Įkraunama...
Įkraunama...

Super retriveriai

QUOTE(Agnnyte @ 2014 04 15, 13:44)
Tas "maža tikimybė" yra labai toks sąlyginis dalykas...

Ei, ten citavau TIK erkinio encefalito teorinę pasigavimo tikimybę, ne babezijų ir ne kitų platinamų šuninių ligų. Žinau, kad babezijų didesnė tikimybė. Pagalvoju, kas dėsis po metų kitų, jeigu tokiu greičiu ši liga plinta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 15, 22:12)
Ei, ten citavau TIK erkinio encefalito teorinę pasigavimo tikimybę, ne babezijų ir ne kitų platinamų šuninių ligų. Žinau, kad babezijų didesnė tikimybė. Pagalvoju, kas dėsis po metų kitų, jeigu tokiu greičiu ši liga plinta rolleyes.gif

Tai aš ne konkrečiai tau taikiau smile.gif Tiesiog... nu skauda širdį, kai matai, kaip žmonės praranda savo šunį, tačiau vis tiek tiki, kad jų šuo neskanus erkėms... Tris metus buvo neskanus, ir bac! Nebėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 15 balandžio 2014 - 21:15
Gal ne tiek tiki, kiek iš inercijos viskas unsure.gif Aš su savo pirmuoju šuniu ir visas Vilniaus miškus ir pamiškes esu išmaišiusi, ir prie ežerų varydavom - Ignalina, Molėtai, Merkiu plaukdavom, ne po vieną dieną, buvo ir savaitės žygiai. Nieko nenaudodavau nuo erkių prieš kokius 10 metu ir mažiau - ištraukdavau gal 5 zarazas per sezoną. Be jokių pasekmių.

Tai jeigu neskaityčiau internetų ir po šiai dienai galvočiau, kad nereikia jokių apsaugų rolleyes.gif

Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif pavasaris dziugina po truputi,linksmiau ir mum ax.gif Alba normoj rolleyes.gif tyliai dziaugiuos,nes nu nesinori vel ir vel pakartot praejusi menesi doh.gif vakar pabaige antibus,savijauta gera,atpazistu po biski savo mergyna rolleyes.gif tpfu tpfu tpfu tikimes nebeatkrist.
Del tu erkiu tai geriau nespeliot ir nerizikuot savo sunelio sveikata,susilasint ir ramiau.isisegs gal,bet bent kokios zarazos neuznes unsure.gif praeita savaite ejom kartot tyrimus,tai atveze suneli arti mirties,babezioze,kraujo kuneliu beveik neber,staigiai kraujo perpylima daryt reikejo,isleke donoro ieskot seimininkas unsure.gif bet situacija liudna kiek supratau is vet.
Neverta laukt,ne milijonai kainuoja lasai,o jei abejojat,sekundei isivaizduokit,kad jusu augintinio nebera..siandien,ryt..staiga..ir tik del to ko isvengt galima smile.gif

Grazios dienos 4u.gif
Atsakyti
Ne kačių tema, bet platinu draugės prašymą..Gal kas norit priglaust suaugusį katiną (8 metų)? Mielas, švelnus, labai išauklėtas, t.y. net ir būdamas svetimoj vietoj - neteršia. Ne veislinis, iškastruotas. Nesibraižo ir labai mėgsta bendrauti. Auga su 2 vaikais bute, vienam iš jų prasidėjo ūmi bronchinė astma, tad katinas ieško naujų namų. Draugė nenori skelbti skelbimo katinų temoj, nes nepažįstamiems žmonėms nenori patikėti savo katino, geriau rinktųsi užmigdymą. Šitoj temoj vistiek daugiau mažiau esam gyvūnų mylėtojos, gal ką pažįstat, kas norėtų šio katino? Heh, tikiuosi, man gyvenime niekada tokių sprendimų nereikės priimti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 16, 11:17)
Ne kačių tema, bet platinu draugės prašymą..Gal kas norit priglaust suaugusį katiną (8 metų)? Mielas, švelnus, labai išauklėtas, t.y. net ir būdamas svetimoj vietoj -  neteršia. Ne veislinis, iškastruotas. Nesibraižo ir labai mėgsta bendrauti. Auga su 2 vaikais bute, vienam iš jų prasidėjo ūmi bronchinė astma, tad katinas ieško naujų namų. Draugė nenori skelbti skelbimo katinų temoj, nes nepažįstamiems žmonėms nenori patikėti savo katino, geriau rinktųsi užmigdymą. Šitoj temoj vistiek daugiau mažiau esam gyvūnų mylėtojos, gal ką pažįstat, kas norėtų šio katino? Heh, tikiuosi, man gyvenime niekada tokių sprendimų nereikės priimti verysad.gif

