Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į lavinimo įstaigas

QUOTE(mementoo @ 2014 02 27, 22:17)
Kai susidaro kritinė masė neskiepytų vaikų prasideda ligos protrūkis. Suaugusiųjų , vaikystėje skiepytų nuo tymų, skiepas jau kaip ir 'pasibaigęs', jį reikia atnaujinti revakcinuojant. Kol skiepas galioja, neužsikrečia. Suaugusių būtų galima neskiepyti, jei vaikai būtų skiepyjami pagal planą, tiesiog nebūtų šaltinio. Vien tik suaugusius skiepyti neužtenka, nes tymai tai taip vadinama vaikiška liga, kuri plinta labai greitai. Plinta per ventiliacines angas, koridorius, izoliuotis sudėtinga, vaikas užkrėsti gali kitą dar neišryškėjus bėrimui, labai sunku profilaktiškai izoliuoti ligoniuką. O kai diagnozė nustatyta, jau kontaktinių asmenų visas būrys susidaro. Liga labai varginanti, gan ilga, dažnai komplikuojasi, gan didelis mirtingumas nuo jos. Aš niekada nesuprasiu tėvų, norinčių vaiko kančios, kai jos galima išvengti. Lietuvoje tymai siautėjo iki prasidedant vakcinacijai, tada dingo ir dabar vėl atsiranda, kai prasidėjo protingesnių nei gydytojai mamų kišimaisi ten, kur neturi reikiamos kompetencijos.

Jeigu pamenate pernai buvo šioks toks šios ligos protrūkis - http://www.lrt.lt/na...epyti_kudikius_

sirgo ir skiepinti ir neskiepinti. Idomu ar ligonines personalas neprivalo revakcinuotis?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 02 27, 22:26)
Jeigu pamenate pernai buvo šioks toks šios ligos protrūkis - http://www.lrt.lt/na...epyti_kudikius_

sirgo ir skiepinti ir neskiepinti. Idomu ar ligonines personalas neprivalo revakcinuotis?

Buvo. Per paskutinius 10 metų tai pats didžiausias protrūkis. Žiūrint kokio amžiaus tie suaugę skiepyti sirgo. Paskutinis skiepas 15-16metų paaugliams atliekamas, o išlaiko individualiai apsaugą , maždaug 15 metų, gal kiek ilgiau kaip kam. Taip kad vyresni nei 35 metų jau kaip ir rizikos grupėje.

Po kontakto per 3 paras privalo, o šiaip kol kas lyg ir nebuvo įsakymo.

O dėl sirgimo 'senovėje' :-) , galite pasiklausti vyresnių nei 50-55 metai pažįstamų, ar sirgo vaikystėje tymais. Jei neatsimintų, toks kaip raktažodis liga, kai laikydavo kambaryje su užtrauktom užuolaidom, nes labai kenčia akys. Dažniausiai visi prisimena. Menkas malonumas.
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 02 27, 19:22)
Tai vaiku sesele labai jau siulesi paskiepyt vyra  biggrin.gif  Planus gal kokius vykdo smile.gif

gal vyras greičiau patiko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2014 02 27, 22:44)
Buvo. Per paskutinius 10 metų tai pats didžiausias protrūkis. Žiūrint kokio amžiaus tie suaugę skiepyti sirgo. Paskutinis skiepas 15-16metų paaugliams atliekamas, o išlaiko individualiai apsaugą , maždaug 15 metų, gal kiek ilgiau kaip kam. Taip kad  vyresni nei 35 metų jau kaip ir rizikos grupėje.

Po kontakto per 3 paras privalo, o šiaip kol kas lyg ir nebuvo įsakymo.

O dėl sirgimo 'senovėje' :-) , galite pasiklausti vyresnių nei 50-55 metai pažįstamų, ar sirgo vaikystėje tymais. Jei neatsimintų, toks kaip raktažodis liga, kai laikydavo kambaryje su užtrauktom užuolaidom, nes labai kenčia akys. Dažniausiai visi prisimena. Menkas malonumas.

