baime buvo to smugio...ir pridedu prie kojos-viens du trys-ir atrodo pirstas numirsta ir neklauso...( tai paskui jau dukra isiprasiau kad atejus paspaustu..svirkstas geriau buvo-atrodo ir gyly ir greiti pasireguliuoji,o cia-brrrr...ne man schmoll.gif
Atsakyti
As tik viena karta rebifa susileidau su autoinjektoriu ir to labai pasigailejau sad.gif visu pirma suleidzia labai greitai, del to iskart melyne didziule ir injekcijos vietoje labai skauda pora valandu, beto kaip pastebejau, kai greitai vaistai suleidziami iskart salutiniai labai sustipreja, todel rebifa ir avonexa visada leisdavausi be autoinjektoriu ir labai letai. Tai va, ka kankina stiprus salutiniai pabandykit vaistus leistis labai letai, jei yra galimybe leistis ranka smile.gif su avonexu pirmus kartus man reikedavo net 600 mg ibuprofeno, po keliu men uztekdavo 200 mg arba isvis nieko smile.gif
Atsakyti
Avonexo nera galimybes kitaip leistis, nes ten tas svirkstas integruotas i autoinjektoriu, vienkartinis jis
Atsakyti
Padare vakar Magnetini rezonansa ir stai per 2 metus du nauji zidiniai vartojant rebifa sad.gif liudna pasidare, kad liga vis gi nemiega, taip tikejausi, kad rebifas uzmigdys ilgam, paverkiau, apsiraminau ir supratau, kad tai nieko nepades, reikia susiimt ir nepasiduot liudnom mintim schmoll.gif balandi turbut jau guldys gilenijai smile.gif Kaip jauciates jau vartojancios? kaip salutiniai ir ar jauciasi kazkoks teigiamas poveikis IS?
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2015 01 30, 21:11)
Padare vakar Magnetini rezonansa ir stai per 2 metus du nauji zidiniai vartojant rebifa sad.gif liudna pasidare, kad liga vis gi nemiega, taip tikejausi, kad rebifas uzmigdys ilgam, paverkiau, apsiraminau ir supratau, kad tai nieko nepades, reikia susiimt ir nepasiduot liudnom mintim schmoll.gif  balandi turbut jau guldys gilenijai smile.gif Kaip jauciates jau vartojancios? kaip salutiniai ir ar jauciasi kazkoks teigiamas poveikis IS?

Laba, uzjauciu, man irgi vis nauji zidiniai isryskedavo, paumejimai buvo, naudojant avonexa per 2 metus 4 kartai ligoninej..labai bogi jauciausi po paskutinio paumejimo ir solumedrolio net sunku buvo vaisciot..praejo pora menesiu kol atsistaciau, bet as leidausi cerebrum ir galium, gal jie man ir padejo..Paskyre gilenija-jauciuosi kol kas puikiai, pasaliniu jokiu (na buvo pora kartu kai lyg sirdute pabildejo) bet visumoj-pasakalyginant su leidziamais
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2015 01 30, 23:08)
Laba, uzjauciu, man irgi vis nauji zidiniai isryskedavo, paumejimai buvo, naudojant avonexa per 2 metus 4 kartai ligoninej..labai bogi jauciausi po paskutinio paumejimo ir solumedrolio net sunku buvo vaisciot..praejo pora menesiu kol atsistaciau, bet as leidausi cerebrum ir galium, gal jie man ir padejo..Paskyre gilenija-jauciuosi kol kas puikiai, pasaliniu jokiu (na buvo pora kartu kai lyg sirdute pabildejo) bet visumoj-pasakalyginant su leidziamais

Na as jau laukiu, kada paskirs gilenya, nes kazkaip atrodo leidiesi ta rebifa, o kazin ar yra kazkokia bent nauda unsure.gif siaip iki naujuju metu tai tikrai gerai jauciausi, variau be stabdziu, o po svenciu jau sveikata kiek prastesne schmoll.gif o db dar reikia skiepytis nuo vejaraupiu ir tik tada gales guldyt gilenijai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2015 01 30, 23:08)

Sveikos, aš irgi jau vartoju gilenya (jau 3 mėnesiai), tai jau trečias mano gydymas...Bet kol kas esu labai patenkinta, jeigu ne tas vaistų gėrimas, tai pamirščiau, kad sergu. Esu laimingiausia, kad nėra jokio šalutinio thumbup.gif . Aišku, pakrito kraujo rodikliai, bet dar ne žemiau normos, vadinasi, vartoti galiu. Bijau, kad nebekristų, nes šitie vaistai man išsigelbėjimas, nes prieš tai vartoti vaistai kėlė nežmoniškus šalutinius. Taip kad, baisu prisikalbėti, bet tfu tfu tfu (kad tik neprisišnekėčiau) - Gilenya pagerino mano gyvenimo kokybę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2015 01 30, 22:11)
Padare vakar Magnetini rezonansa ir stai per 2 metus du nauji zidiniai vartojant rebifa sad.gif liudna pasidare, kad liga vis gi nemiega, taip tikejausi, kad rebifas uzmigdys ilgam, paverkiau, apsiraminau ir supratau, kad tai nieko nepades, reikia susiimt ir nepasiduot liudnom mintim schmoll.gif  balandi turbut jau guldys gilenijai smile.gif Kaip jauciates jau vartojancios? kaip salutiniai ir ar jauciasi kazkoks teigiamas poveikis IS?

sveikos,

aš irgi su Gilenya jau antras mėn., žinoma, kad patogu kai nereikia leistis, bet, kad tik padėtų, tai ir triskasrt per dieną badyčiaus bigsmile.gif
pašalinių nejaučiu, pradžioj širdutę padurdavo, geriu kalio chloridą papildomai ir nustojo durt, kad gelbėtų, keistų situaciją, tai man, deja, kolkas ne schmoll.gif prieš paskutinį (lapkričio mėn.) pablogėjimą jaučiausi geriau, bet čia kiekvienam individualu...
sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu ,merginos, uz atsiliepimus 4u.gif
Atsakyti