geriau užmigdytų nei svetimiem? keistas gyvūn mylėtojo požiūris g.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2014 04 16, 12:06)

Matai, visokių tų nepažįstamų būna - vieni pamiršta valgyt paduot, kiti išmeta į lauką butinį katiną, kitiems nusibosta ir į kaimus išveža.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2014 04 16, 12:06)

Gal ir keistas, bet ir mano toks požiūris. Širdis plyštų nežinant, kaip mano gyvūnas prižiūrimas svetimuose namuose. Ypač, kai matau, kaip žmonės "domisi" ta priežiūra ir kaip ją supranta...
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 16, 13:32)
Matai, visokių tų nepažįstamų būna - vieni pamiršta valgyt paduot, kiti išmeta į lauką butinį katiną, kitiems nusibosta ir į kaimus išveža.. unsure.gif

žiauru, bet užmigdyti (jeigu širdis leis padaryti tokį sprendimą) yra geriau nei atiduoti į abejotinus namus, kur katinas gali būti išmestas gatvėn....
kitas variantas: atkakliai ieškoti patikimų naujų šeimininkų. Jei prieglaudiniai luošiai randa gerus namus, tai sveikas katinas tikrai rastų. Tik reikia į tai įdėti daug darbo.
Aš asmeniškai, tfu tfu tfu, tikiuosi niekada neturėsiu priimti tokio sprendimo. aš tiesiog negalėčiau. mano širdies draugai. mano laimės spindulėliai... nenoriu moralizuoti. kiekvienas pagal savo sąžinę gyvena.

skaitau jūsų diskusiją apie erkes. Pažiūrėkime ir iš kitos pusės: jeigu aš nelašinu lašų, tai nereiškia, kad aš nemyliu savo šuns. Kaip tik aš jį taip labai myliu, kad vengiu šios chemijos.
Tai chemija, kuri geriasi į gyvūno kūną, kuri laikosi ant odos, šuo ja kvėpuoja, galų gale jis miega mano lovoj - aš ja kvėpuoju... Kažkada įdėmiai sekiau straipsnius apie šalutinius poveikius. Truputį rašo Agiesha savo bloge
citata:
"Šuo, kuris per metus gauna 1 – 2 pesticido aplikacijas, turi 60 proc. didesnę riziką susirgti šlapimo pūslės vėžiu. Šuo, gaunantis daugiau kaip 2 aplikacijas per metus, turi 3,5 karto didesnę tikimybę susirgti"

anglų kalba informacijos yra daugiau, ir dažnai ten minimas vėžys. Aš pati stengiuosi gyventi be sintetinių papildų, vaistų... maistą stengiuosi gaminti pati, naudoti mažiau maisto priedų, namuose ekologiškos valymo priemonės. Todėl stengiuosi ir šunims mažiau chemijos duoti.
Išėjusi į lauką dažniau pirštais pašiurenu kailį, tiesiog stabtelim - paglostinėju, papurenu kailį ir einam toliau. Kasdieniuose pasivaikščiojimuose einam miško takais su pavadėliu, jei einam ilgesniam žygiui, tada jau žinoma paleidžiu pabėgioti, bet jau stebiu kailį. Aš geriau rinkčiausi naudoti biokil tipo purškalą, taip tai ta pati chemija, bet visgi apipurškei - pavaikščiojai, grįžai namo - nuprausei (maniškis gerai išsiterlina,tad teka prausti). Vis ne tas pats kas nuolatiniai lašai.
Šuniui dabar 5, tai nenaudoju lašų paskutinius du metus, prieš tai naudojau advantix, frontline, frontline combo, ir jau nebepamenu kitų pavadinimų: esmė tame, kad nebuvo nei vienų lašų, su kuriais mano šuo nebūtų pasigavęs erkės. Viena kita visada įsisiurbdavo.
Nuolat stebiu šuns elgesį. tikrai niekam neperšu savo nuomonės, tik pasidalinu pamąstymais.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2014 04 16, 14:44)