na yra sirgusi viena mano pažįstama (amžius ~35-40), ji buvo skiepinta. Ligą atsimena kaip labai nemalonią.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 02 27, 21:51)

pavyzdys etalonas sakyčiau  lotuliukas.gif

blink.gif lotuliukas.gif Sakyciau Rasmai verta pasidaryti sunkiuju metalu kraujo tyrima..... blink.gif isivaizduoju kiek ju bus, po tokio kiekio skiepu.... doh.gif Gaila man tokiu zmoniu....kiek metu pragyveno pasaulyje ir tiki, kad nuo visko galima apsidrausti doh.gif
Atsakyti
Jei padarytų privalomą revakcinaciją suaugusiems, eitumėte?
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2014 02 27, 23:44)
O dėl sirgimo 'senovėje' :-) , galite pasiklausti vyresnių nei 50-55 metai pažįstamų, ar sirgo vaikystėje tymais. Jei neatsimintų, toks kaip raktažodis liga, kai laikydavo kambaryje su užtrauktom užuolaidom, nes labai kenčia akys. Dažniausiai visi prisimena. Menkas malonumas.


mano mama sirgo apie 15-16 metų,prasirgo ir tuo pasibaigė,jokių komplikacijų nebuvo,liga nemaloni,bet tikrai nieko tragiško.Seniau beveik visi vaikai prasirgdavo tokiom vaikiškom ligom,tymais,raudonuke,kiaulyte,kokliušu,vėjaraupiais,jos broliai taip pat persirgo,visi liko sveiki ir gyvi,pasėkmių nei nuo vienos ligos neliko,nors gydymo net jokio negavo,buvo namuose.Aišku neneigiu,gali būt tos komlikacijos,bet tikrai ne taip jau dažnai,kaip yra gąsdinama.Mano mažoji,kai buvo 1,5m ir vyriausia(kuri skiepyta) sirgo parakokliušu,liga identiška kokliušui,tikrai labai šlykšti,bet tai manęs nei kiek nemotyvuoja skiepytis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 28 vasario 2014 - 07:34
QUOTE(Rasma @ 2014 02 27, 11:20)
Kokliušas, difterija išgydoma antibiotikais.
Stabligė LT būtų problema, nes LT senai atsisakius antitetaninio serumo rezervo ir LT neturi jo reikalingam gydymui. Gal nežinojot..Ligos atveju skubiai ieškoma iš kur įvežti. Kitas gydymas neveikia ar veikia tik simptomus, o laikas,  kol ieškoma antitetatinio serumo valstybės mastu - tiksi..
Poliomielitas neturi gydymo. Virusinė liga ir gydoma tik simptomatika. Kai mokiausi, tai kalbėjo kaip apie "kažką tokio", nebeįmanomo..o pernai Rusijoje ne vienas atvejis vaikams..luošumas visam gyvenimui, neatšaukiamas verysad.gif
Man asmeniškai atrodo aktualiau, kad LT būtų prieinamesni imunologai, lankstesnės galimybės individualiam skiepijimo plano sudarymui, galimybė rinktis vienvalentės vakcinas (kaip pvz. poliomoelito vakcinos lašiukas/žirniukas į burnytę).
Aš principų neturiu, kai savo vaiko sveikatą rankose laikau. Man norisi tiesos ir galimybių. Ir taip, aš nesu prieš skiepus visus ligi vieno. Yra neišgydomų ligų, valdomų tik skiepais ir tokių skiepų aš neatsisakysiu nei pati, nei vaikui. Ir vyrui primenu dėl stabligės, revakcinavosi prieš porą metų.


Tai visa bėda tame ir yra,kad nėra tų vienvalenčių vakcinų,nėra galimybės rinktis,viskas nusprendžiama už mus,o jeigu patvirtins šitą įsakymą,tai tikrai ir jokios teisės į individualius skiepų planus neturėsim.Nes buvo aiškiai nurodyta-kad būtų visi lig vieno skiepai pagal nustatytą planą.
Ir kodėl pas mus žmogus negali turėti savų įsitikinumų,nu nenoriu aš tų skiepų,nei sau,nei vaikams,man nepriimtina tas kišimasis į žmogaus organizmą,jo imuninę sistemą.Man pvz daug priimtiniau ir visi netradiciniai gydymo metodai negu tradicinis gydymas vaistais,tai kodėl dėl to turi būt iš manęs atimamos kokios nors teisės,prievarta verčiama kažką daryti be jokio pasirinkimo galimybės,kaip suskiepyti visus tik gimusius kūdikius "pagalovna" visais skiepais ir taškas.
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 02 27, 19:01)
Kodel sakote kad nereikia nuo kiaulytes, raudoniukes, tymu? Ne visi juk persirge. As pvz nesirgus nei viena is siu ligu. O juk uzkresti vaikus suauge lygiai taip pat gali kaip ir kiti vaikai. Kodel nuo stabliges reikia skiepyt ir difterijos, o nuo kitu ligu nereikia?

