Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 3

QUOTE(Vilienė @ 2014 07 08, 20:04)
Va čia tai reklama lanretos marketingui biggrin.gif  per tris perekūpus atpigo 30% lotuliukas.gif 
Nežinau, ar tai normalu, bet kažkaip nėr noro net prasidėti su tokia šarage

O tai čia nebus ta tamsi istorija su 'neteisingu' Rehau Geneo profiliu? Lanreta paskaičiavo su PassiveHaus sertifikuotu profiliu, SKP+7 langai su 'supaprastintu'? Atitinkamai ir kaina visai kita... Nors 30% vis tiek per didelis skirtumas.

O šiaip tai dažnai būna su tais gamintojais ir atstovais - gamintojai tingi rankas tepti su galutiniais vartotojais ir viską atiduoda atstovams. Baltijos polistireno ICF kaip pavyzdys - gamina, bet galutiniams neparduoda (bent jau neparduodavo anksčiau, viskas eidavo per Fasado apdailą).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 08 liepos 2014 - 20:05
QUOTE(Vilienė @ 2014 07 08, 20:04)
Va čia tai reklama lanretos marketingui biggrin.gif  per tris perekūpus atpigo 30% lotuliukas.gif 
Nežinau, ar tai normalu, bet kažkaip nėr noro net prasidėti su tokia šarage

Paradoksas,bet man pvz Ryterna 300 litu brangiau garazo vartus pasiule uz ju atstovus... Tuos pacius vartus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 07 08, 20:04)
O tai čia nebus ta tamsi istorija su 'neteisingu' Rehau Geneo profiliu? Lanreta paskaičiavo su PassiveHaus sertifikuotu profiliu, SKP+7 langai su 'supaprastintu'? Atitinkamai ir kaina visai kita... Nors 30% vis tiek per didelis skirtumas.

Negaliu pasakyti ar 72, ar 86 mm profilį siūlė. Niekur pasiūlyme nenurodyta. Bet greičiausiai, kad tai visgi 72 mm profilis. Be to Lanretos pasiūlymas buvo su 4-16-4-16-4 stiklo paketais. O aš nusipirkau 4-20-4-20-4 ir dar dauguma nrG stiklų. O jie už GNP apie 1000 Lt brangesni visiems mano langams. Lanreta buvo nurodžiusi, kad stiklas - GN. Dar skirtumas tas, kad Lanretos pasiūlyme yra TGI rėmeliai, o mano nupirktuose languose - Swisspaceriai. O jie lygtai irgi šiek tiek brangesni.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 08, 19:12)
4. Ar jūs jaučiate, kaip nusišnekate? Kas buvo įkankuliuota į mano kaina? Jie ta profilį pagamino savo pelno sąskaita. Jie iš anksto dėl manęs profilio negamino ir niekas niekur nebuvo įkankuliuota. Rehau MD - bazinis porfilis. Tokio Lanreta turi kiekvieną dieną, tonomis. Prikišti  neoporo - ne problema. Daugiau laiko galėjo užimti tik lango laminavimas, t.y. lauko profilio spalvos nudažymas. Bet jiems tiesiog liko tokio profilio. Juk langus gamina iš profilio štangų. Liko ir pagamino tą gabaliuką.

Gero marketingo esmė - duoti, nieko neduodant.
Mano galva - turėjo būti taip:
1. pas jus spalvotas profilis.
2. tokios mažo kalibro gamintojas neturi laminatoriaus, todėl laminuotą profili jau perka iš tiekėjo (siuo atveju rehau).
3. ten niekas metrais nepjausto. imi štangomis, o dar dažniau - pokais.
4. atėjo užsakymas, programa susamatino - suoptimizavo, kiek reikės štangų - tiek iš užsakė.
5. užsakant visi "protingai" užsimeta. Maža kas... Na ir tą užsimetimą, kaip išeigą - sukalkuliuoja į užsakymo kainą.
6. Va taip va jūs už tą profilį ir sumokėjote. Aišku - perdaryti nebūtų reikėję - tai jiems tie kancarai būtų likę. Dabar - turėjo sunaudoti iki paskutinio centimetro.

