Įkraunama...
Įkraunama...

Super retriveriai

QUOTE(Nolda @ 2014 03 08, 11:50)
Antsnukius nešioja visi šunys.
Manot, auksiukai nekanda? Vakarykštė Enrikos photography nuotrauka
user posted image

taigi cia akivaizdziai sunys zaidzia! ketera paziurekit... Tikrai ne visi nesioja antsnukius: pamenu dresuros pamokas kai lankem su AA Serute, tai sake kad retriveriams kai kuriose salyse jie net draudziami

QUOTE(Nolda @ 2014 03 08, 11:59)
o kodel retriveriams turetu but leidziama vaiksciot be antsnukių? jie veislė su aureole ar kaip?  biggrin.gif Visoms veislėms vienodai dedama išskyrus tiems, kuriems nėra pritaikytų antsnukių. O šiaip retoj kurioj šaly antsnukio apskritai reikia bet kokiam šuniui.

prie ko cia aureole, negi man jum pasakot kad kiekviena veisle turi savo charakterio savybes... o mazi sunys pagal statistika jei jau taip sukandzioja zmones daug dazniau!

QUOTE(elifė @ 2014 03 10, 12:23)
atbėgam pasirodyt drinks_cheers.gif

po linksmybių lotuliukas.gif
user posted image
savaitgalį buvo ne auksaspalvė o smalinė retriverė, nes įlindo į melioracijos griovį doh.gif sėdėjo purve iki kaklo unsure.gif kol po to atskalbiau doh.gif jau net fotkint ūpo nebebuvo, keliavo tiesiai į dušą lotuliukas.gif

dar noriu paklausti - ar teko kuriai ilgesniam laikui kur išvykti? ką darot su šuniais? ar teko susidurti su šunų viešbučiais?kaip ten sąlygos? g.gif o gal kuri savaitei norit dar vieną draugę paturėt? blush2.gif

che che che kokia faina biggrin.gif

Teko, retrivere palikdavom mano sesei, o VA pas dresuotoja 'viesbuty'. Viskas ten gerai, tik pas bet ka tikrai nepalikciau smile.gif

QUOTE(Ekozip @ 2014 03 13, 19:04)
Parodau ir aš savo kailiniuotį po žiemos:

user posted image

Pana ėjo pamatuot, kokio storio ledas, tai įlūžo net nemirktelėjus. Jai strioko, o mums juoko biggrin.gif

Erkę ką tik nudobiau, pirmoji šiems metams. Ganyklinė/šuninė, bus po vakarykščio pasiutimo laukuose. Kaip Jūs saugot šunis? Pilna tų straipsnių apie chemijos žalą, įmetu vieną nuorodą:
http://agiesha.bloga...ingos-2845.html

Ale tie aliejai.. g.gif Zay kažkada sakė nepanikuot, nepurkšt, o šunį stebėt. Ne per didelė rizika? Panikuoju lygioj vietoj schmoll.gif

wub.gif

cia kaip su skiepais vaikams - nuodas tipo doh.gif Tepiau aliejum ir tepsiu, nes erkynas pievose nerealus... Triju kaimynu sunys po erkes ikandimo padvese verysad.gif

QUOTE(megeja @ 2014 03 13, 21:21)
Svarbiausia, po pasivaikščiojimų visada iščiupinėju šunį, ir šiaip, kai erkių sezonas, dažnai čiupinėju tą šunį  biggrin.gif

Stebiu šlapimo spalvą, stebiu nuotaikas ir bendrą organizmo savijautą, nes pirmasis signalas dažniausiai būna apatija, kuri stiprėja valandomis. Ir jeigu ką, turiu omeny, kad reiks važiuot babeziozės tyrimo daryt. Jis nebrangus, iki 50 lt ir gana greitai atliekamas.

Tai va, bar bar bar į medį, linkiu visiems, kad šuniukai nesirgtų ir nepasigautų tų bjaurybių.

kai kudlos geros, ciupinek neciupinejes... gerai jei suo sviesus - dar gali pamatyt. o jei tamsus?

