Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO pavasaris!

QUOTE(Egja @ 2014 03 18, 19:25)
Skydliaukės echoskopiją darėt?

Kaip tik pas gydytojus eikit.  4u.gif Bet jei po ranka yra Omeprazolio, arba Raniberl tabletės, išgerkit iš ryto ant tuščio. Jei refliuksas - sureguliuos rūgštis. Arba mėginkit su valerijonu nuimt stresą, jei turit įtarimą, kad jis įtakoja tą "gumulą".



taip.

zarna ryjau vasara, rado labai daug tulzies. gastritas ir refliuksas niekur nedinge. bet nuo to laiko as Paleo..turejo tik geret g.gif

sedatif turiu, nelabai noriu dabat gert- vis gi tyrimui ruosiuos.
turiu ir raniberl ir nexium sita jau isgeriau... nebegaliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 03 18, 14:40)
Kwasniewski pataria tiems, kam svoris nekrenta, valgyti 2 kartus dienoje beveik be angliavandeniu, o trecias valgymas turetu buti  is visos dienos normos angliavandeniu. Tam kad juos suvirskinti organizmas ims liesu is savo resursu.

Esu anksčiau kažkur girdėjus ar skaičius, kad kaitaliojant angliavandenius su baltymais svoris krenta. Na, pavyzdžiui vieną dieną valgai kuo daugiau angliavandenių turinčio maisto, kitą dieną - kuo daugiau baltymų turinčio. Arba net dienos metu kaitaliot. Atseit, taip maitinantis pagreitėja medžiagų apykaita. Nežinau, ar tai tiesa, nebandžiau. Bet tai gal panašu į Jūsų minimo Kwasneiwski patarimą?
QUOTE(" voresta " @ 2014 03 18, 20:34)
Оптимальное питание
http://us.ua/1057548/

Neatidaro man tos nuorodos, gal kitam kompe reiks bandyt g.gif
Bet vistiek ačiū, Voresta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 03 19, 12:19)
Neatidaro man tos nuorodos, gal kitam kompe reiks bandyt  g.gif

Mano darbinis kompas atidarė. Reikėjo ilgėliau palaukti. bigsmile.gif Gali būti namuose per trumpai laukiau ir uždariau nuorodą. ax.gif

voresta, ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egja: 19 kovo 2014 - 12:19
QUOTE
Чем же тогда, по его мнению, следует питаться? Яйцами (5-8 штук в день!), мясом, салом, субпродуктами и молоком (особенно полезны сливки и сыры). И все это должно быть не просто жирным, а очень жирным! Если молоко - то обязательно с добавлением сливок; если сметана - то очень густая.
При этом доктор Квасневский все же предлагает иногда добавлять в свой рацион и продукты, содержащие минимум углеводов - картофель, макароны, муку, овощи. Но немного: в день достаточно несколько картофелин или одного кусочка хлеба.
Вот типичное меню на один день для взрослого человека:
Завтрак - яичница как минимум из трех яиц со шкварками, кусочек хлеба (обязательно обмакнуть в жире) и несладкий чай.
Обед - 150 граммов полужирного карбонада, обжаренного в яйце и сухарях, несколько картофелин, растертых в жиру от жарения, а также небольшой маринованный огурец.
Как утверждает диетолог, этого вполне достаточно на целый день, поскольку пища очень сытная. Но если возникает желание еще и поужинать, то - на здоровье.
В его диете вообще нет строго определенного времени для приема пищи, есть надо только тогда, когда захочется. Захотелось вечером? Да ради Бога! Для ужинов прекрасно подойдут два сырника с маслом, ложечка несладкого мармелада и стакан жирных сливок.

Переходить на жирное питание, по его методу, доктор Квасневский советует не постепенно. А сразу. И уже в скором времени, утверждает он, вы почувствуете прилив энергии, бодрости и оптимизма. Улучшится также общее состояние здоровья. Но самое главное, что должно особенно порадовать изнывающих от супермодных диет дам: уже через несколько месяцев вес человека возвращается к нормальному состоянию. Толстые худеют, а худые полнеют. В дальнейшем, при условии соблюдения диеты, организм уже сам сохраняет нормальный для вас вес.
И все это не пустые слова или рекламные обещания. У доктора Квасневского только в Польше более двух миллионов последователей, практикующих уже многие годы его систему питания и прекрасно себя чувствующих. Многие из них объединились в клубы, где собираются и обсуждают новые рецепты «жирных» блюд.


