Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

apkirpau taip, kad vidurinė fokusuota mergina būtų nuotraukos centre:

user posted image

na ir dar įmesiu kelias foto parodyt, kokį turiu grupioką, gražūs bruoižai ir stiliukas jo liuks - senovinis oldskūlinis, reiktų kada jį pafotkinti rimčiau g.gif tik jaunas dar, toks biški vaikas biggrin.gif

user posted image

user posted image

įsijaučiau šiandien doh.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 28 vasario 2014 - 13:40
QUOTE(gotte @ 2014 02 28, 13:36)
apkirpau taip, kad vidurinė fokusuota mergina būtų nuotraukos centre:

na ir dar įmesiu kelias foto parodyt, kokį turiu grupioką, gražūs bruoižai ir stiliukas jo liuks - senovinis oldskūlinis, reiktų kada jį pafotkinti rimčiau g.gif tik jaunas dar, toks biški vaikas biggrin.gif

man žymiai geriau taip apkarpyta 4u.gif

vaikinas labai, Dorianas Grėjus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2014 02 28, 12:51)

o štai fotografo autentiškos įžvalgos į ateitį - tikra retenybė

labai pritariu Say, ir dėl momentų "pagavimo" metodikų ,ir dėl viso kito.

Norėčiau turėt tą autentišką įžvelgą į ateitį smile.gif

Super Dorianas Grėjus smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2014 02 27, 19:57)
o aš įmetu neilgą filmuką apie vieną gatvės fotografą, kuris fotografuoja gana "agresyviu" būdu, tikrai sukels šypseną ne vienam ax.gif

ČIA

idomiai susiziurejau, kartu ir save prisiminiau fotografuojant gatveje smile.gif ir savo baimes.taip drastiskai neisdrysciau is arti fotografuoti, po kol kas nuo klubo fotografuoju, nuleista ranka zemyn -pakeltas i virsu objektyvas, arba is toliau smile.gif

Tavo bendraklasis simpatiskas vyrukas, irgi toks nuzenges ne is to laikmecio smile.gif savitumo jis labai daug turi
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2014 02 28, 13:13)
Say, parašyk man vardą ir pavardę tos moters, kur įdomius darbus (profesijas) fotkino, nebeatkasu to posto.

As ne Say, bet radau pas save, tai imetu nuoroda smile.gif cia
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2014 02 28, 20:44)
idomiai susiziurejau, kartu ir save prisiminiau fotografuojant gatveje  smile.gif ir savo baimes.taip drastiskai neisdrysciau is arti fotografuoti, po kol kas nuo klubo fotografuoju, nuleista ranka zemyn -pakeltas i virsu objektyvas, arba is toliau  smile.gif

Tavo bendraklasis simpatiskas vyrukas, irgi toks nuzenges ne is to laikmecio smile.gif savitumo jis labai daug turi

aš pasižiūrėjau mirksiukas.gif gerulis vyrukas. Pamėęginau įsivaizduot jį taip besiblaškantį po Vilniaus Gedo prospektą lotuliukas.gif
Labai ir mane gundo gatvės fotografija, bet bijau... blush2.gif
Atsakyti
Ateinu su klausimu, sakykit ar jus naudojat apsauginius ar dar kokius nors filtrus ant objektyvu, jei taip tai kokius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gizzy: 01 kovo 2014 - 10:37
QUOTE(gizzy @ 2014 03 01, 10:37)
Ateinu su klausimu, sakykit ar jus naudojat apsauginius ar dar kokius nors filtrus ant objektyvu, jei taip tai kokius?

aš ant 24-70 mm turiu apsauginį filtrą, rodos, hoya. ant 50-uko nenaudoju.
Atsakyti
QUOTE(gizzy @ 2014 02 28, 21:13)
As ne Say, bet radau pas save, tai imetu nuoroda smile.gif cia

ačiū 4u.gif

QUOTE(Dalyja @ 2014 02 28, 23:17)
Labai ir mane gundo gatvės fotografija, bet bijau... blush2.gif

Mane pramušė studijos, bet taip pat labai prisidėjo paskaita, kurioje buvo aiškinam apie mūsų teises gatvėje. Davė netgi lapus, jeigu sustabdytų polocininkas, ką turiu teisę jam sakyti, o ko neprivalau. PVZ viešoje vietoje, kaip gatvė galima fotografuoti praktiškai be apribojimų ir net jei kažkas priekaištautų, nieko negalėtų padaryt. Atsargiau reiktų su vaikais, ypač ne kas būtų, jei atvarytum fotkinti į vaikų aikštelę, bet tai dėl saugos reikalavimų - pedofilijos atvejų bei pagrobimų. Taip pat negalima fotografuoti ambasados pastatų. Jeigu fotografuoju parduotuvėje, kas jau savaime aišku yra ne vieša, o privati erdvė, tai tave daugų daugiausia gali išmesti laukan, bet niekas neturi teisės kėsintis į tavo foto techniką ar tuo labiau prašyti ištrinti nuotraukų. Kilus įtarimui ir jeigu sustabdo gatvėje policininkas, daugų daugiausia jis turi teisę greitai nuotraukų peržiūrai, bet jokio jų ištrynimo. Taip pat galiu nesakyti, savo vardo, pavardės ir gyvenamosios vietos.
Be to pastebėjau, kuo dažniau fotografuoju gatvėje, tuo daugiau drąsos atsiranda. Taip kad reikia pradėti, o tada jau bus lengviau ir lengviau.

QUOTE(sayonara @ 2014 03 01, 12:43)

vo čia tai gera tema, aš nieko nenaudoju, reiktų pasidomėti g.gif g.gif g.gif nes man savo 24-70mm tai gaila kažkaip sudrožti būtų g.gif
Atsakyti
Gotte, kaip smagu, kad dėstytojai taip rūpinasi žiniomis apie teises. Super.
Manau, pas mus lygiai tas galioja, tik gal griežčiau vaikų ir neįgaliųjų atžvilgiu, t.y. juos fotografuoti ir rodyti galima tik gavus globėjų, tėvų sutikimą arba pačių neįgaliųjų leidimą.
Aš pati niekada drovi nebuvau ir nesijaučiau. Tik užleidau šį reikalą, gaila smile.gif Jeigu pamatydavau, kad mane pastebėjo ir rodo nepasitenkinimą, tai visada pagal situaciją elgdavausi - kartais apsimeti, kad visai ne tai fotkini, bet dažniausiai tiesiog užkalbini žmogų, nuramini, daugiau sužinai, kartais toliau fotkintis prikalbini. Net ir mūsų susiraukusioje Lietuvoje dažniausiai žmonės šypsosi, bent jau po pakalbinimo. Retas kuris zirzia ir pyksta, tuomet tiesiog palieki ramybėje. Nors profesionalus gatvės fotografas tikriausiai dėtų skersą ant nepasitenkinimo - viešoje vietoje jis gali tai daryti.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2014 03 01, 13:43)

As ant 50-uko irgi nieko nenaudoju ir kazkaip niekada apie tai negalvojau, bet va isigijau irgi 24-70mm, tai susimasciau, kad gal reiktu koki apsaugini filtra isigyti g.gif
Atsakyti
Iks kažkur prapuolė... sad.gif
Atsakyti