Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Sveikos,jungiuos ir as i jusu gretas 4u.gif
IS buvo diagnozuota pries 13 metu,bet, dingus simptomams,kuri laika (visus 8 metus) apie liga buvau pamirsus ax.gif Dirbau,mokiausi,isvykau i uzsieni. Apie save IS priminine po gimdymo ir zindymo verysad.gif Kuri laika leidausi Avonexa,bet liga tik progresavo ir smarkiai doh.gif Dabar,jau 2 metus lasinuos Tysabri ir,galiu pasakyti,jog jauciuosi puikiai(salyginai aisku),apie liga prisimenu tik karta i menesi,kai einu lasintis lasaliniu.Vienintelis simptomas-tai nuovargis,bet stengiuosi saves perdaug neapsikrauti,daug ilsetis,uzsiimti sirdziai miela veikla smile.gif Zodziu,per tuos du metus puikiai susitaikiau ir susigyvenau su diagnoze smile.gif Tik dabar truputi jaudulio inesa tai,jog kogero nebgalesiu testi gydymo Tysabri del didejancios pasaliniu poveikiu(zinot kokie jie) rizikos unsure.gif Ir gyd nenusprendzia,kokius medikamentus skirti,nes visi,kuriuos siulytu,panasios sudeties kaip Avonexas,kuris man neveike verysad.gif Zodziu, pradedu bijoti,kad, nutraukus Tysabri,vel imsiu prastai jaustis,o tiek planu (tarp ju ir antras vaikas) artimu metu unsure.gif
Stiprybes ir sveikatos visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Rasiau as cia pries kuri laika, kad itaria man IS. Tai va padare tyrimus, bet IS kaip ir nepatvirtino, nes per mazai irodymu. Jokio gydymo neskyre. Likau taip ir nesupratus kas man yra, yra tie demielinizuojantys zidiniai, bet neaisku kas kaip ir kodel doh.gif Lieka tik laukt, kada islys daugiau simptomu....

Ai, dar turiu klausima, gal padesit. Dare punkcija, po jos pora dienu viskas gerai buvo, nieko neskaudejo, taciau trecia diena pradejo skaudet galva ir jau dvi savaites niekaip nepraeina. Kas keisciausia, kad skauda tik kai sedziu. Ir dar kakla vis maudzia taip idomiai. Ar cia normalu, kad tiek ilgai uzsitese tas skausmas? g.gif
Atsakyti
Man irgi dvi savaites skaudejo galva, gerkit daugiau skysciu.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif tikrinausi krauja ir nuo rebifo pakiles siek tiek bilirubinas g.gif kazin ar nelieps trumpam sustabdyt vaistu leidima?
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2014 05 26, 13:25)
Sveiki  4u.gif tikrinausi krauja ir nuo rebifo pakiles siek tiek bilirubinas g.gif kazin ar nelieps trumpam sustabdyt vaistu leidima?

tikriausiai lieps dar kartą daryti tyrimus, nes kartais pakitimai būna momentiniai, o kiek laiko tu rebifą naudoji?
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2014 05 26, 12:31)
tikriausiai lieps dar kartą daryti tyrimus, nes kartais pakitimai būna momentiniai, o kiek laiko tu rebifą naudoji?

Rebifa naudoju puse metu smile.gif po menesio naudojimo, kai tikrino tai buvo norma, o db jau pakiles g.gif
Atsakyti
QUOTE(J.jurmala @ 2014 05 11, 21:12)
nieko ypatingo. Pagrinde daržovės, žuvis, paukštiena, kruopos, vaisiai. Gana griežtas ne - miltams, saldumynams, pieno produktams. Jokio užkandžiavimo. Vanduo. Jei suvalgydavau ko "negero ar padaugindavau, kitą dieną darydavau iškrovos. Viskas paskaninta sportu. minimum 3 kartai per savaitę. Jaučiausi labai gerai, iki tos dienos kai atsidūriau netikėtai ligoninėje smile.gif. Bet dabar, jau du metai praėjo, bet nebegaliu grįžti prie to ritmo. Pasiklydau ieškojimuose ir kartais apima savigaila smile.gif))).

O kokio pagrindimo jai pritrūko? Kiek žinau Kaune nesunkiai duoda. Bandykit kreiptis į KMUK. MRT turbūt vienas pagrindinių tyrimų pagal kurį gali atmesti IS. Jei IS, tai labai svarbu pardėti vartoti vaistus stabdančius ligos progresavimą.