Kodel neskiepija suaugusiu moteru nuo raudoniukes ar vejaraupiu privalomai. Juk labai didele tikimybe kad jei susirgs nestumo metu, vaikas gims apsigimes (del ko ir buvo sie skiepai sukurti). Kodel tik vaikus skiepija? Suaugusiems sios ligos daug pavojingesnes.


Ištikrųjų šitie klausimai gali būt adresuoti gydytojams ir bus jums viskas paaiškinta..
Vis gi dauguma suaugusių turi imunitetą šioms ligoms-arba skiepyti vaikystėj ir imunitetas likęs arba persirgę, todėl maža tikimybė, kad suaugęs platintų šias ligas..
Pradėjus skiepyt jaunas moteris, didesnė rizika būtų netyčia paskiepyt ankstyvoj nėtumo stadijoj, jau geriau prieš pastojant išsitirt ar turima imunitetas šioms ligoms.

Beje, kai buvau nėščia su antra dukra, pirmoji kaip tik buvo darželinio amžiaus ir staiga susirgo kažkokia bėrimo liga-pradžioj bėrimas pasirodė panašus į raudoniukės..Mano mama neprisiminė, kad vaikystėj būčiau sirgus raudoniuke ir atrodo, kad net skiepyta nebuvau..Tai ką-davė siuntimą pas infektologus ir darė imuniteto testą-pasirodė kuo tvirčiausias imunitetas nuo raudoniukės..Žodžiu, išvada tokia, kad turbūt suaigę mes tą imunitetą dažniausiai turim-arba persirgę kokia lengva forma arba skiepyti buvom..
Atsakyti
Nuo tymų paskutinis skiepas yra ne 15 metų o 12 metų. kai Vilniuje buvo tymų protrūkis, iš 21 susirgusiojo buvo tik trys vaikai (iki 18 metų) kiti 19 asmenų buvo nuo 21 iki berods 68 metų amžiaus wink.gif Beto visi 19 suaugusiųjų neturėjo jokio kontakto su tai trims sergančiais vaikais.
Revakcinuotis suaugusiems būtina, nes ne vien nuo neskiepytų vaikų jie gali užsikrėsti, ypač kai atviros sienos ir visi keliauja kas kur nori. O užsikrėtę svečioje šalyje arba atvykus imigrantams, jie gali apkrėsti ir kūdikius, kuriems dar nuo pirmųjų skiepų nesusidaręs pilnas imunitetas wink.gif

Sakykite, kur galima pasidaryti antikūnius ir ne tik stabligės, bet visų ligų nuo kurių vakcinuojama. Pati vaikystėje esu tikrai vakcinuota nuo tymų vieną kartą, ir berods vieną kartą nuo raudoniukės, bet nesu tikra (mokykloje su spec šautuvu skiepijo į ranką vieną kartą ir sesutė lyg minėjo, kad nuo raudoniukės). MMR skiepo dar nebuvo, darželyje pamenu visi vaikai prasirgo ir kiaulyte ir raudoniuke, o va aš nesirgau tikrai, mat dažnai mane kankino bronchitai, ko pasekoje darželį lankiau nedaug ir praslysdavau pro visus karantinus. Bet nėštumo metu raudoniukės antikūnių tyrimas buvo geras, už tai ir speju kad į petį man "sušovė" raudoniukės vakciną.

O nuo kokliušo tai turbųt tikrai nebeturiu imuniteto, nes vakcinuota pagal tuo metu galiojusį skiepų kalendorių buvau tik 6 metų g.gif Ku r galėčiau išsitirti ir kokliušo antikūnius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 28 vasario 2014 - 09:35
QUOTE(ta_is @ 2014 02 28, 00:51)
blink.gif  lotuliukas.gif Sakyciau Rasmai verta pasidaryti sunkiuju metalu kraujo tyrima..... blink.gif isivaizduoju kiek ju bus, po tokio kiekio skiepu.... doh.gif Gaila man tokiu zmoniu....kiek metu pragyveno pasaulyje ir tiki, kad nuo visko galima apsidrausti doh.gif

Racijos daug
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 02 28, 09:32)

O nuo kokliušo tai turbųt tikrai nebeturiu imuniteto, nes vakcinuota pagal tuo metu galiojusį skiepų kalendorių buvau tik 6 metų  g.gif Ku r galėčiau išsitirti ir kokliušo antikūnius

taigi betkur, savo klinikoj, sorpo, endemike ir t.t..
Atsakyti