O kad tokio profilio lanretoje "vagonais" - labai abejoju. Tai - nei bazinis profilis, o "pamandrintas", net be termomodulio. Pridėjus jūsų spalvą - jau egzotika.

Toks mano langų gamybos suvokimas... Na bet jei norite - ok, jie iš savo profilio - perdarė jums langus.
Bet visą kitą - visai neblogai nuspėjau, tiesa? biggrin.gif Štai ką duoda ta "ružava tabletė" 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 07 08, 21:05)
Paradoksas,bet man pvz Ryterna 300 litu brangiau garazo vartus pasiule uz ju atstovus...  Tuos pacius vartus  doh.gif

Na teisingai prekių paskirstymą suprantantis gamintojas taip ir turi elgtis. Aišku - ne 30 procentų - bet skirtumas būti turi. Ir pas gamintoją - turi būti brangiau.
Jei pas jį pigiau - kokia prasmė man būti jo dileriu? Jei jis - iš vienos pusės mano tiekėjas, iš kitos - mažesnės kainos konkurentas.

Kai pas jį brangiau - jam visada bus klientų, nes dalis nori pirkti tiesiai iš gamintojo. Kitas net kainos nelygins.
Kai dileris uzdirbdamas gali parduoti pigiau - jo kaina - dažnai vienintelis argumentas pirkti pas jį...
Gamintojas, parduodamas brangiau - kartu gali ir propogandą-motyvaciją didinti dilerio personalui: kaip jus po 3000 neparduodate? Mes pigiau nei 3300 neparduodame, ir labai gerai eina...

Taip kad - viskas čia gerai. Tik aišku - 30 procentų - tai jau pereboras. Bet - matyt kai kas perka ir tada. Juk ir tarp čia esančių "ekspertų" yra tokios nuomonės propaguotojų: nepirkite iš perekupų, yra dar ant LT žemelės neblogų gamintojų lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 08, 20:59)
Gero marketingo esmė - duoti, nieko neduodant.
Mano galva - turėjo būti taip:
1. pas jus spalvotas profilis.
2. tokios mažo kalibro gamintojas neturi laminatoriaus, todėl laminuotą profili jau perka iš tiekėjo (siuo atveju rehau).
3. ten niekas metrais nepjausto. imi štangomis, o dar dažniau - pokais.
4. atėjo užsakymas, programa susamatino - suoptimizavo, kiek reikės štangų - tiek iš užsakė.
5. užsakant visi "protingai" užsimeta. Maža kas... Na ir tą užsimetimą, kaip išeigą - sukalkuliuoja į užsakymo kainą.
6. Va taip va jūs už tą profilį ir sumokėjote. Aišku - perdaryti nebūtų reikėję - tai jiems tie kancarai būtų likę. Dabar - turėjo sunaudoti iki paskutinio centimetro.

O kad tokio profilio lanretoje "vagonais" - labai abejoju. Tai - nei bazinis profilis, o "pamandrintas", net be termomodulio. Pridėjus jūsų spalvą - jau egzotika.

Toks mano langų gamybos suvokimas... Na bet jei norite - ok, jie iš savo profilio - perdarė jums langus.
Bet visą kitą - visai neblogai nuspėjau, tiesa?  biggrin.gif  Štai ką duoda ta "ružava tabletė"  4u.gif