Kaip supratau, turi ištikti priepuolis, kad būtų pakankamas pagrindimas tyrimams. O labiausiai turbūt dėl to, kad tyrimas brangus. Dėl kojos ir rankos tirpimo be abejo norėjau ir stuburą tirtis. Bet rentgenas nieko neparodo, o magnetiniam rezonansui vėlgi trūksta pagrindimo.. Už tai kompiuterinę tomografiją lengva ranka išrašo.. ax.gif
Atsakyti
sveikos, jungiuosi ir aš 4u.gif nes iš gydytojų tai ko paklausi, to negausi blink.gif pečiais tik gūžčioja blink.gif o kai esi šviežiai iškeptas IS atstovas, tai ima siaubas, pasimetimas ir t.t. norisi kuo daugiau išgirsti, sužinoti ir suprasti...

tyrimų epopėją pradėjau 2006 metais, o galutinę patvirtintą diagnozę gavau tik šių metų sausį...vis nurašinėjau nuovargį ir kitus simptomus 3 vaikams, nėštumams, gimdymams ir t.t.
dabar 5 mėnuo leidžiuosi Copaxone, bet buvo pora tokių keistų baisių priepuolių, kad vos už vairo neišsijungiau verysad.gif susiprotėjau kelkrašytyje sustot ir paskambinti vyrui...
o gyd pečiais pagūžčiojo, išrašė 3 mėnesiams vaistų ir dar Gabapentino išrašė, nes naktim žiauriai skauda ir negaliu miegot, ir tiek žinių...net nepasakė, kiek laiko tą Gabapentiną gerti, o aš nesumojau paklaust, nes dakatrė išmušė iš vėžių tik įėjus į kabinetą blink.gif tokiu tonu paklausė, kas atsitiko, kad nuskabėjo kaip ko čia vaikšai.... blink.gif

merginos, gal kas žinote, kaip dažnai turi ar reikia daryti pakartotinį MRT, kad sužinoti, ar vaistai padeda ar ne?

ir ar yra čia vartojančių copaxone? g.gif gal galite daugiau papasakoti kaip jaučiatės, kokie šalutiniai, ką tie vaistai daro ar pan. informacinis vaistų lapelis nieko konkretaus ir nepasako, nuo jo man visai neaiškiau... verysad.gif

sveikatso visoms 4u.gif
Atsakyti
Klausykite, gal kas nors turi ir gali parduoti knyga: kineziterapija sergant IS? niekur nerandu pirkti. Dargi info, tokia labai idomi, vienam knygyne sake, kad tai sena knyga ir jos jau niekur nerasim, kitam, kad tai kaip tik nauja knyga ir dar jos negave. nelabai zinau kuom tiket.. Isvis, ar tai naudinga knyga? o gal is esmes apskritai tinka ir knyga apie bendraja kineziterapija? Nors sergant IS labiau akcentuojama dubens raumenu manskta. ar gali kas nors pasidalinti informacija? buciau dekinga.
Atsakyti
QUOTE(Juvijo @ 2014 06 23, 16:02)
Klausykite, gal kas nors turi ir gali parduoti knyga: kineziterapija sergant IS? niekur nerandu pirkti. Dargi info, tokia labai idomi, vienam knygyne sake, kad tai sena knyga ir jos jau niekur nerasim, kitam, kad tai kaip tik nauja knyga ir dar jos negave. nelabai zinau kuom tiket.. Isvis, ar tai naudinga knyga? o gal is esmes apskritai tinka ir knyga apie bendraja kineziterapija? Nors sergant IS labiau akcentuojama dubens raumenu manskta. ar gali kas nors pasidalinti informacija? buciau dekinga.

KMUK kineziterapojos kabinete galima nusipirkti smile.gif varčiau, pasirodė labai gera knyga. ir kaina labai nedidelė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(easy22 @ 2014 06 23, 16:16)
KMUK kineziterapojos kabinete galima nusipirkti smile.gif varčiau, pasirodė labai gera knyga. ir kaina labai nedidelė  blush2.gif

aciu uz info. reiks kaip nors bandyt susiorganizuot, nes mes tai Vilniui.
Atsakyti
QUOTE(Juvijo @ 2014 06 24, 15:28)
aciu uz info. reiks kaip nors bandyt susiorganizuot, nes mes tai Vilniui.

Turiu senesno ir naujesnio leidimo (abi leistos KMUK kinezeterapiauciu), senesne versija man geresne - aiskesne.
Atsakyti