Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Laba diena,
Noriu paklausti, o ar visiems tas vaistų sulašinimas nuima pablogėjimą? ar atstato tą ko pridirbo IS? unsure.gif aš po ligoninės jau beveik 2 savaitės, bet realiai nelabai kas pasikeitė, kažkiek sumažėjo galvos skausmai, bet kojų išliko ir šlubavimas nesumažėjo verysad.gif
ir dar, kiek maždaug laiko laukėte konsiliumo dėl prevencinių vaistų? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(easy22 @ 2014 12 17, 08:16)
Laba diena,
Noriu paklausti, o ar visiems tas vaistų sulašinimas nuima pablogėjimą? ar atstato tą ko pridirbo IS?  unsure.gif aš po ligoninės jau beveik 2 savaitės, bet realiai nelabai kas pasikeitė, kažkiek sumažėjo galvos skausmai, bet kojų išliko ir šlubavimas nesumažėjo  verysad.gif
ir dar, kiek maždaug laiko laukėte konsiliumo dėl prevencinių vaistų?  unsure.gif

Jei per 2 savaites po lasinimo paumejimas nepraejo tai manau reiktu nedelsti ir kreiptis i neurologus, galbut tos dozes jums neuzteko unsure.gif geriau nelaukti, kad neliktu pasekmiu, nes siaip steroidu poveikis jauciamas beveik iskarto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2014 12 17, 19:02)
Jei per 2 savaites po lasinimo paumejimas nepraejo tai manau reiktu nedelsti ir kreiptis i neurologus, galbut tos dozes jums neuzteko unsure.gif geriau nelaukti, kad neliktu pasekmiu, nes siaip steroidu poveikis jauciamas beveik iskarto smile.gif

vat man ir keista, praeitus kartus pagerėdavo po pirmos lašinės, o šį kart galima sakyti nebuvo poveikio, bet gydytojai nusprendė, kad užtenka unsure.gif ir akis pradėjo labai skaudėti sad.gif
dabar laukiu konsiliumo dėl prevencinių vaistų, bet nežinau kada ateis mano eilė doh.gif kažkaip keista ta sistema pas mus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(easy22 @ 2014 12 17, 18:11)
dabar laukiu konsiliumo dėl prevencinių vaistų, bet nežinau kada ateis mano eilė  doh.gif  kažkaip keista ta sistema pas mus  verysad.gif

Sausio men jie tikrai turetu daryti konsiliuma, pamenu man dare sausi, tada prie kabineto ne viena laukiau 4u.gif
Atsakyti
na man paskutini karta irgi labai ilgai ne tik kad neatsistate, bet netgi sakyciau jokio poveikio nebuvo po susilasinimo-netgi pablogejo...bet dabar aciu dievui, daktarams ir medicinos naujovems jauciuosi kur kas geriau thumbup.gif
o atsistatymas po atakos turbut priklauso koks paumejimas, ir kaip ilgai iki gydymo pradzios..ir laukt, kad o gal praeis-juk dazniausiai nepraeina savaime, ane? tai kam mes save apgaudinejam? as irgi laukiau ilgokai, galbut taip ilgai ir po gydymo nepraejo..
Atsakyti
As stengiuosi niekada ilgai nelaukt, 2-3 dienas jei jauciu, kad blogai iskart lekiu, kad solumedroli israsytu huh.gif kai uzeina paumejimas, mane tai labai veikia psichologiskai, atrodo zeme slysta is po koju, istisai zliumbiu, todel laukimas tik viska stipriai blogina schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites! 4u.gif Norejau pasiteirauti, vyrui vasara diagnozuota IS, tirpimai ir koordinacijos sutrikimas prasidejo pavasari. Per si laika du kartus gulejo ligonineje, leido solumedroli, po pirmojo karto buvo pagerejimas, maziau tirpo rankos, kojos, dingo tirpimas pilvo srityje, praejo koordinacijos sutrikimas. Antras paumejimas buvo rugseji, kai susirgo (persalimas greiciausiai), paskyre rebif ir nuo to laiko praejo jau beveik 3 menesiai, taciau ranku ir koju tirpimas taip ir nepraeina. Sako kad jaucia galunes, bet jos tirpsta, o kelis koju pirstus tai jaucia, tai nejaucia. Ar tai normalu? Gal tiesiog dar nesuveike Rebif? Kaip greitai jums, mielosios, padejo? Aciu smile.gif Beja pries dvi savaites vel apsirgo, temperatura buvo pakilusi, viskas tirpo, mete i sonus, manau jeigu pasirodytume Kizlaitienei, vel paguldytu, taciau vyras nenorejo. Neejo kelias dienas i darba, po to savaitgalis, daug miegojo, praejo perssalimas ir pasijuto geriau. Tai tai si karta be solumedrolio apsiejom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piccola: 18 gruodžio 2014 - 08:24
Manau visiems skirtingai, Piccola ax.gif
Maniškis pastoviai skundžiasi aptirpusiomis galūnėmis, koordinacijos sutrikimu ir galvos svaigimu... turbūt nėra buvę dienos, kad to nebūtų....
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 12 17, 22:06)
Sausio men jie tikrai turetu daryti konsiliuma, pamenu man dare sausi, tada prie kabineto ne viena laukiau  4u.gif

