Įkraunama...
Įkraunama...

Super retriveriai

QUOTE(elifė @ 2014 04 16, 15:07)
pvz davinys būtų - vištiena + avienos riebalai ax.gif

Siūlau pridėt kažkokios kitos mėsos, vien lajus bus per riebu ir gali žiauriai suviduriuot.
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 16, 12:32)
Matai, visokių tų nepažįstamų būna - vieni pamiršta valgyt paduot, kiti išmeta į lauką butinį katiną, kitiems nusibosta ir į kaimus išveža.. unsure.gif

Pasijutau tokia bloga šeimininke unsure.gif Jau 2 kartus pamiršau šunį pašerti, o vieną dieną nuo ryto iki 18 val vakaro neturėjo vandens, nes pamiršau įpilti doh.gif sąžinė iki šiol graužia, o draugas vis nepraleidžia progos man moralo atskaityt blush2.gif

QUOTE(Gorada @ 2014 04 16, 14:44)

Aš asmeniškai, tfu tfu tfu, tikiuosi niekada neturėsiu priimti tokio sprendimo. aš tiesiog negalėčiau. mano širdies draugai. mano laimės spindulėliai...

Oi man tai iš viso vienas sunkiausių gyvenimo sprendimų atrodo doh.gif Mes papūgas auginame jau 5 metus... 2 metus jau turiu alergiją (iki to tikrai nebuvo, bet su laiku išsivystė), tai pradžioje buvo silpni požymiai, stengiausi mažiau turėti artimo kontakto ir tikėjausi, kad taip ir liks mažam lygmeny... Bet deja, požymiai ėmė stiprėti ir labai sparčiai, gal dėl nėštumo, gal ir taip būtų pradėję... Tai daug svarstę nutarėme surasti kitus šeimininkus, nes paukščiams pas mus tapo kankinė... Ankščiau, jei tik mes namie jie visada laisvėje, jie draugiški, jaukūs, patys glaustosi... Dabar nuolat uždaryti narve, kad tik prie manęs neskristų, nes dusti visai nesmagu... Ir atrodo suvoki, kad jiems taip bus geriau, bet vis vien taip stipriai skauda, niu atrodo dalelę širdies nori išplėšti.... O atrodo tokie maži padarėliai tie paukštukai, o kiek jausmų sukelia....

O dėl apsaugos nuo erkių, tai čia tikrai labai sunku nuspręsti... Ar naudoti kažką, ar ne... O jei naudoti, tai ką būtent... Mes irgi svarstėm nieko nenaudoti bandyti, pasivaikščiojimo metu vis rinkdavome ropinėjančias, ir galiausiai uždėjau Foresto antkaklį... Niu bijau, kad mane sąžinė mirtinai užgriauž, kad, jei neduok dieve susirgs, gailėsiuosi, kad net nepamėginau apsaugoti.... Nors puikiai suvokiu, kad dažnai suserga net tie, kuriems chemijos nemažai naudojama... Bet čia tikriausiai neišsenkama tema, ir kiekvienas turi pats rinktis kaip jam atrodo geriausia... O ar tai iš tikrųjų geriausia, tai nežinia...
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 04 16, 15:54)
Siūlau pridėt kažkokios kitos mėsos, vien lajus bus per riebu ir gali žiauriai suviduriuot.

ne, ne vien lajus
būtų kokie 500g vištienos + 100g lajaus, ar net mažiau, na prie davinio dadėti. nes db pasidėjus mąstau -ar lauk mest ar užšaldyt ir vis prie porcijų primest gabaliuką g.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2014 04 16, 17:00)
ne, ne vien lajus
būtų kokie 500g vištienos + 100g lajaus, ar net mažiau, na prie davinio dadėti. nes db pasidėjus mąstau -ar lauk mest ar užšaldyt ir vis prie porcijų primest gabaliuką g.gif

Nemesk. Sušerk geriau. 1:5 atrodo normalu.
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 16, 10:17)
Draugė nenori skelbti skelbimo katinų temoj, nes nepažįstamiems žmonėms nenori patikėti savo katino, geriau rinktųsi užmigdymą.

