Įkraunama...
Įkraunama...

Fantastikos mėgėjai

Skaičiau šitą kažkada seniai seniai, man ji tokia keista pasirodė. Vaikams per baisi, o suaugusiems per naivi. Po pirmosios dalies, kitų neskaičiau, nesuviliojo.

Šiuo metu iš naujo skaitau "City of Lost Souls", nes nebepamenu tiksliai, kas ten vyko, o paskui griebsiu paskutiniąją knygą serijoje - "City of Heavenly Fire". Gabaritai kiek gasdina, nežinau, ką ten tiek galima daug prirašyt, bet žiūrėsim, kaip bus pabaigta serija.

Gal kas nors "Maze Runner" skaito? Galvoju pirkt-nepirkt, kažkaip ir smalsu, ir tuo pačiu, visai netraukia.
Atsakyti

Labos 4u.gif
QUOTE(Sorceress @ 2014 08 14, 14:46)

Sorceress, 14 Rug 2014 - 14:46, para�ė:

Gal kas nors "Maze Runner" skaito? Galvoju pirkt-nepirkt, kažkaip ir smalsu, ir tuo pačiu, visai netraukia.

As sita skaiciau ir man tikrai patiko 4u.gif Laukiu ekranizacijos biggrin.gif Tikrai rasi dar nesena mano atsiliepima apie sia knyga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2014 08 14, 12:46)

Sorceress, 14 Rug 2014 - 12:46, para�ė:

Šiuo metu iš naujo skaitau "City of Lost Souls", nes nebepamenu tiksliai, kas ten vyko, o paskui griebsiu paskutiniąją knygą serijoje - "City of Heavenly Fire". Gabaritai kiek gasdina, nežinau, ką ten tiek galima daug prirašyt, bet žiūrėsim, kaip bus pabaigta serija.

"Mortal Instruments" serija man labai patiko smile.gif

"Maze Runner" man toks šiaip sau. kažkuom priminė "Hunger games" seriją, gal tuom, kad eksperimentuojama su vaikais g.gif o šiaip tai ją išvargau, o ne surijau
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 08 14, 20:07)

zis, 14 Rug 2014 - 20:07, para�ė:

As sita skaiciau ir man tikrai patiko 4u.gif Laukiu ekranizacijos biggrin.gif Tikrai rasi dar nesena mano atsiliepima apie sia knyga 4u.gif

Būsiu pravėpsojus, einu pašnipaut į senesnius įrašus smile.gif
QUOTE(Gemma @ 2014 08 15, 10:45)

Gemma, 15 Rug 2014 - 10:45, para�ė:

"Mortal Instruments" serija man labai patiko  smile.gif

"Mortal Instruments" serija man labai patiko  smile.gif

Naują knygą jau perskaitėt? Kaip patiko?
"Maze Runner" man toks šiaip sau. kažkuom priminė "Hunger games" seriją, gal tuom, kad eksperimentuojama su vaikais  g.gif o šiaip tai ją išvargau, o ne surijau

Tao panašu ir turi būti, juk distopija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2014 08 15, 13:05)
*Naują knygą jau perskaitėt? Kaip patiko?

**Tao panašu ir turi būti, juk distopija smile.gif

*dar ne blush2.gif dar nenusitiesė rankos iki jos. aš fantastiką tik taip pro retą paskaitau, atsipalaidavimui ir savo malonumui smile.gif

**vien dėlto, kad jos abi distopijos dar nereiškia, kad turi būti panašios. pvz, cronino "the passage" man visai nepanaši į "maze runner" ar "hunger games", nors taip pat distopija rolleyes.gif
Atsakyti
Labos:)

QUOTE(Gemma @ 2014 08 16, 17:28)
*dar ne  blush2.gif dar nenusitiesė rankos iki jos. aš fantastiką tik taip pro retą paskaitau, atsipalaidavimui ir savo malonumui  smile.gif

**vien dėlto, kad jos abi distopijos dar nereiškia, kad turi būti panašios. pvz, cronino "the passage" man visai nepanaši į "maze runner" ar "hunger games", nors taip pat distopija  rolleyes.gif