Tai kuris čia iš mūsų dirba langų rinkoje, jei jūs nežinote, o tik spėjate. Viskas buvo daugiau nei paprastai. Rehau Geneo MD yra bazinis profilis. Jo esmė - viduje nėra nei trupučio neoporo. Po jo eina MD plus profilis. Tai tas pats bazinis Geneo MD, skirtumas tik tas, kad MD Plus viduje turi dvi neoporo juosteles. Po Geneo MD eina pats krūčiausias PHZ. Jis nuo MD skiriasi tik tuo, kad jo viduje yra 4 juostelės neoporo. Langui spalvą (laminuoja) mano žiniomis suteikia tik Lietuvoje (bent jau Aluplast man sakė, kad jų visi profili į Lietuvą atvažiuoja balti, o spalvą daro čia, Lietuvoje). Taigi jokio čia stebuklo: turėjo MD profilio, įdėjo neoporo, užklijavo RAL 7016 spalvą (antracitas, labai einama spalva) ir štai mano langas. Bet iš tiesų tiesiog buvo likę šiek tiek profilio.

O kad reikia užmesti, čia irgi jokio stebuklo. Jūs gi duonos neperkate tik 2 riekutes, kiek pakaktų vienam kartui pavalgyti. Pvz., aš fasadui neoporą pirkau su 1,1 koeficientu. Todėl man ir sakė, kad buvo likę apie 1,5 m ilgio mano lango profilio. Čia nieko keisto. Greičiausiai profilio štangos turi fiksuotą ilgį, o kiekvieno užsakymo langų ilgis skiriasi, todėl nuo vieno užsakymo galėjo likti 0,5 m, o nuo kito - ir kokie 5 metrai. Čia nieko keisto. Jūs tik bandote čia kažkokį stebuklą pateikti.

O kas yra ružava tabletė?
Papildyta:
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 08, 20:59)
Aišku - ne 30 procentų - bet skirtumas būti turi. Ir pas gamintoją - turi būti brangiau.
Jei pas jį pigiau - kokia prasmė man būti jo dileriu? Jei jis - iš vienos pusės mano tiekėjas, iš kitos - mažesnės kainos konkurentas.

O kas čia mane mokė, kad reikėjo tiesiogiai kreiptis į Lanreta? Pats sau prieštaraujate. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 08, 21:19)
Negaliu pasakyti ar 72, ar 86 mm profilį siūlė. Niekur pasiūlyme nenurodyta. Bet greičiausiai, kad tai visgi 72 mm profilis. Be to Lanretos pasiūlymas buvo su 4-16-4-16-4 stiklo paketais. O aš nusipirkau 4-20-4-20-4 ir dar dauguma nrG stiklų. O jie už GNP apie 1000 Lt brangesni visiems mano langams. Lanreta buvo nurodžiusi, kad stiklas - GN. Dar skirtumas tas, kad Lanretos pasiūlyme yra TGI rėmeliai, o mano nupirktuose languose - Swisspaceriai. O jie lygtai irgi šiek tiek brangesni.

Na, prisiminus SKP grupės struktūrą, greičiausiai jie iš Lanretos paėmė tik gatavus rėmus, paketus iš gimininės kontoros sudėjo. Tada gal ir skirtumas pasiteisina - jei Lanreta paketų negamina ir ima iš kitur (gal net ne iš SKP), tai ir galutinio produkto kaina gali susikalkuliuot kita.

Palieku Kindziuliui progą suvartyt šituos diletantiškus pasvarstymus. Šitų įmonių akcininkų struktūros tingiu ieškot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 08, 22:13)
(bent jau Aluplast man sakė, kad jų visi profili į Lietuvą atvažiuoja balti, o spalvą daro čia, Lietuvoje).

Na ką aš ir sakiau - lanreta nelaminuoja - laminuoja sistemos tiekėjas. O kur - lenkijoje lietuvoje ar vengrijoje - neturi skirtumo. Kaip laminuoja Alupast, taip laminuoja ir Rehau. Bet - ne lanreta.

Bet iš tiesų tiesiog buvo likę šiek tiek profilio.

Tik tą ir norėjau pasakyti: tas profilis savikainos prasme - ir buvo jau jūsų. Ta prasme - sukalkuliuotas į jūsų užsakymą. Štandos tarkime 615 cm. Jums reikėjo ten x stangų, na ir dėl pakankamai didelių langų - nesusioptimizavo taip, kad "išeitų panuliam". Liko - iš jo jums ir naują suvirino. Jų išlaidos - tik darbas. Manau - paketas liko tas pats. Tai - ne tiek daug jie jums ir davė. Ta prasme - pinigais. O morališkai - žinoma davė daug. Ir teisingai. Ir taip pasielgtų visi ne vienos dienos pardavėjai.

