Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 3

QUOTE(Vilienė @ 2014 07 11, 17:34)
Domus lumina turi integruotas, dėžė montuojasi ne ant saramos bet po sarama.
Išsineša elementariai nes kreipiančiosios montuojasi ant rėmo.

Na kelios valandos naršymo po žaliuzistus tik dvi kontoras ir rado su integruotom pašiltintom apsauginėm žaliuzėm/ jų dėžėm - lanretą ir domus luminą. Kaip supratau, teks užsiimti 'projekto vadovo' funcijomis, dvi kontoras suvedant galutinio produkto padarymui smile.gif Dėkui už patarimus!
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 07 10, 09:43)
Kalbant apie langus - ta pati situacija. As jau patylesiu apie tuos, kurie 3-4 metus nama statosi ir vistiek svaicioja nesamones kaip is menulio nukrite. Forumas turi savybe sutraukti tokius veikejus.

Pagal apibudinimą ir aš patenku į tą būrį, taigi kontraargumentas.

Neseniai baigiau klijuoti putplastį. Fasado apdailos nusprendžiau pats nedaryti, atvažiavo fasadčikai, ir klausiu, ar bus išmetinėjamas langų plotas, atsako ne, juk ir putplasčio klijuotojai neišmetinėja. Sakau, kad putplastį klijavau pats. Fasadčikas žiūri į mane ir klausia, tu statybininkas, sakau ne. Dar gulsčiuko paprašė ir konstatavo faktą, sienos pakankamai lygios, tikrai gerai padaryta.

Štai tau ir tas "profų" darbas. O sėdi tam, kad žinių prisikrautum ir vėl ne blogiau, o dar ir geriau už profus padarytum. Geriau, nes laikaisi visų medžiagų gamintojų reikalavimų, o "profai" stengdamiesi, kaip galima greičiau pinigus pasimti dažniausiai nesilaiko minimalių medžiagų stingimo terminų.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 07 10, 19:39)
Kaip bebūtų gaila bet 300.000 avinų atėjo prie parašų rinkimo stalų... uhrobili 16mLt. Gerai, kad nepavyko pažeminti avinų slenksčio - gyventumėm kaip šveicarai, po kelis referendumus per mėnesį

Kas geriau, ar keli milijonai referendumui, ar kelesdešimt milijardų mažeikių naftai, LEO ir pan.?

Geriau nesileiskim į politiką, čia ne ta tema.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 07 12, 11:54)

Kas geriau, ar keli milijonai referendumui, ar kelesdešimt milijardų mažeikių naftai, LEO ir pan.?

Pats esate protingas ir išsilavinęs žmogus ir ko gero turite nuomonę ir apie MN ir apie Leo LT - jei ne kompetetingą tai bent jau motyvuotą. Todėl gal ir būtų nauda karts nuo karto jūsų klausti. Bet bijau, kad esate labiau išimtis iš taisyklės nei pati taisyklė - statistiškai prie savęs turėtumėte pastatyti minimum kokius 5 rinkėjus, kurių nuomonė bus visiškai niekinė. Juk pagalbinio iš šaligatvinės darbo biržos neklausėte kaip montuoti langus jūsų name? Ir apie difuzinės naudojimą taip pat neklausėte? Tai kodėl jo nuomonė turėtų kažką reikšti žymiai svarbesniuose klausimuose kaip MN, LEO ar AE? Paskutinis referenfumas puikiai parodė, kad įmanoma surasti 300,000 avinų parašų po niekiniu referendumu... džiugu, kad nepavyko pažeminti jų skaičiaus iki 100,000. Pergyvenate, kad negalite dalyvauti valstybės valdyme? Stokite į partiją. Galų gale naudokite savo išprusimą prie tų pačių balsadėžių per Seimo bei savivaldos rinkimus - nerinkite idiotų! O tie, kurie idiotų pririnko rinkimuose, nė kiek ne geriau pasielgs ir per referendumus, ir visiškai nereiškia, kad išmetę kelis mnl sutaupytume kelesdešimt mlrd 4u.gif Reikalaukite savo išrinkto "dupatato" atsakomybės ir atskaitomybės, ar buvote su savo išrinktuoju susitikime nors kartą po rinkimų?
Svarbius ir tokius sudėtingus klausimus turi spręsti 141 seimo gudragalviai. Ar jie gudragalviai - ką išsirinkome, tą ir turime: ir teistus, ir tapšnojusius ir aplamai neveikiančius prietaisus doh.gif jei nesugebame išrinkti padorių 141 tai ar sugebėsime protingai ir praktiškai balsuoti per referendumus? Dar prisiminkime aktyvumą... suvarys bambalinius prie urnų - pats apaksite nuo balsavimo rezultatų...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 07 12, 13:28)
Reikalaukite savo išrinkto "dupatato" atsakomybės ir atskaitomybės, ar buvote su savo išrinktuoju susitikime nors kartą po rinkimų?