Kwasniewskio mitybos minusai mano akimis- per daug siūlo čirškinti, kaitinti, taip pat pas jį angliavandeniai tinka iš bet ko- net ir duonos (tačiau mažas kiekis). Perkeptas maistas nėra labai tinkamas, ypač, jei reikia atstatinėti sveikatą. Taip pat visiems vienodai taikomas baltymų: riebalų: angliavandenių santykis 1:2-3:0.8 vienam kūno svorio kg.
Kai dabar žinom, glitimas daug kam kiša koją, todėl bent kurį laiką reikia susilaikyti be grūdų. Kad išsiaiškinti ar galim jį vartoti.
Sakyčiau visgi naudingiau gauti tą nedidelį kiekį (palyginus su įprastine mityba) angliavandenių iš nekrakmolingų daržovių (būsim sotesni ir kartu gausim vitaminų), taip pat žiūrėti, kad juose ~ pusę jų sudarytų ląsteliena. Pvz iš pieno produktų ląstelienos negausim visai.
Ląstelienos reikia, ji būtina normaliam virškinimo procesui ir mikroflorai.
Tiesa, kam reiškiasi mėšlungis- jis rekomenduoja padidinti angliavandenių kiekį. Pas kitą autorių irgi mačiau, kad daug riebalų ir daug baltymų mityboje irgi reiškiasi mėšlungiu. O mėšlungiu dažna pradedančioji skundžiasi.

Atsakyti
Keista,kad vargstat su rūgštimi,kai vyras prisijungė prie paleo maitinimosi jam nebereikia vaistų nuo rūgštingumo,o anksčiau pirkdavau raniberlą,nexiumą,nolpazą...ir daug kitų vaistų.Tikrai paleo padeda sutvarkyti su ta liga.
Atsakyti
QUOTE(Natarė @ 2014 03 19, 14:57)
Keista,kad vargstat su rūgštimi,kai vyras prisijungė prie paleo maitinimosi jam nebereikia vaistų nuo rūgštingumo,o anksčiau pirkdavau raniberlą,nexiumą,nolpazą...ir daug kitų vaistų.Tikrai paleo padeda sutvarkyti su  ta liga.


Mano vyrui lygiai taip pat. Tik jis sodą rydavo. Negalėdavau žiūrėti. O dabar jokių problemų, net dirbant pasilenkus.
Atsakyti
QUOTE(Natarė @ 2014 03 19, 13:57)
Keista,kad vargstat su rūgštimi,kai vyras prisijungė prie paleo maitinimosi jam nebereikia vaistų nuo rūgštingumo,o anksčiau pirkdavau raniberlą,nexiumą,nolpazą...ir daug kitų vaistų.Tikrai paleo padeda sutvarkyti su  ta liga.



5 menesius as irgi gyvenau kaip rojuj... o db va kas verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 03 19, 13:33)

Tiesa, kam reiškiasi mėšlungis- jis rekomenduoja padidinti angliavandenių kiekį. Pas kitą autorių irgi mačiau,  kad daug riebalų ir daug baltymų mityboje irgi reiškiasi mėšlungiu. O mėšlungiu dažna pradedančioji skundžiasi.



tai ka daryt pradedanciosiom? padidinti anglius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 19 kovo 2014 - 16:26
taip, juk sakiau- sprendžiant iš tavo ketonų kiekio šlapimo tyrime, pas tave labai mažai angliavandenių mityboje, ir jų dalį turėtum didinti. Ketozė tau nebūtina. Tada gal dings tie mėšlungiai, kuriais dažnai skundiesi. Taip pat pagaliau darykis tą tyrimą, nes nežinodama tau reikalingo baltymo kiekio, panašu, nugrybavai kiton pusėn...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 19 kovo 2014 - 20:49
QUOTE(sawerix @ 2014 03 16, 21:50)
Sveikos, man labai knieti suzinoti, kiek kg ir per kiek laiko jums pavyko numesti su paleo?  blush2.gif


