Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

merginos, priminkit per kiek laiko priima sprendima del neygalumo/darbingumo?
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2014 03 04, 20:35)

Ziurint ko klausiate.... Mano vyras buvo biuliotenyje apie puse metu (seimos gydytoja turi zinoti kiek reikia), po to siunte i komisija. Atsakymas buvo iskart.
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2014 03 04, 21:35)

man sprendimą Vilniuje priiminėjo kelias savaites, išvadą ir neįgaliojo pažymėjimą atsiuntė paštu. Pirmą kartą gavau metams 55proc., po to dviem 50 proc., paskutinį sykį irgi 2 metams 45 proc.
bandžiau gauti neįgaliojo žymėjimą automobiliui, bet, pasirodo, nepriklauso, nors kartais vos paeini schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 05 kovo 2014 - 09:31
Aciu atsakiusioms. Man 12 d. baigiasi grupe, ziuresim kaip cia bus..geriausias bajeris- poliklinikoj dingo kortele doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2014 03 05, 09:30)
man sprendimą Vilniuje priiminėjo kelias savaites, išvadą ir neįgaliojo pažymėjimą atsiuntė paštu. Pirmą kartą gavau metams 55proc., po to dviem 50 proc., paskutinį sykį irgi 2 metams 45 proc.
bandžiau gauti neįgaliojo žymėjimą automobiliui, bet, pasirodo, nepriklauso, nors kartais vos paeini schmoll.gif

tai, taip unsure.gif priklauso tik nuo 40 proc. (atrodo)... kodel tiek daug dave, reikia parodyti, kad yra blogiau nei yra... as net vaziavau kartu su vyru ir visus dokumetus as nesiojau, o jis tik sedejo... ir i kabineta vedziau...
Atsakyti
Sveiki, man gydytojas siulo bandyti del Tysabri, nes mano tureciau gauti.
Gal teko apie ji ka girdeti buciau l.dekinga jei pasidalintumet.
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2014 03 05, 12:42)
Sveiki, man gydytojas siulo bandyti del Tysabri, nes mano tureciau gauti.
Gal teko apie ji ka girdeti buciau l.dekinga jei pasidalintumet.

Aš gal ne ta kuri turėtų dalinti patarimus, bet kiek domėjausi tai tikrai džiugus pasiūlymas! ir dar tai kad lesti reikia tik kartą per mėnesį.. Jeigu vis nepavyksta "susidraugauti" su kitais vaistais, manau bandyčiau pernelyg nesvarsčius bigsmile.gif juk ne nuosprendis visam gyvenimui, visvien išliks galimybė vaistus keisti smile.gif

O kaip pas mus Lietuvoje su geriamom tabletėm? nelabai dalina?
Atsakyti
As irgi su medikais snekejau del Tysabri, bet atsisakiau. Mane labai isgazdino smegenu infekcija, kuri baigiasi mirtimi. Nusprendziau, kad sis vaistas man bus paskutinis siaudas. bet cia tik mano nuomone ir pasirinkimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grt @ 2014 03 05, 12:47)
Aš gal ne ta kuri turėtų dalinti patarimus, bet kiek domėjausi tai tikrai džiugus pasiūlymas! ir dar tai kad lesti reikia tik kartą per mėnesį..

Kas menesi paguldo 2 ar 3 dienoms i ligonine ir sulasina viena lasine. Tai yra monokloninis antikunas. Bet pirma turi atlikti spec tyrimus, kuriais nustato ar vaistas tinka.
Mane irgi atgraso tikimybe susirgti smegenu infekcija, kuri yra mirtina schmoll.gif Tabletes kolkas yra nekompensuojamos, bet lyg 2015m jos turetu pasiekti Lietuva, galbut...
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 03 05, 14:21)
Kas menesi paguldo 2 ar 3 dienoms i ligonine ir sulasina viena lasine. Tai yra monokloninis antikunas. Bet pirma turi likti spec tyrimus, kuriais nustato ar vaistas tinka.
Mane irgi atgraso tikimybe susirgti smegenu infekcija, kuri yra mirtina  schmoll.gif  Tabletes kolkas yra nekompensuojamos, bet lyg 2015m jos turetu pasiekti Lietuva, galbut...

Aš ir sakau, nesu geriausia patarėja smile.gif kokia sistema lietuvoje nežinau, bet užsienyje tikrai neguldo, tiesiog reik atvykt ligoninėn, sulašina, pabūni regis dar papildomai valandą kad gydytojai galėtų stebėti ir paleidžia.. o pas mus žinoma viskas per aną galą :-) bet mane visvien toks variantas labiau skatintų nei badymaisi pačiai, o jei dar kasdien schmoll.gif

Apskritai, užsieny nuo pat pradžių duoda pacientui pasirinkti iš galimų vaistų žinoma aptariant su gydytojais, pas mus turbūt tokio dalyko nėra?

O apie tą infekcijos galimybę girdėjau, bet gal kas žinote koks procentas tikimybės?
Atsakyti
Mano viena pazistama gyvena UK, ji serga apie 10 metu ir jau metus vartoja tysabri smile.gif tai bent uk niekas i ligonine neguldo, ateini sulasina ir namo. Ten net per paumejimus neguldo, o skyria solumedroli tabletemis. Siaip vaistus ji gerai toleruoja, jokiu salutiniu kaip ir nejaucia, nes nuo rebifo ar betaferono buvo labai blogai. Bet nezinau ar jai poveikis yra, nes pas ja progresuojanti eiga ir vaiksto gana prastai, o pradejus vartoti tysabri su vaiksciojimu nieko nepagerejo, nors kitiems labai padeda g.gif
Del neigalumo as buvau pries 2 savaites, tai praejau komisija ir pasake atsakyma atsius per 3-4 savaites. O atsiunte po savaites kartu su pazymejimu smile.gif
Del neigaliojo zenklo automobiliui tai ir mane domintu, bet skaiciau, kad lygtai duoda dabar kieno darbingumas 0-30%. Bet reikes turbut skambinti ir klausti kaip ten yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteleee26: 05 kovo 2014 - 17:03
Mergaites, o kaip su vaistu keitimu? Pavyzdziui man lapkriti buvo konsiliumas, bet rugpjuti buvo paumejimas ir dabar vel. Ir nauju zidiniu. Tai man laukt kito konsiliumo, ar kai kita kart nuvaziuosiu vaistu issirasyt kalbet, kad keist? Ar skambint vyr. sesutei ir prasyt kad pakartotinai i konsiliuma uzregistruotu? Nu bliamba, susivelus visa, nezinau ka daryt? Ir man susileist viska ka turiu,taip? Gal kas galit patart? arba o az
Atsakyti