Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 3

QUOTE(darius333 @ 2014 07 26, 10:51)
Jei taip yra parasyta sutartyje, tai net nesukat smegenu - jokiu pinigu kol nera visko ispildyta pagal sutarti (avansa juk mathyt sumokejote) Skaiciuojat delspinigius ir zala kuri atsiranda del laiku nepabaigtu sutartniu isipareigojimu - darbiniku prastovos, kitu tiekeju medziagu sandeliavimas, moralines ... doh.gif

avansas pagal sutarti sumoketas, kita diena banko pavedimu, is mano puses viskas tvarkinga
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 25, 23:12)
manau, racionalus patarimas - siekite kompromiso.

Siekti kompromiso, galima tik tuomet, jei abi pusės jo nori. Šiuo atveju, kai viena pusė reikalauja tik pinigų, reikia ir toliau laikytis sutarties sąlygų. Jei eina į kalbas ir prašo sumokėti už langus bei jų sumontavimą, tai ir vėl neteisinga sumokėti už juos pilnai, nes vėliau jie su palangėm užtruks kokį dešimtmetį. Juk nesikreipsi į teismą paskui dėl nepadarytų darbų už porą šimtų litų, už kuriuos ir nesumokėta, o palangių montavimas atskirai nuo langų, kainuos brangiau, nei vienu metu. Taip, kad kozirius leidžiančius paspausti langų montuotoją reikėtų turėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2014 - 12:03
QUOTE(mintas @ 2014 07 26, 14:00)
Siekti kompromiso, galima tik tuomet, jei abi pusės jo nori. Šiuo atveju, kai viena pusė reikalauja tik pinigų, reikia ir toliau laikytis sutarties sąlygų. Jei eina į kalbas ir prašo sumokėti už langus bei jų sumontavimą, tai ir vėl neteisinga sumokėti už juos pilnai, nes vėliau jie su palangėm užtruks kokį dešimtmetį.  Juk nesikreipsi į teismą paskui dėl nepadarytų darbų už porą šimtų litų, už kuriuos ir nesumokėta, o palangių montavimas atskirai nuo langų, kainuos brangiau, nei vienu metu. Taip, kad kozirius leidžiančius paspausti langų montuotoją reikėtų turėti.

tokios nuomones ir as turiu, pirmadieni susisieksiu man su megrame, paprasysiu kad paskaiciuotu man palanges su darbais, samata pateiksiu " saraskino kontorai" jei jie isskaiciuos sia suma, tuomet sumoku likuti ir eina jie velniop. bet yra vienas bet, jie taip nenores, nes pirmadieni gauna dar viena mano langa, kuriam nera nei sutarties nei avanso, jei as atsiskakau ju paslaugu, jie gales juo issistiklinti nebent sau sedimaja.
Atsakyti
QUOTE(mamullia @ 2014 07 26, 13:36)
bet yra vienas bet, jie taip nenores, nes pirmadieni gauna dar viena mano langa, kuriam nera nei sutarties nei avanso, jei as atsiskakau ju paslaugu, jie gales juo issistiklinti nebent sau sedimaja.

Ups, pala, pala. O tai kaip buvo tartasi dėl šio lango? Man čia pradeda darytis nelabai aiški situacija.

Dėl Megrame varianto, manau viskas pakankamai teisingai, tik niuansas. Megrame greičiausiai ne iš to kainų segmento. Dėvėtam automobiliui, po avarijos, detalių nusidėvėjimą priskaičiuoja, nes keičiamos detalės jau būna ne iš to kainų segmento. Palangių montavimo paslaugų irgi reikėtų prašyti iš panašias kainas, kaip ir ta su kuria sutartį sudarėte, įmonių. Tiesa, nieko keisto, kad tik palanges montuojant, kaina gausis truputį didesnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2014 - 13:59
QUOTE(mintas @ 2014 07 26, 15:46)
Ups, pala, pala. O tai kaip buvo tartasi dėl šio lango? Man čia pradeda darytis nelabai aiški situacija.

