Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(J.jurmala @ 2014 08 26, 19:51)
Merginos, ar teko praleisti vieną vaistų leidimą? Leidžiuosi avonex jau du metai sąžiningai :-). Ar labai blogai jei susileisiu keliom dienom vėliau?

Esu buvus viena leidimasi praleidus (pamirsau i kelione pasiimti),jokiu pokyciu nepajutau ax.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
atsiprasau, kad ilindau pas Jus is kitos temos unsure.gif Turiu labai man siuo metu svarbu klausima. Turiu beda, kad mano galva pati prisigalvoja ligu ir taip isijaucia, kad visi simptomai tampa realus doh.gif Kadangi skaitydama apie IS supratau, kad skirtingiems zmonems gali buti skirtingi simptomai, as siuo metu mane kamuojancius sudejau ir man jie visi atitinka IS simptomus. Man pastoviai skauda kakla, nugaros ir krutines kalulus, svaigsta galva. Lengvai aptirpsta tai ranka, tai koja. O siendien lipant laiptais kojos kaip vatines pasidare. Buna ir silpnumai, apatijos. Sitie patys simptomai buna ir prie depresiju. Bet kadangi turiu daug panasiu simptomu i IS, tai noriu paklausti Jusu ar yra koks simptomas kuris buna beveik visiems kas suserga IS. Ir dar ar atliekant kaklo MRT pamatytu IS, ar cia jau butinai galvos daro? Jei galit, tai atsakykit, buciau labai dekinga aciuks.gif
Atsakyti
Nemanau, kad yra kazkoks vienas bendras simptomas visiems (o gal klystu?). Darant kaklo MRT pasimatytu tik tuo atveju, jeigu yra zidiniu kaklo srityje (pas mane kakle ju nera, bet yra galvoje ir stubure). Dazniausiai tiriama galva. Jeigu jus neramina simptomai, galite pasikonsultuoti su neurologu.
Atsakyti
labas visoms smile.gif

tai va, nuvykau as ir i kauna pas Dr. Mickeviciene, su visa savo ''ligos'' istorija. Daktare ypatingai maloni ir miela, pasijauciau jog zmogus ne tik dirba savo darba, bet ir turi toki ypatinga supratimo jausma. patvirtino ji taip pat kad yra IS, ir kad prasidejusi ataka.. ir jei reiketu, surengtu konsiliuma po menesio del nuolatiniu vaistu (nors kadangi as is vilniaus, patare galbut dar vilniuje pasiziureti kaip del konsiliumo).

grizau i vilniu, santariskese patvirtino jog agresyvi ta mano IS (dvi atakos per 3.5 men), ir kad reikia rengti konsiliuma. vos neapsiverkiau kai supratau kad pagaliau reikalai pajudes ir nebejausiu tu nuolatiniu skausmu bei tirpimu.

ka tik pabaigiau 5 laselines prednizolono (nes jau antros atakos metu supratom kad 3ju neuztenka), atgavau siek tiek jegu smile.gif

reikes ruostis konsiliumui.. gal turite patarimu? psichologiniam pasiruosimui smile.gif
Atsakyti
Iceland, o kokios tavo atakos, kas daresi?
Idomu kokius vaistus skirs.
Man nuo sausio jau ketvirta karta blogeja kojos-ka tik mama palaidojau taip ir galvojau, kad atsilieps. Nors streso metu per pacias laidotuves palyginus l.gerai vaiksciojau.
Ir kojos aptirpimas nepraeina niekaip.
Atsakyti
Ranku pirstu nejutimas, sunku stoveti ilgiau nei pora minuciu..maniske IS kerta labiausiai per kojas ir rankas.
Atsakyti
Nu ka, miargos-laikomes? daug galimybiu yra, nereikia nurasyt saves thumbup.gif
http://tv.lrytas.lt/...482701409101920
Atsakyti
Sveiki,

