Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(deimante88 @ 2014 11 09, 21:28)
Saunuoliai sveikiniamai jums 4u.gif

Aciu. Ir jums linkiu tokio dziaugsmo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deimante88 @ 2014 11 09, 19:50)
Pas mane neserga ir niekas pfu pfu tik as tokia viena, na juk gimdyti nedraudzia ir nieks nezino paveldes ar ne  blink.gif  o jus jau senai sergate?

Oficialiai dar tik 1 men biggrin.gif Bet is tikro tai truputi daugiau nei metus laiko jau. Dabar kai pagalvoju, patys pirmi simptomai islindo pries 2,5 metu, kai gime sunus. Tik tada viskas buvo nurasoma nestumui ir gimdymui doh.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2014 11 09, 20:16)
Gal paveldimas polinkis susirgti? Mano seimoje ir gimineje niekas IS neturi, cia man "nuskilo", bet tevas sirgo reumatoidiniu artritu (irgi autoimunine), hmm.

Tai smagu, kad leliuka planuojat. Mes su vyru jau prisiplanavom, jau turim maziuka gyventoja pilve biggrin.gif dabar tik meldziu sveikatos ir, kad viskas butu gerai smile.gif

Sveikinu 4u.gif Tikiuosi viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Lumi-pirmiausia sveikinimai kuo didziausi-bent jau nestumo metu iki 3 men.kiek man pablogejo paskui tik gerejo biggrin.gif Kiek pamenu tavo Is nurimus bus super viskas.
As su savo sypsenele negaliu atsidziaugt biggrin.gif -tiek dziaugsmo i seima inese, nors kartais l.pavargstu-ypac , kad ta liga mamo l.nerami. Man l.sunus 16 m.jau smile.gif padeda, ir vezima isnesa ir pas gyd.kartu nuvezam, bet jis tos seses l.ir norejo biggrin.gif . O dabar 10 men.isdykus jau kokia-urzgia kaip musu suo ir gaudo ta vargsa su vaikstyne.
Taigi isgeriau pirma Gilenya tablete-sedziu ligon. ir matuoju pulsa kas valanda, bet kaip tycia antra diena taip prastai jauciuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apart: 11 lapkričio 2014 - 11:15
QUOTE(Apart @ 2014 11 11, 11:10)
Sveikutes 4u.gif
Lumi-pirmiausia sveikinimai kuo didziausi-bent jau nestumo  metu iki 3 men.kiek man pablogejo paskui tik gerejo biggrin.gif Kiek pamenu tavo Is nurimus bus super viskas.
As su savo sypsenele negaliu atsidziaugt biggrin.gif -tiek dziaugsmo i seima inese, nors kartais l.pavargstu-ypac , kad ta liga mamo l.nerami. Man l.sunus 16 m.jau smile.gif padeda, ir vezima isnesa ir pas gyd.kartu nuvezam, bet jis tos seses l.ir norejo  biggrin.gif . O dabar 10 men.isdykus jau kokia-urzgia kaip musu suo ir gaudo ta vargsa su vaikstyne.
Taigi isgeriau pirma Gilenya tablete-sedziu ligon. ir matuoju pulsa kas valanda, bet kaip tycia antra diena taip prastai jauciuos.

Apart del gilenya prastai jauciates ar siaip? ziuriu jau juos daugiau kam skiria, tai idomu kas per vaistai, jei teks ateityje draugauti su jais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2014 11 11, 11:10)
Sveikutes 4u.gif
Lumi-pirmiausia sveikinimai kuo didziausi-bent jau nestumo  metu iki 3 men.kiek man pablogejo paskui tik gerejo biggrin.gif Kiek pamenu tavo Is nurimus bus super viskas.
As su savo sypsenele negaliu atsidziaugt biggrin.gif -tiek dziaugsmo i seima inese, nors kartais l.pavargstu-ypac , kad ta liga mamo l.nerami. Man l.sunus 16 m.jau smile.gif padeda, ir vezima isnesa ir pas gyd.kartu nuvezam, bet jis tos seses l.ir norejo  biggrin.gif . O dabar 10 men.isdykus jau kokia-urzgia kaip musu suo ir gaudo ta vargsa su vaikstyne.

