Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 3

QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 06, 22:35)
O jei taip jau įdomu: atsidaryk 10 stambiausių "lietuviškų langistų" svetainių, ir paskaityk - vienas iš jų dabar aktyviai reklamuoja "naujos kartos langus". Ir paieškok tokių langų lenkijoje  lotuliukas.gif

Jei taip ir yra, nemanau, kad kas nors priimtu tuos langus uz gryna piniga.
Papildyta:
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 06, 22:49)
Na - palatoje yra viena laisva lova, o vyr gydytojas prašė ką nors užverbuoti. Tai va - aš ir pasistengiau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

smile.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 07 06, 22:38)
Papildyta:
Sveikas istojes i kindziulio gretas. Sauni kompanija,vienas kita papildote. Saunuoliai.  4u.gif

Tai jo, teks pasitenkinti don ereliu kompanija..
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 07 06, 23:47)
Siaip as apie senatve - manau, kad ji tave sudoros, nes visi pozymiai. As pats - ramu ramiausias.

visus sudoros, visus.... rinkis daiktus - ir marš į palatą... tabletės jau ant spintelės... ir paskubėk - nes Napaleonas jau pyksta lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2014 07 06, 23:54)
Jei taip ir yra, nemanau, kad kas nors priimtu tuos langus uz gryna piniga.

Kažkoks skystas argumentas. Pirmas buvo - to garantuotai nėra.
Parašiau kad yra - tada, ai, rinka į tai nesureaguos... Nesamonė!!!

Gerai žinomas prekinis ženklas pristato naujovę.
Rodikliai sistemos - tikrai geri... Geresni už dalį "vokiškų".
Jei kaina patraukli - žmonės ima ir perka... Tai koks čia dar "nepriims už gryną pinigą"?

O aplamai - lenkijoje seniai didžiausi langistai gaminasi sau profilius patys, ir neduoda uždirbti vokiečiams. ir ten seniai rinka prasirgo "vokiškų langų" ligomis. Ten žmonėms - tiesiog reikia lango.. Ir žiūri to lango parametrus... Čia tik mūsų kaime - "kad tik vokiški", kad tik lietuviški"... o dar kai kurie - "kad tik veka" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 06, 23:14)
Gerai žinomas prekinis ženklas pristato naujovę.
Rodikliai sistemos - tikrai geri... Geresni už dalį "vokiškų".
Jei kaina patraukli - žmonės ima ir perka... Tai koks čia dar "nepriims už gryną pinigą"?

O aplamai - lenkijoje seniai didžiausi langistai gaminasi sau profilius patys, ir neduoda uždirbti vokiečiams. ir ten seniai rinka prasirgo "vokiškų langų" ligomis. Ten žmonėms - tiesiog reikia lango.. Ir žiūri to lango parametrus... Čia tik mūsų kaime - "kad tik vokiški", kad tik lietuviški"... o dar kai kurie - "kad tik veka"  biggrin.gif

Jo, jei reiki ekonomiskos masinos, perkiesi polski Fiat, kam dar dairytis i vokiecius.. Rodikliai sistemos juk geri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo idealistas: 06 liepos 2014 - 23:18
QUOTE(idealistas @ 2014 07 07, 00:17)
Jo, jei reiki ekonomiskos masinos, perkiesi polski Fiat, kam dar dairytis i vokiecius.. Rodikliai sistemos juk geri.

na jie turi nors tai... o kas pas mus? Sena kumelė su brička? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinziulio @ 2014 07 06, 23:14)
Kažkoks skystas argumentas. Pirmas buvo - to garantuotai nėra.
Parašiau kad yra - tada, ai, rinka į tai nesureaguos... Nesamonė!!!