Išėjusi į lauką dažniau pirštais pašiurenu kailį, tiesiog stabtelim - paglostinėju, papurenu kailį ir einam toliau. Kasdieniuose pasivaikščiojimuose einam miško takais su pavadėliu, jei einam ilgesniam žygiui, tada jau žinoma paleidžiu pabėgioti,  bet jau stebiu kailį. Aš geriau rinkčiausi naudoti biokil tipo purškalą, taip tai ta pati chemija, bet visgi apipurškei - pavaikščiojai, grįžai namo - nuprausei (maniškis gerai išsiterlina,tad teka prausti). Vis ne tas pats kas nuolatiniai lašai.
Šuniui dabar 5, tai nenaudoju lašų paskutinius du metus, prieš tai naudojau advantix, frontline, frontline combo, ir jau nebepamenu kitų pavadinimų: esmė tame, kad nebuvo nei vienų lašų, su kuriais mano šuo nebūtų pasigavęs erkės. Viena kita visada įsisiurbdavo.
Nuolat stebiu šuns elgesį. tikrai niekam neperšu savo nuomonės, tik pasidalinu pamąstymais.

esu linkusi pritarti ax.gif tik nesu prikaupusi pakankamai info, kad kelčiau tokius klausimus blush2.gif
vat ir aš galvoju - koks brudas turi veikti, kad užlašinus kelis lašus, mėnesį laiko veikia? g.gif reiškia, cirkuliuoja kraujy? tuo pačiu žaidžia su visais šeimos nariais, net kūdikiu doh.gif
o namie pas mane chemijos irgi min rastumėt bigsmile.gif
o laiku pastebėjus babeziozę kaip suprantu pagydoma? g.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2014 04 16, 15:55)
esu linkusi pritarti ax.gif tik nesu prikaupusi pakankamai info, kad kelčiau tokius klausimus blush2.gif
vat ir aš galvoju - koks brudas turi veikti, kad užlašinus kelis lašus, mėnesį laiko veikia? g.gif reiškia, cirkuliuoja kraujy? tuo pačiu žaidžia su visais šeimos nariais, net kūdikiu doh.gif
o namie pas mane chemijos irgi min rastumėt bigsmile.gif
o laiku pastebėjus babeziozę kaip suprantu pagydoma? g.gif

tai baisi liga. tikrai baisi. ir žaibiška. būna, kad išgelbėja, būna, kad ne... noriu tikėti, kad laiku pastebėjus, jei šuo stiprus, imunitetas nenusilpęs, jį pavyktų išgydyti. žodžiu būna ir laimingų pabaigų smile.gif
Atsakyti
klausimą turiu šeriančioms RAW:

turiu avienos, gan gausu ant jos lajaus. paprastai gamindama avieną, lajų metu lauk. kadangi dabar bent sykį per sav savo kalaitę ketinu palepinti žalia mėsa - gal galiu jai duoti lajaus? kažkur skaičiau, kad riebalų šuniui reikia g.gif pvz davinys būtų - vištiena + avienos riebalai ax.gif

anadien pirmakart daviau mėsos bigsmile.gif pusryčiams ji mane jau vedasi prie maisto, o aš jai į bliūda bac mėsos. pauostė. atsisėdo ir žiūri į mane nieko nesuprantančiom akim. maždaug "tu ką, tyčiojies??" paėmiau šmotą į ranką, prikišau, griebė ir nulėkė, žiūriu ėda savo guolį. grįžo vėl. tada jau iš rankos šeriau - nereikėjo nė nėšiotis, tiesiog plėšė gabalais iš rankos wub.gif nu tikrai geras jausmas matyt šunį taip besimėgaujantį wub.gif
Atsakyti