Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Alabama, man tavo darbai labai patinka, bet ziurejimas is auksto i kitus zmones.... schmoll.gif Ir deja, ne pirma karta ta jau pajutau...ipatingai tada, kai flickr'e tavo viena foto pakritikavau, davei zinoti ka tu galvoji apie mus, "sedincias" siame ruzavame forume...(paskui istrynei foto)
Bus idomu stebeti kuri isdris dabar tavo foto kritikuoti.... kuri jausis uz tave esanti "geresne" ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sea Girl: 23 kovo 2014 - 23:46
QUOTE(Sea Girl @ 2014 03 23, 23:42)
Alabama, man tavo darbai labai patinka, bet ziurejimas is auksto i kitus zmones.... schmoll.gif Ir deja, ne pirma karta ta jau pajutau...ipatingai kai flickr'e tavo viena foto pakritikavau, davei zinoti ka tu galvoji apie mus, sedincias siame ruzavime forume...
Bus idomu stebeti kuri isdris dabar tavo foto kritikuoti.... kuri jausis uz tave esanti "geresne" unsure.gif

O gal tiesiog noriu eiti savo keliu, ir mokintis savo tempu, pati suprasdama tam tikrus dalykus?

Ir tikrai neziuriu is auksto.Per tiek laiko galetumet suprasti, kad ne ziurejimas is auskto, o nepasitikejimas savimi daro mane tokia jautria.


Whatever.Damuset, galit dziaugtis
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2014 03 23, 23:46)
Whatever.Damuset, galit dziaugtis


Nu negaliu susilaikyti - gal pilnatis dabar biggrin.gif
Nesusireikšmink taip - niekam neįdomu tave "damušinėti", "drabstyti purvais" (tik įdomu, kokioje frazėje tai įžvelgei g.gif )
Visos turi savo gyvenimus, turėk ir tu savo ir žiūrėk į viską paprasčiau - bus lengviau ir tau ir su tavimi.

Pažado nesulaužiau - apie foto neižodelio schmoll.gif
Atsakyti
o tai ar nebuvo jau panaši situacija su Alabama, kad kažkas pakritikavo, ta ktitika išaugo į mini forumo kariuką, tada niekas jau nekritikavo, tada alabama pradėjo skųstis, kad mažai kas ką pasako prie foto...pamažu vėl pradėjo visos sakyt...ir vėl ratas apsisuko g.gif
trukt už vadžių - vėl nuo pradžių g.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2014 03 23, 15:23)
Aš irgi ateinu su keletu paveikslėlių.
50 mm
75 mm
105 mm
Na, Iks, drėbtelk ką nors



