Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO pavasaris!

Parinkau kelis trumpus video po keleta minuciu, trumpai ir aiskiai:
Apie cholesterolio bauba
Apie siuolaikine mitybos piramide
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 03 03, 21:48)
Siandien vakarienei labai skanius cukiniju...hm...blynus kepiau  biggrin.gif  sutarkavau pusantros cukinijos (tos nedideles), svoguna, imeciau druskos, pipiru, tris kiausus, sauksta issijotu kokoso miltu, viska gerai ismaisiau ir kepiau ant ghee. Valgem su truputeli padruskinta mascarpone (vietoj grietines). Vyras sake neiprastai skanus (nes is cukinijos)  biggrin.gif  vartyti teko atsargiai, bet viskas pavyko. Nom nom  essen.gif


Kaip tik pritarkavau cukinijų smulkiai ir...morkų (pastarosios sausokos), gal jas pakepint atskirai g.gif ir tada pamaišyt su cukinija nusunkta, svogūnais ir kokosų miltais (nepersijotais, nes aš jas (drožles) pamalu, kad ne iki sviesto ir vaidinu, kad čia mano miltai cool.gif ).

...O, jei kokoso ar kitų miltų nebuvimą bandyt kompensuojant didesniu kiaušinių kiekiu, na, kaip bananiniuose cinamoniniuose blyneliuose, kuriuos aprašinėjau prieš tai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 03 03, 22:26)
Parinkau kelis trumpus video po keleta minuciu, trumpai ir aiskiai:
Apie cholesterolio bauba
Apie siuolaikine mitybos piramide


Niekaip nepagavau vieno žodžio, kai jis siūlo maitintis tuo ką gali to fish, to hunt, to gather and to....??? plug? Ką jis ten dar išvardino? smile.gif
Atsakyti
as manau tas zodis yra pluck - nuskinti, nupesti
Atsakyti
Mano istorija, kaip aš atradau paleo.
Energijos nulis, pilvą pučia, bandelės kviečia iš spintelės. Valgau visą dieną. Po saldaus norisi sūraus, po sūraus vėl saldaus. Ir negaliu sustoti. Po gimdymo liko 7 kg viršsvorio. Galvoju, reikia grikių dietos pasilaikyti, o gal ryžių? Bet vis nustumiu mintis tolyn, juk galvą nuo dietos skaudės, pienas vaikui su vaistais ir toksinais, nieko gero, pamąstau, užkąsdama milka šokoladu. Baigsiu maitinti, gal tada. Kaupiuosi grikiams, vis pagooglinu dietas. Nom Nom paleo, skaitau kažkokiam bloge. Nu tas nom nom taip užstrigo, negi jie ten skaniai valgo?Kas dar per paleo?
Ir taip lakričio 10 d aš atsirandu supermamų pirmoje paleo temoje ir nuo tos akimirkos, lengvai metusi 6 metus vegetarizmo, nėriau stačia galva jau nieko nebelaukdama. Savaitė cukraus gripo, užkietėjusių vidurių problema, dantų akmenys, žodžiu standartiniai negalavimai. Pradžioje valgiau tiek daug, kad kraupo aplinkiniai, vistiek per pirmą savaitę -2 kg, vėliau apetitas mažėjo. Skaičiau jus kasdien, juokiaus kartu ir pykau, džiaugiaus ir liūdėjau. Nuostabi terapija, be šito forumo, niekaip nebūčiau ištempusi. Šiandien, perskaičiusi visas temas iki galo, pagaliau jus pasivijau. Ačiū Jums! Nebeturiu tų 7 kg, saldumynams lengva atsispirti, nors noras nedingo, oda pagražėjo, mm sutrumpėjo nuo 5 d iki 3 dienų, o fainiausia, energijos nors vežimu vežk!
Atsakyti
merginos, toks klausimas : rytoj nesu slapima/ismatas ir darausi kraujo tyrima.
tokie bedele: einu didelio apie 10 val, po pusryciu.( o ana diena pusryciu nebus.. tai nezinia kada ateis noras) bet jau turiu but nunesus iki to.
negi imti anos dienos megini?.....kuris butu prastovejes.....hm.....para g.gif
ka daryt tokiu atveju?
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 03 04, 11:10)
merginos, toks klausimas : rytoj nesu slapima/ismatas ir darausi kraujo tyrima.
tokie bedele: einu didelio apie 10 val, po pusryciu.( o ana diena pusryciu nebus.. tai nezinia kada ateis noras)  bet jau turiu but nunesus iki to.
negi imti anos dienos megini?.....kuris butu prastovejes.....hm.....para  g.gif
ka daryt tokiu atveju?


