keista išgirsti, kad per sunkios foto. manau, norint ir stengiantis visiškai įmanoma pasirinkti vieną foto iš penkių ir ją išanalizuoti, net jei ji nepatinka. tai investicija į save, protinis pratimas, galų gale iššūkis. o Tu štai termino dieną ateini ir pasakai per sunkias ir per vienodas foto įdėjai
Tu analizę geriau atneštum..
kas yra per sunkios? per sunkios analizuoti? kodėl? kokios foto būtų ne per sunkios? galima pavyzdžiais ateičiai, jei šis pratimas kartosis?
gavau kelias analizes grynai asmeniškai vertinant, žmonės giliai ir savitai pasižiūrėjo, malonu matyti, kaip kažkas stengiasi, matosi, kad daro tai dėl savęs, nes jiems tai įdomu. vadinasi, įmanoma. ir įmanoma ne įtikti mano pasikėlusiai didenybei (kaip nors panašiai ir dar kitaip už akių būnu aptariama
), o padaryti tai dėl savęs. skirti laiko kažkam, į ką įsigilinus galima gauti naudos savo vidiniam pasauliui, tos naudos siekti, jos norėti ir ja pasinaudoti. merginos kartais įdeda nuostabių pavyzdžių, kuriuose galima paskęsti ir pasisemti (bent jau aš tuo dažnai ir užsiimu, ačiū), panaudoti patirtas emocijas vėlesnėje saviraiškoje.
todėl tokių foto analizei tikriausiai niekada nedėsiu
kodėl? nes jose įžvelgiu estetiką, kokybę ir, na, kokią vieną plokščią emociją, vieną sluoksnį, empatijos nereikalingumą, neįsitraukimą asmeniškai.
ką aš šioje temoje stengiuosi daryti, nors niekas to neprašo (todėl tai darau visų pirma dėl savęs) pačiai sau ir kitiems rodyti man asmeniškai artimos fotografijos daugiasluoksniškumą, gilumą, saviraiškos galimybes, įkvepiantį matymą, emocijas, faktą, kad vienas sustabdytas kadras gali priversti sukti galvoje vaizdų krūvas, mąs-ty-ti. todėl ir zirziu dėl parodų lankymo, skaitymo, nuolatinio ir plataus domėjimosi, dedu ne tik foto, bet kartais - ir tekstus. kam įdomu, tas pasiima juk neprivaloma; čia ne mokykla su patvirtinta programa. ir kitas skatinu dalintis viskuo, net ir tuo, kas galbūt šokiravo, sukėlė atstūmimo reakciją, sužavėjo iki negalėjimo ar iššaukė kokias kitas sudėtingesnės emocijas, o ne tik gražu, patinka, tai skrolinam toliau. nes kiekvienas susimąstymas (t.y. automatiškas neatmetimas) skatina aktyviau veikti mūsų
precious brain, argumentuoti, motyvuoti pačioms sau, analizuoti savo reakcijas, kas neabejotinai padeda pažinti save ir pasaulį.
o šiame procese, mano asmenine nuomone, lengva būti ir neturi. bent jau aš niekada lengvų kelių nesiūlau, et
čia, žinoma, pateikiu savo supratimą, kuris paremtas ilgamečiu domėjimusi, kokią įtaką mūsų gyvenimams daro mąstymo procesai
(čia buvo Vasia, tfu, t.y. sarkazmas)