Aciu uz gera zodi ir padrasinima 4u.gif Man pradzioj reiskesi visi nestumo "malonumai" (pykinimas, silpnumas, begalinis nuovargis). Dabar likes tik nuovargis. Miegociau bet kur ir bet kada biggrin.gif
Bet kaip smagu dabar namuose, kai mazoji duksta rolleyes.gif
Sakykit, o jus kokius genetinius tyrimus daretes? Ar labai sunkus buvo gimdymas?
Atsakyti

na aš irgi nuo kitos sav. bandysiu Gilenya bigsmile.gif
pradžiai guldo į ligoninę ir stebės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 13 lapkričio 2014 - 14:30
Kaip gerai kad jau tiek zmogiuku turi galimybe pasinaudoti sio vaistu, as jau 2 metus naudoju ir dziaugios drinks_cheers.gif

QUOTE(dalmatinas @ 2014 11 13, 15:29)
na aš irgi nuo kitos sav. bandysiu Gilenya bigsmile.gif
pradžiai guldo į ligoninę ir stebės g.gif

Atsakyti
QUOTE(deimante88 @ 2014 11 13, 17:54)
Kaip gerai kad jau tiek zmogiuku turi galimybe pasinaudoti sio vaistu, as jau 2 metus naudoju ir dziaugios drinks_cheers.gif

Deimante, kaip jau seniai gilenya vartojanciai, gal galit patarti - as pradejau dabar neseniai si vaistuka vartoti, taciau siryt atsibudau su persalimu (skaudanti gerkle, sloga). ar reiktu cia susirupinti del to kad vartoju gilenya ar tiesiog ramiai gydytis nuo persalimo?
Atsakyti
QUOTE(Iceland47 @ 2014 11 16, 10:34)
Deimante, kaip jau seniai gilenya vartojanciai, gal galit patarti - as pradejau dabar neseniai si vaistuka vartoti, taciau siryt atsibudau su persalimu (skaudanti gerkle, sloga). ar reiktu cia susirupinti del to kad vartoju gilenya ar tiesiog ramiai gydytis nuo persalimo?

sveikos merginos, kreipiuosi į tas, kuriuos gilenya vartoja, merginos, gal galit parašyti kaip paskyrė būtent tą vaistą? man capaxon'ą išrašė gydytoja R. Kizlaitienė ir tada ji užklausė ar aš nenorėčiau pabandyti. supratau kad šalutinių baisių yra ir pan. nėra? nes ji iškarto užklausė ar neplanuoju nėštumo greitai. ten per konsiliumą viskas? ir guldo keliom dienom į ligoninę?
Atsakyti
Mano nuomone gydykites ramia galva nuo persalimo, siaip man nieko tokio butent nuo to vaisto nera buve... nora gydytoja visada minejo jeinpersali iskart giykis doh.gif o beto tokie orai as ir neseniai byvau persalus, visaa bent jau man buvo neramu su kiekvienu nauju vaistu smile.gif tikiosi padejau  

QUOTE(Iceland47 @ 2014 11 16, 11:34)