Teko dukros kakus nesti ne viena karta:) Laborantes sake, kad iki paros galima laikyti saldytuve:)
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 03 04, 10:31)
Teko dukros kakus nesti ne viena karta:) Laborantes sake, kad iki paros galima laikyti saldytuve:)


ot velnias, gi tada snd dienos reikejo imt...
nu visai as doh.gif

beje , o poliklinikoj imanoma kazko uzprasyt is ismatu tyrimo(na kandidos kokios)? ar ten standartiskai?

zinau kad is kraujo jau prasysiu lipidogramos+ hormonus smile.gif
atrodo ne taip vadinasi, turiu k azkur uzsirasius smile.gif kazkokia besmegenes esu paskutiniu metu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 04 kovo 2014 - 10:46
QUOTE(MonikaPr @ 2014 03 04, 10:37)
Šiandien, perskaičiusi visas temas iki galo, pagaliau jus pasivijau. Ačiū Jums! Nebeturiu tų 7 kg, saldumynams lengva atsispirti, nors noras nedingo, oda pagražėjo, mm sutrumpėjo nuo 5 d iki 3 dienų, o fainiausia, energijos nors vežimu vežk!

Suuuuper thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Dabar, kai pasivijai, kalbėsies, ar ne biggrin.gif

Po iškrovos nepadoriai mažas svoris nail.gif: Jei taip ir toliau gresia visiškas išgražėjimas dirol.gif
Atsakyti
ieskant info apie kandidos tyrimus (is zarnyno), radau toki foruma, kur peikiami riebalai, nes skatina candidos dauginimas. kazkas naujo g.gif
kadangi nuorodos det negalima, imetu citata:


QUOTE
surenku kas jau buvo pasakyta:
Cukraus troškimą dar labiau sustiprina kandidos grybelinė infekcija (valgant daug cukraus ir saldumynų bei rafinuotų produktų ji įsivyrauja, bet randama visų žmonių kraujyje ir net padeda kontroliuoti cukraus kiekį, bet kai ši grybelinė infekcija išplinta prasideda problemos, taip pat ji įsivyrauja žarnyne ir naikina gerąsias bakterijas. Kandidos augimą dar skatina antibiotikai ir gyvsidabris)

Del kandidos tai labiausiai paplitusi n uomone yra kai ir Almantas sako del pertekliniu angliavandeniu vartojimo ir ypac cukraus saldumynu ir baltu miltu produktu ir net vaisiu (bet visiskai vengti vaisiu del kandidos manau nera geriausias sprendimas.
Gyd . Graham pateikia kitokia kandidos versija ir pagal ji kadndida issivysto del perteklinio reibalu vartojimo ir pagal ji 10 dienu nevartojant riebalu kandidos simptomai dazniausiai isnyksta,http://www.foodnsport.com/joomla/content/view/35/65/
velgi negaliu teigti , kad tai absoliuti tiesa, bet poziuris idomus.
Taip pat yra daug visokiu kandidos dietu , kurios sulo vengti angliavandeniu, bet nemanau, kad tai geriausias spredimas, aisku reikia venti blogu , tusciu kaloriju angliavandeniu.

Pirmiausia, kandida naturaliai egzistuoja kraujyje ir anot Gyd. Graham net siek tiek padeda kontroliuoti cukraus kieki kraujyje.
O problemos prasideda tada kai kandidos bakterija is plinta ir atsiranda ivairus simptomai.
Siulyciau pabadyti bent 10 dienu nevartoti joku riebalu ir ziureti ar simptomai mazeja, isnyksta.

Beje butent kokoso riesutai ir aliejus turi lauric, caprylic and myristic riebalines rugstys, kuriu kandida nemegsta.

Bet rinkoje yra begale visokiu kandidos papildu , kurie dazniausiai yra neefectyvus.
Esu skaites , kad gana gerai veikia Oregon aliejus(nebeatsimenu kaip lietuviskai vadinasi) (jo reikia lasinti kelis lasus po liezuviu ), cesnakas, svogunai.
Taip pat butinai reikia vartoti geros kokybes zarnyno bakterijas. Kai zarnine vyrauja gerosios bakterijos ir kadidos yra mazai tai problemu nebuna.
taip pat reikia vengti duonos ir kitu produktu su mielemis.
Taip pat kadida klesti rugscioje aplinkoje kaip organizmo ph yra per zemas.

