Įkraunama...
Įkraunama...

Fantastikos mėgėjai

Laba 4u.gif
QUOTE(Murkaka @ 2014 07 16, 12:47)
O kaip su Stephen King knygomis, ar skaitote? Gal galite, ką nors rekomenduoti? Labai laukiu knygos "Under the dome" vertimo.

p.s. įpusėjau "Penktoji banga", labai užkabino smile.gif

Perskaiciau viska, kas tik lietuviskai yra isversta, o siuo metu skaitau "Tamsoje be zvaigzdziu", bet kazkaip nekabina blush2.gif schmoll.gif
O "Penktosios bangos" tesinio noretusi, bet dar tik rugseji angliskai leidzia, tai neaisku kada lt vertimo sulauksim, jei sulauksim...nes pastaruoju metu isleidzia leidyklos po viena ar dvi serijos knygas ir tyla...jokiu tesiniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 07 16, 12:56)
o siuo metu skaitau "Tamsoje be zvaigzdziu", bet kazkaip nekabina blush2.gif  schmoll.gif

man iš tos knygos kažkuris vienas pasakojimas patiko. Kiti nelabai.
Atsakyti
"Tamsoje tarp žvaigždžių" senokai esu skaičius, bet patiko ta istorija apie žmogelį, kuris draugui pavydėjo, o po to jam ėmė sektis, o nuo draugui ne, dėl sandėrio su velniu. Skaičiusios prisimins smile.gif

O ne, ir "Penktoji banga" be pabaigos sad.gif blogiausia, kad aš pamirštu apie ką buvo rašoma knygose, kai pratęsimas būna išleidžiamas po metų pertraukos, taip kaip Cronino "Perėja". Baisiausia, kad trečia dalis dar net originalo kalba nėra išleista, visą malonumą atima, kai dalies istorijos neatsimeni, o antrą kartą skaityti tokį kiekį, kartais rankos nekyla doh.gif

Atsakyti
Labos 4u.gif
Ka skaitom? biggrin.gif
As tai pagaliau Kingo "Tamsoje be zvaigzdziu" isvargau. Labai jau blankios sitos jo apysakos...Gal tik setoniskas sandoris, kaip ir Murkakai, labiau patiko. O geriausia sioje knygoje - autoriaus zodis thumbup.gif Jis labai idomiai papasakojo is kur semesi siuzetu sioms apysakoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 04 rugpjūčio 2014 - 12:34
Laba smile.gif O gi neskaitau visiškai nieko. Perskaičiau dvi John Green knygas, kurios su fantastika nieko bendro neturi, o dabar prie lovos pasidėjus naujausią Mortal Instruments knygą, bet, manau, kad reikės perskaityti senesniąją knygą prieš tai, kad prisiminti, kad gi ten vyko.

Mergikės, sakykit, kas į lietuvių kalbą Sukės knygas verčia? Ar vertėjos skirtingos visų knygų?
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2014 08 04, 12:50)
Mergikės, sakykit, kas į lietuvių kalbą Sukės knygas verčia? Ar vertėjos skirtingos visų knygų?

visas išskyrus vieną (8 serijos knygą) vertė ta pati vertėja Rūta Steponavičiūtė. 8-ąją vertė Ignas Urnikas.

kodėl klausi? rolleyes.gif smile.gif

o pvz. sostų karų (A Song of Ice and Fire) serija verčiama su šūkiu "kiekvienai serijos knygai - po naują vertėją" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 08 06, 11:26)
o pvz. sostų karų (A Song of Ice and Fire) serija verčiama su šūkiu "kiekvienai serijos knygai - po naują vertėją"  doh.gif

ojei.. o kaip tada skirtingose knygose su vietovardžiais, veikėjų vardais?
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 08 06, 09:26)
kodėl klausi?  rolleyes.gif  smile.gif

Įtariau, kad mano grupiokė vertė, bet, pasirodo, kad ne, dėl to ir smalsu buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 06, 12:59)
ojei.. o kaip tada skirtingose knygose su vietovardžiais, veikėjų vardais?

aš dar tik kaupiuos skaityt šią seriją. bet berods prieplauka minėjo, kad vardai ir vietovardžiai pirmoj knygoj artimi originalui, o vėlesnėse knygose "sulietuvinti", todėl yra painiavos, kol atsirenki kas ir kaip doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 08 07, 06:56)
... todėl yra painiavos, kol atsirenki kas ir kaip  doh.gif  rolleyes.gif

įsivaizduoju doh.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
Vakar per diena perskaiciau Susan Ee "Angelu įsiveržimas. Penryn ir laikų pabaiga". Labai smagus trileris apie pasaulio pabaiga, kai i zeme isiverzia angelai. Ne tie svelnus ir romus, o angelai-kariai. Prasideda apokalipse, o jos fone paaugle bando surasti savo sese ir saugia vieta savo seimai, taciau ne savo valia yra itraukiama i angelu politika ir pati musio sukuri. Man tikrai patiko thumbup.gif Siaip apie angelus dazniausiai buna nuseiletos knygos ale myliu-nemyliu, o sitoj daug veiksmo ir pati apokalipse labai vaizdziai aprasoma. Dabar ikritau i antra dali "Pasaulis po to" biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pradėjau skaityti J. Delaney "Šmėklų medžiotojo mokinys" ( Joseph Delaney "The Spok's Aprentice" ). Knyga skirta vidutinio mokyklinio amžiaus vaikams, bet skaitosi gerai. Ir, žinoma, tai tik pirmoji "Šmėklų medžiotojo kronikų" knyga. biggrin.gif
Atsakyti