Echhhh. Kažkas vardinio drėbtelėjimo reikalauja biggrin.gif Kur besidėsi, norom nenorom tenka keltis nuo savo spalių krūvos ir eit uostyti nuodingų tabako dūmų (šitą patį ... o skaniuką bent gausiu? biggrin.gif ).
Nevizuosiu šį kartą. Neužkabino, Neįtikino. O Tave, kaip perspektyvų žvėrį, juolab knieti muštruoti, vaikyti iki 9 prakaito, užspeisti į kampą, kad visas cypdamas ir lekuodamas atneštum parodinius, aukščiausios prabos milimetrus. Ir tai, šventai tikiu, nėra jokia misija impossible.
Turi juk gana pagaulią (tik užsimiegojusią biggrin.gif ) akį, guvų protą, nestinga Tau lankstumo, įžvalgų, galop - polėkio brautis gilyn į fotografijos džiungles. Iš to jau turi ir ateityje dar daugiau turėsi neblogų dividendų.
Tavo pasirodymų scenoje laukiu nekantriai, laukiau ir šito. Galiu pagirt už pastangas į ND įdėti daugiau nei taisykles atitinkantį spragsėjimą. Tai puiki savybė, kuri ateityje turėtų Tave kur nors (sic!) nuvesti ar bent pasivedėti biggrin.gif Norai geri. Koją dar kiša įgūdžių stoka (tai laikina wink.gif) ir truputį surištos rankos. Matai, norėdama atnešti ne šiaip neutralius milimetrus, o kažkokią mini istoriją, iš dalies Tu pasisunkini sau užduotį. Nes kol kas turi kliautis tik savimi pačia ir savuoju Spragtuku ( biggrin.gif ), visokie išmanūs įrankiai ir burtų lazdelės Tau vis dar užrakintos... Tiesa, tos burtų lazdelės stebuklų tuščioje vietoje irgi nedaro, tad nežinia ko neprarandi. Ruošiantis ND siūlau Tau prisiminti viską, ką taip godžiai skaitei apie kompoziciją, šviesos dėsnius, mėgink (jau dabar!) įtraukti visa tai į ND sąmokslą.
Apie milimetrus. Mintį pagavau. Tabako dūmuose vysta pačios gražiausios gėlės, ką ten gėlės, nuo gramo nikotino užsilenkia net arkliai cool.gif Džiugu, kad neatvilkai mums velionio arklio biggrin.gif , nors po "pasprink" iš Tavęs jau visko galima tikėtis... Ok. Tebūnie antitabakinis manifestas. Bet tada iš jo norisi paveikumo, norisi, kad kraujas sustotų gyslose, o paveikslėlis prilygtų dar vienam lengvam būdui mesti rūkyti. Turbūt žinai, kad baigiam čia užsizysti iš ND reikalaudami tvarkos ir estetikos. Esu tikra, kad žinai. Tad kone įžūlią Opšros antiestetiką bandau traktuoti kaip sąmoningą, gerai apgalvotą pasirinkimą. Kaip atitarimą gerai žinomoms tiesoms, kad fotografija nėra tik idiliški paveikslėliai, kad ji neprivalo maloniai glostyti mūsų gomurio ir popinti mūsų hedonistinių užmačių. Bet. Net nežinau, kaip aiškiau išsireikšti, tik bandau - kaip kad neužtenka vien am! ir nusinešt fotoaparato pilve visokio gražumo, lygiai taip neužtenka spragt! pokšt! ir vestis nelyg belaisvį visokią kvazimodišką bjaurastį... tiesiai prieš nosį alpstančiam, šokiruotam, kvapo neatgaunačiam žiūrovui.
Ko pristigo Tavajai paraiškai? Pirmiausia, aišku, geros režisūros, taiklių kompozicinių manevrų, tikslingai kadre išdėliotų "signalinių lempučių"-dirgiklių žiūrovui. Idėją gerokai persūdei, žaislų padauginai - visiškai užtektų tos smilkstančios cigaretės, peleninės ir saulėgrąžinio vytėsio. Kuo mažiau, tuo daugiau, atsimeni? Tu gi mums rodai: gerokai aptapšnotą sieną (1), plintusą biggrin.gif (2), mumifikuotą gėlės lavoną (3) išmargintame vazone-karste biggrin.gif (4), marlboro pakelį (5) (plius su banderole - dar viena dėmesio vagiše), peleninę (6) (toji nors nemarga cool.gif), pelenus (7) ir lavongėlės fragmentą (8) joje, cigaretę (9) (jei teisingai suprantu - pagrindinė veikėja, bet išgaląsto fokuso jai lyg ir pagailėta...), floristinį džiūvėsį iš kairės (10) ir pelenų pabarstus iš dešinės (11), galop - mikrošiukšlę cigaretės priešakyje (12). Daugoka, a? Atšipina žvilgsnį ir įspūdį.
Toliau. Suprantu, kad norėjai viską sudėlioti taip, kad artinant nenukapotum be ryšio ko nors... Vis tik negerai taip; gėlė, vazonas, peleninė, cigaretė ir kita "masovkė" susirikiavę į vieną liniją, krūvon, tad ir pasijauti į ją įvirtęs, nėra kaip laigyti "nuo žiedelio prie žiedelio" wink.gif Kaip ir per bet kurį kitą įvirtimą tesinori suaimanuot OI.
Šviesos nepasitelkei. Nėra jos - fotografijos deguonies. Tad plokščia, plyna, pilka. Nuobodu. Gal ir nebūtina ND atlikti su visu "simfoniniu orkestru", bet manau, kad pati trokšti daugiau/geriau ir to sieki, tad negaliu apie tai neužsiminti. Tinkamas apšvietimas, galbūt šešėlių liežuviai, šviesotamsos kraujomaiša padėtų sukurti mažą, įtikinančią dramą, priverstų suklusti žiūrovą, priverstų jį įsitraukti. Sunku pasakyti, kiek tai įmanoma atliekant specializuotas ND užduotis, neturint galimybių pasitelkti papildomą postprocesinimo įtaigą, bet turėk tai omeny, kai jau ruoši tą savo personalinę parodą biggrin.gif
...Jei jau imčiausi tokio gana rizikingo projekto, Tavo vietoje: a) gėlę gerokai triminguočiau biggrin.gif, jai juk jau dzin, dainelė sudainuota, tuo tarpu vaizdo grafika, manding, pagerėtų keliariopai (palikčiau galvą ir kelis liūdnai nukarusius lapus ant pliko stiebo), cool.gif vazoną keisčiau į visiškai neutralų (be išmarginimų), peleninę išplaučiau, traukčiau ją labiau į šoną, cigaretę guldyčiau taip, kad gulėtų išilgai kadro (ar kaip čia geriau pasakius...), galbūt pakelčiau jai uodegą biggrin.gif . Ieškočiau galimybių išvengti to jokio vaidmens neturinčio "plintuso" ir blyškiaveidžio laminato, siena tokiai idėjai ok, tik dekoracijas nuo jos atitraukčiau toliau.
Tuo ir baigiu. Įsijaučiau blink.gif lyg jau rašydama konkursinius traktatus Say pasiūlytai temai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 24 kovo 2014 - 02:22
QUOTE(Iks @ 2014 03 24, 01:54)
Echhhh.

