As kokoso miltus perku sveikuose produktuose ir gamindama visada nusijoju nes kitaip man nelimpa ju tekstura.
Labas.
Turiu naujus kraujo tyrimu rezultatus. Viskas neblogai, bet cholesterolus neramina.
Bendras 5.37
DTL 1.25
MTL 4.12
Turiu naujus kraujo tyrimu rezultatus. Viskas neblogai, bet cholesterolus neramina.
Bendras 5.37
DTL 1.25
MTL 4.12
Aš tai pritilus, nes 39,1 Bronchitas turbūt...
Išsiaiškinau parduotuvėj kuo skiriasi mūsų susimalti "miltai" ir jų parduodami miltelių tekstūros, sausi, o gi jie (pastarieji) nuriebalinti, namie taip nepasigaminsi. Ir migdolų miltai pasidarė deficitas, net sveikuose produktuose, kokoso, tai tikrai yra. Dar iherb'e visų jų (tapijokos) irgi yra, reiks kada susikaupt užsakymui (jei kuriai reik konsultacijso kaip prisiregistruot-rašykit į až).
QUOTE(Gricė @ 2014 03 21, 15:49)
Nesu turėjusi pirktinių kokoso miltų, neįsivaizduoju, kokio smulkumo jie turi būti. Gal per mažai aš juos pamalu
QUOTE(Mantilė @ 2014 03 21, 17:33)
neradau niekur pirkti kokoso miltų, pati malu, Man irgi jie šiaip - nieko nesuriša, šlapias pyragas gaunasi,
Išsiaiškinau parduotuvėj kuo skiriasi mūsų susimalti "miltai" ir jų parduodami miltelių tekstūros, sausi, o gi jie (pastarieji) nuriebalinti, namie taip nepasigaminsi. Ir migdolų miltai pasidarė deficitas, net sveikuose produktuose, kokoso, tai tikrai yra. Dar iherb'e visų jų (tapijokos) irgi yra, reiks kada susikaupt užsakymui (jei kuriai reik konsultacijso kaip prisiregistruot-rašykit į až).
QUOTE(Hippie @ 2014 03 21, 23:41)
Aš tai pritilus, nes 39,1 Bronchitas turbūt...
o vargeli, sveikatos tau glėbį siunčiu
tai jei tie miltai "nuriebalinti"- gal ir kepasi su jais kitaip
Noriu pati pasigaminti kokoso pieno, nes IKI visą savaitę nebėra to, kuris ir nebrangus, ir skanus, o kiti man neskanūs, nes kažkokie netikri arba su krakmolu.
Kaip pasigaminti iš kokoso drožlių pieną? Kažkaip pamenu, kad rašėte, jog iš vakaro užpilate vandeniu ir blenderiuojate. Ar taip? Kokiu santykiu?
Kaip pasigaminti iš kokoso drožlių pieną? Kažkaip pamenu, kad rašėte, jog iš vakaro užpilate vandeniu ir blenderiuojate. Ar taip? Kokiu santykiu?
Labas rytas
Sveikatos Hippie ir nestukems
Grice - as naudojau tapiokos miltus, gerai surisa, tik atsargiai reikia deti, po saukstely vis ymaisant gerai, nes nedaug reikia. Tapioca labiau krakmolas negu miltai
Laisve - y blendery ypilk drozliu ir vos vos silto vandens ir blenderiuok. Priklausomai nuo galingumo, galima pasigamint per 30 sec. ( kaip su Blendtec ), su yprastu apie 3-4 min. As dedu dar datule ismirkusia del saldumo, siek tiek ciberzoles ir cinamono. Veliau nukosti drozles ir puikiausias pienukas Man visgi migdolu skaniausias, dar su uogom sutrintas isvis niom niom
Sveikatos Hippie ir nestukems
Grice - as naudojau tapiokos miltus, gerai surisa, tik atsargiai reikia deti, po saukstely vis ymaisant gerai, nes nedaug reikia. Tapioca labiau krakmolas negu miltai
Laisve - y blendery ypilk drozliu ir vos vos silto vandens ir blenderiuok. Priklausomai nuo galingumo, galima pasigamint per 30 sec. ( kaip su Blendtec ), su yprastu apie 3-4 min. As dedu dar datule ismirkusia del saldumo, siek tiek ciberzoles ir cinamono. Veliau nukosti drozles ir puikiausias pienukas Man visgi migdolu skaniausias, dar su uogom sutrintas isvis niom niom
QUOTE(Egliukasz @ 2014 03 22, 12:11)
Laisve - y blendery ypilk drozliu ir vos vos silto vandens ir blenderiuok.