Tie langai nebus su lietuviskas lipdukais.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 07 07, 00:21)
Tie langai nebus su lietuviskas lipdukais.

taip, nes mes gi keistuolių rinka.. tai jie bus su vokiškais, nes mes žiauriai norime "vokiškų" lotuliukas.gif
Atsakyti
O gal kas mane apie vitrinas galėtų pakonsultuoti nešališkai smile.gif kad ir per AZ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2014 07 07, 09:51)
O gal kas mane apie vitrinas galėtų pakonsultuoti nešališkai smile.gif kad ir per AZ smile.gif

Na ką ten per az... diskutuokime čia. 10 primeluos - sumoje gausis teisybė - per viduriuką. wink.gif
Atsakyti
Tada klausiu čia smile.gif Vitrina 3 m. pločio ir 2,3 aukščio. Dabar šeimoje vyksta diskusija dėl durų. Nelabai radau, kad kas nors dėtųsi štulpines duris (vitriną dalintume į 3 dalis - viena nedaloma, vienos štulpinės durys ir trečia dalis balkoninės durys) - man įdomu ar jos pakankamai sandarios, atsparios įsilaužimui, ar varčia pakankamai tvirta ir visaip kitaip geros, lyginant su vitrina 2 m.*2,3 ir + 1 m durys? Mus siūlo komerling 88+, grūdintas stiklas, 2 selektyvai, 3 stiklai.
O stumdoma konstrukcija bet kokiu atveju gaunasi ne tokia sandari, ar čia irgi mitas? (siūlo tą patį profilį, o stumdoma konstrukcija duoport z)
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2014 07 07, 10:00)
Tada klausiu čia smile.gif Vitrina 3 m. pločio ir 2,3 aukščio. Dabar šeimoje vyksta diskusija dėl durų. Nelabai radau, kad kas nors dėtųsi štulpines duris (vitriną dalintume į 3 dalis - viena nedaloma, vienos štulpinės durys ir trečia dalis balkoninės durys) - man įdomu ar jos pakankamai sandarios, atsparios įsilaužimui, ar varčia pakankamai tvirta ir visaip kitaip geros, lyginant su vitrina 2 m.*2,3 ir + 1 m durys? Mus siūlo komerling 88+, grūdintas stiklas, 2 selektyvai, 3 stiklai.
O stumdoma konstrukcija bet kokiu atveju gaunasi ne tokia sandari, ar čia irgi mitas? (siūlo tą patį profilį, o stumdoma konstrukcija duoport z)

Na čia taip, nedirbant langistu ir neturint samatinimo programos kokios - pasakyti iš galvos sunku... Benros taisyklės tokios: kiekviena profilių sistema turi savo nustatytos statikos taisykles: prie kokio auksčio/pločio santykio gaminti dar galima, o prie kokio - jau tik be garantijos.

Dabar apie du galimus sprendimus.
Stumdomos durys, dar vadinamos "portalu". Na neteko man susidurti - kad jos yra mažiau sandarios už įprastines. Manau net priešingai -ten montuojasi sudetingi ir nekukliai brangūs apkaustai... Sistema turi daug privalumų, truputį trūkumų. Na bet kaip viskas.
Štulpinės durys... Čia jūs turite omeny sistemą, kai atidarai vieną varčią, tada atkabini kokius kabliukus - ir gali atidaryti gretimą varčią?
Tai šios sistemos aš nesirinkčiau, nes labai dažnai būna sandarumo problemų. Esmė kame: iprastinis gaminys - turi staktą visu perimetru. Na ir ta stakta - skirtingais galimais būdais - pritvirtinta, užfiksuota prie sakykime sienos... Judanti, mažiau uzfiksuota ir labiau ant garbės žodžio ir furnitūros mazgų besilaikanti dalis - varčia. Na bet kai stakta stovi tvirtai, tissliai - nezenklūs varčios susikraipymai (kas vyksta visiškai su visais profiliais) - yra kompensuojami guminių tarpinių.
"Varčia į varčią" sistemoje - silpnoji vieta - dviejų varčių susijungimo skersinis... Vos vos pasikreipia viena varčia, vos vos kita... Bendras rezultatas - jau gali gautis priešingas... Na ir sandarumo nebelieka.. Gumos tokio skirtumo nebekompensuoja... Na ir kažkaip tai suremontuoti - pamušti, palenkti staktą ar pan (yra visokių neblogų triukų, kuriuos gali panaudoti garantinis remontininkas) - tų triukų šiame skersinyje nebelieka...
Žodžiu - jei jau man reikėtų įėjimo durų, pro kurias norėčiau įvažiuoti su traktoriumi - "varčia į varčią" sistemos nesirinkčiau....
Žinoma - kita klasė, kitoks kokybės lygis... Bet idejai suprasti - nueikite į kokią nors polikliniką - ir pažiūrėkite - kaip ten "gerai varstosi" tokia sistema...