Pamaciu pokycius jau butu 'post faktum', ar ne?
Atsakyti
Dzenke, o auksiuką pirksit kartais ne iš Šiaulių? 4u.gif
Atsakyti
Tikrai taip, is Auksesijos wub.gif Melynukas berniukas vardu Lordas bus musu thumbup.gif
Jau braukom dienas kalendoriuje su vaikais, as nuotraukas po keliskart per diena ziuriu doh.gif Suminkstejau visai... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(JulciK08 @ 2014 03 18, 12:07)
Bet kas turi gerą vaizduotę, manau, ir taip supras, koks vaizdelis turėjo būti lotuliukas.gif

Bet tikiu, kad jam buvo labai linksma thumbup.gif

Susitikom šiandien juodą labradorę bevaikštant... Bet jau jos šeimininkė doh.gif išvadino mūsų šunį maišytu, mat ji kiek žemesnio ūgio, nenupenėta (kaip jos kiaulaitė) ir šepetuko ant uodegos galo nematė... mad.gif dar pradėjo pasakot, kokius vitaminus šuniui pirkt dėl kailio.... sunervino iki begalybės... Kailiukas šiandien iššukuotas, visas blizga, o ji man apie vitaminus šneka... Jau geriau būtų patylėjus, nes namo įsiutusi visa grįžau.... mad.gif bash.gif
Atsakyti
QUOTE(_EniR_ @ 2014 03 20, 19:03)
Bet tikiu, kad jam buvo labai linksma  thumbup.gif

Susitikom šiandien juodą labradorę bevaikštant... Bet jau jos šeimininkė  doh.gif  išvadino mūsų šunį maišytu, mat ji kiek žemesnio ūgio, nenupenėta (kaip jos kiaulaitė) ir šepetuko ant uodegos galo nematė...  mad.gif dar pradėjo pasakot, kokius vitaminus šuniui pirkt dėl kailio.... sunervino iki begalybės... Kailiukas šiandien iššukuotas, visas blizga, o ji man apie vitaminus šneka... Jau geriau būtų patylėjus, nes namo įsiutusi visa grįžau....  mad.gif  bash.gif

Tikrai jam buvo linksma biggrin.gif
O kas dėl moterytės, tai ir mes jų nuolat keistų sutinkam... Tai joms mūsų patinas rujojantis (nes va jų patinai, labai veržiasi pas maniškį), tai mūsų Helis blogas dėl to, kad neplanuojame kastruoti jo, tai jis akimis atseit kažką ryja žaloja... Ir dėl priežiūros taip pat tokių "naudingų" patarimų kartais gaunam, kad net nežinai juoktis ar verkti (niu nes gaila šuns tų patarėjų) blush2.gif

O mes saviškiui narvą jau turime, jame telpa ne tik šuo, bet mes su draugu kartu su šuniu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2014 03 20, 10:21)
taigi cia akivaizdziai sunys zaidzia! ketera paziurekit... Tikrai ne visi nesioja antsnukius: pamenu dresuros pamokas kai lankem su AA Serute, tai sake kad retriveriams kai kuriose salyse jie net draudziami
prie ko cia aureole, negi man jum pasakot kad kiekviena veisle turi savo charakterio savybes... o mazi sunys pagal statistika jei jau taip sukandzioja zmones daug dazniau!

ne, čia žaidimas tikrai nebuvo - čia retriverė varė nuo savęs stafo patiną, kurį po to ir puolė piktai, nes nenorėjo žaislu dalintis. visiškai niekur nėra draudžiami antsnukiai retriveriams ir jie yra tiek pat privalomi kiek ir kitos veislėms
savybės savybėm, bet šunį ir augint atsakingai reikia, nes visi šunys dantis turi ir panaudot gali, NET ir retriveriai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(_EniR_ @ 2014 03 20, 19:03)
Bet tikiu, kad jam buvo labai linksma  thumbup.gif

Susitikom šiandien juodą labradorę bevaikštant... Bet jau jos šeimininkė  doh.gif  išvadino mūsų šunį maišytu, mat ji kiek žemesnio ūgio, nenupenėta (kaip jos kiaulaitė) ir šepetuko ant uodegos galo nematė...  mad.gif dar pradėjo pasakot, kokius vitaminus šuniui pirkt dėl kailio.... sunervino iki begalybės... Kailiukas šiandien iššukuotas, visas blizga, o ji man apie vitaminus šneka... Jau geriau būtų patylėjus, nes namo įsiutusi visa grįžau....  mad.gif  bash.gif

matyt pačios su paršu maišytas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2014 03 20, 13:53)
Tikrai taip, is Auksesijos  wub.gif Melynukas berniukas vardu Lordas bus musu  thumbup.gif

