QUOTE(mintas @ 2014 07 07, 10:35)
O mobilių telefonų, kurių pavyzdį pateikiau, garantija nereali? Tokia pati "reali" bus ir su langais. Smulkius langų pareguliavimus atvažiuos padaryti, o jei kas rimčiau, nepadės ir SM forumas
.
Mano galva yra taip: reikia atskirti du dalykus:
1. langai pagaminti lenkijoje, ir iš lenkijos aš pats juos atsivežiau.
2. langai pagaminti lenkijoje - bet aš juos nusipirkau iš lietuvoje veikiančio dilerio.
Pirmu atveju - taip, yra įvairių rizikų... Taip, nebus ko šokdinti.. Ateities galima problemas - gali tekti spresti pačiam. Tik nusipirksi pigiau, ir tikėtina - sutaupytos sumos bus vistiek didesnės, net jei po 3 metų reikės pagal skelbimus kviestis remontininką.
Antru atveju - mes dažniausiai nežinome - kas pagamino mūsų langus. Rinkoje yra keli dominuojantys brandai. Ir mes žinojome, kad jie gamintojai. Ir dabar, kai jie sumažėjo, susmulkėjo ir nieko nebegamina - mes to nebetikriname, ir manome - kad jie ir toliau gamina. Taip, jie mums parduoda, taip - jie mums sumontuoja, taip - jie mums suteikia garantijas ir jų laikosi.
Tai - koks skirtumas - kurioje sienos pusėje juos virino? Skirtumo juk nėra... Tai jei aš galėčiau rinktis - pirkti iš šalia esančios įmonės ar pačiam atsivesti iš lenkijos - ziureciau kainą. ir jei kainos skirtumas nedidelis - ai, tegul viską už mane padaro "jie".
Jei man tinka įmonė "Kiečiausi langai", jei apie juos yra geri atsiliepimai, draugai rekomenduoja ir pan - koks man skirtumas, kas iš tikro tuos langus pagamino? jie patys, ju draugai gretimame mieste ar koks nors portugalijos gamintojas.. bet kuriuo atveju - už kokybę pries mane atsako jie... o kas ten gavo algą uz komplektavimą - man dzin.
Krasta juk biemwų negamina, bet perkame pas juos, ir del garantijos - į bavariją nevažiuojame. Tai tas pats ir su langais. Reikia žiūrėti ką perki, iš ko perki. O kuriame kieme man tas prekes sukompketavo - visiškai nieko nereiškia. Yra puikių gamintojų latvijoje ir garažiukų estijoje. Tai sakyti - kad lietuviški langai išskirtinai kokybiški - tai buti naivuoliu ir tikėti pasakomis.
Taip, jei kokybė identiška, jei kaina identiška, jei pardavimo tarnybos aptarnavimas identiškas - aš pirkčiau geriau iš lietuvos gamintojo, nes žinočiau - lietuvis uždirbs truputį daugiau, gal išmokės didesnes algas savo darbininkams, tie turėdami daugiau pinigų - nupirks daugiau mano sūrių.
Bet teigti - kad tik rokiškyje yra geri sūriai, ir tik iš ten reikia pirkti - na tai būti keistuoliu