Na o toliau - rašėte konrečius matmenis - tai ar prie jų galimas vienas būdas ar geriau kitas - aš čia nepatarsiu - čia jau reikia žiūreti sistemos gamintojų rekomendacijų. Čia manau - geriau atsakys pardavėjai....
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 07 06, 22:47)
Kaina - ta pati. Garantija - reali. Etikeciu niekas neklijuoja.

Kaip tas asmeninis tikrinimas turejo atrodyti?

O mobilių telefonų, kurių pavyzdį pateikiau, garantija nereali? Tokia pati "reali" bus ir su langais. Smulkius langų pareguliavimus atvažiuos padaryti, o jei kas rimčiau, nepadės ir SM forumas wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 liepos 2014 - 09:36
QUOTE(mintas @ 2014 07 07, 10:35)
O mobilių telefonų, kurių pavyzdį pateikiau, garantija nereali? Tokia pati "reali" bus ir su langais. Smulkius langų pareguliavimus atvažiuos padaryti, o jei kas rimčiau, nepadės ir SM forumas wink.gif.

Mano galva yra taip: reikia atskirti du dalykus:
1. langai pagaminti lenkijoje, ir iš lenkijos aš pats juos atsivežiau.
2. langai pagaminti lenkijoje - bet aš juos nusipirkau iš lietuvoje veikiančio dilerio.

Pirmu atveju - taip, yra įvairių rizikų... Taip, nebus ko šokdinti.. Ateities galima problemas - gali tekti spresti pačiam. Tik nusipirksi pigiau, ir tikėtina - sutaupytos sumos bus vistiek didesnės, net jei po 3 metų reikės pagal skelbimus kviestis remontininką.

Antru atveju - mes dažniausiai nežinome - kas pagamino mūsų langus. Rinkoje yra keli dominuojantys brandai. Ir mes žinojome, kad jie gamintojai. Ir dabar, kai jie sumažėjo, susmulkėjo ir nieko nebegamina - mes to nebetikriname, ir manome - kad jie ir toliau gamina. Taip, jie mums parduoda, taip - jie mums sumontuoja, taip - jie mums suteikia garantijas ir jų laikosi.

Tai - koks skirtumas - kurioje sienos pusėje juos virino? Skirtumo juk nėra... Tai jei aš galėčiau rinktis - pirkti iš šalia esančios įmonės ar pačiam atsivesti iš lenkijos - ziureciau kainą. ir jei kainos skirtumas nedidelis - ai, tegul viską už mane padaro "jie".

Jei man tinka įmonė "Kiečiausi langai", jei apie juos yra geri atsiliepimai, draugai rekomenduoja ir pan - koks man skirtumas, kas iš tikro tuos langus pagamino? jie patys, ju draugai gretimame mieste ar koks nors portugalijos gamintojas.. bet kuriuo atveju - už kokybę pries mane atsako jie... o kas ten gavo algą uz komplektavimą - man dzin.

Krasta juk biemwų negamina, bet perkame pas juos, ir del garantijos - į bavariją nevažiuojame. Tai tas pats ir su langais. Reikia žiūrėti ką perki, iš ko perki. O kuriame kieme man tas prekes sukompketavo - visiškai nieko nereiškia. Yra puikių gamintojų latvijoje ir garažiukų estijoje. Tai sakyti - kad lietuviški langai išskirtinai kokybiški - tai buti naivuoliu ir tikėti pasakomis.

Taip, jei kokybė identiška, jei kaina identiška, jei pardavimo tarnybos aptarnavimas identiškas - aš pirkčiau geriau iš lietuvos gamintojo, nes žinočiau - lietuvis uždirbs truputį daugiau, gal išmokės didesnes algas savo darbininkams, tie turėdami daugiau pinigų - nupirks daugiau mano sūrių.

Bet teigti - kad tik rokiškyje yra geri sūriai, ir tik iš ten reikia pirkti - na tai būti keistuoliu 4u.gif
Atsakyti