QUOTE(gizzy @ 2014 02 28, 21:13)
As ne Say, bet radau pas save, tai imetu nuoroda
cia
ačiū
QUOTE(Dalyja @ 2014 02 28, 23:17)
Labai ir mane gundo gatvės fotografija, bet bijau...
Mane pramušė studijos, bet taip pat labai prisidėjo paskaita, kurioje buvo aiškinam apie mūsų teises gatvėje. Davė netgi lapus, jeigu sustabdytų polocininkas, ką turiu teisę jam sakyti, o ko neprivalau. PVZ viešoje vietoje, kaip gatvė galima fotografuoti praktiškai be apribojimų ir net jei kažkas priekaištautų, nieko negalėtų padaryt. Atsargiau reiktų su vaikais, ypač ne kas būtų, jei atvarytum fotkinti į vaikų aikštelę, bet tai dėl saugos reikalavimų - pedofilijos atvejų bei pagrobimų. Taip pat negalima fotografuoti ambasados pastatų. Jeigu fotografuoju parduotuvėje, kas jau savaime aišku yra ne vieša, o privati erdvė, tai tave daugų daugiausia gali išmesti laukan, bet niekas neturi teisės kėsintis į tavo foto techniką ar tuo labiau prašyti ištrinti nuotraukų. Kilus įtarimui ir jeigu sustabdo gatvėje policininkas, daugų daugiausia jis turi teisę greitai nuotraukų peržiūrai, bet jokio jų ištrynimo. Taip pat galiu nesakyti, savo vardo, pavardės ir gyvenamosios vietos.
Be to pastebėjau, kuo dažniau fotografuoju gatvėje, tuo daugiau drąsos atsiranda. Taip kad reikia pradėti, o tada jau bus lengviau ir lengviau.
QUOTE(sayonara @ 2014 03 01, 12:43)
aš ant 24-70 mm turiu apsauginį filtrą, rodos, hoya. ant 50-uko nenaudoju.
vo čia tai gera tema, aš nieko nenaudoju, reiktų pasidomėti

nes man savo 24-70mm tai gaila kažkaip sudrožti būtų