Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 3

QUOTE(Vilienė @ 2014 07 07, 15:53)
Tie metodai daug inteligentiškesni nei laužtuvas ir kūjis. Ne kiekvienam žąsinui pasiekiami. O laužtuvais bei kitais ner akumuliatoriniais ardymo įrankiais darbuotis daug proto nereikia. Nuo vagies nėr nei spynos, nei tvoros - viskas apeinama.

Tai spynos ir tvoros turbut ne nuo vagiu? Zinom krastu, kur vienu retai kada naudojamasi, o antro nebuna isvis. Bet surizikuot taip laisvai jaustis pas mus nebandoma. Is principo - buvo issakyta nuomone, mano nuomone yra kitokia. Langai - lengviausiai pazeidziama vieta name, po zmoniu, zinoma. O kreipti ar nekreipti demesi i tai - kiekvieno asmeninis reikalas.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 07 07, 16:08)
Tai spynos ir tvoros turbut ne nuo vagiu? Zinom krastu, kur vienu retai kada naudojamasi, o antro nebuna isvis. Bet surizikuot taip laisvai jaustis pas mus nebandoma. Is principo - buvo issakyta nuomone, mano nuomone yra kitokia. Langai - lengviausiai pazeidziama vieta name, po zmoniu, zinoma. O kreipti ar nekreipti demesi i tai - kiekvieno asmeninis reikalas.

Perfrazuojant rusišką posakį "Prieš laužtuvą nėra veiksmų, jei nėra kito laužtuvo", reikia pasakyti kad jei vagys sužinos, manys, įtars jus turint ką vertingo vistiek ras būdų įsilaužti. Nebent namas virs tvirtove.
Iš karčios patirties galiu pasakyti, jei vagys išsišniukštinėję, kad yra kas vertinga, bandys ieškoti spragų, seks ir panašiai (pvz.vaikai atsiveda draugus).
Apvogė gal antrais name gyvenimo metais, išnešė lyg ir nedaug(dokumentai, smulkūs auksiniai daiktai, parfumerija ir ko labiausiai buvo gaila lizinginį teliką, už kurį teko mokėti, taip sakant už orą), bet kaip operatyviai dirbo, namie nebuvome gal kokias 5-6 valandas, o grįžus radome "bardakėlį". Visus dokumentus valdiškos įstaigos vagystės proga atstatė už dyka, išskyrus vieną - aukštojo mokslo diplomą, už jį teko pakloti po 120 Lt žmogui schmoll.gif kam bizniukas, o kam...
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2014 07 07, 14:23)
tikrai nežinau, bet langininkai paskaičiavę 1 m. plotį.

Man Langistai grieztai nerekomendavo daryti 1 metro duru. pasidariau 90 cm. Norejau iejimo duris daryti 1 metra,bet paprotino kad bus sunkios durys,tai dariau 90. Man gerai todel kad yra vitrina su slankiojanciom durim 1,2 metro. O seip,jei bute gyvenate paklauskite saves,ar yra buve kad konors neinesete? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 07, 14:13)
Yra yra toks "fintas". skirtingi tarpai ir stiklų storiai - duoda kitokį garso pralaidumą. lužtai kitaip garso banga.
Tik savo ausimis niekada nelyginau, gal tai toks menkas skirtumas, kad sugroja tik marketinge...

QUOTE(biesas66 @ 2014 07 07, 18:56)
Man Langistai grieztai nerekomendavo daryti 1 metro duru. pasidariau 90 cm. Norejau iejimo duris daryti 1 metra,bet paprotino kad bus sunkios durys,tai dariau 90. Man  gerai todel kad yra vitrina su slankiojanciom durim 1,2 metro.    O seip,jei bute gyvenate paklauskite saves,ar yra buve kad konors neinesete? bigsmile.gif

teko sofą ardyt biggrin.gif bet durys 80 cm smile.gif
1 m. su stakta, varčia 90 cm. Apsisprendėm dėt balkonines duris ir vitriną. Rytoj matuos. Pasirinkom Malisa ir ko komerling 88 + langus. Paskaičiavom su visai papildomais apkaustais pirmam aukštui, o mansardai - ne...Ne kosmosą pakyla kaina smile.gif O saugos tarnybos, draudimas, signalizacija ir tvora - kas be ko smile.gif O šiaip, tai manau nuo eilinis vagis pagalvos ar eiti ten kur signalizacija, tvora, šuo ir t.t. ir neaišku koks bus grobis, o nuo profo neapsaugos niekas - jie eis žinodami kur eina ir kur kas padėta ax.gif
Vakar pirmą vagystę apturėjom - kažkas nufyrino "lebiotkę" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 07, 15:13)
Yra yra toks "fintas". skirtingi tarpai ir stiklų storiai - duoda kitokį garso pralaidumą. lužtai kitaip garso banga.
Tik savo ausimis niekada nelyginau, gal tai toks menkas skirtumas, kad sugroja tik marketinge...

