Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Zirzė @ 2014 04 01, 12:36)
o ar tikrai greiciau? g.gif kad nuvezimo laikas susitaupo tikiu, bet jeigu patys nuveza, ligonine primenybe teikia su greituke atveztiems, todel kitiems ir tenka laukti po 2 ar daugiau val, kurie patys atveza g.gif

pati savom akim mačiau, kaip Santariškėse greitoji atvežė mamą su vaiku, pridavė dokumentus priėmimo sesutei ir išvažiavo. Mamytė su vaiku liko laukti bendroje eilėje cool.gif Taip kad pačiam atvažiuoti tikrai operatyviau. Visada vežam patys.
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2014 04 01, 14:36)
pati savom akim mačiau, kaip Santariškėse greitoji atvežė mamą su vaiku, pridavė dokumentus priėmimo sesutei ir išvažiavo. Mamytė su vaiku liko laukti bendroje eilėje  cool.gif Taip kad pačiam atvažiuoti tikrai operatyviau. Visada vežam patys.

čia nieko, kai mane vežė vyras į lazdynų ligonine pasakė taip, jei atvežėte šiaip mokėsite, nes privalote kviesti greituke blink.gif vyras sako gerai cool.gif paguldė tebėjimui mane į ligonine dėl apendikso, tai atėjo ir pasakė nereiks mokėti, nes tikrai negrai jaučiuosi doh.gif lotuliukas.gif žodžiu kurijozai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 04 01, 14:44)
čia nieko, kai mane vežė vyras į lazdynų ligonine pasakė taip, jei atvežėte šiaip mokėsite, nes privalote kviesti greituke blink.gif vyras sako gerai cool.gif paguldė tebėjimui mane į ligonine dėl apendikso, tai atėjo ir pasakė nereiks mokėti, nes tikrai negrai jaučiuosi doh.gif  lotuliukas.gif žodžiu kurijozai cool.gif

jo, kai mano pusesere nauju metu isvakarese kviete greitaja, nes taip skaudejo pilva, kad nuo skausmo net veme, ja klinikose kauno irgi apkaltino kad meluoja ir simuliuoja doh.gif apreke gydytojas ja, kad vaziuoja tokia diena i ligonine doh.gif o pusesere tokia jautruole, apsiverke nuo to...tai sake suleido uzpakalin keleta noshpos doziu, ir pati issiprase namo kai skausmas aprimo iki tiek, kad galejo kentet. Tai tik sesute papuole supratinga ir ja ramino.
Atsakyti
Roga, Husteel lašiukus dozuoju taip:
Kiek vaikui metų tiek lašiukų (aš visada dviem lašiukais daugiau duodu) įlašinti į kokią taurelę vandens (pav nuo kokio sirupo kur būna dozavimui) ir duoti kas 10-15 min bent jau pirmas dvi valandas, galima ir tris, tada kas pusvalandį kokias dar dvi valandas o tada kas valandą. Čia priklauso nuo to kokiu paros metu pradedi duoti. Jei tai jau vakaras tai kiek įmanoma ilgiau duotikas 10 min, o tada jei užmiega vaikas pagal situacija, suduodu vos jam nubudus. Bent po trijų valandų tokio dozavimo turėtum jau pajusti ar keičiasi kosulys, ar jis bent kiek šlapėja ir lengvėja.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 04 01, 15:49)
Roga, Husteel lašiukus dozuoju taip:
Kiek vaikui metų tiek lašiukų (aš visada dviem lašiukais daugiau duodu) įlašinti į kokią taurelę vandens (pav nuo kokio sirupo kur būna dozavimui) ir duoti kas 10-15 min bent jau pirmas dvi valandas, galima ir tris, tada kas pusvalandį kokias dar dvi valandas o tada kas valandą. Čia priklauso nuo to kokiu paros metu pradedi duoti. Jei tai jau vakaras tai kiek įmanoma ilgiau duotikas 10 min, o tada jei užmiega vaikas pagal situacija, suduodu vos jam nubudus. Bent po trijų valandų tokio dozavimo turėtum jau pajusti ar keičiasi kosulys, ar jis bent kiek šlapėja ir lengvėja.

ačiū 4u.gif
nu temperatūra šokinėja šakės doh.gif
Atsakyti
Grįžom iš pulmonologės, sakė, kad po pusmečio pasirodytume. Tai vaistų dozę padvigubino, nes negerėja nuo spalio (250 mg Flexotide 2x dienoje ir Monkastą iki vasaros paliko). Dar išprašiau mikoplazmos tyrimo (114 LT doh.gif). pasirodo, kad labai retai jį daro, nes sesutė nesugebėjo užrašyti lapelio tyrimui, o kasininkė į laboratoriją bėgo aiškintis, kas čia per tyrimas, nes nežino, kokius kodus surašyti doh.gif

Vis gi, aš, manau, kad maniškiui ne BA: dusulys tik 1 kartą per metus buvo, bronchitu jau tuoj metai, kai nesirgo, o nuo F ir Monkastos visai negerėja: kosulio priepuoliai užeina 1-2 kartus per dieną.