tai sugalvojau ir aš parašyti, gal kas pamenate, gal kas ne, jei ką susirasite mano istoriją rašyta jau senesnėse temose, dėl IS Jei trumpai (tai man rado per Magnetinį rezonansą 14 nemažų židinių) po to kai gavau razultatus, gydytoja negalėjo patvirtinti, kad man IS, nes jokių simptomų nebuvo, na gal galva paskaudėdavo, kojos, ir nugarą kažkaip temdavo su skausmu naktimis, bet... dirbu daug judu daug, ir kaip sakė gydytoja, negaliu įrašyti ir patvirtinti, kad tai IS, nes kaip tai nesutampa, tyrimai su žmogumi biggrin.gif
Po to kai gavau tokį tyrimų rezultatą, pradėjau gerti Tiens produktų pagrinde Kordicepsą, bei Smegenų biokalcį(lecitiną) bei PureZyme kurį siunčiuosi iš Amerikos (siunčiuosi iškart po 4-5 buteliukus, taip sutaupau ant siuntimo), pasiskaičiusi visokios informacijos internete.

Galiu pasakyti, kad per dabar jau 1,5 metų nebeturiu jokių problemų dėl peršalimų (labai dažnai krankšėdavau, slogavau), dingo tie nugaros naktiniai skausmai/sukaustymai, galva labai retai skauda ir manau tik dėl to paskauda kada, kad kavos neišgeriu ale laiku biggrin.gif kojos nepamenu kada skaudėjo, tiesa per tą laikotarpy, po močiutės mirties buvo užtirpęs kojos vienas pirštas sad.gif bet po mėn. viskas prėjo.
Tiesa dar pasportuoju kiekvieną dieną, bet po kažkiek, bet man atrodo, bet būna ir valandą galiu sportuoti (kalanetikos pratimai, pilateso ir šiaip bėgu vietoje) smile.gif

Gal mano istoriją, kam padės ir nereiks tų baisingų (kiek paskaitau, net baisu pasidaro) vaistų ir bendrai judėsite kaip aš nuo 6,20 ryto iki vos ne 1 nakties, miegu dažniausiai 6-7 kokias tik h
Jaučiuosi žymiai energingiau, nes buvo vis pasnausti mėgau dieną smile.gif

Linkiu ir Jums nenuleisti rankų ir ieškoti ir kitų būdų, ir labai nesureikšminti sau tos ligos, aš net poliklinikos gyd. nenunešiau tų išvadų iš ligoninės gyd. smile.gif ax.gif

Geros Sveikatos ir Savijautos Jums visiems!
Atsakyti
Geros naujienos "besibadantiems". Nuo 2014 m. patvirtinti naujos kartos geriamieji vaistai bus kompensuojami. Kas juos gaus ir ar bus pakeisti tiems, kas leisdavosi į geriamus neaišku. Laikas parodys...

O gal yra čia ir tokių , kurie atsisakė vaistų dėl pašalinių poveikių?
Kokios pasekmės?

Norisi išgirst didesnį stažą ir labiau pažengusią Is formą turinčių patarimų.
Atsakyti
Kodel nematau, kad kazkas dometusi "Sativex"?
Atsakyti
QUOTE(Spaudike @ 2014 09 24, 17:53)
Kodel nematau, kad kazkas dometusi "Sativex"?

o cia kas? doh.gif nesu girdejus, atsiprasau, kad tokia iskritus..

del geriamu tableciu, merginos, gal kas kažką žinot plačiau? kokie šalutiniai? man gydytojai užsiminė, kad visai galėtū bandyti skirti, sakė pamastyt.. gal yra turinčių juos?
Atsakyti
Kaip tik prieš kelias dienas buvau Klinikose ir paklausinėjau gydytojos apie naują vaistą. Skiriamas agresyviai formai gydyti. Baisūs pašaliniai poveikiai. Veikia limfocitus ir širdies sistemą. Žodžiu, patarė nesižavėti nebent jau kiti vaistai nebepadėtų. Kiek domėjausi, JAV šis vaistas plačiai naudojamas.
Atsakyti