Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į lavinimo įstaigas

QUOTE(Rasma @ 2014 02 26, 12:29)
Mes einam į darželį, visų skiepų neturim, o  šiemet dar pasakė, kad nebus vietos paruošiamojoje grupėje. Iš pradžių pykau, po to irgi vapėjau apie kyšius, o dabar galvoju - uždarė Dievas duris, paliks pravirą langą. Arba privačiai leisiu, arba ieškosiu kito darželio, arba pati ugdysiu iki mokyklos (tik kompetencijos tam neturiu..nežinau priešmokyklinių reikalavimų - bet ne šventieji puodus lipdo..reiks, dėl vaiko viską išmoksiu rolleyes.gif ).
Nebesinori man vaikams to pavyzdžio rodyt, kad pinigai duris atidaro, nebesinori jų tokiais augint, sugadintais, kaip mes...
Na, teisingai..jei būtų galima dėl religinių įsitikinimų neskiepyt, tai turbūt  bažnyčioje būtų galima pažymą nupirkt g.gif Nes JAV neužtenka pasakyti "religiniai įsitikinima neleidžia"

Rasma čia tavo mažoji neturi visų skiepų? nes aš pamenu mes kitoj temoj bendravom apie 2009 metus, tai tu buvai už skiepus, minėjai, kad vyresnioji nuo vėjaraupių skiepinta. Aš pamenu kažkaip tą diskusiją, nes tuo metu laukiaus ir svarsčiau kaip elgtis šiuo klausimu.

Aš pati kol kas tragedijos nedarau, mano vaikis jau paaugintas, jei reikės paskiepinsiu trūkstamais. Tiesiog ministro reformos švelniai tariant nelogiškos, na šviesti reikėtų daugiau, daugiau informacijos. Kad ir apie tą pačią skiepų žalą, skiepai gėris ir taškas. Na parašytų konkrečiai, kiek per metus susirgo, kiek skiepintų, kokios komplikacijos ir pan, o dabar elementarią informaciją turi iš apkasų iškasti. Man atrodo tas baubas nebūna toks baisus kai su juo susipažįstama. O dabar viskas kaip tarybiniais laikais - drausti, neleisti, bausti. Visuomenė kaip maži vaikai - kalbėtis, mokinti, aiškinti,skatinti, o draudimais ir baudimais nelabai ką pasieksi.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 02 26, 12:36)
Kada lavint, jei pats dirbi? Tam, ir leidi į lavinimo įstaigą - darželį, mokyklą. O vakare reikia kitus reikalus atlikti, lavinimui laiko nebėra rolleyes.gif

Tada, kada yra laiko tuos vaikus daryt. Vakare, po darbo biggrin.gif
Nežinau, manau, kad vaikų pakankamai turiu, bet užtenka laiko ir jiems, ir buičiai, ir net sau g.gif Šeimoje du suaugę žmonės paprastai būna, o daugelis dar turi ir senelius..nėra laiko vaikams? g.gif
Atsakyti
Rasma - pasirasau po kiekvienu jusu zodziu. Lietuvoje vaikus is tiesu yra DAUG lengviau auginti nei kad Belgijoje, bet kiekvieno teise rinktis, tai mano vaikas, as jo norejau, tai mano atsakomybe ir tai mano problema kur tas vaikas bus kol as dirbu, o ne valstybes.

Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2014 02 26, 13:36)
Kada lavint, jei pats dirbi? Tam, ir leidi į lavinimo įstaigą - darželį, mokyklą. O vakare reikia kitus reikalus atlikti, lavinimui laiko nebėra rolleyes.gif

Nejuokinkit, vaiku lavinimas yra ne istaigos o tevu atsakomybe. Laiko yra ir uztenka, reikia tik noro ir atsakomybes jausmo.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 02 26, 12:45)
Tada, kada yra laiko tuos vaikus daryt. Vakare, po darbo biggrin.gif
Nežinau, manau, kad vaikų pakankamai turiu, bet užtenka laiko ir jiems, ir buičiai, ir net sau g.gif Šeimoje du suaugę žmonės paprastai būna, o daugelis dar turi ir senelius..nėra laiko vaikams? g.gif

Darymas tiek netrunka, kiek ugdymas ax.gif
Aha, tokia didelė supermama. Klausimas tada vistiek kyla, bet jau kitas: kam iš viso tada tie darželiai ir kam ši diskusija? Pasiūlykime gerb. Andriukaičiui dar ir darželius likviduoti, nebus tada pykčių ką skiepyti, ką ne. Tokios šaunios supermamos išsiugdys pačios thumbup.gif O vėliau turbūt ir mokyklų nereiks, nes supermamos žino viską ir turi laiko tą viską perduoti vaikams thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 02 26, 12:42)
Rasma čia tavo mažoji neturi visų skiepų? nes aš pamenu mes kitoj temoj bendravom apie 2009 metus, tai tu buvai už skiepus, minėjai, kad vyresnioji nuo vėjaraupių skiepinta.

