Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO pavasaris!

Sveikutės smile.gif

Vakar mažutei sukako 6-i birthday.gif , tai taip smagiai Paleo tortą (pagindas migdolų "tarkiai" likę nuo migdolų pieno gamybos ir datulės mirkytos ir trintos, viršuj maskarponės sūris su grietinėle) lauke ant terasos sukapojom, į kiną nulėkėm, dovanom pasidžiaugėm, pasisupom, po to jau iš nuovargio apsiverkė (pietų nemiegojo, daug įspūdžių, o ir 6m. našta nelengva rolleyes.gif ) ir nuvežėm pas močiutę į sostinę pasisvečiuoti iki penktadienio smile.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2014 03 29, 10:42)
Labas rytas  As savo darbe taikau tylos terapija  Atsakinet kazka smaikstaus neapsimoka, nes gali prisiknist dar labiau 


Tai čia jau nuo žmogaus priklauso smile.gif Aš mėgstu pajuokauti, į piktą taikliu juoku atsakyt. Vertinu ir kito žmogaus gerą jumoro jausmą, nes tyla, žinoma, visada gera byla, bet geras jumoro jausmas-intelekto požymis (nesigiriant laugh.gif), tai ko gi nepalankstyt smegenų papildomą kartą.

QUOTE(cushy @ 2014 03 31, 08:47)
Atsibodo žieminės daržovės  Laukiu nesulaukiu, kada iš daržo galėsiu prisiskint kalną svogūnų laiškų, salotų, rucolos, rūgštynių ir ridikėlių. Dieviškos salotos bus  Bandžiau ridikėlius iš parduotuvės, tai šūds - vandens skonio, jokio aštrumo


drinks_cheers.gif Neturiu daržo, bet lauksiu bobučių turgely, man taip smagu, kai joms smagu, kai perku pas jas smile.gif Rūgštynių pas vieną nusipirkau ir nežinau ką su jomis daryt biggrin.gif Tiesiog kaip salotas su aliejum? Bet gi rūūūūgštu biggrin.gif

QUOTE(jaicy @ 2014 03 31, 09:07)
arba apie kolegas, apsnekos, arba kitu zmoniu apsnekos.. arba gyriasi.. zodziu kitu sumenkinimas, saves kelimas...


Tai matau visur tas pats. Kol kas kažkaip pavyksta atsiriboti, jei prasideda koks pletkinimas, tai man automatu norisi tą žmogų gint, nes jis negali tuo momentu nei komentuot, nei apsigint arba, jei ne dviese esam, tai man atsiranda neatidėliotinų reikalų ir išeinu, jei išeit negaliu, tai dirbu savo darbą ir nekreipiu dėmesio, o jei patikrina klausimu ar klausausi, tai kaskart atsakydama: "Atsiprašau, ką sakei? bigsmile.gif " aiškiai parodau, kad nelabai man įdomu nail.gif Nemaloniausia būna, kai prie tavęs apkalba žmogų, su kuriuo tu bičiuliaujiesi doh.gif Tada arba išeinu iš patalpos arba tiesiai šviesiai paprašau to nedaryti (nemalonus momentas, bet efektyvus).
Bet, kaip supratau, žmonės kalba ir kalbės, priklauso tik kaip mes į tai reaguosim smile.gif

QUOTE(jaicy @ 2014 03 31, 09:58)
dabar taip pastebiu kaip zmones eda pyragus kasdiena..
siryt kolegos pradejo nuo naminio pyrago. o 11 val va kveicia i gitmadieni vel torto..
ir siaip beveik kasdiena kazka perka tortisko - tai bandeliu, tai pyrageliu, tai saldainiu. o sokoladas tai padetas kaip kokia riesutai ar obuoliai ant stalo.


drinks_cheers.gif ir man dabar tai labai gerai matytis pradėjo, bendradarbis visada (kiekvieną dieną atplėšia) turi šokolado plytą ir kaskart paklausia ar dar nepradėjau valgyt "normalaus maisto" lotuliukas.gif , po pietų visi perkasi prie kavos bandeles, saldainiuką nekaltą, pyrago šliosą biggrin.gif ir t.t. ir pan. Tai jau kaip norma jiems.
Atsakyti

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

Eleanor Roosevelt

Čia labai tinka visai šiai diskusijai. Nekenčiu pletkų. O turiu draugę, tiksliau pažįstamą, kuri žino viską apie visus. Ko nežino, pati sukuria. Labai atsargiai su ja kalbėt reikia.

Šiandien gaminsiu baklažanų lazaniją. Mano vyro patiekalas Nr. 1.

