Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Man ir traukdavo tik skaumas buvo gan didelis ir tai pripazino kai simptoma kuri reikia gidyti, bet uzteko plecianciu, gabapentino ir magnio.
ir as su klausimu gal yra kam skaudeja nugara per visa stubura tik per viduri o skausmas gan stiprus rakinantis. Mano turbut liga skausminio kokio pobudzio nes visada kanors skauda tokiu skausmu kurio silpnu nepavadinciau

QUOTE(sypsena000 @ 2014 11 08, 12:13)
sveikos merginos smile.gif aš paskaitau ir sprendžiu, kad tas neigimo laikotarpis užsitęsė pas mane...gal reiktų pas psichologą nueit.. iš esmės "man viskas labai gerai, aš jaučiuosi gerai, tobulai, geriau nei kiti net ir su sveikata neturintys problemų žmonės" bent taip save pristatau, apsimetu. tik tėvai, kurie vežė į ligoninę žino, kad tokia problema pas mane. pati esu pasakius gal kokiem dviem žmonėm  doh.gif , o jau nei daug nei mažai - bandau susitaikyt  6 metus, eina 7-ti..  unsure.gif net nuo draugo slėpiau pusmetį. man taip gėda, tokia jaučiuosi nieko neverta dėl to.

norėjau pasiklausti gal kuri žinote, kiekvieną vakare man pėdą traukia mėšlungis. skauda, bet nu iš esmės ne tiek labai. galiu tiesiog pasėtėt nepuolus masažuot. tikrai čia mėšlungis? nes pirščiukai tai matau,kaip lenkiasi net, gal buvo kam? gal vitaminų kokių trūkumas? ar čia ale vienas iš simptomų?

ačiū už atsakymą smile.gif

Atsakyti
Deimante88, stuburo skausmas gali buti visai del ne IS, pvz kaip man buvo isvarza juosmenyje, o db osteochondroze kakle dar prikibo, skauda ir rakina kartais stiprokai, nors ir sportuoju, bet IS visai ne prie ko nono.gif
Sypsena, dar prie to neigimo ir nesakymo niekam prisideda ir zmoniu reakcija, kai suzino, kad sergi IS. Net poliklinikoj pasakai kuo sergi, tai veido israiska buna tokia, lyg i nurasyta, mirstanti zmogu ziuretu, o tada pasijunti labai nesmagiai ir nuotaika sugadinta huh.gif kolkas is mano draugu, pazistamu praktiskai niekas nezino, nes Lietuvoje zmonems dar truksta tolerancijos ir supratimo sergantiems zmonems, o kitas slapcia dar ir pasidziaugs, kad si liga uzpuole schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2014 11 08, 21:01)
Deimante88, stuburo skausmas gali buti visai del ne IS, pvz kaip man buvo isvarza juosmenyje, o db osteochondroze kakle dar prikibo, skauda ir rakina kartais stiprokai, nors ir sportuoju, bet IS visai ne prie ko nono.gif
Sypsena, dar prie to neigimo ir nesakymo niekam prisideda ir zmoniu reakcija, kai suzino, kad sergi IS. Net poliklinikoj pasakai kuo sergi, tai veido israiska buna tokia, lyg i nurasyta, mirstanti zmogu ziuretu, o tada pasijunti labai nesmagiai ir nuotaika sugadinta huh.gif kolkas is mano draugu, pazistamu praktiskai niekas nezino, nes Lietuvoje zmonems dar truksta tolerancijos ir supratimo sergantiems zmonems, o kitas slapcia dar ir pasidziaugs, kad si liga uzpuole schmoll.gif

Man kakla jau koki men laiko skauda, bet ne itin stipriai, bet as kazkaip jau nurasiau IS ax.gif Dar pastebejau, jei tik kas negerai viska ligai nurasau doh.gif Taip pat ir su koja, maudzia peda, bet ne apacia o virsutine puse. Lyg panasu i meslungi, tik silpna.

Kas del neigimo, tai tokio dalyko kaip ir nebuvo pas mane, pas artimuosius tik biggrin.gif Mane gal gelbejo tai, kad sese pirma susirgo, ir jau nuo pirmu pozymiu man buvo aisku, kad ir as sergu. Tik va sakyt ne visiems noriu, nes ziauriai uzknisa, kai kaskart susitikus, pirmas klausimas buna tai kaip tu jauties ir pns. doh.gif Kas del gyd. tai jau pastebejau, kad iskart visi ziuri kaip i mirstanti...

