QUOTE(JulciK08 @ 2014 03 10, 23:51)
Oi manasis bent liovėsi viską iš eilės siurbti nuo žemės kaip siurblys...
pavydžiu... nors ir mūsiškė nebe taip kaip seniau, bet kaip banga užplaukia
sekmadienį išėjom pas tėvus pasivaikščiot. liepiau eit šalia. eina galvą iškėlus visa išdidi tokia šalia manęs. man net pačiai miela malonu kad ji tokia "inteligentė". o gi dirst geriau - dantyse mėšlo gabalą nešas. bet tokį, kad vos apžiot va tau ir "inteligentė"
Papildyta:
QUOTE(megeja @ 2014 03 10, 16:06)
Nu jau - nuimt keliasdešimt gramų nuo dienos porcijos tikrai nepakenks šuniukui
kad ir taip duodam apatinę normą pagal nurodytą ant maisto pakuotės. bijau kad jei pamažinsim, apvaginėsim ne tik maisto, bet ir kitų reikalingų medžiagų
QUOTE(elifė @ 2014 03 11, 00:06)
eina galvą iškėlus visa išdidi tokia šalia manęs. man net pačiai miela malonu kad ji tokia "inteligentė". o gi dirst geriau - dantyse mėšlo gabalą nešas. bet tokį, kad vos apžiot va tau ir "inteligentė"
Papildyta:
kad ir taip duodam apatinę normą pagal nurodytą ant maisto pakuotės. bijau kad jei pamažinsim, apvaginėsim ne tik maisto, bet ir kitų reikalingų medžiagų
Papildyta:
Oi kiek lūžau iš tos inteligentės
O dėl maisto pamažinimo, tai tos normos yra tik orientacinės, tikrai nėra būtina jų laikytis aklai...Geriausia žiūrėti pagal šunį: ir didinti, ir mažinti galima, jeigu yra poreikis... Va maniškiui buvo norma 340-380 gramų, daviau ilgą laiką po 500, nes priešingai būtų vieni kaulai ir oda... dabar pamažinau, jei imtų labai pustis, duočiau ir po 300 ir po 250 (kol nenumestų)... Tikrai labiau viršsvorio bijočiau, jis daugiau žalos gali padaryti...
merginos, as cia tik mano vienos labrius toks cyplius? balso neparodys, bet inkscia kaip nezinau kas... net neinkscia, bet tarsi verkia atsigula ir dainuoja savo daineles is pradziu galvojau, kad jam gal ka skauda, gal i lauka nori, taciau dabar supratau, kad jis cia siaip demesio prasosi o geriausia buna kai einam pasivaiksciot, jei tik itempia pavadi, as sustoju... jis atsisuka ir tokiu gailiu balseliu verkt pradeda, tada savo sedimaja ant zemes padeda ir laukia, kol as prieisiu prie jo bet tas jo 'verkimas' tai nervinti pradeda, nes lauke turbut zmones mano, kad suo uzguitas ir skriaudziamas, ypac kai tokiu plonu balseliu ir gailiom akytem paziuri
QUOTE(elifė @ 2014 03 10, 23:06)
eina galvą iškėlus visa išdidi tokia šalia manęs. man net pačiai miela malonu kad ji tokia "inteligentė". o gi dirst geriau - dantyse mėšlo gabalą nešas.
QUOTE(?angeliux? @ 2014 03 11, 00:49)
merginos, as cia tik mano vienos labrius toks cyplius? balso neparodys, bet inkscia kaip nezinau kas...
Saviškio balsą gal porą kartų tik esu girdėjusi.