Su rimtu reikalu reikalai darosi tikrai rimti. Kū daryt, kad man kokiu hemorojum nesibaigtų? Ką su tom chia sėklom daryt, girdėjau, padeda. Bet jos gi sėklos. Ar iš vis valgomos?
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 03 31, 13:11)
Tai čia jau nuo žmogaus priklauso smile.gif Aš mėgstu pajuokauti, į piktą taikliu juoku atsakyt. Vertinu ir kito žmogaus gerą jumoro jausmą, nes tyla, žinoma, visada gera byla, bet geras jumoro jausmas-intelekto požymis (nesigiriant laugh.gif), tai


Sveikinimai mazajai su gimtadieniu 4u.gif 4u.gif
Na ka cia belankstysi, kai aisku, kad tas zmogelis jumoro jausmo neturi, o spardyt y vienus vartus neydomu smile.gif Mano menedzeris toks yra, jumorai pasibaige ofise, kai ysizeide, kad neiseina jam savo erudicijos ir visa kito pademonstruot biggrin.gif Gerai, kad bent kiti prie jumoro buvo friends.gif

Naiste, kaip darai lazanija? 4u.gif Man is tikro apsitvarke rytais pradejus jogurta valgyt. Seklas paleo vartojamos, kaip ir riesutai. Tik grudai ne. Linu semenys turi daugiau omega 6 nei 3 ( santykis labai musu sveikatos nenaudai ), tai jos vartojamos saikingai.
Atsakyti
QUOTE(Naistė @ 2014 03 31, 12:33)
Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

O turiu draugę, tiksliau  pažįstamą, kuri žino viską apie visus. Ko nežino, pati sukuria. Labai atsargiai su ja kalbėt reikia.

Šiandien gaminsiu baklažanų lazaniją. Mano vyro patiekalas Nr. 1.

Su rimtu reikalu reikalai darosi tikrai rimti. Kū daryt, kad man kokiu hemorojum nesibaigtų? Ką su tom chia sėklom daryt, girdėjau, padeda. Bet jos gi sėklos. Ar iš vis valgomos?


thumbup.gif

Ir aš tokią pažįstamą turiu biggrin.gif

Papasakok kaip ją gamint 4u.gif , kaip tik turiu kelis baklažanus ax.gif

Paprasčiausiai užmerk į stiklinę šalto vandens porą šaukštų ir išbrinkusias sugerk. Berk į salotas, smooth'ius, pieniškus kokteilius, stenkis nekaitint.

Chia pudingas[U] (vietoj pusryčių su karštu gėrimėliu (cikorija, kava, arbata)):
1/2p. kavos per aparatą;
1/2p. kokoso pieno;
1v.š. migdolų sviesto;
vanilės;
2v.š. klevų sirupo arba medaus;
1v.š. kakavos miltelių;
1/4p. chia sėklų.
Viską išplakt, tada subert chia sėklas ir į šaldytuvą nakčiai, kad ryte galėtum pusryčiaut 4u.gif

Jei vaikams gamintum, tai:
2p. kokoso pieno;
1/2p. chia sėklų;
2-3v.š. kakavos;
vanilės;
saldumui medus ar stevia.
Atsakyti
Šiandien mane nustebino mano gydytoja. Paprašiau chol. tyrimo, tai sako, kam tau reikia? Dabar kardiologai nerekomenduoja vaistų nuo cholesterolio gert smile.gif Darykis nebent tam, kad senatvėj žinotum, koks chol jaunystėj buvo biggrin.gif
Keistai pavalgiau : didelis bliūdas salotų ir silkės ikrai biggrin.gif

Hippie, rūgštynių dedu į salotas, tada nei citrinos nereikia. Arba rūgštynių sriuba labai skanu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cushy: 31 kovo 2014 - 14:30
Nieko blatno su ta baklažanų lazanija. Supjaustau plonom riekelėm, pabarstau druska. Paskui nupilu skystį ir truputį apkepu. Aš kepu be riebalų arba su labai labai mažai, kad neprisigertų. Rekia, kad tik suminkštėtų. O toliau viskas, kaip ir tikroj lazanijoj, tik vietoj makaronų lakštų - baklažanai.

Ačiū už patarimus. Rimtas reikalas vyksta kiekvieną rytą, bet jau tokio kietumo, kaip plytos doh.gif Kartais net pagimdyt, atrodo, lengviau buvo.
Atsakyti
Naiste - galbut per mazai darzoviu ir riebalu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Naistė @ 2014 03 31, 16:27)
Nieko blatno su ta baklažanų lazanija. Supjaustau plonom riekelėm, pabarstau druska. Paskui nupilu skystį ir truputį apkepu. Aš kepu be riebalų arba su labai labai mažai, kad neprisigertų. Rekia, kad tik suminkštėtų. O toliau viskas, kaip ir tikroj lazanijoj, tik vietoj makaronų lakštų - baklažanai.



