Šaltas oras sutraukia gleivinę ir taip vaikui darosi lengviau kvėpuoti. Garai ypač šilti drėkina gleiviną ir taip lengviau atsikosėjama.
Prie atviro lango ir aš nekartą žiemą esu laikiusi vaiką susukusi į kaldrą. Padeda ne vien prie laringito, bet ir prie astmos priepuolio.
QUOTE(Fedes @ 2014 03 14, 01:12)
laukas blogai būna tik kai temperatūra, ar neseniai buvo, nes bloga dar termoreguliacija ir tuomet sušąla, sušyla ir pan. o su laringitu tai man tekę yra nešti ir priepolio metu į lauką žiemą - nes nuo šalto oro irgi priepolis slopsta, kaip ir nuo garų.
QUOTE(bevardė @ 2014 03 14, 09:52)
Šaltas oras sutraukia gleivinę ir taip vaikui darosi lengviau kvėpuoti. Garai ypač šilti drėkina gleiviną ir taip lengviau atsikosėjama.
Prie atviro lango ir aš nekartą žiemą esu laikiusi vaiką susukusi į kaldrą. Padeda ne vien prie laringito, bet ir prie astmos priepuolio.
aha ir aš girdėjau, kad į šalta, pirma į balkona, o tada inchaliuoju su adrenalinu. kai priversta esu daug ką išmoksti.
mes karštų garų negalime, iki šiol neišsiaiškinome kodėl prasideda astminiai kosuliai ir smarkūs tai tada geriau laukas.
Karšti garai tinka išskirtinai tik prie tipiško laringito ar šiaip eilinio kosulio. Asmatikams jie draudžiami Vat tau ir priežastis.
QUOTE(bevardė @ 2014 03 14, 10:19)
Karšti garai tinka išskirtinai tik prie tipiško laringito ar šiaip eilinio kosulio. Asmatikams jie draudžiami Vat tau ir priežastis.
žinok su vyru net su laringitu pabijojome vesti į vonia, nevedžiau geriau į balkona.
Roga ir gerai padarei, nes tavo mažoji juk astminukė, nesvarbu, kad jai laringitas
QUOTE(bevardė @ 2014 03 14, 10:34)
Roga ir gerai padarei, nes tavo mažoji juk astminukė, nesvarbu, kad jai laringitas
man ir atrodo, kad gerai.
tik dabar klausimas, kada jau maudyti dar koso, nes reikia atsikosyti, kartais kvarkia, nes neina iškosyti dar visko, tai skystinu.
QUOTE(Roga @ 2014 03 14, 09:37)
man ir atrodo, kad gerai.
tik dabar klausimas, kada jau maudyti dar koso, nes reikia atsikosyti, kartais kvarkia, nes neina iškosyti dar visko, tai skystinu.
jei jūsų vonios kambary ne +15 ir turite šiltą vandenį, tai nėr priežasčių nesimaudyt. aš savo vaikus kaip tik su merkiu į vonią pasimaudyt ir dar dušą paleidžiu iš aukštai - garų prisigamina, tai jie taip slogas besiturkšdami geriau visas išsipučia. tik, aišku, jei be temperatūros ir gerai jaučias, ir patys nori ten lyst.
QUOTE(bevardė @ 2014 03 12, 11:22)
Taip, alergijos virusam nebūna, čia mamos tik taip liaudiškai šneka. Ištiesų, visi virusai tiesiog užguja imunine sistemą ir todėl suūmėja visos alerginės ligos ar tai būtų AD ar BA.
hmm Dabar nepamenu ar su kazkuriuo gyd kai kalbejau ar kazkur skaiciau, bet alergija yra viruso baltymui, gal del to kai kurios mamos ir vadina alergija virusams?.. Juk virusai ir gi is tu visokiu sakar makar sudaryti
O aš tyliai džiaugiausi džiaugiausi ir turbut baigesi mano dziaugsmas.. Sianakt mazius tokiu slapiu kosuliu vare, kad ohoho... Buvo vienas, bet ilgas kosejimas, paskui nurimo ir iki ryto... Nuvedziau dar siandien i darzeli, ziuresiu koki as ji is ten pasiimsiu
Jei vaiką maudau kai jis dar nebūna išsikosėjęs, visada paūmėja kosulys dar keliom dienom, todėl visada maudau tik kai galutinai išsveiksta.
QUOTE(Fedes @ 2014 03 14, 11:10)
jei jūsų vonios kambary ne +15 ir turite šiltą vandenį, tai nėr priežasčių nesimaudyt. aš savo vaikus kaip tik su merkiu į vonią pasimaudyt ir dar dušą paleidžiu iš aukštai - garų prisigamina, tai jie taip slogas besiturkšdami geriau visas išsipučia. tik, aišku, jei be temperatūros ir gerai jaučias, ir patys nori ten lyst.
aš ir taip maniau, kenkia mums tie vonios garai todėl kiekvienas sirgimas liekame be maudynių sekmadienį tikriausiai jau drįsime maudyti
Papildyta:
dabar durnass klausimass, imu iš gydytojos siuntima pas gastroentereloga ir klausiu vyras turėjo skrandžio bakterija, sakau nejau galėjo užsikrėsti, o ji man sako tai kaip manote kaip papuola bakterijos. tai dabar kaip ant adatų laukiu vizito.
Taip, tavo gydytoja teisi Bet nebūtinai ta bakterija galėjo vaikui prikibti
Beje bakterija nustatyti galima iš kraujo nebūtina žarnos ryti
QUOTE(bevardė @ 2014 03 14, 12:00)
Taip, tavo gydytoja teisi Bet nebūtinai ta bakterija galėjo vaikui prikibti
ar tikrai su kuo tik kalbėjome tik ryjant žarna tokiu būdu nustatoma bakterija, nes nei crb, nei paprastas kraujas nieko nerodo
gal klystame būtų gerai, bet mano vaikas ką ieškosi tą rasi viskas varome bakterija lauk