Peržiūrėjau foto Auksesijoje, nu žinai, Dženke, jau taaaaip baltai užpavydėjau tokio klecko wub.gif Visus numinkyčiau bigsmile.gif Savo paną tik tokio dydžio pasiėmiau, tai nemačiau tos klecko stadijos, bet ir tai žiūrimiausia mano foto (tipo prisimenu gerus laikus) biggrin.gif

user posted image

QUOTE(JulciK08 @ 2014 03 20, 22:36)
O mes saviškiui narvą jau turime, jame telpa ne tik šuo, bet mes su draugu kartu su šuniu lotuliukas.gif

Kodėl pirkot narvą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 03 21, 09:55)
Peržiūrėjau foto Auksesijoje, nu žinai, Dženke, jau taaaaip baltai užpavydėjau tokio klecko wub.gif Visus numinkyčiau bigsmile.gif Savo paną tik tokio dydžio pasiėmiau, tai nemačiau tos klecko stadijos, bet ir tai žiūrimiausia mano foto (tipo prisimenu gerus laikus) biggrin.gif

user posted image

Aš net bijau kad mūsų niurkytojų namie per daug doh.gif wub.gif Nupirkau iš eBay garda kad biški ramybės šuniui duot nuo mažiaus - nepraeina jis ramiai pro gyvūnus wub.gif ... Sulankstomas jis tai tiks kur i mašina isimetus ir į keliones vežtis. TOKS VAT

Galvoju gal dangol kiliminės kokios pigios gabala nupirkt, kad žaidžiant namie šuo neslydinėtų g.gif

Mes savo AA Šera tokio amžiaus parsivežėm, tai irgi tokio kukulio nematėm. vat vokietukė tai pūkų kamuoliukas buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2014 03 21, 11:55)
Sulankstomas jis tai tiks kur i mašina isimetus ir į keliones vežtis. TOKS VAT

Ooo, mano pirmojo varianto idėja. biggrin.gif Kai įsigijom šunį, aš tokio tipo aptvarą sukūriau. Vienai dienai... Gal tik pas mane tokia šokli pana, bet ji be vargo išlipdavo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2014 03 20, 11:21)
Pamaciu pokycius jau butu 'post faktum', ar ne?

Ne, priklausomai nuo pačio šuns ir kada pastebėsit, mūsų Argutė yra turėjus babezioze ne kartą ir ne du. Erkių irgi dažnai įsisiurbdavo, kad ir naudojom daug ką... Žinodavom kad reikia visuomet stebėt šunį, ją visuomet ir šiaip reikdavo stebėti, juk epileptikė buvo mažutė... Tai tiesiog vangesnė pasidarydavo, elgesys šuns keičiasi, tada į veterinarinę ir išsitirt, išsitiriam tada vaistukų ir viskas. Kartą yra buvę taip kad išsityrėm o ten kažkaip nedaug to rodo, tai pasiėmėm kartu vaistus bet taip ir nesuleidom, kitą dieną jau pati buvo žymiai geriau atrodanti ir pasveiko tiesiog pati. Bet yra tokių šunų ant kurių pasimato tik tada kai jau paslikas guli o tada jau greit reikia veikt... Labai nuo pačio šuns priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 03 21, 09:55)

user posted image
Kodėl pirkot narvą? 4u.gif

Aš džiaugiuosi, kad visą vadą bent nuotraukose stebėjome nuo pat pat mažens, kai dar visai tokie cepelinukai buvo... Ir saviškio net nuotraukas tokio visai naujagimio turiu mūsų veisėjos dėka... Labai jai ačiū už tai 4u.gif O pamatėme gyvai savo Heliuką pirmą kartą 6 savaičių (buvom svečiuose), o parsivežėme 9 man rodos blush2.gif

