Tvirtina kad dokumentus atsvies...
Dar radau per skelbiu.lt bus geguzes vidury suniukai...parasiau, iskart paprase mano duomenu sutarciai ir uzstatui 200lt. jei nebus kalytes sokoladines, atseit uzstata grazins...Bet neradau jokiu duomenu koks ten tas veislynas...plungeje...ka nors kas nors zinot? Nebus aferistai? nes kaina 1200... kai kituose veislynuose 2000 ar 2500 planuojamu suniuku.
QUOTE(Strielka @ 2014 05 09, 23:05)
Dar radau per skelbiu.lt bus geguzes vidury suniukai...parasiau, iskart paprase mano duomenu sutarciai ir uzstatui 200lt. jei nebus kalytes sokoladines, atseit uzstata grazins...Bet neradau jokiu duomenu koks ten tas veislynas...plungeje...ka nors kas nors zinot? Nebus aferistai? nes kaina 1200... kai kituose veislynuose 2000 ar 2500 planuojamu suniuku.
atsiverciau as skelbiu.lt ir zinokit iskart matau pardavinejamus rudus labradorus, netingekit paieskot pvz veislynas "Saltinis" turi 2 rudas kalytes ir 1 patineli, geguzes 2 suejo suniukams 2 men, veislynas "Okeanas" tures rudu birzelio men, "BErzora" paziurekit, jie irgi turi, tik nezinau kada vada veislynui nemazai, tik rinkites, bendraukit, rasit savo pupi mes saviskio laukem ilgai, taciau depozita irgi turejom susimoket veislynas taip apsidraude, kad per 6 men nepabegsim niekur ir nepersigalvosim
as pavarciau foto tu maziuku suniuku, negaliu patiket, kad ir maniskis toks buvo
QUOTE(Strielka @ 2014 05 09, 22:33)
R na as ir nesitikiu labai greitai, nors aisku noretusi...bet kolkas su paieskom nelabai sekasi.
Atsiprašau, kad įsikišiu į šia diskusija ir ne i savo tema, bet nepasiduokit, ieškokit savo išsvajotojo šuniuko tiek kiek reikes, o ne tik kad greiciau :> Žinau kaip labai jau norisi tureti savo pupi prie saves ir kad šalia greiciau tipentu mažos leteneles, bet reikia moketi išlaukti savo svajones..:> Aš savo svajones intensyviai laukiau 3,5 metu [taupiausi pinigelius, na man buvo 16 metu , daug maž ieškojau galimu veislynu, nes tuo metu man buvo pasakytas didelis ne šuniukui]... Ir žinau ne viena kuris šuniuko laukia dar ilgiau... Kai pagaliau gavau leidima šuniukui, veislyno paieškos užtruko nei daug nei mažai - 8 menesius, nors prieš tai 3 metus juos taip pat rinkausi.. :> Patikekit nebuvo taip kad parašiau pirmam veislynui ir bum - yra.. Kartais veislynai rekomenduoja vienas kitus, kartais pašnabžda kokias nors planuojamas vadas ir taip po truputį atrandi tai ko nebenori paleisti.. :>
Linkiu kantrybes ir dar karta kantrybes, nepasiduokite silpnumo akimirkai ir pasielkite teisingai, šuniuka pirkite tik su kilmes dokumentais, Jums gali daug ka pripasakoti kad tevai su dokais, sveiki, o šuniukai be nes tipo kam jie reikalingi ar mes ju nedarem? Iškyla klausimas kodel nedare? Gal tevai negave reikamu įvertinimu parodose, nes jie neatitinka standarto? yra agresyvys ar bailus? Gal sveikatos tyrimai blogi gauti leidimui kergimui su dokumentais? Taip pirkti dar pavojingiau, nes kyla daug didesni įtarimai kodel šuniukai be dokumentu jei tevai su?
Pamatysit, kai parašysit tinkamui veislynui, tinkamui veisejui pajusite tai kad nebenorite šuniuko niekur kitur nei iš cia... Jausis šiluma, pasitikejimas, rupestis veisle ir jos konreciais atstovais ir tikrai žinosite kad pagaliau radote tai ko ieškojote taip kantriai ir ilgai...
Tai atperka visus laukimo metus, menesius ir brauktas dienas kalendoriuje kai pagaliau namie žiuri į tave tavo išsvajotos akutes <3
Veislynas Saltinis turi tik juoda...