Ne, sūnus neturi visų skiepų, kurie pagal planą ir mažoji individualiu planu skiepijama, tad pagal amžių turės ne visus skiepus, kaip kiti vaikai. Vyresnėlė skiepyta nuo vėjaraupių ir sūnus. Ir dar pasišiurpinsiu - jau nuo vėjaraupių revakcinuota, ir dar bus..
Aš irgi revakcinuota, o dėl tam tikro darbo dar turiu skiepytis ir nuo tokių ligų, nuo kurių žmonės nesiskiepija šiaip sau. Kaip ir sakiau, šiemet tyriaus DS vakcinos veiksmingumą ir jei būtų per mažas, turėčiau revakcinuotis.
Jei bendravom, tai pameni, kad mano vyresnėlė sirgus sunkia neuroinfekcija ir ją nuo vėjaraupių skiepyti ligoninėje neurologai liepė, kai perkėlė iš reanimacijos.
Žmonės, Medikai, mano vaikui gyvybę gelbėjo, daug iškentė vaikas ir aš daug meldžiaus, tad tų medikų aš ir klausau. Jeigu būtų tuo metu susirgus vėjaraupiais, aš net nedrįstu pagalvot...

Aš esu už pasirinkimą. Man su šituo įstatymu grės lygiai tas pats, kas neskiepijant visai, visų skiepų neturim. Aš kai kurių dalykų nesuprantu, kaip užtikrins, ko laukti..."darželinis" sūnus nesuskiepytas visais ir kol kas neskiepiju, nes mūsų laukia tyrimai onkohematologiniam, medikai sulaiko mus nuo vakcinavimo. Duos oficialiai tą pažymą, neduos..man tas nel.aišku.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2014 02 26, 12:49)
Nejuokinkit, vaiku lavinimas yra ne istaigos o tevu atsakomybe. Laiko yra ir uztenka, reikia tik noro ir atsakomybes jausmo.

Tai jūs juokinate. Atsakiau jums kartu su Rasma. Paprašykite valstybės uždaryti darželius, o kam jie, o ir pinigų labai daug sutaupysime biudžete thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 02 26, 13:03)
Ne, sūnus neturi visų skiepų, kurie pagal planą ir mažoji individualiu planu skiepijama, tad pagal amžių turės ne visus skiepus, kaip kiti vaikai. Vyresnėlė skiepyta nuo vėjaraupių ir sūnus. Ir dar pasišiurpinsiu - jau nuo vėjaraupių revakcinuota, ir dar bus..
Aš irgi revakcinuota, o dėl tam tikro darbo dar turiu skiepytis ir nuo tokių ligų, nuo kurių žmonės nesiskiepija šiaip sau. Kaip ir sakiau, šiemet tyriaus DS vakcinos veiksmingumą ir jei būtų per mažas, turėčiau revakcinuotis.
Jei bendravom, tai pameni, kad mano vyresnėlė sirgus sunkia neuroinfekcija ir ją nuo vėjaraupių skiepyti ligoninėje neurologai liepė, kai perkėlė iš reanimacijos.
Žmonės, Medikai, mano vaikui gyvybę gelbėjo, daug iškentė vaikas ir aš daug meldžiaus, tad tų medikų aš ir klausau. Jeigu būtų tuo metu susirgus vėjaraupiais, aš net nedrįstu pagalvot...

Aš esu už pasirinkimą. Man su šituo įstatymu grės lygiai tas pats, kas neskiepijant visai, visų skiepų neturim. Aš kai kurių dalykų nesuprantu, kaip užtikrins, ko laukti..."darželinis" sūnus nesuskiepytas visais ir kol kas neskiepiju, nes mūsų laukia tyrimai onkohematologiniam, medikai sulaiko mus nuo vakcinavimo. Duos oficialiai tą pažymą, neduos..man tas nel.aišku.

Aš pamenu tikrai dėl vėjaraupių ir ta vyresnėlės susirgimą. Kaip tik mano abu šiuo metu serga vėjaraupiais, susirgo vienu metu. Abu neskiepyti (iš darželio yra sergančių ir skiepintų), kol kas viskas ok 3*tfu.
Vyresnis mano visas vakcinas turi. Neturėjo MMR ir DTaP 18mėn, tai dabar 6 metų gavo. Nuo rudenio į pirmą klasę. Bet mažas turi tik DTaP tris vakcinas. Tikrai norėčiau, kad eitų į darželį. Tai nežinau kaip čia būtų su HiB, MMR, tuberkulioze. kažkaip.

Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2014 02 26, 13:05)
Tai jūs juokinate. Atsakiau jums kartu su Rasma. Paprašykite valstybės uždaryti darželius, o kam jie, o ir pinigų labai daug sutaupysime biudžete thumbup.gif

realiai paruošti vaiką į mokyklą tikrai nėra kažkas stebuklingo. Skaityt, skaičiuot galima ir namuose išmokyt. Tuo labiau, kad pirmoje klaseje susirenka ir daug nieko nemokančių, o tie mokantys metus varnas gaudo nes jiems nėra kas veikti. Aišku kaip kokia mokytoja papuola, bet daug vaikų ateina nelankiusių darželių ir viskas jiems būna gerai.

Man labiausia gaila būtų prarasti visus socializacijos reikalus, bendravimo su bendraamžiais ir t.t..

Papildyta:
Rasma kaip tu galvoji dėl tų pačių vėjaraupių, kas geriau eiliniam vaikui:
1. vakcinuotis ir revakcinuotis ? Kas kiek ten metų revakcinacija?
2. susirgti ir sugerti acic ir tokiu būdu labai lengvai persirgti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 26 vasario 2014 - 13:16
QUOTE(Forgete @ 2014 02 26, 13:15)
realiai paruošti vaiką į mokyklą tikrai nėra kažkas stebuklingo. Skaityt, skaičiuot galima ir namuose išmokyt. Tuo labiau, kad pirmoje klaseje susirenka ir daug nieko nemokančių, o tie mokantys metus varnas gaudo nes jiems nėra kas veikti. Aišku kaip kokia mokytoja papuola, bet daug vaikų ateina nelankiusių darželių ir viskas jiems būna gerai.

Man labiausia gaila būtų prarasti visus socializacijos reikalus, bendravimo su bendraamžiais ir t.t..

Tai apie ką aš ir kalbu! Nuo kada ugdymas yra tik skaityti ar paskaičiuoti? daug ką galima padaryti patiems, bet visgi. Tėvai yra tėvai, juk negyvens vaikas pririštas prie tėvų visą gyvenimą, kad tėvai patys gali perimti ugdymą ir pilnai vaiką paruošti. Tai ir paruoš tik sau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 02 26, 10:29)
O kokia ta Lietuva kitokia būt gali, jei čia žmonės daugiau fanaberijų nei solidarumo, sąžiningumo ir supratimo turi..ir ne vien apie skiepus kalbant.
Jei čia žiūrima ne kaip kažko paisyt, o kaip kuo greičiau apeit..

Ką galima kalbėti apie LT be korupcijos, jei tik ir girdisi pranešimai "man tai kas, aš nusipirksiu tas pažymas". Tai kas tą Lietuvą pakeis? Kaip ji bus kitokia?
Ir kodėl visa Lietuva turi galvoti apie mūsų šeimas ir mūsų vaikus? Kam tada esam mes, tėvai? Ne mes turim užtikrinti savo šeimos ir vaikų gerbūvį?
Kol gyvensim turėdami "išlaikytinių" mentalitetą, tol ir skųstis negalime kokia ta valstybė baisi..

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Taip, ne kas kitas, o mes patys ir esame ta Lietuva..Skaudu skaityt, kai jauni žmonės, turbūt jau nepatyrę tarybinių laikų "dvasios" dabar viena tesugeba-giedoti choru kaip čia viskas blogai...O kas turi padayt gerai-ateiti gerieji nykštukai ir viską sutvarkyti..
Pradėkime visi nuo savęs..O lygintis su Belgija ir Olandija nelabai korektiška-kai tos šalys išvengė 50 metų trukusios okupacijos su visom iš to išplaukiančiom pasekmėm-visų pirma štai tokiu užnuodytu mąstymu..

QUOTE(Monteverte @ 2014 02 26, 10:36)

Į tokį pareiškimą, galiu tik pacituot Aušrą Maldeikienę (kam įdomu, galit daugiau paskaityt ta tema jos facebook paskyroje):
"Taip. Galiu tai patvirtinti bet kokia daugiavaikei ir vienvaikei: „Jei neskaitai savo vaikui knygų, to jo ne tik, kad nemyli. Tu jo nekenti. Tu atimi iš jo pasaulį, grožio ir meno suvokimą, tautos sielą jame naikini ir gebėjimą būti žmogumi, laimę džiaugtis ir liūdėti jame išvalai. Tu jį nužudai. Geriau jau tada žudyk fiziškai.“
Patvirtinu, saldus glausčiojimas vaiko prie širdies jam nereikalingas, jeigu mama nesugeba duoti peno jo širdžiai ir protui. O toks penas yra tik knygose. Nesuvokiu, kas čia per mamytė, kuri XXI amžiuje „gal ir knygos nėra paėmusi“ (nelankė mokyklos?) Apie tokią perekšlės meilę (žmogus nuo vištos tuo ir skiriasi, kad skaito) tobulai parašė Laima Šiaulytienė : „Jei nemylit skaitymo, tai tikrai nemylit savo vaikų, nes atimate iš jų daugiau nei duona ir batai. Atimate ateitį“
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2014 02 26, 10:56)
Kažkaip keistai jūs čia samprotaujat-tikrai turbūt turit kažkokių rimtų problemų, tai nenoriu čia bert druskos ant žaizdos..Tik galiu jums vieną dalyką pasakyt-nuo savęs,savo vidinių problemų nepabėgsit-galit nors ir į Mėnulį skrist..
Yra mano aplinkoj žmonių, kuriems viskas buvo čia blogai, išvažiavo į užsienius, blaškėsi, suprato, kad ten irgi depresija..Grįžo čia, vėl skundžasi, tik jau nebevažiuos niekur, nes čia bent "savo sienos padeda"..
Daugiau pozityvumo palinkėčiau
mirksiukas.gif