Dėl Megrame varianto, manau viskas pakankamai teisingai, tik niuansas. Megrame greičiausiai ne iš to kainų segmento. Dėvėtam automobiliui, po avarijos, detalių nusidėvėjimą priskaičiuoja, nes keičiamos detalės jau būna ne iš to kainų segmento. Palangių montavimo paslaugų irgi reikėtų prašyti iš panašias kainas, kaip ir ta su kuria sutartį sudarėte, įmonių. Tiesa, nieko keisto, kad tik palanges montuojant, kaina gausis truputį didesnė.

paskutinis langas, kurio mes neplanavome, bet prireike del dujininku, buvo uzsakytas pries savaite,zodiniu susitarimu,kad jie istatys, kai tik gaus. ( pirmadieni gauna) o mes uz ji atsiskaitysime, atskira suma 400lt po sumontavimo. uz si langa nei avanso prase, nei sutartyje jis nurodytas, bet ji galutine saskaita faktura, jie itrauke , galutine suma gavos ne 9000lt, o 9400lt, avansas buvo 1000lt
Papildyta:
QUOTE(mamullia @ 2014 07 26, 16:07)
paskutinis langas, kurio mes neplanavome, bet prireike del dujininku, buvo uzsakytas pries savaite,zodiniu susitarimu,kad jie istatys, kai tik gaus. ( pirmadieni gauna) o mes uz ji atsiskaitysime, atskira suma 400lt po sumontavimo. uz si langa nei avanso prase, nei sutartyje jis nurodytas, bet ji galutine saskaita faktura, jie itrauke , galutine suma gavos ne 9000lt, o 9400lt, avansas buvo 1000lt

ps. del detaliu palyginimo, tai viskas priklauso nuo draudimo smile.gif civilinis ar kasko smile.gif ir kokios draudimo salygos ar skaiciuojamas nusidevejimas ar ne.
Papildyta:
plius ir vidaus palanges dar ne standartines 45cm gylio
Atsakyti
QUOTE(mamullia @ 2014 07 26, 15:08)
ps. del detaliu palyginimo, tai viskas priklauso nuo draudimo smile.gif civilinis ar kasko smile.gif ir kokios draudimo salygos ar skaiciuojamas nusidevejimas ar ne.

Dėl visokių priedų,kurie daro draudimo sutartį ne standartine, reikia papildomai damokėti ir pakankamai nemažas sumas. Konkrečiu atveju net apie galimybę damokėti negali būti net kalbos, tad aš prisilaikau nuomonės, kad palangių montavimo reikėtų prašyti iš panašius įkainius prilaikančių įmonių, priešingu atveju, teismas gali priteisti skirtumą padengti pačiai, tik jei jau reikalai daeis iki teismo, tai teismas nesiaškins, ant kiek brangiau tik palanges montuos ir panašius įkainius turinti įmonė, tad skirtumą gali priskaičiuoti pilną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2014 - 14:19
QUOTE(mintas @ 2014 07 26, 16:16)
Dėl visokių priedų,kurie daro draudimo sutartį ne standartine, reikia papildomai damokėti ir pakankamai nemažas sumas. Konkrečiu atveju net apie galimybę damokėti negali būti net kalbos, tad aš prisilaikau nuomonės, kad palangių montavimo reikėtų prašyti iš panašius įkainius prilaikančių įmonių, priešingu atveju, teismas gali priteisti skirtumą padengti pačiai.

imoniu daug, galiu parasyti uzklausima del kainu ir i kelias, esme yra pats pasiulymas jiems. dar vienas variantas " kompromisui". kad pasirasoma sutartys apie imoka del langu, kur bus nurodyta, kad jie privalo palanges sumontuoti dar sia savaite, jei ne priesingu atveju skaiciuosiu delspinigius ir kurie bus nurodyti ne 0.03%, o didesni i rnuo bendros uzsakymo sumos. jei ir tai jiems netiks, tai keliausiu per teismus. mano nuolankumo cia nebebus. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 07 26, 16:16)
Dėl visokių priedų,kurie daro draudimo sutartį ne standartine, reikia papildomai damokėti ir pakankamai nemažas sumas.