Netingiu ieskau parasiau visiems kiek radau... visi galbut kazkada tures. Na nieko...dar tuo paciu ir taupysiu toliau nes kainuoja daugiau nei isivaizdavau islauktas bus...tik va kasnakti sapnuoju tuos suniukus...niekaip negaliu issimiegoti
Netingiu ieskau parasiau visiems kiek radau... visi galbut kazkada tures. Na nieko...dar tuo paciu ir taupysiu toliau nes kainuoja daugiau nei isivaizdavau islauktas bus...tik va kasnakti sapnuoju tuos suniukus...niekaip negaliu issimiegoti
QUOTE(Strielka @ 2014 05 10, 08:19)
Veislynas Saltinis turi tik juoda...
veislynas TRIO MAGIJA nesidomėjot ar turi dabar?
gaila, pamečiau nuorodą - fb viena mergina skelbė dovanojanti šuniuką mišrūną. toliau apibūdinta kokis jis fainas ir pačiam gale "su dokumentais". negalėjau tada aš jai parašyti kai patrodo mišrūno dokumentai, o po to pamečiau tą skelbimą nu nors tada nerašytų kad mišrūnas nes lb jau
QUOTE(JulciK08 @ 2014 05 09, 13:15)
Man aplamai labai gražus derinukas mažas vaikas ir šuo
Faktas
QUOTE(ciuju'ke @ 2014 05 09, 13:21)
Eiryn? jau gal išsirinkai ir tu ką? mačiau skelbimuose ieškai to tokio nužiūrėjimo medaliono...
Aš jau turiu Šios savaitės pradžioje parsivežėme draugą iš prieglaudos Po savaitgalio prisižadu prisistatymą
QUOTE(Strielka @ 2014 05 09, 17:28)
Daug skaitinejau domejausi ir nusprendem kad mazo suns nenorim...norim didelio ir gero labradorai man patys mieliausi dunys...kiek esu su jais susidurusi...jauciu didele simpatija jiems.
Mažas šuo visai kas kita nei didelis, na mažas lieka mažu, o va didelis Yra ką apsikabinti, ką prisiglausti ir aplamai didelis šuo = didelė širdis ir daug meilės
QUOTE(Strielka @ 2014 05 09, 22:05)
Oi, tokius "be dokumentų" šiaip labai lengva prigauti, tik reikia žinoti, kokius klausimus uždavinėti. Beveik garantuočiau, kad po mano (ar ne tik mano, svarbu, ne visai "žaliam" būti kinologijoj) apklausos pardavėjams, Jums praeitų bet koks noras mokėti jiems pinigus
Nesileiskit mulkinama ir statoma į kvailio vietą, ir dar už tai mokėti pinigus ir širdingai dėkoti Taip, gal ne visi kergia šunis žiaurių daugyklų sąlygomis, bet jei veisiami šunys be dokumentų, tai jau daug pasako - arba tie "veisėjai" tyčia nori užsidirbti iš šunų su kuo mažesnėmis sąnaudomis ir investicijomis, arba, nors širdis ir nori gero, nusimanymas kinologijoj ne toks ir didelis. Vienu ar kitu atveju, ar Jūs norite būti ta, kuriai visomis prasmėmis gali tekti mokėti už jų kietaširdiškumą, neišmanymą, nesidomėjimą ir aplaidų darbą? O kartais mokėti labai skaudžiai - šuniuko sveikatos komplikacijomis, temperamento ydomis, grėsmė artimiesiems ir visuomenei? Nekalbant apie finansines išlaidas, ašaras ir širdgėlą?
Juk jei norite labradoro, norite kažkokių konkrečių savybių. Veislės tam ir kuriamos, formuojamos, kad būtų galima daryti prielaidas ir prognozes vertinant veislės atstovus kaip visumą. Aišku, kiekvienas pupikas skirtingas, bet bendrų bruožų tendencijos tikrai yra.
Ką dabar galite ir turėtumėte padaryti: atsiverskite www.kinologija.lt puslapį, skiltis "Dokumentai" (nuoroda čia. Persiskaitykite ir išsinagrinėkite LKD Šunų veisimo nuostatus ir nuostatų priedus, pasižiūrėkite, kokie sveikatos tyrimai reikalaujami, pasiskaitykite internete apie tas ligas - tada bus lengviau suprasti, KODĖL reikia tų tyrimų. Plius, jei tyrimai jau padaryti privalomi, vadinasi veislėje šios ligos jau reikalauja atitinkamo dėmesio prevencijai ir/ar eliminavimui.
Toliau, jei skaitote angliškai, apsilankykite www.fci.be svetainėje, tai yra Tarptautinė kinologų federacija, mūsų LKD (Lietuvos kinologų draugija( yra jos narė irgi. Tinklalapyje susiraskite retriverių standartą ir jį išsinagrinėkite (retriveriai priskiriami VIII grupei).
