Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO pavasaris!

Paleo tikrai grieztai nedraudzia baltuju bulviu, tik viskam turi buti saikas. Ir oda butina nulupti del alkaloidu. As asmeniskai ju vengiu.
Atsakyti
Bulves turi oksalatu, fitatu, glikoalkaloidu
http://www.manoukis....s...=2650&z=117
Atsakyti
pas mumi vakar šaltibarščiai buvo pietums, be jokių bulvių schmoll.gif
kai nusprendėm paleo maitintis visi, bulvių nesu pirkus.
Kavinėj mažajai cepelinų užsakiau vieną kart, bet tik vieną kart.
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 04 03, 12:01)
Bet visi paminėti augalai nėra paleo... O šiaip, jei analizuočiau pateiktą klausimą, tai mano atsakymas būtų toks: man niekas nieko nedraudžia. Ir sveikata man leidžia  mirksiukas.gif  Tiesiog yra dalykų gyvenime, kurių aš pati atsisakau, nes galiu laisvai rinktis - turiu iš ko  tongue.gif


Zinau kad nera ... O bet morkose turbut irgi rastume krakmolo, tik pramonei nlb apsimoketu ji is ten krapstyt, nes jo mizeris, kaip ir moliuguose, batatuose.
Nei bulves nei jose esantis krakmolas pats savaime nera blogis, esme kiekiuose, beje kaip ir mesos kiekis turi itakos sveikatina ji organizma ar ne. Fanatizmas yra blogis ir sveikatos blogejimo "nurasymas" visokiems mistiniams reiskiniams kaip krebso ciklo isijungimas arba ne smile.gif. Paleo fanatikai neziuri i veidrodi o pritempineja homosanituso straipsnius prie saves. Zaliavalgiams jau dantys krist pradeda ir plaukai slinkt, o jie vis rekia "organizmas valosi" .

Nors gal kas nors tikrai zinantis parasys apie bulves smile.gif

Na aisku , cukrus bei miltai irgi blogis smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2014 04 03, 12:04)
Bulves turi oksalatu, fitatu, glikoalkaloidu
http://www.manoukis....s...=2650&z=117

O mesa is parduotuves - antibiotiku, kokiu nors hormonu smile.gif
Darzovese - nitratu biggrin.gif
Riesutuose - kokiu nors vabalu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 04 03, 11:24)

Tuomet teisingiausia visai nieko nevalgyti. Pavardyk man, kas tuomet būtų be jokių pašalinių priemaišų? Oras, vanduo - ir tie užteršti... Kenksmingiausia yra gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 04 03, 12:38)
Tuomet teisingiausia visai nieko nevalgyti. Pavardyk man, kas tuomet būtų be jokių pašalinių priemaišų? Oras, vanduo - ir tie užteršti... Kenksmingiausia yra gyventi.

As apie ta pati ir sneku, pvz iki paleo ar jus zinojote, kas tokie oksalatai, fitatai ir kiti geriai?
As zinojau tik apie oksalatus . Jei neklystu oksalatu yra ir rabarbaruose, spinatuose, rugstynese, agrastuose, todel ju neleisdavo vaikystej daug valgyt. Bet galiu ir klyst smile.gif

Bet daryti is kazko bauba del ten esanciu kazkokiu medziagu.... Yra nuodingi dalykai kuriu nereiktu valgyt, musmires, pelesiai.
O bulves yra kenksmongos jei ju valgoma kasdien po tris kartus ivairiais pavidalais, nes tada mityba yra tikrai nesubalansuota, skurdi ir nors kaloriju gaunama daug, ivairiu kitu biologiskai aktyviu medziagu - mazai.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 04 03, 11:24)
Fanatizmas yra blogis ir sveikatos blogejimo "nurasymas" visokiems mistiniams reiskiniams kaip krebso ciklo isijungimas arba ne smile.gif. Paleo fanatikai neziuri i veidrodi o pritempineja homosanituso straipsnius prie saves. Zaliavalgiams jau dantys krist pradeda ir plaukai slinkt, o jie vis rekia "organizmas valosi" .