irgi nepritarsiu, nes jau kelis metus is eiles vyras gauna gera pasiulyma is kasko ld su viskas iskaciuota, nuline francize ir detaliu keitimas be nusidevejimo. bet mes ne apie tai rolleyes.gif
dabar sulauksiu pirmadienio, ryte paskambinsiu suzinot, ka ponulis nusprende daryt ir tuomet bus matyt, kokiu veiksmu ir darbu man teks imtis
Atsakyti
QUOTE(mamullia @ 2014 07 26, 15:20)
imoniu daug, galiu parasyti uzklausima del kainu ir i kelias, esme yra pats pasiulymas jiems. dar vienas variantas " kompromisui". kad pasirasoma sutartys apie imoka del langu, kur bus nurodyta, kad jie privalo palanges sumontuoti dar sia savaite, jei ne priesingu atveju skaiciuosiu delspinigius ir kurie bus nurodyti ne 0.03%, o didesni i rnuo bendros uzsakymo sumos. jei ir tai jiems netiks, tai keliausiu per teismus. mano nuolankumo cia nebebus. schmoll.gif

Delspinigių dydis negali būti didesnis, nei leidžiamas įstątymais, tad gali rašyti net 1000% už dieną wink.gif.

Beje, logiškiausia būtų apklausti bent jau tris firmas, tai teisme rimčiau atrodytų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2014 - 14:24
QUOTE(mintas @ 2014 07 26, 16:23)
Delspinigių dydis negali būti didesnis, nei leidžiamas įstątymais, tad gali rašyti net 1000% už dieną wink.gif.

Beje, logiškiausia būtų apklausti bent jau tris firmas, tai teisme rimčiau atrodytų.

aciu uz patarimus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamullia @ 2014 07 26, 15:23)
gauna gera pasiulyma is kasko ld su viskas iskaciuota,

Tai kad LD kiek žinau, jau nupirktas kitos draudimo bendrovės wink.gif. Iš tos pat draudimo bendrovės pasiūlymą su standartinėmis sąlygomis, Jūsų vyras gautų už juntamai geresnę kainą. Aišku, vertinant kokybę, kurią gauni už piniginį vienetą, gal to varianto ir nebus geresnė, bet šiuo konkrečiu atveju, vertinama tiktai kaina, nes langus montavusią firmą Jūs rinkotės tik pagal kainos dedamają, priešingu atveju nebūtų pasirinkta "šaraškinų" kontora.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 07 26, 08:51)
Skaiciuojat delspinigius ir zala kuri atsiranda del laiku nepabaigtu sutartniu isipareigojimu - darbiniku prastovos, kitu tiekeju medziagu sandeliavimas, moralines ... doh.gif

Delspinigiai mazi, o del prastovu ir t.t. - negausi absoliuciai nieko. Kas cia per mada teismais grasintis? Tau, Mintai, irgi pastaba. Is to galiu suprasti, kad su jais neturit reikalu. Ten nera nei winneriu, nei looseriu, yra tik prarastas laikas ir pinigai, na ir aisku, teks pasinervinti. Yra tu priemoniu - pvz. koks Kinziulis ikyrumu paimtu smile.gif Vistiek - nuolaidu turi padaryti abi puses, ka, stovesit dabar ragais susireme - kas is to?
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 07 26, 16:54)
Delspinigiai mazi, o del prastovu ir t.t. - negausi absoliuciai nieko. Kas cia per mada teismais grasintis? Tau, Mintai, irgi pastaba. Is to galiu suprasti, kad su jais neturit reikalu. Ten nera nei winneriu, nei looseriu, yra tik prarastas laikas ir pinigai, na ir aisku, teks pasinervinti. Yra tu priemoniu - pvz. koks Kinziulis ikyrumu paimtu  smile.gif Vistiek - nuolaidu turi padaryti abi puses, ka, stovesit dabar ragais susireme - kas is to?

Dėl teismų, tai idealiste, aš ten ne vieną valandą esu praleidęs, klaidingas išvadas darai. Ir teismais čia niekas negrasina. Kam "mamullia" kažką į teismą padavinėti, kai ji pinigų dar nedavė. Ir kam duoti, kai pagal sutartį dar neatėjo laikas? Čia tik patarimai, kaip likti "laimėtojo" pusėje.

O laimėtojas yra, tas kuris gražiuoju nepavykus susitarti, neturi apmokėti teismo išlaidų, savo ir priešingos šalies advokato. Šios išlaidos dar didesnės gali būti, nei suma dėl kurios bylinėjamasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2014 - 23:11