Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 3

QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 05, 23:22)
tie ir tie - irgi temą stebi... kaip manote - kodėl stebėjo? manote buvo svarbi jūsų nuomonė - nebūkite naivus... stebėjo teisininkai... ir laukė jūsų klaidos... ir tik - ir būtumėte už tą langiuką sumokėje keturgubai.... 

Nelabai supratau, kodėl Cibuliui grėsė už kažką sumokėti keturgubai? Ar tai už šmeižtą?

Gal galite pasidalinti savo patirtimi ir įvardinti kokias didžiausias technines klaidas daro mūsų "garažistai" gamindami PVC langus kai paketai ir "furnitūra" yra kokybiški?

Iš pirmo žvilgnio gana elementariai atrodo visas procesas: supjaustomi profiliai, išfrezuojamos skylės apkaustams, sustatomi apkaustai, sulydomas profilis.
Kuri dalis yra sudėtingiausia?
Staklės už dešimtis milijonų tik eliminuoja žmogų su jo klaidos tikimybe iš gamybos proceso ir didina našumą, bet nepanašu, kad "garažiniai" su staklėmis už pusę milijono nesugebėtų sulydyti lango kokybiškai. Čia juk ne apkaustų gamyba, kur mikronai labai svarbūs.

Dėl šio gamybos elementarumo PVC langai ir yra pigiausi, nes pati PVC žaliava lyginant su mediena ar aliuminiu tikrai nėra pigiausia.
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 07, 09:16)
Na čia taip, nedirbant langistu ir neturint samatinimo programos kokios - pasakyti iš galvos sunku... Benros taisyklės tokios: kiekviena profilių sistema turi savo nustatytos statikos taisykles: prie kokio auksčio/pločio santykio gaminti dar galima, o prie kokio - jau tik be garantijos.

Dabar apie du galimus sprendimus.
Stumdomos durys, dar vadinamos "portalu". Na neteko man susidurti - kad jos yra mažiau sandarios už įprastines. Manau net priešingai  -ten montuojasi sudetingi ir nekukliai brangūs apkaustai... Sistema turi daug privalumų, truputį trūkumų. Na bet kaip viskas.
Štulpinės durys... Čia jūs turite omeny sistemą, kai atidarai vieną varčią, tada atkabini kokius kabliukus - ir gali atidaryti gretimą varčią?
Tai šios sistemos aš nesirinkčiau, nes labai dažnai būna sandarumo problemų. Esmė kame: iprastinis gaminys - turi staktą visu perimetru. Na ir ta stakta - skirtingais galimais būdais - pritvirtinta, užfiksuota prie sakykime sienos... Judanti, mažiau uzfiksuota ir labiau ant garbės žodžio ir furnitūros mazgų besilaikanti dalis - varčia. Na bet kai stakta stovi tvirtai, tissliai - nezenklūs varčios susikraipymai (kas vyksta visiškai su visais profiliais) - yra kompensuojami guminių tarpinių.
"Varčia į varčią" sistemoje - silpnoji vieta - dviejų varčių susijungimo skersinis... Vos vos pasikreipia viena varčia, vos vos kita... Bendras rezultatas - jau gali gautis priešingas... Na ir sandarumo nebelieka.. Gumos tokio skirtumo nebekompensuoja... Na ir kažkaip tai suremontuoti - pamušti, palenkti staktą ar pan (yra visokių neblogų triukų, kuriuos gali panaudoti garantinis remontininkas) - tų triukų šiame skersinyje nebelieka...
Žodžiu - jei jau man reikėtų įėjimo durų, pro kurias norėčiau įvažiuoti su traktoriumi - "varčia į varčią" sistemos nesirinkčiau....
Žinoma - kita klasė, kitoks kokybės lygis... Bet idejai suprasti - nueikite į kokią nors polikliniką - ir pažiūrėkite - kaip ten "gerai varstosi" tokia sistema...

Na o toliau - rašėte konrečius matmenis - tai ar prie jų galimas vienas būdas ar geriau kitas - aš čia nepatarsiu - čia jau reikia žiūreti sistemos gamintojų rekomendacijų. Čia manau - geriau atsakys pardavėjai....

ačiū smile.gif iš esmės patvirtinote mano abejones thumbup.gif

o dabar iš patirties - pasitaikė kam nors atvejis namuose, kad reiktų platesnių nei 1 m. durų?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 07 07, 11:32)
Gal galite pasidalinti savo patirtimi ir įvardinti kokias didžiausias technines klaidas daro mūsų "garažistai" gamindami PVC langus kai paketai ir "furnitūra" yra kokybiški?