Taip pat apsilankykite ir Lietuvos retriverių mylėtojų klubo svetainėje (klubas priklauso LKD) www.retriveriai.lt ir dar tokioje smagioje svetainėje www.super-retriveriai.lt. Jose irgi rasite nemažai informacijos.
Čia yra nuoroda, kaip atrodo LKD išduodamų kilmės dokumentų pavyzdžiai: NUORODA. Ant dokumentų būtinai bus toks auksinis lipdukas su užrašu "Lietuvos kinologų draugija" ir lietuvių skaliko atvaizdu; bus asmens, atsakingo už LŠVK (Lietuvos šunų veislės knyga) vedimą, parašas; jei šuniukas yra tatuiruotas, bus perforuotas tatuiruotės įspaudas su tatuiravusio asmens vardu, pavarde ir parašu, jei čipuotas (t.y. pažymėtas integriniu grandynu) - dokumentuose bus įklijuotas čipo numeris, kuris sutaps ir su numeriu, esančiu Europase. P.S. tatuiruotė šiuo metu neprivaloma, privalomas integrinis grandynas (mikroschema, čipas).
Šuns "Europasas" arba kitaip "Gyvūno augintinio pasas" (šuns skiepų knygelė, pripažįstama visoje Europoje, ir, jei neklystu, ir pasaulyje) atrodo taip:
Taip pat galite persiskaityti mano blog'ą; Vokiečių aviganis... be dokumentų??? (kodėl tai blogai ir kiti paaiškinimai). Pagrindinė informacija, paminėta jame tinka visoms veislėms, aš tiesiog išplėčiau - pridėjau taisykles, reikalingas vokiečių aviganių veisimui.
Žmonėms kartais atrodo taip paprasta: geras, smagus, sveikas ir gražus šuniukas, nieko čia sudėtingo tokį "padaryt". Taip jau yra - tų pastangų kartais nesimato, kai nėra problemų. Tačiau kiek į tai įdėta darbo ir laiko, kad tų problemų nebūtų ar būtų kuo mažiau ir kuo menkesnių. Su dokumentais šuo tai nėra stebuklas, dokumentai - tai tiesiog įrodymas apie šuns kilmę ir informacija apie visą darbą, įdėtą iki šuniuko atsiradimo, nuo tėvų, senelių ir dar tolimesnių protėvių.
Šunis su dokumentais taip pat reikia rinktis ir rinktis atsakingai, žmonių yra skirtingų, o juk veisėjai - taip pat žmonės. Vienas turi vienokią viziją, kitas - kitokią. Vienam užtenka minimalius reikalavimus įgyvendint, kitas, tuo tarpu, siekia ir reikalauja iš savęs vis daugiau ir daugiau.
Jei nors truputį nusimanote, kas tai yra genetika (o aš drįstu manyti, kad taip ir yra), suprantate, kad niekas neatsirando iš oro. Šuniukas gimė toks, kokie buvo jo protėviai, kokius genų rinkinius iš jų paveldėjo, ir augs toks, koks formavimas bus leidžiamas tų genų rinkinių. Sportinių, tarnybinių šunų veisime yra naudojamas dar ir toks terminas kaip "charakterio genetika". T.y. šuo bus ne toks, kokiu jį išsiauklėsite, o toks, kokiu jį išsiauklėsite jo genų leidžiamuose rėmuose. Temperamentas ir jo savybės yra paveldimas, jas galima stiprinti, galima slopinti, tai gali vykti tyčia arba ne, sąmonigu pasirinkimu ar natūralia reakcija į aplinka - taip formuojasi charakteris.
Taip ir sveikata - galima saugoti šuniuką, stengtis sudaryti jam šiltnamio sąlygas, bet jei yra genetinis polinkis ligai pasireikšti, užteks mažiausio nukrypimo nuo "šiltnamio" ir liga išlįs kliniškai.
Visa šitai, ir dar daugiau yra turima omenyje veisiant šunis su dokumentais: parenkant kergimo partnerį, planuojant, ne du ar tris, o keliolika ar keliasdešimt žingsnių į priekį; žvelgiant ne tik į ateitį, bet ir nagrinėjant praeitį. Kuriant viziją ir jos siekiant.
