Įkraunama...
Įkraunama...

Mes nešiojam akinukus

QUOTE(*ramunė* @ 2006 06 30, 11:56)
Labai pažystamas jausmas doh.gif
Deje,vaikai taip pat abu nešioja akinukus,sūnus nuo 4 metų,dukra nuo ketvirtos klasės,jai kiek sunkiau buvo pradėti nešioti juos.Labai jaudinausi,kad kas nepažemintų,nesišaipytų,tačiau man labai padėjo mokytoja.Gal ir jums darželi auklėtoja galėtų panašiai pagelbėti - svarbiausia tas pirmas įspūdis.
  Nuėjau su dukra ryte į mokyklą nes žinojau kad jei išleisiu su akinukais vieną jie už kelių metrų bus kišenėje unsure.gif .Paaiškinau mokytojai kokia padėtis,jog mergaitė bijo pašaipų.Mokytoja atsistojo prieš klasę ir su jumoru paklausė(užsidėjus savo akinius):vaikai ar su akiniais žmonės tikrai negrąžūs,ar su jais dėl to reikia nebendrauti iš jų šaipytis?
Žinoma visi šie klausimai buvo aptarinėjami gal ketvirtį pamokos,vaikai įsilinksmino,tuomet mokytoja pasikvietė mano dukrą į klasės priekį ir paprašė užsidėti akinukus.Dukra verkė,verkiau ir aš.Mokytoja klausia ar dabar ji kitokia nei jūs,ar jai netinka ir t.t
  Svarbiausia kad visas pokalbis su vaikais vyko vaikų supratimo lygmenyje ir su jumoru thumbup.gif
PATIKĖKIT dukra jau baigė 7 klasę niekas nė žodžiu neįskaudino jos dėl akinukų.
  Mažiukui ,kad nenukristų pirkau tuos rėmelius kur už ausytės daug užlenkta taip apvaliai,jie labai gerai laikosi thumbup.gif
  Beje mes juos jau išaugome ir galetume kam nors padovanoti sunglasses2.gif

Tikrai gera ideja thumbup.gif sauni mokytoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2006 06 30, 11:56)
  Mažiukui ,kad nenukristų pirkau tuos rėmelius kur už ausytės daug užlenkta taip apvaliai,jie labai gerai laikosi thumbup.gif
  Beje mes juos jau išaugome ir galetume kam nors padovanoti sunglasses2.gif

oj,mums praverstu tokie akinukai,nes su paprastais jis vis dar nedraugauja,vis nuima,pro virsu ziuri doh.gif Filmann salone tokiu nemaciau,tai butu gerai jei kas papigiai parduotu ar padovanuotu,jei negaila ax.gif
Atsakyti
QUOTE(oksancik @ 2006 07 02, 12:37)
oj,mums praverstu tokie akinukai,nes su paprastais jis vis dar nedraugauja,vis nuima,pro virsu ziuri  doh.gif Filmann salone tokiu nemaciau,tai butu gerai jei kas papigiai parduotu ar padovanuotu,jei negaila ax.gif

Tikrai negaila nes padėti jau 2 metai,tik kaip galėtai pasiimti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2006 07 03, 20:50)
Tikrai negaila nes padėti jau 2 metai,tik kaip galėtai pasiimti g.gif

o jus kuriam Lietuvos kraste gyvenat? ax.gif
Atsakyti
[quote=oksancik,2006 06 20, 15:11]
[quote=Baltupyte,2006 06 20, 13:44]
Na,nežinau,kodėl vaikas nusiiminėja akinukus,gal nelabai tiksliai parinko g.gif
jo,mums irgo buvo iskylus tokia mintys "gal netinka akinukai",nes kaip tik pradejom nesiot ir akytes pradejo asarot,pulinukai kartais susidaro net..aisku gal cia tik sutapimas,bet vat butent nuo to momento ir asaruoja.o kad regejimas nepilnai geras mums nustate is paveiksliuku pradziai,tipo ne sake kas nupiesta,mes net buvom susigincije.Sesele klausia "pasakyk kas cia",vaikas tyli..na nezino jis kas per medis tas egle blush2.gif vyras sako,paklauskyt kita paveiksliuka,pvz.tuoj paciuoj eilutej buvo ir gaidys,ir lektuvas,juos jis pazista..o ji kaip atsove piktai-nesikyskyt,as su vaiku kalbu ,lai jis pasako..o sis tyli..vyras vel vos jau neisakineja-kita,si-patylekyt... doh.gif ten nuo tokios itampos ir savo varda jis turbut vagsiukas pamirso,ne tai kad zodi "lektuvas" ar "gaidys"..... tikrai gal dar karta i privatu koki nueit..vis busim tikri ir rami,kad tuos akinukus israse g.gif
Davei gera minti,reikia i Filmann Pasilaiciuose nueit,ten zinau kad gera daktare dirba g.gif
[/quote]

Tiesa sakant, labai siulau vaikeli nuvesti pas privatu okulista. Neduokdie, sugadinsit vaikui akytes. doh.gif Va, mano suneliui, kai jam buvo 3,5 m., viena Antakalnio poliklinikos gydytoja israse akinukus, nustaciusi kad jis toliaregis ir tokio amziaus vaikui butina gydyti toliaregyste. O liga vaikui ji nustate paprastai: sunaus atsakymus, kad jis nezino, kas ten nupiesta (is tiesu ir man paciai kildavo klausimas, o kas ten pavaizduota), ji traktavo, kad jis tiesiog nemato g.gif. Taigi, padarem vaikui akinukus. Sunus du menesius kankinosi: ziuredavo pro akiniu virsu, pro apacia, nusiimdavo tuos akinius, "stengdavosi" juos pamirsti, kur padejo, aiskino, kad su akinukais blogai mato ir pan. Neapsikente nuvedem vaika i Optometrijos klinika, kur yra moderni kompiuterine aparatura ir labai sauni vaiku gydytoja thumbup.gif . Ir ten nustate, kad vaiko akytes siek tiek "slubuoja", bet ziuredamas abiem akytemis jis mato vienetui. Apie akinukus negali buti jokios kalbos. rolleyes.gif
Ten pat vaikui akytes patikrinom po metu - sunaus abieju akyciu rega yra ideali. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(oksancik @ 2006 07 04, 10:16)
o jus kuriam Lietuvos kraste gyvenat? ax.gif