Pasiskaitau vis jūsų rūpesčius ir tik pasidžiaugiu, kad visgi mes labai ramiai gyvenam.
O dėl jaunėlio, tai sakė, kad reikia vyresniojo tyrimo sulaukti ir tada žiūrėsim. Kosėt nustojo tik tada, kai masažistę pasamdžiau.
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 04 01, 15:59)
Grįžom iš pulmonologės, sakė, kad po pusmečio pasirodytume. Tai vaistų dozę padvigubino, nes negerėja nuo spalio (250 mg Flexotide 2x dienoje ir Monkastą iki vasaros paliko). Dar išprašiau mikoplazmos tyrimo (114  LT doh.gif). pasirodo, kad labai retai jį daro, nes sesutė nesugebėjo užrašyti lapelio tyrimui, o kasininkė į laboratoriją bėgo aiškintis, kas čia per tyrimas, nes nežino, kokius kodus surašyti  doh.gif

Vis gi, aš, manau, kad maniškiui ne BA: dusulys tik 1 kartą per metus buvo, bronchitu jau tuoj metai, kai nesirgo, o nuo F ir Monkastos visai negerėja: kosulio priepuoliai užeina 1-2 kartus per dieną.

Pasiskaitau vis jūsų rūpesčius ir tik pasidžiaugiu, kad visgi mes labai ramiai gyvenam.
O dėl jaunėlio, tai sakė, kad reikia vyresniojo tyrimo sulaukti ir tada žiūrėsim. Kosėt nustojo tik tada, kai masažistę pasamdžiau.

ir kodėl taip brangus tyrimas g.gif aš už mikroplazas, chlamidijas ir nosytė pasielį tiek sumokėjau.
o ar pagrindė kodėl padvigubino nuo astmos doze g.gif

noriu paklausti atcitiktinai išgirdau apie radono dujas, jos labiausiai ir suaštrina ligas, kad daugiabučiuose daugiausia būna. kažin kaip jį matuoja g.gif jau pradedu jautu ieškoti kaulų kur nėra, bet kažkaip noriu pašalinti prižasti kodėl ji tiek serga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 04 01, 16:09)
ir kodėl taip brangus tyrimas g.gif aš už mikroplazas, chlamidijas ir nosytė pasielį tiek sumokėjau.
o ar pagrindė kodėl padvigubino nuo astmos doze g.gif

neįsivaizduoju, aš tikėjausi, kad į 70 LT tilpsiu.

tuo, kad nepadėjo 125 mg 2x dienoje doh.gif
Esu nusiteikusi sulaukti kito trečiadienio (tada bus rezultatai) ir, jei nepasitvirtins, tada didinsim.

Tiesa, ir alergenai normos ribose.

Ir nežinau, ką daryti, nes gydytoją visi labai giria, bet...na, man vis tiek nepanašu į BA doh.gif Ir kiekvienąkart purkšdama F jaučiuosi darydama nusikaltimą...
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 04 01, 16:15)
neįsivaizduoju, aš tikėjausi, kad į 70 LT tilpsiu.

tuo, kad nepadėjo 125 mg 2x dienoje  doh.gif
Esu nusiteikusi sulaukti kito trečiadienio (tada bus rezultatai) ir, jei nepasitvirtins, tada didinsim.

Tiesa, ir alergenai normos ribose.

Ir nežinau, ką daryti, nes gydytoją visi labai giria, bet...na, man vis tiek nepanašu į BA  doh.gif Ir kiekvienąkart purkšdama F jaučiuosi darydama nusikaltimą...

o man atvirkščiai F suteikia ramumo, kad bent vienas dalykas nors kiek lengviau.
o tai kodėl tada purškiate F g.gif mums paprastas tyrimas patvirtino, t.y. širdutės echoskopija, atsitiktinai sakau dėl užesiuku reikia patikrinti padarė echo ir pasakė bronchose daug deguonės, tiek neiškvepia taip mums patvirtino BA.
Atsakyti
man keista kad kelai dozę o ne skiria seretide. 250 mg du kartus kai nėra dusulio kažkaip keista. O plaučiuokuose girdi ką ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 04 01, 16:37)
o man atvirkščiai F suteikia ramumo, kad bent vienas dalykas nors kiek lengviau.
o tai kodėl tada purškiate F g.gif mums paprastas tyrimas patvirtino, t.y. širdutės echoskopija, atsitiktinai sakau dėl užesiuku reikia patikrinti padarė echo ir pasakė bronchose daug deguonės, tiek neiškvepia taip mums patvirtino BA.

todėl, kad kosuliui gydyto tokį gydymą paskyrė. Maniškiui kasnakt ir kiekvieną rytą užeina kosulio priepuoliai. kosti apie 5-10 min. ir taip jau daugiau nei 6 mėn.
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 04 01, 16:40)
todėl, kad kosuliui gydyto tokį gydymą paskyrė. Maniškiui kasnakt ir kiekvieną rytą užeina kosulio priepuoliai. kosti apie 5-10 min. ir taip jau daugiau nei 6 mėn.

o tai visi tyrimai atlikti g.gif nes jei gydymas nepadeda reikia kažką keisti galvoju ne vaistus didinti g.gif
Atsakyti