Pas mus rinkimai yra slapti, išrinktas deputatas nežino, kad aš balsavau už jį ir tuo labiau, kad už jį balsuosiu, tai net jei ir priims mane, jis manęs klausysis ar maksimos savininko, kuris atvirai rėmė jo rinkimų kampaniją solidžia pinigų suma?

Netobula pas mus valdymo sistema, labai netobula ir vienas tuo labiau nieko nepadarysi. Eiti į partiją, tai pasmerkti būti tų "įšrinktūjų" tarnu, pačiam steigti partiją irgi ne sprendimas. Mano supratimu, vienintelis būdas, kai referendumų pagalba, žmonės "išrinktiesiems" parodytu, kad konkrečiais atvejais jie jau peržengė suteiktas delegavimo teises. Gal tuomet jie labiau klausytūsi liaudies, ką iš principo ir turėtų daryti.

Net ir tie, nemąstantys, kai ateis laikas iki pakankamai aiškių dalykų pasakyti savo nuomone, tuomet manau ir jų balsas bus pakankamai racionalus. Kaip referendumo rengėjai buvo pateikia pavyzdį apie Latvijoje surengtą referendumą dėl Rusų kalbos pripažinimo antrąja kalba Latvijoje. Buvo referendumas, tauta priėmė savo sprendimą ir visiems laikams aišku. O pas mus dabar kas. Galima Lenkiškai vadinti gatves ar negalima, galima Lenkiškai rašyti vardus į pasus ar negalima? Gerai, kad pakolkas tik lenkiškai, Kiniečių pas mus dabar labai smarkiai gausėja, žiūrėkit, dar ir kiniečių heroglifus reikės mokintis. O būtų referendumas tokiais klausimais, ir baigtūsi visos kalbos amžiams, ir nerekėtų žiniasklaidai eskaluoti šių temų, taip paslepiant ženkliai reikšmingesnes visai tautai temas, kur švaistomi mūsų visos tautos, mūsų visų asmeniškai uždirbti miliardai.

Bet čia politika, absoliučiai nesusijusi su statybų, o tuo labiau langų tema, tad gal baikim demagogijas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 liepos 2014 - 12:59
QUOTE(mintas @ 2014 07 12, 13:50)
Gal tuomet jie labiau klausytūsi liaudies,

Jūs manote, kad LIAUDIS yra neklystanti visažinė, su eksperto kvalifikacija? Ar tikitės, kad liaudis balsuoti referendumuose siųs tik tokius protingus ir išsilavinusius kaip Jūs?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 07 12, 13:50)
Net ir tie, nemąstantys, kai ateis laikas iki pakankamai aiškių dalykų pasakyti savo nuomone, tuomet manau ir jų balsas bus pakankamai racionalus. Kaip referendumo rengėjai buvo pateikia pavyzdį apie Latvijoje surengtą referendumą dėl Rusų kalbos pripažinimo antrąja kalba Latvijoje. Buvo referendumas, tauta priėmė savo sprendimą ir visiems laikams aišku.

Latvijos referendumo klausimas buvo nepalyginamai paprastesnis nei musiškės problemos. Todėl viskas paprasta ir aišku: nori ar nenori, kad šalia latvių kalbos būtų ir rusų. Šaunuoliai, nubalsavo ir basta. Galvojate, kad paprasti žmonės turėtų pakankamai kompetencijos atsakyti ar verta drausti Lietuvos dirvonus parduoti užsieniečiams? Visi rinkėjai yra ekonomikos ekspertai, įžvelgiantys grėsmes bei numatantys teigiamus padarinius?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 07 12, 14:02)
Jūs manote, kad LIAUDIS yra neklystanti visažinė, su eksperto kvalifikacija? Ar tikitės, kad liaudis balsuoti referendumuose siųs tik tokius protingus ir išsilavinusius kaip Jūs?