Kazi, o jei vietoj baklazano, cukinija deti, gautusi skaniai? O kas kaip iprasta? Sluoksniais farsas su baklazanu ar dar ko nors?
Atsakyti
QUOTE(Naistė @ 2014 03 31, 15:27)
Ačiū už patarimus. Rimtas reikalas vyksta kiekvieną rytą, bet jau tokio kietumo, kaip plytos  doh.gif Kartais net pagimdyt, atrodo, lengviau buvo.


Gal judesio trūksta, mankštų? Gal streo kokio per daug? Skysčių pakankamai, daržovių? Jeckau žinau ką tai reiškia doh.gif unsure.gif Bet man taip buvo, kai HCG dietos laikiausi ir visai riebalų nevartojau, bet tada galvojau, kad nuo grūdinių nevartojimo taip atsitiko doh.gif Dabartinė praktika rodo, kad visgi riebalų trūkumas.

QUOTE(Nidulia @ 2014 03 31, 22:06)
O kas kaip iprasta? Sluoksniais farsas su baklazanu ar dar ko nors?


Na, svarbu Bešamelio ir Bolonezė padažų nepamiršt wink.gif

Beatos siūloma lazanija:

Lazanijai reikės:

250 g maltos jautienos
250 g maltos veršienos
1-2 šaukštų aliejaus kepimui
2 morkų
2 svogūnų
1 saliero
2 mažų (po 400 g) indelių savo sultyse konservuotų pomidorų
1 kupino šaukšto pomidorų pastos
Juodųjų pipirų, druskos
Šakelės čiobrelio
Šaukšto džiovinto raudonėlio
Poros lauro lapų
Šlakelio vandens
Pakelio Lazanijos lakštų

Padažui reikės:

40 g sviesto
40 g miltų
500 ml pieno
Geros saujos fermentinio sūrio
Puskiečio sūrio

Kaip paruošti:

Svarbiausia dalis yra mėsos troškinys su pomidorais, nuo jo ir pradedam.

1. Gerai įkaitiname keptuvę ir dedame į ją pusę arba visą mėsą, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų.

2. Kol mėsa skrunda, pasiruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite svogūną, morkas, salierą.

3. Kai mėsa apkeps, dėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas su salierais.

4. Kai daržovės suminkštės, dėkite pomidorų pastą (tyrę) ir prieskonius: čiobrelį, raudonėlį, lauro lapus, grūstų pipirų ir druskos.

5. Dabar viską jau galite kelti į puodą, kuriame troškinsis visas reikalas ir supilkite pomidorus konservuotus savo sultyse.

6. Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 45 minutes.
Baltas padažas

Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti (apie minutę), tada po truputį pilkite pieną ir maišykite nuolat su šluotele, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Ne per minutę viskas pasidaro, todėl būkite kantrūs ir pieną pilkite lėtai, po truputį, kad nesušoktų gumulais, ir nuolat maišykite. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberkite tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar netrūksta druskos.

1. Įjunkite orkaitę 180-190 °C.

2. Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėkite truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.

3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min.

4. Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuokite, jei norite, puskiečio sūrio.

P. S. lazanijos lakštų aš neverdu ir nemirkau, jiems išbrinkti užtenka drėgmės iš mėsos troškinio ir sūrio padažo.

Prie lazanijos paruoškite didelį dubenį salotų arba virtų brokolių.
ik lakštų nepamiršk pakeist baklažanu wink.gif
Atsakyti
Oho, koks receptukas:) Bet kaip ilgai viska troskinti-45 minutes, po to dar orkaiteje 50 min . Cia turbut reikia interpretuoti, nes kus gi ten taip ilgai gali gamintis? Farsas? baklazanai?
Atsakyti
manau, jeigu lazanijos lakstai butu isvirti, orkaitej tiek laiko nereiketu. bet isvirt juos keblu, nes sulimpa; kazkur maciau ideja pilti i didele kepimo skarda vandens, paskleist lakstus ir kist i orkaite. anot prof. vireju, lakstai turetu buti apvirti pries sluoskniuojant pacia lazanija.
lazanija darau gan daznai, bet as nesiterlioju su virimu ir viena kampa pasluoksniuoju su baklazanais - tai man wink.gif
Atsakyti
Mano pazistama visai neapverda makaronu. Viska iki virsaus uzpila pienu ir I orkaite. Esu ragavusi, man patiko.
Atsakyti