QUOTE(pepa @ 2014 04 27, 16:29)
Laba diena.
Bandau dar kartą ND2.Pirmas bandymas liko nepastebėtas,tad suprantu kad kažkas buvo negerai
.Merginos,gal galit pakomentuoti klaidas,kad sekantį kartą žinočiau į ką reikia atkreipti dėmesį
,dar labai pradžiamokslė esu,sunku pačiai kažką nuspręsti
.
Pepa, matyt, neturi galimybių su turimu objektyvu itin plačiai atverti diafragmos? Neverta nusiminti, pasitelkusi kelias gudrybes, peršoksi ką reikia ir galėsi sakyti OP
Mano patarimas, atitrauk objektą toliau nuo fono, tada ir su nurodytomis diafragmos reikšmėmis fonas ims plaukti - kur kas pastebimiau, nei dabar. Šita užduotis yra tam, kad - ją suvokus - būtų galima diegti tiesiai į gyvenimą
Jei vaiką-katę-šunį pastatytum prie tokio/ar kitokio ornamento pakankamai arti, tai gautum tokią "bendrinę" nuotrauką, ir apie vaiką-katę-šunį, ir apie foną jiems už nugaros. Galbūt tai Tavęs netenkintų, tad nepasimestum, plačiau atvertum diafragmą (jei leistų objektyvas) arba v-k-š (
) pasivedėtum toliau nuo dekoracijų
Neapkrauk nuotraukos
Dabar visko čia tiek daug, vienas su kitu objektai nelabai draugauja, tai ir žiūrovui susidaro gana chaotiškas įspūdis. Man asmeniškai, nelabai tiek objektas, tiek fonas. Ir nematau, kas sieja tą butaforinę širdelę su tamsiaisiais bruzgynais
Aišku, prigalvoti būtų įmanoma, bet tada ir nuotrauka turėtų būti visai kitokia. Ieškok paprastesnių, mažiau įmantrių, be pretenzijų objektų, dėliokis, svarstyk, ar nepadauginai, ar dera vienas su kitu - tiek pagal mintį, tiek pagal formą, faktūrą, spalvą ir t.t.