Ačiū Pasigaminsiu. Labai trūksta kokospienio su cikorija ar su kava.
QUOTE(" voresta " @ 2014 03 21, 12:54)
Aš pasidalinau tik savo patirtimi, kadangi mityba mano pastoviai nuobodžiai vienoda- nesmaližiauju ir negriešyju- tad tik tuos riešutus galiu įtarti.
O kas ir kaip vyksta tau- neturiu nė mažiausio supratimo.
Tau net refliuksas nedingo. Ar radai kokį sprendimą jam sudoroti?
O kas ir kaip vyksta tau- neturiu nė mažiausio supratimo.
Tau net refliuksas nedingo. Ar radai kokį sprendimą jam sudoroti?
refliuksas nurimo, tik neaišku, ar ilgam. Gėriau ajerų, ramunėlių arbatas.. Bet buvo tikrai baisu... Šiaip po sąnarių skausmo pasireiškimo padidinau angliavandenius. Kartais grikių suvalgau, bulvių iš sriubos irgi nespjaudau... Nežinau, man pradėjus maitintis paleo daug negerumų pasireiškė - cholesterolio kiekis kraujyje smarkiai padidėjo, refliuksas žiaurus pasireiškė, vėliau dar sąnarių skausmai... Vienintelis pliusas- minus 7kg.
QUOTE(Silver79 @ 2014 03 21, 21:50)
Labas.
Turiu naujus kraujo tyrimu rezultatus. Viskas neblogai, bet cholesterolus neramina.
Bendras 5.37
DTL 1.25
MTL 4.12
Turiu naujus kraujo tyrimu rezultatus. Viskas neblogai, bet cholesterolus neramina.
Bendras 5.37
DTL 1.25
MTL 4.12
aš irgi žadu cholesterolio tyrimą po poros savaičių pasidaryt, žiūrėsiu
QUOTE(Hippie @ 2014 03 22, 01:41)
Aš tai pritilus, nes 39,1 Bronchitas turbūt...
nabagutė, sveikatos
Sveikos, man tempa nukrito-dukrytei pakilo
Dėkui už sveikatinius palinkėjimus Nors tempa nukrito, bet dar nešioja į visas puses, sloga, kosulys, galva maudžia...
>>>Laisve, aš iš SM pagal tokį receptą kokospienį gaminuosi: puodelį drožlių užpilu 2 puodeliai užvirto vandens (tiesiai į mikserį), ten pastovi kokias 15min. ir tada pamalu gerai ir perkošiu, viskas, super gaunasi, tik daug neverta gamintis, nes gan greit prarūgsta, gal kokias max 2-3d. išsilaiko.
O, kaip įdomiai-su datule, ciberžole ir cinamonu Geltooonas toks turėtų būti O toks pienukas tinka į cikorijų kavą, skanu? Būtinai pabandysiu.
O kaip migdolų pieną gamini?
Aš irgi, kai tik atsigausiu, nes dabar tai ne kas turbūt būtų...
Dėkui už sveikatinius palinkėjimus Nors tempa nukrito, bet dar nešioja į visas puses, sloga, kosulys, galva maudžia...