Parodau ir aš savo kailiniuotį po žiemos:
Pana ėjo pamatuot, kokio storio ledas, tai įlūžo net nemirktelėjus. Jai strioko, o mums juoko
Erkę ką tik nudobiau, pirmoji šiems metams. Ganyklinė/šuninė, bus po vakarykščio pasiutimo laukuose. Kaip Jūs saugot šunis? Pilna tų straipsnių apie chemijos žalą, įmetu vieną nuorodą:
http://agiesha.bloga...ingos-2845.html
Ale tie aliejai.. Zay kažkada sakė nepanikuot, nepurkšt, o šunį stebėt. Ne per didelė rizika? Panikuoju lygioj vietoj
Pana ėjo pamatuot, kokio storio ledas, tai įlūžo net nemirktelėjus. Jai strioko, o mums juoko
Erkę ką tik nudobiau, pirmoji šiems metams. Ganyklinė/šuninė, bus po vakarykščio pasiutimo laukuose. Kaip Jūs saugot šunis? Pilna tų straipsnių apie chemijos žalą, įmetu vieną nuorodą:
Ale tie aliejai.. Zay kažkada sakė nepanikuot, nepurkšt, o šunį stebėt. Ne per didelė rizika? Panikuoju lygioj vietoj
QUOTE(Ekozip @ 2014 03 13, 18:04)
Aš, žinokit, nieko nepurškiu, nelašinu ir nekabinu. Nei preitais metais, nei šiais nežadu. Kai draugų ir pažįstamų šunys su cheminėm apsaugom krenta ant babeziozės akip lapai, kai tą lemtingąją erkę galima pasigaut saugaisi ar ne, tai jau geriau mažiau tos chemijos, kad tikro pavojo atveju, kai organizmas turi kovot su tom babezijom, jis nebūtų nualintas visokios chemijos ir turėtų stiprų imunitetą.
Preitais metais bent jau penkis šunis žinau, kur babezioze susirgo Visi tvarkingai lašinami ar su antkakliais. Ir čia tik tiek, kiek "ant greičio" prisimenu. Žinau, kad visas FB mirgėjo...
Svarbiausia, po pasivaikščiojimų visada iščiupinėju šunį, ir šiaip, kai erkių sezonas, dažnai čiupinėju tą šunį Į pasivaikščiojimus nešuosi pincetą, kad jei ilgai vaikštinėjam, turėčiau užmačius kaip ištraukt, nes su pirštais man veeee. Stebiu šlapimo spalvą, stebiu nuotaikas ir bendrą organizmo savijautą, nes pirmasis signalas dažniausiai būna apatija, kuri stiprėja valandomis. Ir jeigu ką, turiu omeny, kad reiks važiuot babeziozės tyrimo daryt. Jis nebrangus, iki 50 lt ir gana greitai atliekamas.
Tai va, bar bar bar į medį, linkiu visiems, kad šuniukai nesirgtų ir nepasigautų tų bjaurybių.
Ai, tiesa, savo laiku man labai patiko BioKill purškalas. Buvo jį išėmę iš apyvartos, bet dabar vėl sugrįžo. Tai jei einu kur tikrai erkinga, ar žolės aukštos, ar kur kitur, kur padidinta pavojaus zona, tai lengvai apipurškiu ir tiek. Truputį ramiau, bet chemijos mažiau
Dar liaudis neostomazano (berods taip) tirpalo skiediniu purškia, sako, irgi geras.
Megeja as pernai bandziau nelasint bet paskui pradejau nes megstam tamsoj per miskus prasinest,kambario sviesoj nesimato this gauruos isivele..paskutinis las as buvo Kai radau maza koridoriui vos nezaidziant su aptraiskyta kruvina erke.veukt veukt veukt
Aš pernai metais aiškinaus apie neskanius šunis - tai yra įmanoma, nes erkė kažikokiais jutikliais "uosto" šunį prieš įsisiurbdama, gal reikės paprašyt Daivos D nuomonės, jei neklįstu ji man pernai taip ir pasakė. Nes pernai buvo taip - sulašinau vaistus, susiparinau ir nuploviau Ir neropinėjo nei viena erkė visus metus, dar iš pradžių bandėm gintaro karolius, eterinius aliejus - po to jau spjoviau ir nei viena kalė neparsinešdavo erkės iš miško kur kiti saujom tempdavo. Dabar gyvenam šalia erkinio lauko, susilašinom vaistus, bet žiūriu nu net nelaipioja erkės ant mano šunų - ant manęs laipo, ant svetimų šunų laipo, o ant jų - ne.. Nežinau kito paaiškinimo kaip "neskanus"
Ekozip, jau grožis!
gal kas šeriat taste of wild maistu? pirmą pakuotę užsisakėm, atvežė, o ten matavimo vienetus rašo "cups" - tai įdomu čia kiek skaičiuoti tą vieną "puoduką"?
gal kas šeriat taste of wild maistu? pirmą pakuotę užsisakėm, atvežė, o ten matavimo vienetus rašo "cups" - tai įdomu čia kiek skaičiuoti tą vieną "puoduką"?
aš šėriau, iš tikro tai ir berdavau vieną standartinį puoduką manrods pagal amerikiečius vienas puodukas yra 120g. po to jau žiūrėjau pagal šunį daugiau mažiau reikia. ale taste of the wild maniškė mažiau virškino nei orijen - nuo TOW krūvos didesnės buvo