mane kai išleido iš ligoninės sako konsiliumai vyksta pirmadieniais, paskambins vyriausioji, bet aš nesulaukiau ir pasiskambinau savo gydytojai, tai ji sako eilė dar apie dvi savaites, nes per vieną savaitę praleidžia 7 žmones g.gif kažkaip man keista...
o dėl paūmėjimų, anksčiau būdavo baisus pykinimas, skausmai tai po kokios savaitės pradėdavo jau gerėti, dabar kai prisidėjo ir šlubavimas, MRT parodė nemažai naujų židinių ir kaupiančių kontrastą tai vėl lašino verysad.gif ir kažko vis tiek nepraeina.
Ruteleee26, o kaip jums išrašo tą solumedrolį? nesigulat į ligoninę? blush2.gif ir dar man gydytojai sakė, kad nelabai jo galima daugiau nei 2 kartus į metus, kaip jums?
Atsakyti
QUOTE(Nikuna @ 2014 12 18, 10:36)
Manau visiems skirtingai, Piccola  ax.gif
Maniškis pastoviai skundžiasi aptirpusiomis galūnėmis, koordinacijos sutrikimu ir galvos svaigimu... turbūt nėra buvę dienos, kad to nebūtų....

Aciu, Nikuna 4u.gif ziuresim kaip bus toliau. Sveikateles visiems!
Atsakyti
Easy22, pasiskambinu i santariskes pasakau, kad blogai, tada pasako, kada keliu dienu begyje atvaziuot pas daktare, ten po apziuros, pasako reikia ar nereikia steroidu huh.gif bet jau kai paumejimas rudeni tai visada gaunu, nes dazniausiai viena koja pasilpsta, tada yra pasirinkimas arba laukti savaite, kol paguldys, arba susilasinti ambulatoriskai. Kadangi as laukt nemegstu, pasirenku antra varianta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2014 12 18, 12:34)
Easy22, pasiskambinu i santariskes pasakau, kad blogai, tada pasako, kada keliu dienu begyje atvaziuot pas daktare, ten po apziuros, pasako reikia ar nereikia steroidu  huh.gif bet jau kai paumejimas rudeni tai visada gaunu, nes dazniausiai viena koja pasilpsta, tada yra pasirinkimas arba laukti savaite, kol paguldys, arba susilasinti ambulatoriskai. Kadangi as laukt nemegstu, pasirenku antra varianta smile.gif

Sakykite, o jei lašinatės ambulatoriškai, vaistai kompensuojami 100 proc? blush2.gif
Atsakyti