>>>Laisve, aš iš SM pagal tokį receptą kokospienį gaminuosi: puodelį drožlių užpilu 2 puodeliai užvirto vandens (tiesiai į mikserį), ten pastovi kokias 15min. ir tada pamalu gerai ir perkošiu, viskas, super gaunasi, tik daug neverta gamintis, nes gan greit prarūgsta, gal kokias max 2-3d. išsilaiko.
QUOTE(Egliukasz @ 2014 03 22, 12:11)
As dedu dar datule ismirkusia del saldumo, siek tiek ciberzoles ir cinamono. Veliau nukosti drozles ir puikiausias pienukas
Man visgi migdolu skaniausias, dar su uogom sutrintas isvis niom niom
Man visgi migdolu skaniausias, dar su uogom sutrintas isvis niom niom
O, kaip įdomiai-su datule, ciberžole ir cinamonu Geltooonas toks turėtų būti O toks pienukas tinka į cikorijų kavą, skanu? Būtinai pabandysiu.
O kaip migdolų pieną gamini?
QUOTE(cushy @ 2014 03 22, 15:48)
aš irgi žadu cholesterolio tyrimą po poros savaičių pasidaryt, žiūrėsiu
Aš irgi, kai tik atsigausiu, nes dabar tai ne kas turbūt būtų...
QUOTE(Gricė @ 2014 03 21, 16:49)
Komentuoju antrą gamybos būdą: kepami blynai buvo tvirtesni, mažiau byrėjo. Skonio atžvilgiu man priimtinesnis pirmasis būdas. Sekantį kartą gaminsiu iš apvirtų salierų, t.y pirmuoju būdu.
Abiem būdais gaminant man norėtųsi, kad mažiau jaustųsi kokoso miltai. Ne skoniu, bet savo struktūra. Nesu turėjusi pirktinių kokoso miltų, neįsivaizduoju, kokio smulkumo jie turi būti. Gal per mažai aš juos pamalu
Abiem būdais gaminant man norėtųsi, kad mažiau jaustųsi kokoso miltai. Ne skoniu, bet savo struktūra. Nesu turėjusi pirktinių kokoso miltų, neįsivaizduoju, kokio smulkumo jie turi būti. Gal per mažai aš juos pamalu
Isbandziau su neapvirtom darzovem ir migdolu miltais, nes tik ju turejau. Laaaabai skanu
Vyras pasirase paprastuoju budu - arba valgo ka as gaminu, arba tegu pats pasigamina ka nori
tai isbraukem is raciono, kas ir priklauso pagal Paelo, nors kaip jau minejau MB nuklysta, tai bulkute kokia sukerta, chalva cia kada kirto, saldainio neatsisako, jei kas pasiulo. Aisku, cia ne kasdien, na bet zodziu padaro nuodemiu. Taciau jis buvo megejas pvz. Vakare pieno ir bulkos su uogiene, pyrago, saldumynu, padazu ir t.t. tai jam cia didelis skirtumas ka valgo dabar ir ka valge anksciau. Todel didziuojuosi, kad ir taip sauniai laikosi.
Viskas butu labai super, bet piniginiu atzvilgiu, didelis skirtumas gavosi kiek isleidau si paleo menesi ir kiek anksciau isleisdavau
blem vaikystes vakariene: bulka su uogiene uzsigeriant pienu, butinai saltu
o kad daug isleidai, tai vadinasi sudeliokus perkalioji, o ne vien tik maisto produktus is kuriu valgiai pasigamina. sudeliokais laikau visokias ten chia mia kapaniu seklas, kokoso palaikus, datulkes ir kt "superfood'us", is kuriu rimtu pietu nepagaminsi.
o kad daug isleidai, tai vadinasi sudeliokus perkalioji, o ne vien tik maisto produktus is kuriu valgiai pasigamina. sudeliokais laikau visokias ten chia mia kapaniu seklas, kokoso palaikus, datulkes ir kt "superfood'us", is kuriu rimtu pietu nepagaminsi.