QUOTE(Rasma @ 2014 02 26, 12:29)
Mes einam į darželį, visų skiepų neturim, o šiemet dar pasakė, kad nebus vietos paruošiamojoje grupėje. Iš pradžių pykau, po to irgi vapėjau apie kyšius, o dabar galvoju - uždarė Dievas duris, paliks pravirą langą. Arba privačiai leisiu, arba ieškosiu kito darželio, arba pati ugdysiu iki mokyklos (tik kompetencijos tam neturiu..nežinau priešmokyklinių reikalavimų - bet ne šventieji puodus lipdo..reiks, dėl vaiko viską išmoksiu ).
Nebesinori man vaikams to pavyzdžio rodyt, kad pinigai duris atidaro, nebesinori jų tokiais augint, sugadintais, kaip mes...
Na, teisingai..jei būtų galima dėl religinių įsitikinimų neskiepyt, tai turbūt bažnyčioje būtų galima pažymą nupirkt Nes JAV neužtenka pasakyti "religiniai įsitikinima neleidžia"
Nebesinori man vaikams to pavyzdžio rodyt, kad pinigai duris atidaro, nebesinori jų tokiais augint, sugadintais, kaip mes...
Na, teisingai..jei būtų galima dėl religinių įsitikinimų neskiepyt, tai turbūt bažnyčioje būtų galima pažymą nupirkt Nes JAV neužtenka pasakyti "religiniai įsitikinima neleidžia"
Rasma čia tavo mažoji neturi visų skiepų? nes aš pamenu mes kitoj temoj bendravom apie 2009 metus, tai tu buvai už skiepus, minėjai, kad vyresnioji nuo vėjaraupių skiepinta. Aš pamenu kažkaip tą diskusiją, nes tuo metu laukiaus ir svarsčiau kaip elgtis šiuo klausimu.
Aš pati kol kas tragedijos nedarau, mano vaikis jau paaugintas, jei reikės paskiepinsiu trūkstamais. Tiesiog ministro reformos švelniai tariant nelogiškos, na šviesti reikėtų daugiau, daugiau informacijos. Kad ir apie tą pačią skiepų žalą, skiepai gėris ir taškas. Na parašytų konkrečiai, kiek per metus susirgo, kiek skiepintų, kokios komplikacijos ir pan, o dabar elementarią informaciją turi iš apkasų iškasti. Man atrodo tas baubas nebūna toks baisus kai su juo susipažįstama. O dabar viskas kaip tarybiniais laikais - drausti, neleisti, bausti. Visuomenė kaip maži vaikai - kalbėtis, mokinti, aiškinti,skatinti, o draudimais ir baudimais nelabai ką pasieksi.