Visai nesvarbu, ant kiek protingas ar išsilavinęs esu aš ar kiti. Svarbu yra tai, kas sudaro daugumą ir kokia tos daugumos nuomonė. Kaip pavyzdį pateikiau papildydamas ankščiau rašytą postą apie Lenkus. Kad ir kokie bebūtų jų kilnūs tikslai, bet jei jie mažuma, jie neturėtų kelti bangų ir pykdyti žmonių daugumos, jei supranta, kad jų tikslai svarbūs tik tai pačiai mąžumai. Tik tuo atveju, kai galutinį ir neginčijamą sprendimą priima žmonių vienetai, juos labai nesunku motyvuoti priimant sprendimus palankius žmonių mažumai, kas mano mąnymu yra antikonstituciška. Ech, pamatau aš tokius dalykus, ir pradedu niūniuoti "Kas man iš tos laimės ir iš tos garbės, jei aš vienas džiaugsiuos, o šimtai – liūdės?".
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 07 12, 14:11)
Latvijos referendumo klausimas buvo nepalyginamai paprastesnis nei musiškės problemos. Todėl viskas paprasta ir aišku: nori ar nenori, kad šalia latvių kalbos būtų ir rusų. Šaunuoliai, nubalsavo ir basta. Galvojate, kad paprasti žmonės turėtų pakankamai kompetencijos atsakyti ar verta drausti Lietuvos dirvonus parduoti užsieniečiams? Visi rinkėjai yra ekonomikos ekspertai, įžvelgiantys grėsmes bei numatantys teigiamus padarinius?

Žinai, vat čia tegul suinteresuoti žmonės ir leidžia pinigus ant tautos švietimo, per žiniasklaidą įrodinėdami jiems naudingo sprendimo pliusus ir priešingo minusus. Kita suinteresuota šalis tegul įrodinėja priešingai. Jei sugebės visą tautą įtikinti viena pusė - valio. Bet tai mano nuomone ženkliai teisingiau, nei kokiam didelio prekybų tinklo savininkui, numesti kokį milijoną kokiai valdančiai politikos grupuotei, kad ji priimtų palankų jei sprendimą ir įsigalėtų Lietuvoje parduotuvių monopolijos, kad mažos parduotuvėlės, neturėtų galimybės su jomis konkuruoti, ir monopolininkės dirbtų be konkurencijos. Taip prekybos tinklo savininkas išleidęs tik kelis milijonus politikų grupuotei, susigražins milijardus iš visos mūsų tautos. Kitur mes pirkti juk neturėsim galimybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 liepos 2014 - 13:27
QUOTE(mintas @ 2014 07 12, 13:25)
Kaip pavyzdį pateikiau papildydamas ankščiau rašytą postą apie Lenkus. Kad ir kokie bebūtų jų kilnūs tikslai, bet jei jie mažuma, jie neturėtų kelti bangų ir pykdyti žmonių daugumos, jei supranta, kad jų tikslai svarbūs tik tai pačiai mąžumai.

Teisingai, taip ir forumo dalyviai neturetu kelti bangu apie lenkiskus langus ir pykdyti daugumos, nes tas menkas sutaupymas svabus tik jiems patiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 07 12, 14:53)
Teisingai, taip ir forumo dalyviai neturetu kelti bangu apie lenkiskus langus ir pykdyti daugumos, nes tas menkas sutaupymas svabus tik jiems patiems  smile.gif

Ir kas jau nusprendė kur ta dauguma, kur mažuma lotuliukas.gif ? Referendumas ką tik praėjo blink.gif ?

Turiu labai didelį įtarimą, kad tamsta mažumoje mirksiukas.gif !!!
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 07 12, 14:25)
Visai nesvarbu, ant kiek protingas ar išsilavinęs esu aš ar kiti.