Vaistu vis dar nevartoju, nes planuojam leliuka cool.gif O bet taciau, vyras iki Kaledu isvykes doh.gif
Atsakyti
Mums taip yra kad viska nurasome is, ir gydytojai nuraso viska vienai ligai.. jei sergi nepagydoma liga reiskia negali daugiau niekuom sirgti doh.gif
As jau nebesuprantu blush2.gif si liga paveldima ar ne, ar cia tik sutapimas, kad serga daugiau nei vienas seimoje ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(deimante88 @ 2014 11 09, 18:57)
Mums taip yra kad viska nurasome is, ir gydytojai nuraso viska vienai ligai.. jei sergi nepagydoma liga reiskia negali daugiau niekuom sirgti  doh.gif 
As jau nebesuprantu  blush2.gif  si liga paveldima ar ne, ar cia tik sutapimas, kad serga daugiau nei vienas seimoje ? blush2.gif

Kiek skaiciau, kiek sake visi gyd. kad nera paveldima. Bet kazkodel, jei seimoje serga kas nors tai rizika susirgt padideja doh.gif Visoj musu placioj giminej niekas nesirgo sia liga, bet va kaip tycia mes su sese sergam doh.gif
Atsakyti

Pas mane neserga ir niekas pfu pfu tik as tokia viena, na juk gimdyti nedraudzia ir nieks nezino paveldes ar ne blink.gif o jus jau senai sergate?

QUOTE(Albe69 @ 2014 11 09, 20:26)
Kiek skaiciau, kiek sake visi gyd. kad nera paveldima. Bet kazkodel, jei seimoje serga kas nors tai rizika susirgt padideja doh.gif Visoj musu placioj giminej niekas nesirgo sia liga, bet va kaip tycia mes su sese sergam doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Albe69 @ 2014 11 09, 19:26)

Gal paveldimas polinkis susirgti? Mano seimoje ir gimineje niekas IS neturi, cia man "nuskilo", bet tevas sirgo reumatoidiniu artritu (irgi autoimunine), hmm.

Tai smagu, kad leliuka planuojat. Mes su vyru jau prisiplanavom, jau turim maziuka gyventoja pilve biggrin.gif dabar tik meldziu sveikatos ir, kad viskas butu gerai smile.gif
Atsakyti
Sveikatos dideles jums 4u.gif nestuke.gif o pirmas vaikelis bus pas jus ?

QUOTE(LumiLumi @ 2014 11 09, 21:16)
Gal paveldimas polinkis susirgti? Mano seimoje ir gimineje niekas IS neturi, cia man "nuskilo", bet tevas sirgo reumatoidiniu artritu (irgi autoimunine), hmm.

Tai smagu, kad leliuka planuojat. Mes su vyru jau prisiplanavom, jau turim maziuka gyventoja pilve biggrin.gif dabar tik meldziu sveikatos ir, kad viskas butu gerai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(deimante88 @ 2014 11 09, 20:26)
Sveikatos dideles jums  4u.gif  nestuke.gif      o pirmas vaikelis bus pas jus ?

Aciu labai. Taip, pirmas smile.gif todel viskas nauja ir labai baisu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 11 09, 21:35)
Aciu labai. Taip, pirmas smile.gif todel viskas nauja ir labai baisu smile.gif

As ir jau zadu paplanuot tik kazkoks pablogejimas uzklupo, reiktu palaukti... o jus vartojote kokius vaistukus?
Atsakyti
QUOTE(deimante88 @ 2014 11 09, 20:49)
As ir jau zadu paplanuot tik kazkoks pablogejimas uzklupo, reiktu palaukti... o jus vartojote kokius vaistukus?

Avonex'a leidausi, planuojant nutraukiau, pries tai tariausi su gydytoja. Dar kol nebuvau nuejus pas neurologe, apsilankiau pas ginekologe, kad pasiziuretu ar viskas gerai, pradejau gert folio rugsti. Veliau gavau neurologes palaiminima nutraukti vaistus, palaukiau kelis men ir kibom i darba biggrin.gif
Atsakyti
Saunuoliai sveikiniamai jums 4u.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2014 11 09, 22:19)
Avonex'a leidausi, planuojant nutraukiau, pries tai tariausi su gydytoja. Dar kol nebuvau nuejus pas neurologe, apsilankiau pas ginekologe, kad pasiziuretu ar viskas gerai, pradejau gert folio rugsti. Veliau gavau neurologes palaiminima nutraukti vaistus, palaukiau kelis men ir kibom i darba biggrin.gif

Atsakyti