QUOTE(BangaS @ 2014 07 07, 11:32)
Nelabai supratau, kodėl Cibuliui grėsė už kažką sumokėti keturgubai?
Na paspėliokime:
Solidi įmonė, gerai idirbtas brandas. Tikėtina - brangina savo reputaciją.
pirkėjas kiek pamenu pats rašė - ai, iš jų pirkti buvo brangu, tai iš jų nepirkau, pirkau iš montuotojų.
Tai teisiškai - langistas su pirkeju jokių santykių neturėjo.
Na ir dabar - jis va forume rašo: ups, panašu kad šiti man pagamino ne tai ką užsakinejau, taip anaip...
Tai jei aš būčiau jie, ivertinčiau tokius dalykus:
1. jei aš jam nepardaviau.
2. jei su juo neturiu jokių santykių.
3. jei tikrai langus ir sau perku iš vilniečių - tai aš visai ne prie ko.
4. o pilnas internetas info - kaip ten aš primakliavau, kaip katę maiše pardaviau..
Tai jei ten bučiau aš, jei visi punktai būtų tikrai tokie - tai butinai duočiau savo teisininkui įvertinti - tai normali nuomonės raiška, ar - šmeižimas, jei aš nieko jam nepardaviau, vadinasi negalejau ir turėti jokio užsakymo, kuriame pagaminau, sukomplektavau ką nors ne taip. va savo klientui - montuotojui - galejau ką nors primaišyti. Bet ten jau - mūsų reikalai, mes ir susitartume.
Na ir kaip skaičiau temą - iš pradžių buvo didelis spaudimas langistui, o su kiekvienu postu - jis vis minkštejo, minkštėjo... O paskui net - prasidėjo pagyros: nu situacija bloga, ale jau kad šitas geras - giriu ir rekomenduoju... tai aš taip spelioju - nu ne šiaip sau ten taip buvo.. Kas galetų paneigti - kad buvo "kontaktas"
Gal prisijungs situacijos dalyvis - ir atvirai mums papasakos - kaip ten buvo iš tikro... Nors iš kitos pusės - koks gi ten mums skirtumas... Jų reikalai - jų ir sprendimai
P.S.
Kai aš ką rimtesnio perku - visada prašau deklaracijos. Languose tai būtų eksploatacinių savybių deklaracija. Ir tada visai nesvarbu - per kiek rankų tiekimo grandinėje praėjo langai. Deklaraciją privalo paruošti gamintojas. Taip pagal europos direktyvą išsaugomas ryšys tarp galutinio vartotojo ir gamintojo.
Tai ir toje situacijoje - pasižiūrėtu į deklaraciją - ir žinotų - kur iš tikro tie langai buvo pagaminti: vilniuje, kaune ar ukmergėje.
Papildyta:
QUOTE(zabukas @ 2014 07 07, 12:28)
o dabar iš patirties - pasitaikė kam nors atvejis namuose, kad reiktų platesnių nei 1 m. durų?
Suprantu, koks sunkus jums sprendimas. Bet ant lėkštutės jūs dedate ne visai tuos pačius dalykus. Jus sakote:
Gali prireikti plačių durų | Niekada neprireiks plačių durų.
Aš mastyčiau kitaip:
Kartais, labai retai praverstų plačios durys | Dėl kartais - aš visada turėsiu naudotis komplikuotu gaminiu.
Tai tada - gal dėl tų dviejų kartų - įnešant pianiną arba išnešant seną sofą - galima pasikviesti specus ir tiesiog išimti tam kartui didelės vitrinos langą. O visada - naudotis protingo pločio gerai veikiančiomis patikimomis durimis?