Man irgi tik ryte salta buvo..Bet taip pastoviai darbe buna
O kazi kodel arbata negerai gerti?
QUOTE(" voresta " @ 2014 03 12, 15:10)
linų sėmenys- aliejinė techninė kultūra (kaip ir kanapių sėklos), juose polinesotieji, nestabilūs riebalai, kaitinant oksiduojasi ir gal būt todėl jautėsi kartumas. Kaitinti ir valgyti juos neprotinga- jei negali be duonos, geriau jau grūdus valgyk.
Sėmenų, kanapių aliejai vartojami pokosto, lakų, aliejinių dažų, linoleumo ir kt. gamybai.
Nekaitintus tuos grūdelius suvalgius gal ir būtų kokia nauda.
Sėmenų, kanapių aliejai vartojami pokosto, lakų, aliejinių dažų, linoleumo ir kt. gamybai.
Nekaitintus tuos grūdelius suvalgius gal ir būtų kokia nauda.
Kartumas tikrai zinau, kad nuo kepimo milteliu, nes skonis pradzioj geras, o paskui pasijaucia kepimo milteliai. Semenu seklu nebutina deti, galima apsieiti ir be ju.
QUOTE(SOWELU @ 2014 03 12, 15:13)
O kazi kodel arbata negerai gerti?
Galima ir arbatą. Aš pirmus du kartus pusryčių, pietų ir vakarienės metu su šeima sėsdavau prie stalo ir gerdavau arbatą. Šiandien geriu tik vandenį, todėlį virtuvę neinu, maistu nesirūpinu, indų netvarkau - man virtuvės šiandien nereikia
QUOTE(SOWELU @ 2014 03 12, 17:13)
O kazi kodel arbata negerai gerti?
O kodėl negerai? Kaip tik merginos rašė, kad arbatas geria
Reikia ir man kažkaip susikaupt iškrovai, užkrėtėt jūs čia
QUOTE(Nidulia @ 2014 03 11, 22:19)
pati dar neseniai nezinojai, kaip svorio uzsiauginti:)
Tai kodel pradzioje, kai as ji kabinau nesidrovedama, man svoris ridenosi kaip mielas? Uzburtas ratas kazkoks.
Tai kodel pradzioje, kai as ji kabinau nesidrovedama, man svoris ridenosi kaip mielas? Uzburtas ratas kazkoks.
ne tik svori turiu omeny.
man sustojo ir net priaugau kelis kg...
QUOTE(Radmile @ 2014 03 12, 11:45)
Laba ,
keiskit lęšiais , pupelėm Jie baltymo turi kaip ir mėsa, tik baltymas juose jau kitoks-augalinis Gal tai ir ne palei paleo, bet manau svaikata svarbiau nei laikytis įsikibus mitybos rėmų
keiskit lęšiais , pupelėm Jie baltymo turi kaip ir mėsa, tik baltymas juose jau kitoks-augalinis Gal tai ir ne palei paleo, bet manau svaikata svarbiau nei laikytis įsikibus mitybos rėmų
QUOTE(JolkitaS @ 2014 03 12, 12:08)
Mėsa turi 20 amino rūgščių, ankštiniai 12. Nesakau, kad ankštiniai blogai, pati jais keičiu dalį mėsos, bet baltymo kiekis tikrai skiriasi...
Ai, as jau pati nebezinau ka ir daryti. Butu man viskas gerai su pieniskais, tai nematyciau bedos, esciau riebia grietine, grietinele, mascarpone ir tureciau savo ta svori+gauciau sociuju riebalu. O dabar..... Valgiau siandien varske su grietine, o kur detis, kad vien mesa nemisti.
Pasportavau po darbo, daviau apkrovos koju raumenims, tai net lengviau moraliskai pasidare.
Štai ką radau pasidomėjus apie STEVIĄ:
Steviozidas
Steviozidas natūralus, nemaistingas saldiklis, išskiriamas iš Pietų Amerikoje augančių žolių stevijų (Stevia rebaudiana Bertoni). Manoma, kad ateityje jis bus vartojamas kaip naujo tipo saldiklis ne pavojingas, bet naudingas organizmui. Stevijos lapuose daugiausiai steviozido būna, kai stevijos pražysta.
1931 m. du prancūzų chemikai Bridedas ir Lavelis iš stevijos lapų ekstrakto išskyrė baltą kristalinę medžiagą, kurią pavadino steviozidu. Tai sudėtinė medžiaga, kurios sudėtyje yra gliukozės, sacharozės, steviolo ir kitų medžiagų. Stevijos savybes tyrinėja visame pasaulyje. Vien tik Japonijoje tuo užsiima 60 laboratorijų.
Grynas steviozidas yra pati saldžiausia natūrali medžiaga, iki šiol dar nerasta saldesnio gamtinio produkto už šį. Jis 300 kartų saldesnis už cukrų, tačiau, skirtingai nei šis, turi labai nedaug kalorijų, nedidina gliukozės kiekio kraujyje, turi antibakterinių savybių, todėl yra laikomas idealiu cukraus pakaitalu tiek sveikiems žmonėms, tiek ir sergantiems diabetu, nutukimu, širdies ir kraujagyslių sutrikimais, ateroskleroze ir kitomis medžiagų apykaitos ligomis.