Aš - marijampolietė,jei yra giminaičių čia gyvenančių tai galėčiau perduoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano dukryte nesioja akinius nuo 11men, kol kas niekas is jos darzely del to nesisaipe, bet dabar eis i pirma klase, tai man neramu ar vaikai bus tolerantiski ir kaip ja psichologiskai paruosti galimiems izeidimams, mat ji labai jautri g.gif
Atsakyti
Mano vaikui dabar 4.5metu, taciau akinukus nesiojam nuo 7men. Pirma karta pas daktare lankemes 5men (klinikose, Kaune, gyd Bendoriene), buvo siek tiek zvairumo, taciau gydytoja liepe dar palaukti, nes sake dar gali siek tiek atsistatyti. Apsilankem veliau, tada ilgai ziurejo su tokiais stikliukais, kuriuos prideda prie akies, ir paskyre akinukus nes buvo gana didelis stiprumas. Tik pacia pirmaja diena kai uzdejom akinius jis juos eme, o po to matyt pats labai greit suprato kad viska mato daug geriau ir nuo to laiko jokiu emimu. Toks pypliukas buvo, o jau atrode kaip mazas profesoriukas! Is pradziu nesiojom akinukus su plastikiniais remeliais, kuriuos vaikas gali ir pakramtyti, ir numesti - jie amzini, nieko nenutinka. Kai paaugo ir isaugo tuos, rinkomes remelius kartu su pardavejos pagalba. Nesioja tikrai be problemu, tik atsikelia ryte ir is karto pats rupinasi kur jo akiniai. Beje lankom specializuota darzeli, kur vaikai kiekviena diena daro pratimus, kuriuos skiria gydytoja. Grupeje yr dar keli vaikai, kurie nesioja akinius, tai vaikai gal jau nuo mazumes pritranta kad taip reikai ir nera jokiu prasivardziavimu, o kai buvo Hario Poterio manija, tai akiniai netgi buvo mados klyksmas ir visiems ju reikejo.
Beje, gydytoja sake kad iki mokyklos matomumas gali tik blogeti, o po to keisis. Per tuos metus keitem stiklus turbut kokius 4 kartus ir vis stipresnius, o dabar buvo pirmas kartas kai padetis pasitaise ir akinius pakeitem i silpnesnius. Manau kad itakos tikrai turejo mankstos daromos darzelyje. Sekmes!
Papildyta:
Visoms mamos, kurios susiduria su akiniu paieska galeciau parekomenduoti optika Kaune, kuria esu labai patenkinta. Patikekit kiek ju apvaziuota ir isieskota!
Mano vaikui reikejo ypatingo stiklo (didelis stiprumas + nemazas cilindras), tai kitose optikose reikia laukti apie dvi savaites kol ivykdys uzsakyma, taip pat kainu skrtumas nerealus. Zinomose optikose miesto centre man stiklas butu kainaves apie 200lt(vienas!!!!), o ten moku uz toki pati 69lt ir padaro per dvi dienas. Taip pat vaikams taikoma nuolaida. O pas meistra galima uzsukti kada tik prireikia pakoreguoti, siek palankstyti remelius( visko buna, kai nukrenta ir pan), ir nieko nekainuoja. Beje viena karta buvo suluzes remelis, tai jie nelituoja kaip tai daro kiti meistrai, o keicia visa nauja luzusia detale ir l.nebrangiai.
Tai va, mamos, musu optika vadinasi "BALTOPTIK", adresas Kaune Savanoriu 172 (cia ant Kipropetrausko kampo), tel 792940.
Vilniuje- Savanoriu 53, 8-5 2339717
Manau kad pigiau ir greiciau tikrai niekur nerasit! Cia tiesiog patarimas, o ne reklama, nes jei rasit kas geriau prasau informuoti, mums tai irgi aktualu.
Atsakyti
mano pirmai mergaitei akinukai buvo israsyti pirmoj klasei, dabar ji jau i sesta eis o akinukai vis dar ant nosies, tik darbo metu... dabar pries mokykla pasitikrinom akis, tai ir antrajai (antroke bus)irgi akinukus darbui israse... verysad.gif
gal ju veliau nebereiks g.gif
Atsakyti
Mums akinukus prirase nuo 1metu ir 3men.kambaryje,tai is karto nusiimdavo.Budavo tik lauke su jais(buvo ziema ir sunku buvo nusimauti).tai ir vargdavom.Bet paaugo ir jau geriau nesioja.Taipat lankom spec darzeli del akiu.
Atsakyti
4u.gif Sveiki. Dukrytė nešioja akinukus, nors ilgai apgaudinėjau save gal nereiks g.gif Buvom bent pas kelis gydytojus g.gif Vieni akinukai netiko nepripratom prie jų parinko kitus, dabar viskas thumbup.gif Lankom spec darželį labai esu juo patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
o maniškiui irgi prirašė akinukus, nustatė toliaregystę.Bet nešioti sekas visai nekaip, meta šalin, šaukia kad nemato...nė pati nežinau, ką čia daryti...mano lialiai 3 metukai, lygtai dar tokio amžiaus vaikai nesugeba gudrauti, o gal?... g.gif
Atsakyti