Ojej... Jau geriau įdėčiau daugiau pastangų surasti mylinčius šeimininkus, nei atimčiau iš gyvūno gyvybę... Turbūt man nėra nieko baisiau, kaip užmigdyti savo augintinį... Aišku, kartais nėra kitos išeities (šuo serga, neina pagydyti ir dėl to kankinasi), bet tikrai dėčiau visas pastangas, kad tik galėčiau išgelbėti.
Mes priglaudėm kitų žmonių atiduotą šunį. Bet jie ilgai rinkosi, kam atiduot, neatidavė bet kam. Teiravosi jie kelis kartus, kaip laikosi, kaip mum sekasi. Nusiunčiau ir kelias nuotraukas, kad pamatytų, jog šuniui viskas gerai. Bent jau iš jų žodžių buvo panašu, kad džiaugėsi radę gerus naujus šeimininkus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 04, 21:24)
Sveikit..O buvot radę tą erkę, išvis įmanoma jas visas surankiot?

Žiūrėkit, man toks durnas klausimas g.gif Šukuodama šunį kažkaip padariau išvadą, kad auksiniui erkė gali įkibt tik į sprandą ir į papilvę, nes ten mažiau/rečiau suaugę plaukai biggrin.gif A teisingą išvadą padariau? Nes sunkiai sekas įsivaizduot, kaip per šonines kudlas erkei dasibraut iki odos smile.gif kol erkes spėju surinkt bevaikštančias, tai vat tokie ir pasvarstymai... biggrin.gif
jau ir aš įstojau į gretas tų, kurie ant žolės stengias spalvą reikalo įžiūrėt  biggrin.gif Ciokinu, ciokinu, kol pamatau geltoną biggrin.gif

Mes turejom antaki unsure.gif
Oforesto antkaklis su mazais vaikais suderinamas?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 04 16, 17:03)
Nemesk. Sušerk geriau. 1:5 atrodo normalu.

Agnyte, pastebėjau, kad turginėse jautienos atraižose padaugėjo jautienos lajaus/riebalų, negu kad sausgyslių (mėsos ten apskritai retai kada berandu). Kaži, nedidint man kartais vištienos santykį, bo kitais kartais kai šeriu vien tom atraižom, atrodo, kad tik tuom laju ir tešeriu g.gif Šuo neviduriuoja..

QUOTE(_EniR_ @ 2014 04 16, 18:36)
Ojej... Jau geriau įdėčiau daugiau pastangų surasti mylinčius šeimininkus, nei atimčiau iš gyvūno gyvybę... Turbūt man nėra nieko baisiau, kaip užmigdyti savo augintinį...

Užtai ir ašarot nenustoja per dienas, ir vis teisinasi, kad vaikas yra vaikas. Paimčiau, nes tobulas katinas, bet vienam nuomojam kambary su trim gyvūnais g.gif

Jau savaitė kaip šuns antkaklį česnakų eteriniu aliejumi impregnavau. Sakau, reik pabandyt. 1 kg česnakų to aliejaus atitinka 700 kg česnakų galvučių (oho). Tai per savaitę nė vienos erkės nepasigavau. Prieš tą savaitę buvau su arbatmedžiu impregnavus, tai vieną erkę ropinėjančią nusprigtavau. Kai nieko nebuvo impregnuota - trys erkės. Tos pačios vaikščiojimo vietos. Sunku ką ir sakyt, gali ir lemtingoji erkė prikibt, negaliu sakyt, kad veikia.. rolleyes.gif Bet jau kvapas - blyn, kikendama einu pasivaikščiot, niekas nekimba, dvokia iš toli, nereik nei kovinio šuns thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 16, 21:11)
Jau savaitė kaip šuns antkaklį česnakų eteriniu aliejumi impregnavau. Sakau, reik pabandyt. 1 kg česnakų to aliejaus atitinka 700 kg česnakų galvučių (oho). Tai per savaitę nė vienos erkės nepasigavau. Prieš tą savaitę buvau su arbatmedžiu impregnavus, tai vieną erkę ropinėjančią nusprigtavau. Kai nieko nebuvo impregnuota - trys erkės. Tos pačios vaikščiojimo vietos. Sunku ką ir sakyt, gali ir lemtingoji erkė prikibt, negaliu sakyt, kad veikia.. rolleyes.gif Bet jau kvapas - blyn, kikendama einu pasivaikščiot, niekas nekimba, dvokia iš toli, nereik nei kovinio šuns thumbup.gif  biggrin.gif

