Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO pavasaris!

QUOTE(Nidulia @ 2014 04 02, 22:12)
O kodel? Siaip sau ar del kazkokiu priezasciu? Temoje juk senokai.

Del priezasciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 04 02, 20:37)
Paleo tema skaitau kasdien smile.gif o su tais lakstais  net du lapai buvo prirasyt... Tai ir paklausiau biggrin.gif
Pasiekimai mano tokie , kad db nesilaikau , bet stebiu situacija, kaip su sveikatom kitiem sekasi.  Jauciu kad po menesio poros grisiu i paleio, ir gal daugiau pasipasakosiu.

pasidarė įdomu tas "nesilaikau", kai temą sekat, skaitot smile.gif. Būtent kaip "nesilaikau" - valgot blynus miltinius bulvinius, makaronus, tikras lazanijas, kruopų dribsnių košes, saldainius sausainius...? Ar kaip sveikiau nesilaikot? smile.gif.

As pati penkis menesius daugmaz laikausi, retkarciais su blynais nuklysdama, alkoholio shlakeli viena kitą retkarciais suvartodama, varske-grietine gal cia nebus nuklydimas.., nu ir neskaiciuodama RBA balansų visų tų, bet mintyse stengdamasi nepadaugint nei angliavandeniu, nei baltymu. Ir sveikata super thumbup.gif.
Atsakyti
As laikiausi saziningai (plius grikiai kartais) penkis menesius smile.gif . Man pasirode lb nebloga ir sveika mityba. Bet kadangi taip isejo kad neturiu db salygu saziningai laikytis, tai vis tiek pasiskaitau , nes kaip paaiskejo is postu per daug mesos nesveika, del meslungio problemos ir pan smile.gif .
Bulves nera draudziamos paleo , tai bulvynius blynus galima valgyt smile.gif , o makaronu ir siaip niekada nemegau biggrin.gif
Atsakyti
Azu, bulviniai blynai nėra sveikas maistas... biggrin.gif Jau geriau tada orkaitėje keptos, ar bulvių košė... rolleyes.gif Aš košę su moliūgu verdu, moliūgo nemažai dedu, vis stengiuosi atskiesti bulves... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 03 balandžio 2014 - 06:52
QUOTE(Azu @ 2014 04 03, 00:29)
Bulves nera draudziamos paleo , tai bulvynius blynus galima valgyt smile.gif


bulves ne paleo smile.gif kai kur galima rasti paleo receptu su saldziomis bulvemis, bet jos brangios ir kam to reikia. Brokoliai skaniau ir sveikiau.
Kai bus svieziu bulviu tada jas valgysiu su lupena
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 04 01, 22:50)
Šiandien antram valgymui tunas sumaišytas su konservuotais žirneliais, naminiu majonezu pamaišytu su riebia grietine, pakeptais svogūnais ir kietai virtais kiaušiniais, niu niam niam, negalėjau nuo puodo atsiplėšt biggrin.gif

skamba skaniai wub.gif reiks išbandyti.

Hippie, kur perki pomidorų pastą kibirėliuose? nei vienoj Norfoj neberandu, o ir kt. parduotuvėse tik mažulyčiai indeliai. Savaitgaliais vaikams kepu paleo pica, tai pasta reikalinga pado patepimui ir kopūstus raugintus su faršu troškindama orkaitėje įmetu porą šaukštų.
Atsakyti
Ko galėtų trūkti organizmui, jei nagai trupa sluksniais? Anksčiau taip niekada nebūdavo. Net jei ir būdavo silpnesni po ilgesnio lakavimo, tai ne sluoksniais atsilupdavo, o šiaip atplyšdavo...
Atsakyti
QUOTE(vyras kitas @ 2014 04 03, 08:29)
bulves ne paleo smile.gif


Ar tikrai ? bigsmile.gif kur parasyta ?
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2014 04 03, 10:44)
Ko galėtų trūkti organizmui, jei nagai trupa sluksniais? Anksčiau taip niekada nebūdavo. Net jei ir būdavo silpnesni po ilgesnio lakavimo, tai ne sluoksniais atsilupdavo, o šiaip atplyšdavo...


Cia nuo daug taip gali buti, ir anemija, ir kalcio trukumas , ir del hormonu sutrikimu ir pati paprasciausia priezastis del naudojamos buitines chemijos , darbo be pirstiniu. Kartais nagus labai gerai gali pastiprinti pasaugant juos ir patepant kokiu kietinanciu laku.
Papildyta:
http://www.esat.lt/i...=ligos_ir_nagai
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 03, 07:50)
Azu, bulviniai blynai nėra sveikas maistas...  biggrin.gif Jau geriau tada orkaitėje keptos, ar bulvių košė...  rolleyes.gif Aš košę su moliūgu verdu, moliūgo nemažai dedu, vis stengiuosi atskiesti bulves...  biggrin.gif


Sveika , nesveika - cia jau tikejimo reikalas, bet siaip nieko is ne paleo produktu juose nera - bulves, kiausiniai, taukai .

Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 04 03, 09:55)
Sveika , nesveika - cia jau tikejimo reikalas,  bet siaip nieko is ne paleo produktu juose nera - bulves, kiausiniai, taukai .

O krakmolas? g.gif
Atsakyti
Bulves- greiti angliavandeniai, tikrai ne paleo schmoll.gif , nebent valgomi apie 100gr su daug riebaliuko.
Atsakyti
Tai jus parodykit saltini , kur parasyta kad bulves ne paleo? Nes kiek pamenu buvo jau diskusija apie tai. Ir buvo issiaiskinta kad paleo bulviu nedraudzia. Jos kaip daug angliavandeniu turinti darzove yra nerekomenduojana jei paleo taikoma svoriui mesti .
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2014 04 03, 11:02)
O krakmolas?  g.gif


O krakmolas cia kas - darzove, kiaule ar uoga? Na gal nereikia pradet keist kategoriju. Jei kalbam apie bulve kaip augala, tiksliau jo sakniagumbi. Tai ir kalbam. O krakmolas jau produktas (t.y kazkoks ten angliavandenis) , kuri gali gaut is bulviu, kukuruzu, ko gero kokiu zirniu ir t.t. Ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 04 03, 10:50)
O krakmolas jau produktas (t.y kazkoks ten angliavandenis) , kuri gali gaut is bulviu, kukuruzu, ko gero kokiu zirniu ir t.t. Ir pan.

Bet visi paminėti augalai nėra rekomenduojami paleo... O šiaip, jei analizuočiau pateiktą klausimą, tai mano atsakymas būtų toks: man niekas nieko nedraudžia. Ir sveikata man leidžia mirksiukas.gif Tiesiog yra dalykų gyvenime, kurių aš pati atsisakau, nes galiu laisvai rinktis - turiu iš ko tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 03 balandžio 2014 - 11:08