Jei turi amalgaminiu plombu tai dar gali buti dar viena kandidos priezastis, nes gyvsidabris skatina kandidos dauginimasi.

Taip pat reikia vengti daugelio mesos produtu, nes dabar gyvyliams seriama labai daug antibiotiku, kurie yra viena pagrindiniu kandidos priezasciu.

O jei vartojote kontracepcija tai jums greiciausiai bus kandida ir ja subalansuoti nera lengva, padeda zarnono bakteriju papildai bet ne visada.

Na kadida yra grybeline bakterija ir jos turi visi, bet problemos prasideda kai ji pradeda dominuoti ( daugiau kaip 15 % zarnyno floros ). SI bakterija megsta cukru, taip pat negerai kaip cukrus maisomas su riebalais pvz, riesutai su dziovintais ar svieiziais vaisiais.
Yra labai daug ivairiu jos gydymo metodu ir deja labai daug ju nepadeda.
Yra testai, paprastas yra tiesiog ryte ispjauti i stikline vandens ir ziureti kaip seiles pradead nusesti tu tokiom kaip ‘kojitem’ tai zenklas kad jums yra kandida.
Jei skaitai anglu kalba cia tas testas yra paaiskinas geriau
http://www.candidasu...est_saliva.html
Yra laboratoriniu testu, bet jie gali kainuoti nemazai.

Yra paprastas testas, ryte atsikelus reikia isspauti i stikline vandens ir jei ledziasi tokia juosta su kojytem tai reiskia yra padidejes kandidos kiekis. Zinoma tai ne pats tiksliausias testas bet nieko nekainuoja.
Cia yra aprasytas
http://www.candida-a...ndida-test.html
arba cia
http://www.candidasu...est_saliva.html

taip pat po zarnyno valymu reikia vartoti probiotikus, nes ketaip vel prisiveis kandida ir kitokios blogos bakterijos.

Beje dar teigiama, kad burokeliu sultys taip pat naikina parazitus, kandida ir kitus kenkejus, tik zinoma reikia spaustis patiems, o ne is parduotuves pirkti.

jei kas turit dar daugiau info, nuorodų ar komentarų - mielai prašom. Nors čia Andy jau beveik viską suminėjęs ir taip smile.gif


Papildyta:
gan protingai nuskambejo:

QUOTE
Taip pat reikia vengti daugelio mesos produtu, nes dabar gyvyliams seriama labai daug antibiotiku, kurie yra viena pagrindiniu kandidos priezasciu.



Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2014 03 04, 11:21)
Suuuuper  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Dabar, kai pasivijai, kalbėsies, ar ne  biggrin.gif

Po iškrovos nepadoriai mažas svoris nail.gif: Jei taip ir toliau gresia visiškas išgražėjimas dirol.gif



ziurek pasilik siek tiek, moteriskiems apvalumams ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 03 04, 12:29)

ziurek pasilik siek tiek, moteriskiems apvalumams  ax.gif

Pasiliksiu irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(MonikaPr @ 2014 03 04, 09:37)
Mano istorija, kaip aš atradau paleo.


Super, labai lakoniškai, aiškiai motyvuojančiai, reikia tokias istorijas į mūsų paleo blog'ą į kurią nors temą kelt smile.gif Naujokams būtų gera motyvacinė pradžia smile.gif Žinojot, kad turim savą forumėlį? Tik či negalima jo nuorodų kelt, bet galiu parašyt jums až 4u.gif

QUOTE(JolkitaS @ 2014 03 04, 10:31)
Teko dukros kakus nesti ne viena karta:) Laborantes sake, kad iki paros galima laikyti saldytuve:)


Svarbu kas vietoj pašteto neužsiteptų laugh.gif

QUOTE(Šelma @ 2014 03 04, 11:21)
Po iškrovos nepadoriai mažas svoris nail.gif: Jei taip ir toliau gresia visiškas išgražėjimas dirol.gif


Na nai nai thumbup.gif Pasakė ji ir nuėjo valgyt trijų kaimiškų kiaušinių su Iberico sūdytais lašiniais, didelėm žaliom alyvuogėm su kaulu ir žaliom traiškytom raugintomalyvuogėm su rozmarinu o bei kalnu raugint kopūsčiukų essen.gif
Atsakyti