Narvą pirkome, nes mūsų paaugliukas sumastė, kad namų interjeras jam nepatinka... Mums tiesiai šviesiai jis to aišku nepasako, bet vos lieka vienas, pradeda sparčiai viską tobulinti... Galiu išvardyti ką spėjo pagražinti: 3 kartus nuplėšė naktines užuolaidas, vieną jų sudraskė, nu nepatinka jam spalva; drugelis buvo ant užuolaidų, tai liko tik blizgučiai nuo jo, netiko toks papuošimas; dieninėse užuolaidose atsirado 50 cm skersmens apvali skylė - taip dabar madinga; sudraskyti žurnalai, tai jiems ne vieta ant rašamojo stalo; knyga mokslinių tyrimų metodologija iš bibliotekos - niu matyt buvo labai nuobodi (liko tik maži maži skuteliai); kaldra paskersta - gal per šilta buvo?; pagalvių užvalkalas virto skuteliais - niu jo spalva skyrėsi nuo kitų - negražu gi; išmėtyti daiktai buvo nuolat - na nemokam mes sudėliot pagal jo didenybės dizainerio Helio skonį lotuliukas.gif Niu čia rodos daug maž išvardijau... O dar kartą palikom savo šuniuką valandai, o jam per tą valandą viduriukus paleido ir apsivėmė vaikis ta pačia konsistencija tiek kvapu, tiek skoniu (jam vaikystėj taip pasitaikydavo dažniau, dabar tai jau net nesitikėjom), bet esmė ta kad dalis buvo prie lovos, o dalis lovoje ir visa tai išmindžiota ištripta... kaip tik neplovėm ir su vandens siurbliu nevalėm tos lovos, kokių tik priemonių nenaudojom... Valėm nuo 19 val iki 23 val... Rezultatas - užsisakėm naują sofą, senoji vis vien smirda...
Narvas jam nėra bausmė, mes nei karto jo net nebarėm, nes esam dėl visko kalti tik mes patys. Mes žinojome, kad imame patį aktyviausią iš visos vados, bet kadangi jis 4 mėnesius puikiai tvardėsi ir nieko negriaužė, tai buvome tokie naivus, kad tikėjome, kad taip bus ir toliau... Deja deja... O šiaip apie narvą naudą ir įsigijimą dar mastėm prieš šuns parsivežimą, bet nutarėm pabandyti, o gal neprireiks...
Tarp kitko mano Helis labai laimingas turėdamas savo namuką dabar... žaisti pats vienas ar žaislus kramtyti eina tik ten, pagulėti irgi nuolat eina ten, kai aš lendu ten prieš miegą žaislus į kraštą sudėti, kad jam patogiau būtų, jis kuo skubiau bėga savo tvarką įvesti ir mane bandyti su galva nustumti (nu nėr ko lysti į jo valdas) biggrin.gif Narvą aišku jam nupirkome patį didžiausią kokį tik radome (šiaip visur sakė,a kad retriveriams tokio dydžio paprastai niekas neima, bet mums patinka, kad jis ten gali gulėti visomis įmanomomis pozomis visaip išsitiesęs, yra vietos ir žaisti... Beje kai pirmą kartą jį uždariau narve, jis nuėjo ramiai žiaumoti savo guminį žaislą ir jam visai nerūpėjo, kad uždarytas, ir vienas likęs neverkia... Tai labai džiaugiuosi, kad neprireikė jokio spec. pratinimo...

P. S. Net tada, kai žiaugčiodama įėjau į namus ir teko valyti Š nuo lovos (aišku dauagiau draugas valė, nes man ir taip bloga darėsi), aš tik paskui ploviau, kai jau mažiau viso to buvo... Bet net ir tada mano mano Heliukas buvo pats pačiausias, pats mylimiausias ir geriausias.... Niu nesu aš ant jo dar supykus, o kai jis ką padaro pykstu tik ant savęs... Čia matyt todėl, kad prieš įsigijant šuniuką buvau psichologiškai nusiteikus, kad bus suniuokota daugybė daiktų, gali prireikti rimto remonto ir pan... Ir tai suveikė, net nenuliūdau nei karto, priešingai - niu juokinga man, tokių vaizdų kartais rasdavau ir tas nekaltas akutes "mamka, a, mamaka, kas čia nutiko?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulciK08: 21 kovo 2014 - 14:07