Na geras, gal man parasyti kokiu jus problemu turite?Va ir civilizuota salis, pasakyk kad nenori , kad tau nervus gadintu, tai iskart tau sako, kad turi rimtu problemu blink.gif Kur as parasiau, kad sedziu deprisuoju????Sakau, kad noriu ramiai gyventi, kad man kazkoks ministras neisakynetu ka as "PRIVALAU" daryti.
O jei jau taip nori ismesti musu vaikus is tu darzeliu, tai prasom mazinkit mums mokescius. Kodel mes turime islaikyti JUSU vaikus valstybiniuose darzeliuose, jei patys i juos negalesim patekti? g.gif

Papildyta:
QUOTE(svetima @ 2014 02 26, 10:56)

Tai cia Jus kazkap keistai samprotaujat, o ne as. Na gerai , kad jusu vaikams nieko neatsitiko, o ka pasakysit tiems tevams kuriu vaikai liko invalidais po skiepu?Ar cia irgi bobu pasakos? blink.gif Tolerancijos nulis.....pagalvokit, kaip jus jaustumetes ju vietoje, kai tokios "protingos"mamos visiems irodinetu, kad skiepu zala t.y. pasakos.. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ta_is @ 2014 02 26, 11:39)
Na geras, gal man parasyti kokiu jus  problemu turite?Va ir civilizuota salis, pasakyk kad nenori , kad tau nervus gadintu, tai iskart tau sako, kad turi rimtu problemu blink.gif Kur as parasiau, kad sedziu deprisuoju????Sakau, kad noriu ramiai gyventi, kad man kazkoks ministras neisakynetu ka as "PRIVALAU" daryti.
O jei jau taip nori ismesti musu vaikus is tu darzeliu, tai prasom mazinkit mums mokescius. Kodel mes turime islaikyti JUSU vaikus valstybiniuose darzeliuose, jei patys i juos negalesim patekti? g.gif

Jūsų retorika tokia, kad visi aplink kalti, pati sakote, kad naktim nemiegat...Todėl ir panašu, kad turit problemų... rolleyes.gif Atleiskit, jei suklydau..
Mūsų vaikų jūs tikrai neišlaikote darželiuose, patikėkit... schmoll.gif
Visų pirma tie vaikai jau ne darželinio amžiaus, o visų antra esame ne iš tų, kurie galvojam kaip iš valstybės kokią naudą gaut ir pasiplaut.. Atvirkščiai-mokam sąžiningai visus mokesčius ir mokam jų daug...kad, JŪS geriau gyventumėt mirksiukas.gif To jums ir linkiu 4u.gif

Atsakyti
LT yra puiki šalis auginti vaikus. Visus metus gali nedirbti, kitus metus valstybė "remia", bet gali ir dirbti papildomai (nieks neatima tos VPA išmokos). Išvis, pagal susitarimą su darbdaviu (jei toleruoja) ir tris metus gali nedirbti, jei tik turi iš ko gyventi.

Už darželius mokame ir mes, ir skiepytų/ir neskiepytų vaikų tėvai vienodai (už maitinimą ir ugdymą, kaip valstybės nustatyta), pervedam dažnai ir po deklaravimo tuos du procentus ugdymo įstaigoms, kad tik visų vaikams kažkokių pagerinimų būtų, ir dar savais pinigais prisidedam (nei užuolaidų, nei kilimų, nei klozetų vaikui išėjus iš darželių neišsinešam..iš mokyklos ir tų geležinių spintelių nesivešiu, kurias pirkau). Taip kad neverkite, kad kitų vaikus išlaikote ar gydote schmoll.gif Viskuo ir jūs naudojatės, ir galite naudotis. Tik gal nenorite ar negalite, tai jau kita kalba..bet tada nereik visų aplinkui kaltinti, kokie blogi, kad jums kažkas nesiseka ar neįmanoma.
Atsakyti