Hmm labai neblogas klausimas....
....
Sakykime - garažiukas ir tikra automatizuota gamykla - gamina iš identišių žaliavų. Teoriškai - po visko - turėtų gautis vienodi langai. Tai kur galima prabuksuoti:
1. Profilio pjovimas... Nusimuša staklės - na ir gaunasi vos per auksta arba vos per žema varčia. Tai sukelia problemas - naudojant, reguliuojant ir pan.
2. Profilio virinimas... Ta pati istorija - "prikepinant" sumažeja daugiau nei reiketų... Arba atvirksčiai - vos mažiau... pasekmės aiškios.
3. Furnitūros sukimas. Nėra žmogaus - nėra klaidos.. Skylutės sužymėtos ir robotas (dažniau pusiau robotas) - susuka ten kur reikia - tą ką reikia.

Mano galva - skirtumai du, bet gana svarbus.
1. Didelis gamintojas, turintis aiškią veiklos strategiją - turi ir aiškią kokybės vadybą. Na ir jam pavogti kokį nors elementą yra tiesiog ekonomiškai nenaudinga... čia galima plėstis - bet nu siaurai neišeis, plačiai - liaudis nemegsta.
2. Langai labai sezoniškas verslas. Viso personalo išlaikyti ištisus metus neapsimoka. Tai sezonui "balasto" priima, žiemai atleidžia. Tai kuo daugiau yra rankų darbo - tuo daugiau ir klaidų: to neprisuko, ta prisuko per silpnai, tas ne ten ir t.t.

Kitas dalykas, kad visos be išimties gamyklos, nestandartiniame ceche gamina rankomis. Bet ten - dirba auksčiausios kvalifikacijos personalas.. Ir tinkamomis rankomis pagamintas langas tikrai nebūtų blogesnis... Tik - nu standartinius gaminius super meistrai nedaro... Taip kad - languos kaip ir visur kitur: robotas visada geriau uz vidutinioką darbininką...

O šiaip - taip, langas nėra kažkoks kosminis gaminys. Ber gamybos technologija, lyginant medinius ir plastikinius - kaip diena ir naktis. Vienu atveju paima gatavą "tašą" - ir ji sujungi. Kitu atveju - paimi keturkampą brusą, jį capuoji, dygiuoji, jungi, frezuoji isilgai, paskui gruntuoji, dazai, sveiti.. žodžiu - pagaminis tikriausiai kelis kartus brangesnis. bet paketas toks pats, apkaustai tokie pat.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 07 07, 11:32)
Nelabai supratau, kodėl Cibuliui grėsė už kažką sumokėti keturgubai?

Na paspėliokime:
Solidi įmonė, gerai idirbtas brandas. Tikėtina - brangina savo reputaciją.
pirkėjas kiek pamenu pats rašė - ai, iš jų pirkti buvo brangu, tai iš jų nepirkau, pirkau iš montuotojų.
Tai teisiškai - langistas su pirkeju jokių santykių neturėjo.
Na ir dabar - jis va forume rašo: ups, panašu kad šiti man pagamino ne tai ką užsakinejau, taip anaip...
Tai jei aš būčiau jie, ivertinčiau tokius dalykus:
1. jei aš jam nepardaviau.
2. jei su juo neturiu jokių santykių.
3. jei tikrai langus ir sau perku iš vilniečių - tai aš visai ne prie ko.
4. o pilnas internetas info - kaip ten aš primakliavau, kaip katę maiše pardaviau..

Tai jei ten bučiau aš, jei visi punktai būtų tikrai tokie - tai butinai duočiau savo teisininkui įvertinti - tai normali nuomonės raiška, ar - šmeižimas, jei aš nieko jam nepardaviau, vadinasi negalejau ir turėti jokio užsakymo, kuriame pagaminau, sukomplektavau ką nors ne taip. va savo klientui - montuotojui - galejau ką nors primaišyti. Bet ten jau - mūsų reikalai, mes ir susitartume.