O kad reikia užmesti, čia irgi jokio stebuklo. Jūs gi duonos neperkate tik 2 riekutes, kiek pakaktų vienam kartui pavalgyti.

Visiškai pritariu. Ir nesakau - kad jus apgavo - sukalkuliavo ir nedavė. Taip daro visi - tokia gamybos technologija. Tik kai liko "jūsų profilio" - tai pagaminti dar - nebuvo taip jau ir brangu.

O kas yra ružava tabletė?

Nežinau - vyr gydytojas prieš miegą vis duoda wink.gif

O kas čia mane mokė, kad reikėjo tiesiogiai kreiptis į Lanreta? Pats sau prieštaraujate.  4u.gif

Nea, neprieštaurauju. Jūs tiesiog temoje atsiradote, kai aš su savo megstamiausiu pašnekoju diskutavome apie lenkiškus langus. Tai va - man jūsų situacija - tiesiog tinkamai po ranka papuolė.. Ir atsakė į idealiojo demagogija - kaip būtinai reikia pirkti iš gamintoju, ir kad tai - vienintelis geras kelias.
Jūsų situacija - tik patvirtino - kad tai dar vienas mitas biggrin.gif
Lenkijos įmonės - taip pat veikia per dilerius lietuvoje. Jei būtų problemu - dileriai, brangindami savo reputaciją ir norėdami ir po metų turėti verslą - padarytų reikalingą ir tinkamą sprendimą.
Kaip matote - ir dileris gali leisti supjaustyti, ir paorgamizuoti skubiai pagaminti kitą.
Jei jūsų perpardavinėtojas būtų langus jums nupirkęs ir savo tiekejo lenkijoje - taip pat greitai būtų jums suorganizaves naują - nes ir ten būtų like to paties profilio.

Žodžiu - jūsų situacija tik įrodė kelis dalykus:
1. Gamintojas nebūtinai geriau.
2. Gamintojas nebūtinai pigiau.
3. Pirkti iš perpardavinėtoje - gali būti protingiau - nes taip gauni servisą.
4. Tie, kas negamina o tik montuoja - gali suteikti kokybišką montavimą, ir dar suveiktų langų už pigiau. Ir tie, kas atstovauja lenkijos imonėms - nebutinai dirba "su 30 procentų marža", kaip kad buvo rašyta keliais lapais aukščiau.

Tai tiek tos istorijos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kinziulio: 08 liepos 2014 - 21:33
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 08, 21:30)
Tai tiek tos istorijos  4u.gif

4u.gif Džiugu, kad visai normaliai išsiaiškinome.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 07 08, 22:19)
Palieku Kindziuliui progą suvartyt šituos diletantiškus pasvarstymus. Šitų įmonių akcininkų struktūros tingiu ieškot smile.gif

Jūs puikiai viską surašėte. Tik... Iš to įprastai nesigautų 30 procentų. Jie ateina "iš kitur". Na bet šia tema nesiplėsiu biggrin.gif .

O dėl "neaiškios logistikos", ji kaip ir labai aiškiai paaiškina tuos mistiškus langų kelius.

Pagamino Vilniuje (tik rėmukus suvirino, manyčiau).
Atvežė į Kauną.
Nupirko iš seserinės įmonės paketus, sudėjo.
Gražino langus į Vilnių - montažui.