O dabar visai tai atsukime į bedokumenčių pusę - nėra nieko, išskyrus "šuniukas gražus", "panašus į tam tikrą veislę, todėl veislinis" ir "sveikas (nes ne miręs)". Jokių sveikatos tyrimų, jokių veislės ir veislinio darbo įrodymu ir įdirbio, jokios selekcijos, jokios temperamento atrankos. Dažniausiai tai tik "gražus - panašus - pirks". Kaip ir minėjau, ne visada tai šaltakraujiškas išnaudojimas, kartais meilės tikrai daug, bet kas iš to? rezultatas dažniausiai tas pats. Kas šuniui ši tos meilės, jei jis nebepaeina? Kas iš tos meilės, jei nemokšišku inbrydingo (artimas, giminingas kergimas) naudojimu, užtvirtinami genai, lemiantys sveikatos anomalijas? aklumus, kurtumus, šubavimus, silpną imunitetą, hormonų veiklos sutrikimus ir pan.?
Šunų veisimas nėra vien tik meilė, kad būsimas augintojas galėtų turėtį savo sveiką, gražų, gero charakterio pupiką, kurį be proto mylėtų ir kuris džiugintų jį ilgus draugystės metus, veisėjas atvirkščiai - turi būti ganėtinai šalto mąstymo, be rožinių akinių.
Anyway, jei kas neaišku - klauskit, rašykit, belskit ir Jums bus atidaryta
Ai, o dėl to skelbimo, įdėkit nuorodą, gal merginos pakomentuos ką.
Strielka, žinau tik kad mūsų kaimynai pirko "juodą labradorą dokumentinių tėvų tik patį šuniuką be dokumentų, nes neišėmė atseit" - na taip sakė tie vadiname "veisėjai" iš kur pirko... tai Labradoras jų peraugo ūgiu kaip minimum 20 cm, o šuo tokios agresijos, kad laiptinėje prasilenkti negalima... dabar jie siaubingai gailisi ir džiaugiasi, kad mes buvom protingesni ir pirkom iš normalaus veislyno su tikrai aiškia kilme ir dokumentais... Ir čia tikrai ne vienintelis atvejis, kai žmonės taip stipriai apgauti: gerai jei pasiseka ir šuo užaugo gerietis, o jei ne... O dar kiti užauga baisiai ligoti, nes tėvams nedaryti jokie sveikatos tyrimai, sukergti nepasidomėjus, tai kaip liūdna būna, kai kiši pinigus o tų pagerėjimų kaip nėr, taip nėr (irgi tarp pažįstamų turim tokį atvejį, tik su kitos ale veisles atstovu)..
Aš tai jūsų vietoje tikrai neskubėčiau, jei kaina didoka pasitaupyčiau, ir sulaukčiau to savo norimo šokoladinio labriuko tvarkingo iš gero, patikimo veislyno...
Saviškio laukiau ne vienus metus: iš pradžių galimybių nebuvo, paskui dar reikėjo palaukti kol užaugs (užstatą taip pat buvom mokėję), bet niekad nesigailiu... Buvo verta laukti O ir veisėja mūsų be galo geras žmogus, visada galima kreiptis patarimų, pasikonsultuoti, tikrai labai padeda... O kai iš daugintojų pasiimi, tai dažniausiai greitai jie dingsta ir kilus kokiems klausimams, nieko nesulauki....
Aš tai jūsų vietoje tikrai neskubėčiau, jei kaina didoka pasitaupyčiau, ir sulaukčiau to savo norimo šokoladinio labriuko tvarkingo iš gero, patikimo veislyno...
Saviškio laukiau ne vienus metus: iš pradžių galimybių nebuvo, paskui dar reikėjo palaukti kol užaugs (užstatą taip pat buvom mokėję), bet niekad nesigailiu... Buvo verta laukti O ir veisėja mūsų be galo geras žmogus, visada galima kreiptis patarimų, pasikonsultuoti, tikrai labai padeda... O kai iš daugintojų pasiimi, tai dažniausiai greitai jie dingsta ir kilus kokiems klausimams, nieko nesulauki....