Na ir kaip skaičiau temą - iš pradžių buvo didelis spaudimas langistui, o su kiekvienu postu - jis vis minkštejo, minkštėjo... O paskui net - prasidėjo pagyros: nu situacija bloga, ale jau kad šitas geras - giriu ir rekomenduoju... tai aš taip spelioju - nu ne šiaip sau ten taip buvo.. Kas galetų paneigti - kad buvo "kontaktas" biggrin.gif
Gal prisijungs situacijos dalyvis - ir atvirai mums papasakos - kaip ten buvo iš tikro... Nors iš kitos pusės - koks gi ten mums skirtumas... Jų reikalai - jų ir sprendimai 4u.gif

P.S.
Kai aš ką rimtesnio perku - visada prašau deklaracijos. Languose tai būtų eksploatacinių savybių deklaracija. Ir tada visai nesvarbu - per kiek rankų tiekimo grandinėje praėjo langai. Deklaraciją privalo paruošti gamintojas. Taip pagal europos direktyvą išsaugomas ryšys tarp galutinio vartotojo ir gamintojo.
Tai ir toje situacijoje - pasižiūrėtu į deklaraciją - ir žinotų - kur iš tikro tie langai buvo pagaminti: vilniuje, kaune ar ukmergėje. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zabukas @ 2014 07 07, 12:28)
o dabar iš patirties - pasitaikė kam nors atvejis namuose, kad reiktų platesnių nei 1 m. durų?

Suprantu, koks sunkus jums sprendimas. Bet ant lėkštutės jūs dedate ne visai tuos pačius dalykus. Jus sakote:
Gali prireikti plačių durų | Niekada neprireiks plačių durų.

Aš mastyčiau kitaip:
Kartais, labai retai praverstų plačios durys | Dėl kartais - aš visada turėsiu naudotis komplikuotu gaminiu.

Tai tada - gal dėl tų dviejų kartų - įnešant pianiną arba išnešant seną sofą - galima pasikviesti specus ir tiesiog išimti tam kartui didelės vitrinos langą. O visada - naudotis protingo pločio gerai veikiančiomis patikimomis durimis?
Atsakyti
Ačiū už pastebėjimą smile.gif bandysim šiandien apsispręst smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2014 07 07, 11:28)
ačiū smile.gif iš esmės patvirtinote mano abejones thumbup.gif 

Pasitaikė, bet gal 2 kartus per 10 metų. O tos platesnės nei 1 m kur turėtų būti?
Atsakyti
QUOTE(gintarass @ 2014 07 07, 12:32)
Pasitaikė, bet gal 2 kartus per 10 metų. O tos platesnės nei 1 m kur turėtų būti?

kalba eina apie vitriną - ar dėt 1 m. balkonines duris, ar 1,5 m. stumdomą konstrukciją. Pagrindinės įėjimo durys irgi 1 m. ir be priedurio ax.gif
Atsakyti
o balkonines durys 1m plocio - patikima konstrukcija, ivertinus ju paketo svorius ir t.t. ? vyriai paprasti eina ten

QUOTE(zabukas @ 2014 07 07, 12:11)
kalba eina apie vitriną - ar dėt 1 m. balkonines duris, ar 1,5 m. stumdomą konstrukciją. Pagrindinės įėjimo durys irgi 1 m. ir be priedurio  ax.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 07 07, 13:21)
o balkonines durys 1m plocio - patikima konstrukcija, ivertinus ju paketo svorius ir t.t. ?  vyriai paprasti eina ten

tikrai nežinau, bet langininkai paskaičiavę 1 m. plotį.
Atsakyti
pasidomekit de tvirtumo, garantiju...

neatrodo, kad siuolaikinius sunkius 2x1m paketus laikytu langiniai profiliai ir vyriai

QUOTE(zabukas @ 2014 07 07, 12:23)
tikrai nežinau, bet langininkai paskaičiavę 1 m. plotį.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 07 07, 13:30)
pasidomekit de tvirtumo, garantiju...

neatrodo, kad siuolaikinius sunkius 2x1m paketus laikytu langiniai profiliai ir vyriai

pas mane vitrinoj 0.9 plocio 2.3 aukscio durys veka alphaline. dar negyvenu bet eksploatuoju intensyviai atrodo viskas gerai
Atsakyti
uzsakiau vitrinos duris 0,85x2,1. Uzgarantavo kad viskas bus ok...

QUOTE(mantesas @ 2014 07 07, 12:33)
pas mane vitrinoj 0.9 plocio  2.3 aukscio durys veka alphaline. dar negyvenu bet eksploatuoju intensyviai atrodo viskas gerai

Atsakyti