Bet jau kaip drėbtelėjai... verta buvo asmeninio dėmesio reikalauti!
Vienintelė smulkmena, kurios neįžvelgė guvi tamstos akis - fokusas buvo tai peleninę apsivijusiai lapšiukšlei smile.gif Su kitomis pastabomis tenka sutikti, tik dar (kaip pasiteisinamąjį žodį sau biggrin.gif) pridėsiu, kad sudėtinga atnešti jums stebuklą ne tik dėl postprocessingo negalimybės, bet ir dėl to, kad sudėtinga padaryti kažką, kai tas kažkas turi kažkaip žiūrėtis tokiais skirtingais atstumais.
Ir dar atsidusiu, kad sunku augti parodiniu arkliu - nepraleis jokių susivėlusių karčių... sad.gif

Inventorizuojant: gavau vieną grasinimą įstatymo ranka, vieną taip, vieną susižavėjimą gaišena, vieną nutylėtą verdiktą, du "ne", vieną nustebimą, kad aš jau dariau namų darbus, vieną nustebimą, kad jų dar nepadariau (lunameja, aš tik protingai atrodau, bet įvaizdis - dar ne viskas biggrin.gif) ir daug puikių komentarų. Būtų galima ir nuliūsti, kad šitiek stengiaus ir galvojau, o jūs man va šitaip doh.gif Bet nenuliūsiu biggrin.gif Dėkinga visoms! 4u.gif (ypač gottei už taip biggrin.gif beee.gif)

P.S. gaišenos netriminguosiu, man ji brangi kaip priminimas, kad negalima auginti augalų, jie nudvesia biggrin.gif Pradėsiu galvoti ką nors naujo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opšra: 24 kovo 2014 - 02:13
Opšra, mažiau tikėk, kad kiti tiki stebuklais biggrin.gif Kvėpuok lengvai. Parodinį arklį darysim jau įteikę diplomą; kai nuvarysim - nušausim biggrin.gif

***

Sunku ką bepridurti apie aktualijas, vėl jų nepašiaušiant. Trumpai:
Ne-pri-ta-riu arogancijai, atsiprašymui pri-ta-riu. Say pritariu.
Praeities vaiduoklių reanimacijai nepritariu - numirė ir lai guli laimingi.
Siūlau bylą dėt į archyvą.
Nebeištiesinsim kuprų viena kitai. Aš va savąją jau praradau viltį išsitiesinti. Ir Jūs nebandykit biggrin.gif
A! Dar Say idėjai pritariu.
Ir sau pritariu, kad laikas blink.gif miegoti, ryt į darbą!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 24 kovo 2014 - 02:56
Miegas tik silpniesiems!.. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2014 03 24, 02:51)
Miegas tik silpniesiems!.. cool.gif


biggrin.gif
Ir jo. Say kažkaip per daug dėl visko pritariau. Tad (grynai dėl pusiausvyros) nepritariu, kad ji miega ir neseka mūsų tiesioginės transliacijos cool.gif
Labanakt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2014 03 24, 02:54)
Echhhh. Kažkas vardinio drėbtelėjimo reikalauja biggrin.gif



eina sau.... bigsmile.gif nieks dar nesulaukė ir, matyt, nebesulaukks tokio ilgo ND komentaro biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2014 03 24, 00:46)


o nepasitikejimas savimi daro mane tokia jautria.



Alabama, patikėk, ne viena Tu tokia jautri šioj temoj...Visi turim jausmus. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2014 03 24, 02:55)

Ir jo. Say kažkaip per daug dėl visko pritariau. Tad (grynai dėl pusiausvyros) nepritariu, kad ji miega ir neseka mūsų tiesioginės transliacijos cool.gif
Labanakt smile.gif


pfffff smile.gif miegas greitina medžiagų apkaitą. miegokit - būsit lieknos. galėsit ėst, ką norit biggrin.gif
Papildyta:
Nuotraukos, už kurias fotografai neteko darbų už tai, kad "apjuodino" socialistinį gyvenimo būdą biggrin.gif ką ten juodint...? doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2014 03 24, 02:13)
Bet nenuliūsiu biggrin.gif Dėkinga visoms!  4u.gif (ypač gottei už taip biggrin.gif beee.gif)

o kodėl kriauklės sudėliotos į eilutę buvo užskaitytos, o tavo ND, kur matosi, kad esmę pagavai - nea g.gif . Nu man tai kas tiesą pasakius, ne man reikės perdarinėti... biggrin.gif bet savo TAIP aš neatsiimu net po visų šitų komentarų tavo ND cool.gif


nu panos, kartojuosi - su kuo kuriat fotofilmukus?????????????? ax.gif ax.gif ax.gif


Papildyta:
QUOTE(pandre @ 2014 03 23, 21:05)
Gotte, puikiai pasidarbavai. Tikrai yra geru nuotrauku. O vieta, aplinka, tai is vis. Ir spalvos man patinka. Zodziu gerai Tu cia mirksiukas.gif Lauksiu nauju reporazu is sios temos.

smagu, kad pastebėjai ir pakomentavai 4u.gif nežinau, kiek dar liesiu šią temą. Dabar reikia research padaryt, kas dar tokius reikalus fotografavo... aš kaip visad nuo antro galo - pirma savo temą susigalvoju, tada fotografuoju ir tada prie research sėdžiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 24 kovo 2014 - 10:48