Papildyta:
Man paskyre kai netiko copaxone ir betaferonas vartojau kiekviena po metus... o juk pasaliniu poveikiu turi visi vaistai net ir paracetamolis smile.gif as isvis nezinojau kokie salutiniai ar panasiai manes nei vienas daktaras negasdino ir nieko baisaus neminejo, mano gydytoja pasake geresnio vaisto dabar net nenusimato, o kai liga puola is pagrindu nera kada ir galvoti... jau du metai su puse ir gyvenu pilnavertu gyvenima, na tik sis ruduo biskuti sveikatai kazkaip atsiliepe bet paumejimai nebeea tokie stiprus....
salutinio jokio nebuvo man, aisku kepenis kas 3 men tirtis, ir akis turbut salutiniai tokie ir yra, galima geltonoji akiu deme ir kepenu pakitimai, apie si vaista internete yra kokie saluiniai...
ir pirmajai tableteiyra paguldoma i ligonine stebeti sirdies ritma, mane gulde i reahimacija, bettodel kad apsidrausti ar pirma tablete gerai sureaguos su zmogaus bukle.... buvau tik viena para poto iskart namo su visa nauja vaistu dezute thumbup.gif

QUOTE(sypsena000 @ 2014 11 16, 23:55)
sveikos merginos, kreipiuosi į tas, kuriuos gilenya vartoja, merginos, gal galit parašyti kaip paskyrė būtent tą vaistą? man capaxon'ą išrašė gydytoja R. Kizlaitienė ir tada ji užklausė ar aš nenorėčiau pabandyti. supratau kad šalutinių baisių yra ir pan. nėra? nes ji iškarto užklausė ar neplanuoju nėštumo greitai. ten per konsiliumą viskas? ir guldo keliom dienom į ligoninę?

Atsakyti
Sveiki.

Noriu paklausti ar tai gali būti išsėtinė sklerozė.
Prieš pora savaičių mano artimas giminaitis, kuriam dar nei 30 nėra, ryte nualpo tiesiog bekalbėdamas su savo tėčiu. Jis teigė, kad nualpęs sūnus nekvėpavo, darė jam dirbtinį kvėpavima ir atsigavo kaip niekur nieko. greitoji išsivežė, padarė daugybę tyrimų - širdis tvarkoj, kraujas irgi, cukrus irgi. sulašino lašalinę ir po 4 val paleido namo. jis jautėsi visai gerai. Visa tai įvyko pirmą kartą ir po alkoholio vartojimo. Plius laibai ilgai nebuvo valgęs (nes pusryčiaut nemėgsta, o šventės metu kažkaip gavosi kad nepavalgė žmoniškai), be to grįžo vėlokai, nepailsėjo pilnai. Nurašėme tai nuovargiui ir prigrąsėme valgyti rytais.
Praėjo pora savaičiu ir kaip tyčia vėl gimtadienis. Na ten jau išgėrė gerokai daugiau. Ryte labai ilgai atsigavinėjo, ir net po 12 val vis dar jautėsi nesavas. antrą dieną po to gimtadienio ryte vėl jaučiasi blogai, silpnumas, sako tarsi tirpsta rankų pirštai, šąla rankos, ir sako kad jam šalta. Sako kad tarsi bangom užeina kažkoks silpnumas. Išssigandome, kad vėl nebūtų to paties. Iš ligoninės buvo gavęs rekomendacija pas neurologą. Poliklinikoje šeimos gydytoja pradėjo tirti nuo išsėtinės sklerozės. patikrino rega, viskas tvarkoj. numanoma diagnozė išgasdino mus visus, o pasiskaičius išvis... dabar jis labai sunerimęs kaip nesavas, nori kuo greičiau išsitirti magnetiniu rezonansu, galvojam gal privačiai greičiau tai padaryti ar laukti savaitę kol poliklinijoj prieis? nezinia ar ten atlieka magnetinį, gal geriau iškart privačiai kur pasakys kaip kas.
ar manot kad gali būti IS???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reaqua: 18 lapkričio 2014 - 13:09
QUOTE(sypsena000 @ 2014 11 16, 23:55)

jeigu tau tinka Copaxone, tai aš likčiau prie jo, jis turi mažiausiai šalutinių, vartojau beveik 7 metus, jei ir toliau taip gelbėtų, net negalvočiau keist schmoll.gif deja verysad.gif
Atsakyti