Mokslininkai, atlikdami bandymus su gyvūnais, nepastebėjo jokio steviozido šalutinio poveikio, net jei dozę padidindavo 50 kartų. Nerasta jokių vėžį sukeliančių medžiagų. Jie ištyrė, kad nuolat vartojant ne cukrų, o iš stevijos išgaunamą steviozidą, organizme sumažėja cukraus, radionuklidų, cholesterino kiekis, pagerėja ląstelių regeneracija, sutvirtėja kraujagyslės.
Vartojant steviją ir jos pagrindu paruoštą steviozidą nėra antsvorio pavojaus, nekenkia dantims. Turi uždegimą slopinančių, imuninę sistemą stiprinančių, antistresinių, antianeminių savybių, apsaugo nuo hepatito (kepenų uždegimo), neutralizuoja ir šalina toksinus, normalizuoja kraujo mikrocirkuliaciją, stabilizuoja arterinį kraujo spaudimą, stimuliuoja virškinimo organų ir šlapimo bei šalinimo sistemų darbą, normalizuoja angliavandenių, baltymų ir lipidų apykaitą, mažina MTL (blogojo cholesterolio) kiekį kraujyje. Turi net naviką stabdančių savybių, dėl to tinka vėžio profilaktikai. Gerai veikia inkstus. Yra nuomonė, kad steviozidas mažina potraukį nikotinui ir alkoholiui.
Mėsą pakeisim ankštiniais, kiaušinius bulvėm, sočiuosius kokoso, ghi riebalus grūdais ir ką, liks tik cukrų pradėt vartot, kad pereit į kitas dietų temas Aš hiperbolizuoju, žinoma, juokaudama, bet tikrai negalit teigti, kad ankštiniai ir/ar grūdai nepadarys negrįžtamų destrukcijų mūsų organizme. Paleo jie ne šiaip sau nerekomenduojami. Jūs, kaip suprantu, nesimaitinat Paleo, ne dietologe dirbat?
Jei sėmenis galime eliminuot, tai gal galėtumėt pasidalinti tikslesniu receptu?
Steviozidas
Steviozidas natūralus, nemaistingas saldiklis, išskiriamas iš Pietų Amerikoje augančių žolių stevijų (Stevia rebaudiana Bertoni). Manoma, kad ateityje jis bus vartojamas kaip naujo tipo saldiklis ne pavojingas, bet naudingas organizmui. Stevijos lapuose daugiausiai steviozido būna, kai stevijos pražysta.
1931 m. du prancūzų chemikai Bridedas ir Lavelis iš stevijos lapų ekstrakto išskyrė baltą kristalinę medžiagą, kurią pavadino steviozidu. Tai sudėtinė medžiaga, kurios sudėtyje yra gliukozės, sacharozės, steviolo ir kitų medžiagų. Stevijos savybes tyrinėja visame pasaulyje. Vien tik Japonijoje tuo užsiima 60 laboratorijų.
Grynas steviozidas yra pati saldžiausia natūrali medžiaga, iki šiol dar nerasta saldesnio gamtinio produkto už šį. Jis 300 kartų saldesnis už cukrų, tačiau, skirtingai nei šis, turi labai nedaug kalorijų, nedidina gliukozės kiekio kraujyje, turi antibakterinių savybių, todėl yra laikomas idealiu cukraus pakaitalu tiek sveikiems žmonėms, tiek ir sergantiems diabetu, nutukimu, širdies ir kraujagyslių sutrikimais, ateroskleroze ir kitomis medžiagų apykaitos ligomis.
Mokslininkai, atlikdami bandymus su gyvūnais, nepastebėjo jokio steviozido šalutinio poveikio, net jei dozę padidindavo 50 kartų. Nerasta jokių vėžį sukeliančių medžiagų. Jie ištyrė, kad nuolat vartojant ne cukrų, o iš stevijos išgaunamą steviozidą, organizme sumažėja cukraus, radionuklidų, cholesterino kiekis, pagerėja ląstelių regeneracija, sutvirtėja kraujagyslės.
Vartojant steviją ir jos pagrindu paruoštą steviozidą nėra antsvorio pavojaus, nekenkia dantims. Turi uždegimą slopinančių, imuninę sistemą stiprinančių, antistresinių, antianeminių savybių, apsaugo nuo hepatito (kepenų uždegimo), neutralizuoja ir šalina toksinus, normalizuoja kraujo mikrocirkuliaciją, stabilizuoja arterinį kraujo spaudimą, stimuliuoja virškinimo organų ir šlapimo bei šalinimo sistemų darbą, normalizuoja angliavandenių, baltymų ir lipidų apykaitą, mažina MTL (blogojo cholesterolio) kiekį kraujyje. Turi net naviką stabdančių savybių, dėl to tinka vėžio profilaktikai. Gerai veikia inkstus. Yra nuomonė, kad steviozidas mažina potraukį nikotinui ir alkoholiui.