Skirtumas tikrai labai didelis!Kai kaimynas susidejo naujus 3 stiklu langus pries kokius 8 metus ir nuejus ivertint ju gatve pravaziavo Ikarus autobusas,galvojau,kad tankas gatve pravaziavo lotuliukas.gif .Uztat kitais metais susidejom langus su skirtingo storio stiklais ir skirtingais tarpais.Efektas nerealus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2014 07 07, 20:17)
Skirtumas tikrai labai didelis!Kai kaimynas susidejo naujus 3 stiklu langus pries kokius 8 metus ir nuejus ivertint ju gatve pravaziavo Ikarus autobusas,galvojau,kad tankas gatve pravaziavo  lotuliukas.gif  .Uztat kitais metais susidejom langus su skirtingo storio stiklais ir skirtingais tarpais.Efektas nerealus  thumbup.gif

As taippat susidejau skirtingu storiu stiklus ir oro tarpus. Sake kad keliais decibelais garsas sumazeja. Na,kadangi man virs galvos NATO naikintuvai skraido,tai ir keli decibelai gerai. O seip garsas tikrai geroookai mazesnis negu lauke.
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 07, 15:53)
Jei labai reikia - išdauš langą.
Taip, triukšmas....

http://www.youtube.c...h?v=x-84Sdq7jaE
įkomplektuojam dar tepaluotą skudurą aplink "plaktuką" ir net miegantys šeimininkai nieko neišgirs.
Lieka tik grūdintas arba laminuotas stiklas, kurie tyliai ir lengvai nepasiduoda.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 07 07, 23:45)
http://www.youtube.c...h?v=x-84Sdq7jaE
įkomplektuojam dar tepaluotą skudurą aplink "plaktuką" ir net miegantys šeimininkai nieko neišgirs.
Lieka tik grūdintas arba laminuotas stiklas, kurie tyliai ir lengvai nepasiduoda.

na man langistas paaiškino paprastai: jei vagys norės, patykos prie įėjimo, ir pats jiems visas duris ir seifus gražiai atrakinsi ir brangius daiktus atiduosi unsure.gif aišku, už tokius dalykus BK straipsnis kitas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laumzirge @ 2014 07 08, 14:22)
na man langistas paaiškino paprastai: jei vagys norės, patykos prie įėjimo, ir pats jiems visas duris ir seifus gražiai atrakinsi ir brangius daiktus atiduosi unsure.gif  aišku, už tokius dalykus BK straipsnis kitas smile.gif

Kitas, bet iš tikro - paprasčiau.
O jei jau taip visko bijoti - tai gal vietoje langų - tas angas užmūryti? Tada nei išpjaus, nei iškels... Ir gyvensime pilyje... Angas patrankoms pasilikti galima biggrin.gif
Atsakyti
Šiaip ar taip - langai tikrai nėra stiprioji namo saugumo vieta... Bet per duris viską išnešti tikrai patogiau biggrin.gif Dėl to jeigu jau saugaisi, tai reikia saugotis iki galo, ir viduje duryse ar kitose matomose vietose raktų nepalikinėti (kad per langą įlindę vagys iš vidaus neatsirakintų durų ir patogiai visko neišsineštų).

kitavertus, jau geriau kad kokį tv išneštų, bet namiškiams nieko nepadarytų g.gif į pažįstamos namus buvo įsilaužę (išdaužė vitriną). Jos vyras ėjo patikrinti ir sutiko plėšiką su kirviu tarpdurį doh.gif plėšikas dėjo į kojas, o vyras vijosi, bet nepavijo. Tai aš jai ir sakau: o ką būtų tavo vyras daręs, jei būtų pasivijęs?.. Visa laimė, kad ir nepavijo, neaišku, kuo ten būtų užsibaigę.

Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 05, 23:22)
1. Istoriją puikiai žinau. Ir tikėtina - net geriau ir už jus.

2. Saboniukai negamina, šiuo metu - eiliniai perpardavinėtojai. Prekiauja Lanretos langais - tai nedidelė Vilnijos įmonė.
Jusų atveju - panašu, kad: jus pirkote iš montuotojų, montuotojai iš saboniukų, saboniukai iš lanretos. Sumoje - užsakymas skanus...