Svarbu yra tai, kas sudaro daugumą ir kokia tos daugumos nuomonė. Kaip pavyzdį pateikiau papildydamas ankščiau rašytą postą apie Lenkus. Kad ir kokie bebūtų jų kilnūs tikslai, bet jei jie mažuma, jie neturėtų kelti bangų ir pykdyti žmonių daugumos, jei supranta, kad jų tikslai svarbūs tik tai pačiai mąžumai. Tik tuo atveju, kai galutinį ir neginčijamą sprendimą priima žmonių vienetai, juos labai nesunku motyvuoti priimant sprendimus palankius žmonių mažumai, kas mano mąnymu yra antikonstituciška.

Kol pats klijuoji EPS ant nuosavo namo - ko gero taip, nesvarbu. Bet jei taptum vienu iš 141? Ar meru? Netgi seniūnu?

Yra lietuvių kalbos įstatymas, tikriausiai ir kiti teisės aktai reglamentuoja vietovardžių bei gatvių rašybą... tai negi dėl tokio mažmožio referendumo reikia? 16MLt kad išsiaiškintume keliolikos gatvių lentelių turinį???

Opolės vaivadijoj yra mietelis Kluczbork, labai simpatiškas ir savitas. Neprisiminsiu dėl gatvių pavadinimų, bet miesto pavadinimas kelio ženkluose yra užrašytas dviem kalbom - lenkiškai ir vokiškai. Ir ne tik Kluczbork. Pravažiuoji, pasistebi ir nieko... Dobrodzien gyvenvietė su dvigubu vardu
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 07 12, 14:25)
Bet tai mano nuomone ženkliai teisingiau, nei kokiam didelio prekybų tinklo savininkui, numesti kokį milijoną kokiai valdančiai politikos grupuotei, kad ji priimtų palankų jei sprendimą ir įsigalėtų Lietuvoje parduotuvių monopolijos, kad mažos parduotuvėlės, neturėtų galimybės su jomis konkuruoti, ir monopolininkės dirbtų be konkurencijos. Taip prekybos tinklo  savininkas išleidęs tik kelis milijonus politikų grupuotei, susigražins milijardus iš visos mūsų tautos. Kitur mes pirkti juk neturėsim galimybės.

Politinių partijų finansavimas neleidžia aukoti daugiau nei berods 40.000. Todėl "numesti milijoną" nėra legalu. Su politine korupcija reikia kovoti, tam yra atitinkamos institucijos ir referendumas čia nepadės. Kėdainiai vistiek balsuos už kniazių, aišku tik Kėdainiai jo išrinkti negalėjo.
Papildyta:
Teisingai, taip ir forumo dalyviai neturetu kelti bangu apie lenkiskus langus ir pykdyti daugumos, nes tas menkas sutaupymas svabus tik jiems patiems  smile.gif

"... nes tai kertasi su mano verslo interesais" - pamiršote pridėti. Kuo daugiau užsakovas žino, tuo prasčiau limpa makaronai.
Svetimas sutaupymas visada būna MENKAS, geriau DAUG praraskite su manim, nei menkai sutaupykit Lenkijoje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 07 12, 15:13)
"... nes tai kertasi su mano verslo interesais" - pamiršote pridėti. Kuo daugiau užsakovas žino, tuo prasčiau limpa makaronai.
Svetimas sutaupymas visada būna MENKAS,  geriau DAUG praraskite su manim, nei menkai sutaupykit Lenkijoje biggrin.gif

Mano interesai tegu lieka man. Zmogus, pirkdamas langus pirma ar antra karta zino apie juos niekingai mazai. Kuo daugiau zmogus mano, kad zino, tuo nesamoningesni sprendimai bus priimti. Jei zmogus mano, tiksliau yra isitikines, kad sutaupo pirkdamas lenkiska daikta, neprarasdamas kokybes, tai gincytis su juo beviltiska. Jei zmogus stato nama kelis metus, apie koki taupyma galima kalbeti? Kas yra sutaupoma? Kita vertus, jei tai yra hobis, tai kam taupyti?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 07 12, 16:13)
Politinių partijų finansavimas neleidžia aukoti daugiau nei berods 40.000. Todėl "numesti milijoną" nėra legalu.

Na ir prajuokinai smile.gif.