QUOTE(Radmile @ 2014 03 12, 10:45)
Laba ,
keiskit lęšiais , pupelėm Jie baltymo turi kaip ir mėsa, tik baltymas juose jau kitoks-augalinis Gal tai ir ne palei paleo, bet manau svaikata svarbiau nei laikytis įsikibus mitybos rėmų
O seborėjai man įtakos neturi nei lęšiai nei pupelės
keiskit lęšiais , pupelėm Jie baltymo turi kaip ir mėsa, tik baltymas juose jau kitoks-augalinis Gal tai ir ne palei paleo, bet manau svaikata svarbiau nei laikytis įsikibus mitybos rėmų
O seborėjai man įtakos neturi nei lęšiai nei pupelės
Mėsą pakeisim ankštiniais, kiaušinius bulvėm, sočiuosius kokoso, ghi riebalus grūdais ir ką, liks tik cukrų pradėt vartot, kad pereit į kitas dietų temas Aš hiperbolizuoju, žinoma, juokaudama, bet tikrai negalit teigti, kad ankštiniai ir/ar grūdai nepadarys negrįžtamų destrukcijų mūsų organizme. Paleo jie ne šiaip sau nerekomenduojami. Jūs, kaip suprantu, nesimaitinat Paleo, ne dietologe dirbat?
QUOTE(Vai2lka @ 2014 03 12, 11:10)
Kepiau duona vakar: migdolu miltai, kiausiniai, tirpintas kokosu aliejus, saukstelis maple sirupo, kepimo milteliai, linu semenys, gavos puikiai tik truputi padauginau kepimo milteliu, tai jaucias kartumas, kitakart desiu maziau ir bus puiki sveika duona pusryciams
Jei sėmenis galime eliminuot, tai gal galėtumėt pasidalinti tikslesniu receptu?
Sveiki,
nezinau kaip Nidulei, bet man kardiologo konsultacijoj, echoskopuojant kaklo arterijas, rasta besiklijuojanciu artero ploksteliu, kas labai sunkina padeti. SIUO ATVEJU, CHOL. RIBA JAU REIK PASIEKTI MAZESNE NEI LEISTINA NORMA 5.2
PS.: as dietologe taip pat nedirbu
nebutina grizt prie cukraus, bulku ir saldainiu.
nezinau kaip Nidulei, bet man kardiologo konsultacijoj, echoskopuojant kaklo arterijas, rasta besiklijuojanciu artero ploksteliu, kas labai sunkina padeti. SIUO ATVEJU, CHOL. RIBA JAU REIK PASIEKTI MAZESNE NEI LEISTINA NORMA 5.2
PS.: as dietologe taip pat nedirbu
nebutina grizt prie cukraus, bulku ir saldainiu.
QUOTE(jaicy @ 2014 03 11, 12:21)
as neskaiciau, bet tikiu kad saule spinduliai (kai kurie) yra blogis. o kur jau rauklses kai merkiesi nuo saules ir pab.. ne, niekas manes neitikins kad saule yra geris.
gal ir itikintu kokia keliu menesiu komandiruote kad ir i Murmanska poliarines nakties laikotarpiu
QUOTE(erva @ 2014 03 12, 21:11)
plem, nenoriu, kad jis kristu, reikia + 5 kokiu kg.
QUOTE(Hippie @ 2014 03 12, 21:49)
Mėsą pakeisim ankštiniais, kiaušinius bulvėm, sočiuosius kokoso, ghi riebalus grūdais ir ką, liks tik cukrų pradėt vartot, kad pereit į kitas dietų temas Aš hiperbolizuoju, žinoma, juokaudama, bet tikrai negalit teigti, kad ankštiniai ir/ar grūdai nepadarys negrįžtamų destrukcijų mūsų organizme. Paleo jie ne šiaip sau nerekomenduojami. Jūs, kaip suprantu, nesimaitinat Paleo, ne dietologe dirbat?
As jau po savo skalpo ir kuno odos kanciu, tai tikrai jokiu grudu ir ktuopu nebenoriu.
QUOTE(sapniukass @ 2014 03 12, 23:00)
Sveiki,
nezinau kaip Nidulei, bet man kardiologo konsultacijoj, echoskopuojant kaklo arterijas, rasta besiklijuojanciu artero ploksteliu, kas labai sunkina padeti. SIUO ATVEJU, CHOL. RIBA JAU REIK PASIEKTI MAZESNE NEI LEISTINA NORMA 5.2
PS.: as dietologe taip pat nedirbu
nebutina grizt prie cukraus, bulku ir saldainiu.
nezinau kaip Nidulei, bet man kardiologo konsultacijoj, echoskopuojant kaklo arterijas, rasta besiklijuojanciu artero ploksteliu, kas labai sunkina padeti. SIUO ATVEJU, CHOL. RIBA JAU REIK PASIEKTI MAZESNE NEI LEISTINA NORMA 5.2
PS.: as dietologe taip pat nedirbu
nebutina grizt prie cukraus, bulku ir saldainiu.
Man jau visai baisu pasidare. Ka man su tuo savo cholesteroliu daryti?
O kokia jums padeti sunkino tos besiklijuojancios artero ploksteles?