Taip, Cronino Pereje nepanasi i minetasias, taciau panasi i eile kitu knygu, o ypac filmu. Siuzetas nuvalkiotas ir neoriginalus:)
Atsakyti
Vis dar "Žiedų valdovą" skaitau neskubėdama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 08 16, 20:31)
Labos:)
Taip, Cronino Pereje nepanasi i minetasias, taciau panasi i eile kitu knygu, o ypac filmu. Siuzetas nuvalkiotas ir neoriginalus:)

ar vien dėlto, kad vienas distopinis romanas panašus į kitą/kitus, galime sakyti, kad visi distopiniai romanai bus panašūs/ ar net vienodi? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 08 18, 16:04)
ar vien dėlto, kad vienas distopinis romanas panašus į kitą/kitus, galime sakyti, kad visi distopiniai romanai bus panašūs/ ar net vienodi?  rolleyes.gif

Nesakau, kad visi vienodi, taciau pastebiu, kad dabar labai sunku atrasti originalaus siuzeto distopini romana. Visuose kartojasi bent kazkokie siuzeto vingiai budingi ir kitiems romanams 4u.gif

Perskaiciau antraja angelu isiverzimo serijos dali ''Pasaulis po to'' The world after. Patiko biggrin.gif Ne kiek nenusileidzia pirmajai daliai smile.gif Daug veiksmo, kautyniu scenu, mokslo (chimeru kurimas is zmoniu), labai nedaug uzdraustos meiles. Sakyciau, kad kol kas tai geriausia mano skaityta serija apie angelus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 18 rugpjūčio 2014 - 17:02
iš fantastikos šiuo metu mėgaujuos D.Harkness "All souls trilogy" paskutiniąja dalimi "The Book of Life". ko gero skaitysiu ilgai, nes ji skaityklėje, kurią išsitraukiu tik per pietų pertraukas vietoj deserto.

QUOTE(zis @ 2014 08 18, 16:59)
Nesakau, kad visi vienodi, taciau pastebiu, kad dabar labai sunku atrasti originalaus siuzeto distopini romana. Visuose kartojasi bent kazkokie siuzeto vingiai budingi ir kitiems romanams 4u.gif

biggrin.gif juk ne apie originalumą buvo kalba. tiesiog išsakiau mintį, jog tai, kad dviejų knygų žanras yra toks pats, tai dar nereiškia, kad siužetas knygų bus panašus. yra ne viena subkategorija distopinių romanų, priklausomai nuo to kokią sritį pasirenka analizuoti rašytojas, kiek leidžia jo fantazija, o kiek neleidžia pasiskolina. bet ar tai blogai? jei paimama idėja ir perdirbama, pritaikoma, patobulinama g.gif man netrukdo, jei nėra nukopijuota viens prie vieno.

o jei dar būtų paminėta, kas yra panašu į "Perėją", būčiau dėkinga, nes ši serija man tikrai patinka. man siužetas kol kas primena tik filmus, o daug mieliau skaityčiau knygas...
Atsakyti
Labos 4u.gif
Perskaiciau Erin Morgenstern "Naktinis cirkas" (The Night Circus) ir galiu tik prisidėti prie visų tų liaupsių, kuriomis šią knygą apipylė Sofija 4u.gif Nuostabi knyga, užburianti, įtraukianti ir nepaleidžianti. Turėjau labai didelį malonumą ją skaitydama ir net nežinau ko dabar po jos griebtis. Itin patiko knygos struktųra, kai vientisa istorija dėliojama iš gabaliukų, šokinėjimas po skirtingus laikotarpius, veiksmo apžvelgimas iš kito veikėjo pozicijų. Ne knyga, o stebuklas wub.gif thumbup.gif

QUOTE(Gemma @ 2014 08 19, 11:28)
o jei dar būtų paminėta, kas yra panašu į "Perėją", būčiau dėkinga, nes ši serija man tikrai patinka. man siužetas kol kas primena tik filmus, o daug mieliau skaityčiau knygas...

Saintlina ne kartą minėjo, kad jai labai primena S. King "Dvikovą" 4u.gif
Atsakyti
Kaip keistai su tuo cirku, man įspūdžio nepaliko jokio, žiūriu, žmonėms arba labai patinka, arba nepatinka visai, viduriuko kaip ir nėr biggrin.gif
Atsakyti