Kai būsi politinės partijos vadovu, o aš stambaus parduotuvių tinklo savininkas, patikėk, kai susitarsim, rasiu būdų, kaip tau kelis milijonus paaukoti smile.gif. Ar steigdamas specialiai dėl aukojimo, atskirus juridinius vienetus ar dar kaip, nesvarbu, jei pažadėsiu pervesti tiek ir tiek milijonų, ta suma bus pervesta vienu ar kitu būdu wink.gif. Be to, visi tavo artimiausi giminaičiai dirbs mano juridiniuose vienetuose administraciniam aparate už tokį atlyginimą, apie kurį tūlas Lietuvos pilietis net svajoti nėra svajojęs wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2014 07 12, 17:00)
Kita vertus, jei tai yra hobis, tai kam taupyti?

Žiūrėk, visam poste galima rasti ir minčių į temą smile.gif
Papildyta:
Kol pats klijuoji EPS ant nuosavo namo - ko gero taip, nesvarbu. Bet jei taptum vienu iš 141? Ar meru? Netgi seniūnu?

Yra lietuvių kalbos įstatymas, tikriausiai ir kiti teisės aktai reglamentuoja vietovardžių bei gatvių rašybą... tai negi dėl tokio mažmožio referendumo reikia? 16MLt kad išsiaiškintume keliolikos gatvių lentelių turinį???
a MENKAS,  geriau DAUG praraskite su manim, nei menkai sutaupykit Lenkijoje biggrin.gif

Sutinku, kad taptum vienu ar kitu Tautos "išrinktuoju", turėtų būti koks nors išsilavinimo cenzas, gaila, bet konstitucijoje to nepamenu, kad būtų. Neesmė. Esmė ta, kad esant tokiai valdžios kontrolei referendumų pagalba, jie iš tikrųjų pradėtų atstovauti tautą, o ne savo ir juos "remiančių" interesus.

Na žinai, jei tęsti debatus toliau, dėl kitos tautos raštmenų rašymo, tai kaip daeisim iki to, kad tikrai kinietiškai turėsime mokytis, nes jei gilintis į principus, kad prieš įstątymą visi lygūs (nors ir čia yra išimtys "išrinktiesiems" ir teisėjams), negali būti diskriminacijos dėl odos spalvos, tautybės ir t.t. ir t.t. būsime priversti į savo raštus įsileisti ir kinietiškus hieroglifus. Aš to nenoriu, tad ir neesu nusiteikęs nusileidinėti nė per žingsnį. Kad Lenkijoje taip daroma, tai grynai Lenkijos reikalas, mes Lietuvoje gyvenam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 liepos 2014 - 16:28
QUOTE(Vilienė @ 2014 07 12, 14:11)
Jūs manote, kad LIAUDIS yra neklystanti visažinė, su eksperto kvalifikacija?

Bet dar didesnis blogis - kai kažkas nusprendžia, kad jis išmano geriau nei kad ta liaudis... ir pradeda spresti uz liaudi: ko jai reikia, ko jai galima, ko negalima...
Bet tai - tikrai ne apie statybas ir langus smile.gif
Papildyta:

na jus ponuli - toli nuo daugumos... sakyčiau priešingai - kaip pan tomasev.... smile.gif
Papildyta:
Svetimas sutaupymas visada būna MENKAS,  geriau DAUG praraskite su manim, nei menkai sutaupykit Lenkijoje biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Va būtent. Ir kam patiks, kai su kiekviena diena surasti naivuolių pirkėjų vienu SM postu "tik mano veka yra gerai" - darosi vis sunkiau.... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 07 12, 17:19)
Na ir prajuokinai smile.gif.
Kai būsi politinės partijos vadovu, o aš stambaus parduotuvių tinklo savininkas, patikėk,

Čia visai kosmetika... Ribojimas tik taip, ant akių.... Pinigai kaip plaukė taip ir plauks...
Na ir būkime realistais: norime mes ar nenorime - istatymus priima partijos. negi jos priims toki istatyma, kuris tikrai is pagrindu - apribos jų pragyvenimo šaltini..
Taip, del pakazuchos - sukurė, paleido... ir liaudis patikėjo... skaidrumu.
Na ir iš kitos pusės - kad rytojaus naujoms partijytėms -butu sunkiau...

O tie, kas savo paudrę auginą 20 metų - pirma sudėliojo kaip judės pinigai, ir tik paskui - sudėliojo įstatymą, kuris žinoma, niekaip nepaveiks jų upės....
Atsakyti