Aišku, jei paketus lanreta perka iš "kitų saboniukų" - vadinasi reguliariai furos paketų iš kauno i vilnių juda. kad paketus, bent kai kuriuos perka - yra info internete, kartu kaip ir parodoje su paketistais dalyvavo. tai - butų paprasčiau su parduodamais paketais kartu nuvežti ir "savo sesės" paketus, ir paprasyti, kad langistas juos į langus sudetų. bent jau logistika būtų nemokama (beveik nemokama).
Bet čia atsiranda kainodaros vingrybės: jei paprasysiu sudeti savo paketus - sakys kam tau taip - tai pirk iš manęs jau "pilnus langus", o aš iš tavęs - nupirksiu tuos paketus.
Jei aš tau paketus parduodu brangiai, makaronų visokių prikabindamas - tu tuos brangius paketus man į "sesės langus" įkalkuliuosi. Sesei - langai bus per brangus...
Va dėl visokių lietuviško verslo subtilybių - ir atsiranda tokie sprendimai.... Tu man langus be paketų - aš tau paketus be langų. Jei paketus parduodu tau - jie unikalus, kainuoja 5000. Jei mano dukterinė langus su tokiais paketais parduoda, jau... hmmm... tų 5000 moketi nenori... Tai perka be paketų... ir kainos skirtumas toks - kad apsimoka kelis kartus į fūrą pakrauti, na ir 200 km pravažiuoti, na ir - "kažką pasamdyti" jiems sumontuoti.

Ale - koks čia mūsų reikalas, ane? 4u.gif
Vakarinės tabletės dar negėriau - todėl - tai tik mano subjektyvi nuomonė, o tiksliau - spėjimai iš serijos: O KAS GALETŲ PANEIGTI? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 07 08, 22:37)
4u.gif Džiugu, kad visai normaliai išsiaiškinome.

O šiaip - labai putiovą namą statote!
Ir aš tokio noriu... Tik tiek laiko skirti, į tiek etapų isigilinti - amžius jau nebetas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 08, 21:50)
Vakarinės tabletės dar negėriau - todėl - tai tik mano subjektyvi nuomonė, o tiksliau - spėjimai iš serijos: O KAS GALETŲ PANEIGTI?

user posted image

Žurnalistai mėgsta šiuos žodžius - "o kas galėtų paneigti", nes tada nieks negali prisikabinti dėl šmeižto.

Dėl dilerių pilnai sutinku. Paskutinį kartą užsisakinėjau per Klaipėdos įmonę, gavau gerą kainą, o prekes pasiėmiau čia pat, tiesiai iš importuotojo sandėlių Vilniuje. Tik pinigai "suvaikščiojo" per Klaipėdą. Dabar jau lyg ir susitariau, kad jis duos tokią kainą tiesiai kaip ir dileris Klaipėdoje.

Grįžtam prie temos. Paskutinė istorija kaip ir aiškėja, viskas logiška.
O kaip tulas lietuvis galėtų apeiti kainodaros vingrybes ir nupirkti keliasdešimt m2 paketų didmenine kaina?
Vieni pažįstami langininkai galėtų paimti paketus "ant savęs", bet tada jie keliautų į kitą miestą (taip susitarę), po to vėl atgal vežti... Reikia transporto su manipuliatoriumi, nes kai kurie langai neįprasto dydžio, viskas išbrangsta ir dar "butelį" lieku skoloje, nors pradinė kaina gal viską ir atpirktų.
Gal žinote kaip tiesiogiai galėčiau gauti tokią kainą pirkdamas vos keliasdešimt m2 paketų? Ar Alytuje yra šansų gauti geresnį pasiūlymą? Nors jie neturi labiausiai tinkamo selektyvo.
Ar būtų logiška pirkti langus be paketų iš anksčiau minėtos ar kitos firmos tikintis geriausios kainos?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 07 09, 08:42)
Ar būtų logiška pirkti langus be paketų iš anksčiau minėtos ar kitos firmos tikintis geriausios kainos?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tabletė kiek kita, bet šita irgi nebloga.
Mano galva - nusipirkti langus iš gamintojo be paketo- mažai realu.
Langistai, na iš savo verslo logikos, iš savo požiūrio į kainodarą ir savo pelno struktūros formavimo - tokie sakykime "senoviški". Ne visi - bet tokių daug.