3. Kitas dalykas - pletkų lygyje girdejau - kad už jūsų tą viešinimą... pamenate - pats rašėte: tie ir tie - irgi temą stebi... kaip manote - kodėl stebėjo? manote buvo svarbi jūsų nuomonė - nebūkite naivus... stebėjo teisininkai... ir laukė jūsų klaidos... ir tik - ir būtumėte už tą langiuką sumokėje keturgubai....  lotuliukas.gif

4. Matau jūs nelabai suprantate langų gamybos niuansų... Bet pats rašėte:
pradžioje svartė - ar galės pagaminti naują, tada išsiaiskino, kad truputį profilio lito, todėl turės iš ko suvirinti naują... ir iš kur gavo profilio - taigi tai jusu apmokėtas profilis, jis jau buvo sukalkuliuotas į kainą  lotuliukas.gif

5. Taip kad - kol bus naivių pirkėjų - tol bus ir aptingusių gaminotojų.

6. Na ir dar: kodėl langus nepirkote tiesiai iš lanretos? tiesiai iš gamintojų? kam pats rinkotėtės tokią keistą karuselę: devyni perekupai, ir tik paskui - langai pasiekė jus smile.gif

7. Nu šventas nauvume... Taip - šiuo atveju langai gavosi lietuviški, tik niekuo negeresni jie nei lenkiski.

1. Tai prašyčiau viską paviešinti. Ar čia tik eilinis lietuviškas noras pasigirti: koks aš krūtas, o jūs - lūzeriai.

2. Mano atveju taip ir buvo: pirkau per 7 langus, tie pirko per SKP, o tie užsakė iš Lanretos. Langus pagamino dar kovo mėnesį. Išvežė į Kauną, ten pragulėjo, pradulkėjo, atvežė iš Kauno atgal į Vilnių. Čia jų reikalas, jei nemoka organizuoti darbo ir užsiima tuščia logistika.

3. Jūs tik pletkų lygyje girdėjote, o mane 7 langai ir Rehau grasino paduoti į teismą. Sakiau prašom, jei matote, kur galite prie manęs prisikabinti. Reikalavo, kad viską SM paneigčiau, ištrinčiau informaciją. O aš jiems tiesiai šviesiai: SKP - išgirti (jie prie prieš mane nieko neturi), Rehau - bent kažkiek bandė reaguoti, kvietė kavos gerti, aiškino, o 7 langai malė didžiausią šūdą. Nieko nepadoraus nepasakiau, ir savo žodžių neišsižadu. Taip pat nesakau, kad tai jau istorijos pabaiga. Gal dar bus tęsinys. O keturgubai jie jau sumokėjo. 7 langai norėjo pas mane atsiųsti 4 klientus pažiūrėti, kaip langus montuoja. Nieko neatsiuntė. Rehau irgi gavo savo porciją. O SKP - šaunuoliai. Jie didžiausi nugalėtojai šioje istorijoje. Pagarba jiems.

4. Ar jūs jaučiate, kaip nusišnekate? Kas buvo įkankuliuota į mano kaina? Jie ta profilį pagamino savo pelno sąskaita. Jie iš anksto dėl manęs profilio negamino ir niekas niekur nebuvo įkankuliuota. Rehau MD - bazinis porfilis. Tokio Lanreta turi kiekvieną dieną, tonomis. Prikišti neoporo - ne problema. Daugiau laiko galėjo užimti tik lango laminavimas, t.y. lauko profilio spalvos nudažymas. Bet jiems tiesiog liko tokio profilio. Juk langus gamina iš profilio štangų. Liko ir pagamino tą gabaliuką.

5. O jūs nenaivus pasakų sekėjas? Apsimetate, kad viską žinote, bet iš teisų - tik aptakiomis frazėmis mėtotės. Žmonės klausia faktų, skaičių, o jūs čia paklodes apie nieką rašinėjate.

6. Toks krūtas ir nežinote? Ai jajai gėda. Nepirkau vien dėl pinigų. Man Lanreta praeitų metų pabaigoje šiuos langus siūlė už 18 325. Galutinis variantas - aš už langus sumokėjau 13 300 Lt. Tai iš ko turėjau pirkti?

7. Aš net lenkiško majonezo neperku. Kodėl turėčiau pirkti langus? Man lenkiška produkcija nepatinka. Nepatinka man lenkų pasikėlimas, lietuvių žeminimas. Kol lenkai neatsiprašys už Vilniaus krašto okupaciją, tol aš nieko lenkiško nepirksiu.

P.S. Be to, tas lango supjaustymas man išėjo 1001 kartą į naudą. Dabar visiems prie mano namo dirbantiems statybininkams papasakoju šią istoriją ir parodau video medžiagą. Tai ideali prevencinė priemonė. Matau iš jų akių, kaip pasimeta ir manau, kad tikrai dirba daug atsakingiau, kruopščiau. Gavau gerą nemokamą prevencinę priemonę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 liepos 2014 - 18:22
QUOTE(cibulis @ 2014 07 08, 19:12)
Man Lanreta praeitų metų pabaigoje šiuos langus siūlė už 18 325. Galutinis variantas - aš už langus sumokėjau 13 300 Lt. Tai iš ko turėjau pirkti?

Va čia tai reklama lanretos marketingui biggrin.gif per tris perekūpus atpigo 30% lotuliukas.gif
Nežinau, ar tai normalu, bet kažkaip nėr noro net prasidėti su tokia šarage
Atsakyti