geras lotuliukas.gif kur tokio ir radai? nesu mačius g.gif
kai mb eina su šuniu uždėčiau tokį, nes labai jau vienišos moterys/merginos (matyt irgi tam tikros rūšies "erkės") kabinasi lotuliukas.gif turėtų mačyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2014 04 16, 21:22)
geras lotuliukas.gif kur tokio ir radai? nesu mačius g.gif
kai mb eina su šuniu uždėčiau tokį, nes labai jau vienišos moterys/merginos (matyt irgi tam tikros rūšies "erkės") kabinasi lotuliukas.gif turėtų mačyt thumbup.gif

lotuliukas.gif Sveikuolių parduotuvėlėj radau, manau, ir Akropoly galima rast. Bet žinok, smarvė belekokia, tą antkaklį nusegus maišely laikau, o ir nuo to antkaklio į šuns plaukus gerai įsigėrė biggrin.gif kai šuo miega šalia lovos, uch thumbup.gif Man tai linksma nuo mano atradimų, kitiems kaži kaip būtų biggrin.gif Jaučiu daugiau nebepilsiu, lauksiu, kol išvės, per daug smarvės.
Einu dar vakar su šuniu - bachuriukai tokie pro šalį eina, puolė glostyt šunį, sako "Fuuuu, kokia smarvė", o aš ir sakau -, ech, skanūs česnakai buvo:D biggrin.gif Anys lūžta, nes pagalvojo, kad man iš burnos smirda, o man dzin, nuotaiką pasikėliau biggrin.gif
Tai gal su vyru nebandyk, dar ir pati po to nebenorėsi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 16, 21:11)
Agnyte, pastebėjau, kad turginėse jautienos atraižose padaugėjo jautienos lajaus/riebalų, negu kad sausgyslių (mėsos ten apskritai retai kada berandu). Kaži, nedidint man kartais vištienos santykį, bo kitais kartais kai šeriu vien tom atraižom, atrodo, kad tik tuom laju ir tešeriu g.gif Šuo neviduriuoja..

Jeigu duodate tik atraižas, tai tikrai reikia duoti ir mėsos, ir kaulingos mėsos, ir subproduktų.
Atsakyti
Aš nelašinu nieko nuo erkių. Kai draugų ir pažįstamų šunys su maksimaliomapsaugom pradėjo kristi kaip lapai nuo babeziozės dar preėjusiais metais, tai tik patvirtino mano nuomonę.
Jei pasitaikys ta lemtinga erkė, geriau, kad šuns organizmas būtų nenualintas chemijos, nes vidinių resursų kovai su babezijomis reikės daug...

Su česnaku man šuns būtų gaila - jei jau mums smirdi, tai šuniui išvis košmaras, uoslė gi jų žymiai stipresnė...
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 16, 20:11)
*Užtai ir ašarot nenustoja per dienas, ir vis teisinasi, kad vaikas yra vaikas. Paimčiau, nes tobulas katinas, bet vienam nuomojam kambary su trim gyvūnais g.gif
**Jau savaitė kaip šuns antkaklį česnakų eteriniu aliejumi impregnavau.

*Na gal pavyks rast gerus ir mylincius seimininkus katineliui 4u.gif

** Geras thumbup.gif nebuvau girdejus tokio varianto biggrin.gif

QUOTE(elifė @ 2014 04 16, 20:22)

Perskaiciau savo vyrui jusu minti, tai sake, kad jam nereikia biggrin.gif nors ideja visai nieko biggrin.gif bent ramiai su suniu butu galima isleist vaiksciot thumbup.gif
Atsakyti