QUOTE(BangaS @ 2014 07 09, 08:42)
Ar būtų logiška pirkti langus be paketų iš anksčiau minėtos ar kitos firmos tikintis geriausios kainos?
Tabletė kiek kita, bet šita irgi nebloga.
Mano galva - nusipirkti langus iš gamintojo be paketo- mažai realu.
Langistai, na iš savo verslo logikos, iš savo požiūrio į kainodarą ir savo pelno struktūros formavimo - tokie sakykime "senoviški". Ne visi - bet tokių daug.
Dauguma jų - dar nemoka pardavinėti savo gamyklos darbo laiko. O perparduoda "patobulintas žaliavas".
Lango gamyboje - pati gamyba suvalgo liūto dalį sąnaudų, laiko. Paketo įstatymas - jau gana kukli operacija, nes štapikus suplauti ir sukalti - reikia net tada, kai paketų klientas neperka.
Tai kai įmonėje veikia "užsimesk ant savikainos" kainos formavimo logika, pardavimas be paketų - tampa nelabai įmanomas, nes:
1. lango pagaminimas be paketo - sukuria 95 procentus darbo kiekio/sanaudų.
2. paketo dalis viso lango savikainoje - dominuojanti.
Tai ir gaunasi - kad langas be paketo - na kaip ir kainuoja gana pigiai.... ir kaip ir į minusą.
O kai parduodi su paketu - gaunasi, kad perparduodi ir paketą, jis kainuoja gana daug - rezultate visas langas būna prognozuojamai pelningas.
Nežinau, ar man pavyko viską logiškai čia išdėstyti. Na bet idėja tame, kad langų gamyboje ekonomistams-finansistams - būtų labai daug kur padirbėti. Nes daugumoje įmonių skirtingų opcijų langai - nevisiškai teisingai "sukainuoti". kokius nors mažiukus gamina net į minusą, ir nelabai tai žino... Bet skaičiuoja visą dienos/mėnesio/metų komplektą - na ir siekia - kad veikla bendrai būtų pelninga.
Tai ar pavyktų prikalbinti langistą parduoti be paketo? labai abejoju.
Dar - aukščiau buvo paminėtas Šiaulių paketistas.
Pamenu - vienoje vokietijos parodoje kalbuosi su lenkų langistu - vidutinioku. Na ir išėjo kalba apie paketus, na ir apie tą paketistą. Aš lenkui sakau: tai kodėl nedirbi su kais, juk jų siūlomas modelis gana patrauklus: tu perki iš jų paketus, o sumoki už juos - savo pagamintais langais, be paketų. Tau gali net netekti jų pristatinėti, nes atves tau lietuviai paketus - pasiims tavo langus. Toks barteris - turėtų būti net labai patrauklus.
Na o gamintojas sako: taip, viskas teisingai... Tik aš taip nemoku. Jei aš parduodu be paketo - tai parduodu į minusą. Nes paketas lange - turi savo savikainą, na ir savo pelno dalį, kai jis parduodamas karut su langu.
Jei aš išimu paketą - tai man viskas pabyra.
Žiurint iš "verslo kūrimo nuo nulio" - tai čia ne prooblema, o tik užduotis - kurią reikia išspesti. Bet langistams - nu jie 20 metų viską skaičiavo taip... ir dabar kažką keisti - sunku.
Kai langą parduoda - tai paketas lange kainuoja sakykime "100 savikaina+15 pelnas".
Kai tą komponentą išima - išima visus 115. Na ir ta pelno dalis - kaip ir svarbi lango pelne, nes be jo - gaminti lango nelabai ir apsimoka.
Galetų išimti ne 115 o tik 100, bet taip nemoka, taip neveikia sistema. Nes jei sukurta, kad už suvirimą uzdirbi 5, tai nesvarbu ar dėsi paketa ar nedėsi - bus tik tris. o čia reikėtų perdaryti - kad jei bus paketas - uztenka 5, jei nebus - reikia jau 8.
Nu čia gal per plačiai. Trumpa versija - aš manau, kad langistai be paketo neparduos. Jei bus kitaip - praneškite tautai... Atšviežinsime patirtį