Dėl to skelbimo, truputį žiūrinėjuos ir aš įdomumo dėlei, tai veisėja, kaip supratau, iki šiol veisė Italų brakus, veislynas "Demono širdis". Apie mamytę labai mažai informacijos internete, visiškai, nei gimimo datos, nieko, tik standartinis HD, ED ir akys. Šiaip galima su veisėja plačiau kalbėtis. Ir klausimų krūvą užduot: kokie protėviai, kokie jų sveikatos tyrimai, ką veisėja turi omenyje, parašydama "puikiai įvertinta parodose"? Keliose parodose, kokie įvertinimai, ar laimėjo kokius titulus, kiek šunų buvo ringe, kas teisėjai, ar jie skirtingi, ar įvertinimai pas vieną susirinkti, kokio amžiaus šuo dalyvavo, kokio tipo parodos, CACinės ar CACIBinės, Lietuvoje ar ir už jos ribų? Ir taip toliau. Kur darė sveikatos tyrimus, pas kokius veterinarus, kokio amžiaus darė? Kodėl pasirinko būtent šį patiną, kokie pasirinkimo motyvai? Kokie vados ir veisimo tikslai aplamai, ko ji tikisi, kokie ateities planai? Kokie jos kalės minusai ir pliusai, kodėl nusprendė įsigyti labradorą po italų brako? Ir kodėl būtent labradorę iš šitos vados? Kodėl kalytę? Ir taip toliau ir pan.
Apie tėvelį info jau šiek tiek daugiau, galima net iki protėvių prieiti. Beje, turėkit omeny, kad UK klubų displazija vertinama kiek kitaip, ne raidėmis, kaip pas mus, o skaičiais, čia trumpai apie juos: čia (su palyginimu su FCI sistemos klasifikavimu), o čia detaliau: čia.
Tik, aišku, nenustebkit, jei veisėjas klaus ir Jūsų Tikslas abipusis - Jūs norit geriausio šuns, veisėjai - geriausio šeimininko
Apie tėvelį info jau šiek tiek daugiau, galima net iki protėvių prieiti. Beje, turėkit omeny, kad UK klubų displazija vertinama kiek kitaip, ne raidėmis, kaip pas mus, o skaičiais, čia trumpai apie juos: čia (su palyginimu su FCI sistemos klasifikavimu), o čia detaliau: čia.
Tik, aišku, nenustebkit, jei veisėjas klaus ir Jūsų Tikslas abipusis - Jūs norit geriausio šuns, veisėjai - geriausio šeimininko
QUOTE(JulciK08 @ 2014 05 10, 14:23)
Ir čia tikrai ne vienintelis atvejis, kai žmonės taip stipriai apgauti: gerai jei pasiseka ir šuo užaugo gerietis, o jei ne... O dar kiti užauga baisiai ligoti, nes tėvams nedaryti jokie sveikatos tyrimai, sukergti nepasidomėjus, tai kaip liūdna būna, kai kiši pinigus o tų pagerėjimų kaip nėr, taip nėr (irgi tarp pažįstamų turim tokį atvejį, tik su kitos ale veisles atstovu)..
Ko gero dar nesusidūrėt su tais atvejais, kai labai "dokumentuoti", labai "tituluoti", iš geros reputacijos veiklynų, super sveikų tėvų, senelių ir prosenelių palikuonims po pusės metu displazijos išlenda, kitos ligos ir galbūt agresyvesni būna nei kas įsivaizdavo ir pan. Man asmeniškai tokie atvejai yra liūdniausi..
QUOTE(Neus @ 2014 05 10, 16:10)
Ko gero dar nesusidūrėt su tais atvejais, kai labai "dokumentuoti", labai "tituluoti", iš geros reputacijos veiklynų, super sveikų tėvų, senelių ir prosenelių palikuonims po pusės metu displazijos išlenda, kitos ligos ir galbūt agresyvesni būna nei kas įsivaizdavo ir pan. Man asmeniškai tokie atvejai yra liūdniausi..
ja...mano VA su dislpazu nors ir su dokais,pyktis begalinis tokiu metu, perkant su dokais tikiesi su tokiais dalykais nesusidurti...O Bet Tačiau gal ir mes nebuvom baisiai protingi, mielkos mama turi ED 2 (jau rizika), tėtis ir seneliai ED 0, mama buvo ant tiek graži, kad susilydėm, o ir šuniuko norėjom DABAR...šuo šlubuot pradėjo pusės metų bet užtai labai graži kaip mama
bet vis tiek renkantis šunį su dokais, tikimybė sumažėja gauti su nekokia psichika ar ligotą šunį.
Eiryn, laukiam naujienų o kur laikinai globai buvot paėmę suradot jai namus?
QUOTE(ciuju'ke @ 2014 05 10, 16:30)
bet vis tiek renkantis šunį su dokais, tikimybė sumažėja gauti su nekokia psichika ar ligotą šunį.
Va būtent... Aš tikrai už tai, kad bent dalinai būtų mažesnė rizika, ir, kad jei jau perki tam tikros veislės šunį, o ne šiaip šunį imi, tai tada tik su dokumentais... Jeigu nesvarbi veislė ir pan., tada galima žiūrėti dovanojamus ar iš prieglaudų...