Laba diena,
Noriu paklausti, o ar visiems tas vaistų sulašinimas nuima pablogėjimą? ar atstato tą ko pridirbo IS? aš po ligoninės jau beveik 2 savaitės, bet realiai nelabai kas pasikeitė, kažkiek sumažėjo galvos skausmai, bet kojų išliko ir šlubavimas nesumažėjo
ir dar, kiek maždaug laiko laukėte konsiliumo dėl prevencinių vaistų?
QUOTE(easy22 @ 2014 12 17, 08:16)
Laba diena,
Noriu paklausti, o ar visiems tas vaistų sulašinimas nuima pablogėjimą? ar atstato tą ko pridirbo IS? aš po ligoninės jau beveik 2 savaitės, bet realiai nelabai kas pasikeitė, kažkiek sumažėjo galvos skausmai, bet kojų išliko ir šlubavimas nesumažėjo
Jei per 2 savaites po lasinimo paumejimas nepraejo tai manau reiktu nedelsti ir kreiptis i neurologus, galbut tos dozes jums neuzteko geriau nelaukti, kad neliktu pasekmiu, nes siaip steroidu poveikis jauciamas beveik iskarto
QUOTE(ruteleee26 @ 2014 12 17, 19:02)
Jei per 2 savaites po lasinimo paumejimas nepraejo tai manau reiktu nedelsti ir kreiptis i neurologus, galbut tos dozes jums neuzteko geriau nelaukti, kad neliktu pasekmiu, nes siaip steroidu poveikis jauciamas beveik iskarto
vat man ir keista, praeitus kartus pagerėdavo po pirmos lašinės, o šį kart galima sakyti nebuvo poveikio, bet gydytojai nusprendė, kad užtenka ir akis pradėjo labai skaudėti
dabar laukiu konsiliumo dėl prevencinių vaistų, bet nežinau kada ateis mano eilė kažkaip keista ta sistema pas mus
QUOTE(easy22 @ 2014 12 17, 18:11)
dabar laukiu konsiliumo dėl prevencinių vaistų, bet nežinau kada ateis mano eilė kažkaip keista ta sistema pas mus
Sausio men jie tikrai turetu daryti konsiliuma, pamenu man dare sausi, tada prie kabineto ne viena laukiau
na man paskutini karta irgi labai ilgai ne tik kad neatsistate, bet netgi sakyciau jokio poveikio nebuvo po susilasinimo-netgi pablogejo...bet dabar aciu dievui, daktarams ir medicinos naujovems jauciuosi kur kas geriau
o atsistatymas po atakos turbut priklauso koks paumejimas, ir kaip ilgai iki gydymo pradzios..ir laukt, kad o gal praeis-juk dazniausiai nepraeina savaime, ane? tai kam mes save apgaudinejam? as irgi laukiau ilgokai, galbut taip ilgai ir po gydymo nepraejo..
o atsistatymas po atakos turbut priklauso koks paumejimas, ir kaip ilgai iki gydymo pradzios..ir laukt, kad o gal praeis-juk dazniausiai nepraeina savaime, ane? tai kam mes save apgaudinejam? as irgi laukiau ilgokai, galbut taip ilgai ir po gydymo nepraejo..
As stengiuosi niekada ilgai nelaukt, 2-3 dienas jei jauciu, kad blogai iskart lekiu, kad solumedroli israsytu kai uzeina paumejimas, mane tai labai veikia psichologiskai, atrodo zeme slysta is po koju, istisai zliumbiu, todel laukimas tik viska stipriai blogina
Sveikos mergaites! Norejau pasiteirauti, vyrui vasara diagnozuota IS, tirpimai ir koordinacijos sutrikimas prasidejo pavasari. Per si laika du kartus gulejo ligonineje, leido solumedroli, po pirmojo karto buvo pagerejimas, maziau tirpo rankos, kojos, dingo tirpimas pilvo srityje, praejo koordinacijos sutrikimas. Antras paumejimas buvo rugseji, kai susirgo (persalimas greiciausiai), paskyre rebif ir nuo to laiko praejo jau beveik 3 menesiai, taciau ranku ir koju tirpimas taip ir nepraeina. Sako kad jaucia galunes, bet jos tirpsta, o kelis koju pirstus tai jaucia, tai nejaucia. Ar tai normalu? Gal tiesiog dar nesuveike Rebif? Kaip greitai jums, mielosios, padejo? Aciu Beja pries dvi savaites vel apsirgo, temperatura buvo pakilusi, viskas tirpo, mete i sonus, manau jeigu pasirodytume Kizlaitienei, vel paguldytu, taciau vyras nenorejo. Neejo kelias dienas i darba, po to savaitgalis, daug miegojo, praejo perssalimas ir pasijuto geriau. Tai tai si karta be solumedrolio apsiejom.
Manau visiems skirtingai, Piccola
Maniškis pastoviai skundžiasi aptirpusiomis galūnėmis, koordinacijos sutrikimu ir galvos svaigimu... turbūt nėra buvę dienos, kad to nebūtų....
Maniškis pastoviai skundžiasi aptirpusiomis galūnėmis, koordinacijos sutrikimu ir galvos svaigimu... turbūt nėra buvę dienos, kad to nebūtų....
QUOTE(LumiLumi @ 2014 12 17, 22:06)
Sausio men jie tikrai turetu daryti konsiliuma, pamenu man dare sausi, tada prie kabineto ne viena laukiau
mane kai išleido iš ligoninės sako konsiliumai vyksta pirmadieniais, paskambins vyriausioji, bet aš nesulaukiau ir pasiskambinau savo gydytojai, tai ji sako eilė dar apie dvi savaites, nes per vieną savaitę praleidžia 7 žmones kažkaip man keista...
o dėl paūmėjimų, anksčiau būdavo baisus pykinimas, skausmai tai po kokios savaitės pradėdavo jau gerėti, dabar kai prisidėjo ir šlubavimas, MRT parodė nemažai naujų židinių ir kaupiančių kontrastą tai vėl lašino ir kažko vis tiek nepraeina.
Ruteleee26, o kaip jums išrašo tą solumedrolį? nesigulat į ligoninę? ir dar man gydytojai sakė, kad nelabai jo galima daugiau nei 2 kartus į metus, kaip jums?
QUOTE(Nikuna @ 2014 12 18, 10:36)
Manau visiems skirtingai, Piccola
Aciu, Nikuna ziuresim kaip bus toliau. Sveikateles visiems!
Easy22, pasiskambinu i santariskes pasakau, kad blogai, tada pasako, kada keliu dienu begyje atvaziuot pas daktare, ten po apziuros, pasako reikia ar nereikia steroidu bet jau kai paumejimas rudeni tai visada gaunu, nes dazniausiai viena koja pasilpsta, tada yra pasirinkimas arba laukti savaite, kol paguldys, arba susilasinti ambulatoriskai. Kadangi as laukt nemegstu, pasirenku antra varianta
QUOTE(ruteleee26 @ 2014 12 18, 12:34)
Easy22, pasiskambinu i santariskes pasakau, kad blogai, tada pasako, kada keliu dienu begyje atvaziuot pas daktare, ten po apziuros, pasako reikia ar nereikia steroidu bet jau kai paumejimas rudeni tai visada gaunu, nes dazniausiai viena koja pasilpsta, tada yra pasirinkimas arba laukti savaite, kol paguldys, arba susilasinti ambulatoriskai. Kadangi as laukt nemegstu, pasirenku antra varianta
Sakykite, o jei lašinatės ambulatoriškai, vaistai kompensuojami 100 proc?