Siaip Krebso ciklas nera joks mistinis reiskinys.
Zmogaus pasirinkimas ka valgyti, juk niekas is burnos kasnio neistrauks. As homosanituso nelaikau jokia dogma, skaitau kitus saltinius. Daug ko nevalgau ne todel, kad mityba draudzia ar homosanitusas neleidzia, as matau savo organizmo reakcijas ir mano didziausias stimulas yra liga.
Vieni skundziasi, kad baltyminis maistas suede sveikata, bet niekas neliepe ryti mesa kibirais. Kitam riebalai bloguma issaukia, o kas liepe pilti alieju i koses ir saujomis ryti riesutus ir seklas? Matyt kiekvienam pagal supratima.
Kiti laikosi mitybos ir skundziasi, kad blogai. Tai kam mazochizmu uzsiimineti, nepatinka nieks nelaiko. Visur yra fanatiku ir siaip visokio plauko nuciuozeliu.
Paleo yra paleo, tai joks homosanitus ir tt.
Atsakyti
Sveikos, siandien emeile radau, y bulviu tema tsakant biggrin.gif

http://www.marksdail.../#axzz2xoe27n5Y

http://www.marksdail.../#axzz2xoe27n5Y

Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 03, 12:51)
Siaip Krebso ciklas nera joks mistinis reiskinys.


Zinau smile.gif tik kai zmogus savo savijauta ivardina ne kaip silpnumu ar dar kokiais aiskiais simptomais, o sako "pas mane neveikia krebso ciklas" - atrodo juokingai.

O ar gali pas gyva zmogu nevykti krebso ciklas ?

Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 04 03, 11:45)

Nereikia kelti audros po kaldra hihihi.gif Jei pati žinai, kas yra kas, tai, manau, sugebi atsirinkti. Juk niekas iš tavo rankų neišmuša nei bulvės, nei obuolio, nei datulės, nei lašinio. Ir nebūtina skaityti tik homosanitus ir nieko daugiau. Kas nori, ieško, tas ir randa įvairius kelius savęs pažinimui, supratimui ir tikrai meilei.
Atsakyti
Laba diena,

gerą pusmetį bandau maitintis pagal paleo sistemą. Kartais sekasi, kartais nelabai. Turiu senbuvėms tokį klausimą- ar galėjo dėl tokios mitybos sumažėti struma- ta prasme ji pas mane labai matydavosi, o dabar nė ženklo. Hormonai būdavo ant ribos link maximumo, yra daug mazgų ir cistų. O dabar tik apsižiūrėjau, kad jos net nesimato blink.gif Gydyt niekaip negydžiau, nieko nedariau, nes ir daktarai nieko nesakė daryt. Belieka Paleo.
Atsakyti


Gali 4u.gif Man skydliaukes reikalai per menesy susitvarke, tyrimas pirma karta per kelis metus idealus buvo, tik pazeidimas autoimuninis likes. Virskinimas ir t.t. kita kalba.
Dabar mityba daugmaz prisitaikiau savo poreikiams, neseku aklai kas ka valgo, ir kad tai tik paleo ir neduokdie kas kitas y burna ykris tai tragedija baisiausia, ir reikalai taisosi su svoriu siek tiek smile.gif Virskinimas susitvarke visiskai, jegu sportuot yra, zodziu gyvenk ir zvenk. Ir nevadinu savo mityba nei vegetariska, nei paleo, tai yra mano mityba mano poreikiams smile.gif Etikeciu nebesiklijuoju ir gyvent tapo paprasciau smile.gif Temuke seku is yprocio, nes cia daug sauniu merginu, ydomu, kaip kam sekas, as cekava zose cool.gif
Atsakyti