Jūūūra

o aš pakartosiu ką rašiau beveisliukų temoj, gal neužsukat ten...
Labas rytas kompanija. Buvom vakar pas Diržinauską... Jam pakako šuns eisena pamatyti, man nespėjus net išporint kas neramina jis jau galėjo pasakyt, kad mano Torynka displazikas... Išmaigė, išsukinėjo... Šuns eisena pakitus, jis eina pastiebęs galines kojas, norėdamas kompensuoti nestabilumą klubuose... Jo eisena visada tokia buvo. Jau pavargęs, bėgdamas kaip zuikis, galines keistai kažkaip mėtydavo. Galvojau tiesiog eisena tokia, nes nuo mažens taip...
Klausiau dėl rentgeno, vetas sakė, kad pakankamai aišku viskas ir jis savo šuniui nedarytų. Nusprendėm nedaryt. Dabar pusantro mėnesio trokoxil, priešuždegiminis/nuskausminantis ir stebėt šunį, po pusantro mėnesio pasirodyt. Jei nesimatys jokio pokyčio tada jau rentgeną darysim, žiūrėsim ar ne koks navikinis dalykas... Širdis plyšta, kad toks mylimukas, tiek popintas, tiek žiūrėtas, o kad nuo mažumės displazikas - niekas nematė... Šuva turbūt dabar galvoja "pagaliau jiem daėjo kad man skauda"...
Vetas sako, kad nėra padėtis dar labai liūdna, "ganėtinai normaliai" tas šuo į kabinetą įėjo. Bet dabar man aišku pasidarė, kodėl jis kartais taip atsargiai ir lėtai užpakalį deda, kodėl ant terasos nebešoka, kodėl traška, kai ant sofos lipa...
Reikės įvesti gyvenime pasikeitimų. Terasai padaryti laiptelius, tėtė pasiųs užvalkalą, reikia susirast grikių lukštų naujam guoliui - vistiek senasis sudrožtas jau. Pradėsime maudynių sezoną, plaukimas labai sveika.
Vakar su vyru ilgai internete naršėm kaip ir su kuo valgoma ta displazija. Radom daug info apie masažus, prisižiūrėjom youtube kaip tie šuneliai masažuojami. Ryte šiandien kuočiuosi vonioj ir galvoju kodėl vyras taip ilgai nesikelia. Galvoju kiba pramiegojęs, įeinu į miegamą, o jis Torino pasiguldęs klubus masažuoja
Dabar turbūt abiem reikia suvokti, kad tas šuo dėl diagnozės nustatymo nepasidarė porcelianinis. Su displazija gyvenama. Tik liūdna labai...
Priš penkis metus kaimynė pasikvietė mane "pažiūrėk ką turiu"- taip tas mažas baltas pūkuotukas papuolė į mūsų namus. Vėliau sužinojau, kad jis panašus į auksaspalvį retriverį, kad iš viso yra tokia veislė, kad yra dokumentiniai ir bedokiai šunys, kad yra privalomi sveikatos tyrimai kergiamiem šunim... Deja. Aš galiu būti puikus pavyzdys, ką reiškia "pirkti veislinį tik be dokumentų šunį". Aišku dokai neapsaugo nuo visko, bet nuo paveldimos displazijos galėjo...
Mes ir toliau draugaujam su Torio tėvo šeimininkais, paskambinau jiem, papasakojau, baisiai persigando, veš ir tėvą apžiūrai. Atsiprašė. Turbūt tik dabar suprato kokius padarinius turėjo jų bedokio netirto patino kergimas su tokio pat lygio kale... Aš ant jų nepykstu. Jie mano Torį labai myli, tapom tikrai gerais draugais. Tik, kad labai skaudi pamoka....
Bet pabaigai linksmiau

praėjusios vasaros fotkė:

O dabar einu ieškoti temų apie displaziją. Gal kas žinot fb kokių užsieio grupių?