QUOTE(Ekozip @ 2014 04 16, 13:32)
Matai, visokių tų nepažįstamų būna - vieni pamiršta valgyt paduot, kiti išmeta į lauką butinį katiną, kitiems nusibosta ir į kaimus išveža..
žiauru, bet užmigdyti (jeigu širdis leis padaryti tokį sprendimą) yra geriau nei atiduoti į abejotinus namus, kur katinas gali būti išmestas gatvėn....
kitas variantas: atkakliai ieškoti patikimų naujų šeimininkų. Jei prieglaudiniai luošiai randa gerus namus, tai sveikas katinas tikrai rastų. Tik reikia į tai įdėti daug darbo.
Aš asmeniškai, tfu tfu tfu, tikiuosi niekada neturėsiu priimti tokio sprendimo. aš tiesiog negalėčiau. mano širdies draugai. mano laimės spindulėliai... nenoriu moralizuoti. kiekvienas pagal savo sąžinę gyvena.
skaitau jūsų diskusiją apie erkes. Pažiūrėkime ir iš kitos pusės: jeigu aš nelašinu lašų, tai nereiškia, kad aš nemyliu savo šuns. Kaip tik aš jį taip labai myliu, kad vengiu šios chemijos.
Tai chemija, kuri geriasi į gyvūno kūną, kuri laikosi ant odos, šuo ja kvėpuoja, galų gale jis miega mano lovoj - aš ja kvėpuoju... Kažkada įdėmiai sekiau straipsnius apie šalutinius poveikius. Truputį rašo
Agiesha savo bloge
citata:
"Šuo, kuris per metus gauna 1 2 pesticido aplikacijas, turi 60 proc. didesnę riziką susirgti šlapimo pūslės vėžiu. Šuo, gaunantis daugiau kaip 2 aplikacijas per metus, turi 3,5 karto didesnę tikimybę susirgti"
anglų kalba informacijos yra daugiau, ir dažnai ten minimas vėžys. Aš pati stengiuosi gyventi be sintetinių papildų, vaistų... maistą stengiuosi gaminti pati, naudoti mažiau maisto priedų, namuose ekologiškos valymo priemonės. Todėl stengiuosi ir šunims mažiau chemijos duoti.
Išėjusi į lauką dažniau pirštais pašiurenu kailį, tiesiog stabtelim - paglostinėju, papurenu kailį ir einam toliau. Kasdieniuose pasivaikščiojimuose einam miško takais su pavadėliu, jei einam ilgesniam žygiui, tada jau žinoma paleidžiu pabėgioti, bet jau stebiu kailį. Aš geriau rinkčiausi naudoti biokil tipo purškalą, taip tai ta pati chemija, bet visgi apipurškei - pavaikščiojai, grįžai namo - nuprausei (maniškis gerai išsiterlina,tad teka prausti). Vis ne tas pats kas nuolatiniai lašai.
Šuniui dabar 5, tai nenaudoju lašų paskutinius du metus, prieš tai naudojau advantix, frontline, frontline combo, ir jau nebepamenu kitų pavadinimų: esmė tame, kad nebuvo nei vienų lašų, su kuriais mano šuo nebūtų pasigavęs erkės. Viena kita visada įsisiurbdavo.
Nuolat stebiu šuns elgesį. tikrai niekam neperšu savo nuomonės, tik pasidalinu pamąstymais.