Dauguma jų - dar nemoka pardavinėti savo gamyklos darbo laiko. O perparduoda "patobulintas žaliavas".

Lango gamyboje - pati gamyba suvalgo liūto dalį sąnaudų, laiko. Paketo įstatymas - jau gana kukli operacija, nes štapikus suplauti ir sukalti - reikia net tada, kai paketų klientas neperka.

Tai kai įmonėje veikia "užsimesk ant savikainos" kainos formavimo logika, pardavimas be paketų - tampa nelabai įmanomas, nes:
1. lango pagaminimas be paketo - sukuria 95 procentus darbo kiekio/sanaudų.
2. paketo dalis viso lango savikainoje - dominuojanti.

Tai ir gaunasi - kad langas be paketo - na kaip ir kainuoja gana pigiai.... ir kaip ir į minusą.
O kai parduodi su paketu - gaunasi, kad perparduodi ir paketą, jis kainuoja gana daug - rezultate visas langas būna prognozuojamai pelningas.

Nežinau, ar man pavyko viską logiškai čia išdėstyti. Na bet idėja tame, kad langų gamyboje ekonomistams-finansistams - būtų labai daug kur padirbėti. Nes daugumoje įmonių skirtingų opcijų langai - nevisiškai teisingai "sukainuoti". kokius nors mažiukus gamina net į minusą, ir nelabai tai žino... Bet skaičiuoja visą dienos/mėnesio/metų komplektą - na ir siekia - kad veikla bendrai būtų pelninga.

Tai ar pavyktų prikalbinti langistą parduoti be paketo? labai abejoju.

Dar - aukščiau buvo paminėtas Šiaulių paketistas.
Pamenu - vienoje vokietijos parodoje kalbuosi su lenkų langistu - vidutinioku. Na ir išėjo kalba apie paketus, na ir apie tą paketistą. Aš lenkui sakau: tai kodėl nedirbi su kais, juk jų siūlomas modelis gana patrauklus: tu perki iš jų paketus, o sumoki už juos - savo pagamintais langais, be paketų. Tau gali net netekti jų pristatinėti, nes atves tau lietuviai paketus - pasiims tavo langus. Toks barteris - turėtų būti net labai patrauklus.

Na o gamintojas sako: taip, viskas teisingai... Tik aš taip nemoku. Jei aš parduodu be paketo - tai parduodu į minusą. Nes paketas lange - turi savo savikainą, na ir savo pelno dalį, kai jis parduodamas karut su langu.
Jei aš išimu paketą - tai man viskas pabyra.

Žiurint iš "verslo kūrimo nuo nulio" - tai čia ne prooblema, o tik užduotis - kurią reikia išspesti. Bet langistams - nu jie 20 metų viską skaičiavo taip... ir dabar kažką keisti - sunku.

Kai langą parduoda - tai paketas lange kainuoja sakykime "100 savikaina+15 pelnas".
Kai tą komponentą išima - išima visus 115. Na ir ta pelno dalis - kaip ir svarbi lango pelne, nes be jo - gaminti lango nelabai ir apsimoka.
Galetų išimti ne 115 o tik 100, bet taip nemoka, taip neveikia sistema. Nes jei sukurta, kad už suvirimą uzdirbi 5, tai nesvarbu ar dėsi paketa ar nedėsi - bus tik tris. o čia reikėtų perdaryti - kad jei bus paketas - uztenka 5, jei nebus - reikia jau 8.

Nu čia gal per plačiai. Trumpa versija - aš manau, kad langistai be paketo neparduos. Jei bus kitaip - praneškite tautai... Atšviežinsime patirtį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 09, 08:50)
2. paketo dalis viso lango savikainoje - dominuojanti.

Sakote populiaraus varstomo 1300x1300 PVC lango savikainoje su padoresniais apkaustais didesnę savikainos dalį vistiek sudarys paketas už 100 Lt/m2?
Atsakyti