Antsvorio neturėjau, nukrito 6kg, du grįžo, bet jaučiuosi puikiai ir gražiai sau atrodau smile.gif

Įdomu su tuo Kwasniewskiu ax.gif

QUOTE(Šelma @ 2014 03 16, 21:57)
Man per 5 mėn- 10 kg, tik ansvorio ir teturėjau smile.gif

QUOTE(rytorasa @ 2014 03 17, 08:04)
tai ne visiškai tiesa...  smile.gif Reiktų paminėti, kad darot iškrovos dienas, kurios su bet kokia dieta padeda numesti kg..  ax.gif


Aš iškrovas dariau ir prieš Paleo, kaip tada, taip ir dabar jas darau organizmo poilsiui, pasivalymui nuo šlakų ir pan., svorio man iškrovos nemetė ir nemeta schmoll.gif Tiksliau nukrenta jis, bet po to tas pats ir sugrįžta.

Šiandien dariau iškrovos dieną, tai bandysiu eit anksčiau miegučio. Ryt pabandysiu išbėgt prasibėgt ristele-atidaryt sezoną smile.gif Bet va šiandien visą dieną praskaudėjo kelio sąnarį unsure.gif , čia gal į orus taip reaguoja (drėgmė, žemas slėgis) ir...galvą kiek pamaudė, bet orų permainos dienos eigoj irgi nerealios buvo doh.gif
Atsakyti
bet gal ne tokios drastikos kaip pas mus, sekmadieni =26, pirmadieni ryta, sniego 3 cm kokie....

as I ofisa isejau dirbti, tai bendradarbiams as akcija - atrakcija, kiekvienus pietus klausineja ka as valgau. pacia pirma diena pasakiau, kad man kai kurie produktai issaukia migrena (100% teisybes) biggrin.gif, tai nesiulo nieko. pietus nesuos termose, kai ryte speju pasigamint, jei ne - tai morkas su kokospieniu valgau. pasidejau ten I saldytuva bado atveju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 20 kovo 2014 - 01:06
QUOTE(Hippie @ 2014 03 19, 23:50)
Bet va šiandien visą dieną praskaudėjo kelio sąnarį  unsure.gif , čia gal į orus taip reaguoja (drėgmė, žemas slėgis) ir...galvą kiek pamaudė, bet orų permainos dienos eigoj irgi nerealios buvo doh.gif


tiesa, dar nepaminėjau, kad man maitinantis paleo po kiek laiko pradėjo skaudėti sąnariai.

Kuo daugiau gilinuosi, tuo labiau matau, kad pagrindinė besimaitinančių paleo klaida yra per didelis suvartojamų baltymų kiekis. O tai jau sveikatos nepridės, priešingai, daug bėdų bus nuo to, gal net daugiau, nei valgant grūdus. Vis tik pagrindinis mūsų maistas yra daržovės, o visa kita tik priedai. Todėl nenuostabu, kad žmogus 2-3 kartus per dieną kerta baltymus, mano, kad maitinasi teisingai, o sulaukia įvairiausių negalavimų.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 03 20, 08:12)
tiesa, dar nepaminėjau, kad man maitinantis paleo po kiek laiko pradėjo skaudėti sąnariai.

Kuo daugiau gilinuosi, tuo labiau matau, kad pagrindinė besimaitinančių paleo klaida yra per didelis suvartojamų baltymų kiekis. O tai jau sveikatos nepridės, priešingai, daug bėdų bus nuo to, gal net daugiau, nei valgant grūdus. Vis tik pagrindinis mūsų maistas yra daržovės, o visa kita tik priedai. Todėl nenuostabu, kad žmogus 2-3 kartus per dieną kerta baltymus, mano, kad maitinasi teisingai,  o sulaukia įvairiausių negalavimų.


o ne riebalai? g.gif
nes man cronometras su paleo siulo - didziausia dalis riebalai, paskui riebalai, paskui angliai..kazkaip taip
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2014 03 20, 08:12)
tiesa, dar nepaminėjau, kad man maitinantis paleo po kiek laiko pradėjo skaudėti sąnariai.



man kaip tik nustojo thumbup.gif
Atsakyti