Įkraunama...
Įkraunama...

Super retriveriai

QUOTE(Koce @ 2014 04 12, 12:26)
Ačiū labai už atsakymą  4u.gif Vat ir man širdis sako, kad berniukai mielesni  wub.gif Tik aš labai noriu tamsiaplaukio, juodo arba rudo  wub.gif
Bet va kur skambinam, tai kaip tyčia juodos visos mergaitės, o berniukai šviesūs  doh.gif

Dėl važiavimo tai problemos nėra, tiesiog galvoju, kad šuniukui būtų varginanti kelionė.

Jei nera konkrecios priezasties rinktis berniuka ar mergaite, as sakyciau nuvaziuoti i pasirinkta veislyna ir susipazinti su visais suniukais. Gal jums i akis ir sirdis su vyru kris tas pats suniukas, ir lytis nebebus svarbi mirksiukas.gif
Atsakyti
Kad kaip supratau Koce širdis linksta link patinėlių, o čia jau pakankamai svari priežastis... Dėl šios priežasties norėjau ir aš tik berniuko ir nei karto nesigailėjau....

Koce, kelionė šuniukui nieko baisaus, dėl to mažiausiai jaudinkitės... blush2.gif Ir dar noriu pridurti, kad man atrodo, jog šuniuko meilumas lipšnumas priklauso labiau nuo konkretaus šuniuko charakterio, temperamento, o ne nuo lyties... Nes tikrai vienodai meilus gali būti ir patinėlis ir patelė... wub.gif Sėkmės paieškose, lauksim prisijungiant su nauju draugu thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū visoms atsakiusioms 4u.gif

Brandinom norą jau ilgokai, vis norėjom įsitikinti, ar nepraeis - bet matom, kad jis tik auga biggrin.gif Taigi nutarėm, kad reikia jamt, bet va nesugalvojau iš anksto rezervuotis. O dabar jau norėtųsi ant vasaros ir turėti mažiuką: prižiūrėti būtų kam, ir paaugtų per vasarą lauke strakaliodamas wub.gif
Jaučiu, tikrai reikia nuvažiuoti į veislyną ir imti tą, link kurio rankos tiesis.

Tikiuosi neužilgo įsijungti į jūsų šaunų būrį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Koce @ 2014 04 12, 08:08)
Ir dar, gal žinote, ar aplink Vilnių yra koks veislynas? Aš kiek žiūriu vis kiti miestai.

veislynai aplink Vilnių: balzamas, basteta, kompanija, flagmanas, šalta nosis biggrin.gif ir turbūt dar yra smile.gif

aš tai mergaitėm pliusą matau vieną didelį: kad surujoja ir basta, o patinai amžinai ieško rujojančių kalyčių ir amžinai seilėjasi biggrin.gif kap ča visi sako jiems amžina ruja smile.gif
Atsakyti
Vakar pas savo gražuolę radau įsisiurbusią erkę. Dar jokių priemonių nenaudojau. Kas patikimiau antkaklis ar lašai? Gal patarsite, nes jau reikia nusipirkti, erkės nesnaudžia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kovo @ 2014 04 15, 10:59)
Vakar pas savo gražuolę radau įsisiurbusią erkę. Dar jokių priemonių nenaudojau. Kas patikimiau antkaklis ar lašai? Gal patarsite, nes jau reikia nusipirkti, erkės nesnaudžia verysad.gif

Vienareikšmiško atsakymo nėra... Nes vienus labiau lašai, o kitus antkakliai saugo... Čia kaip kam...
Atsakyti
sveikos,

dėl erkių - mes naudojam lašus. mums kaip aiškino, erkė jei ir užšoks, ilgiau ropinės - tikimybė pamatyti, o jei įsisiurbs, sudžius. tikslas? gal čia kaip ir su žmonėm - berods encefalitą perduoda įsisiurbimo metu erkės, o laimo ligą - vėliau, todėl kuo ilgiau įsisiurbus, tuo didesnė tikimybė užsikrėst. tai ir čia gal perduoda babezijas ne įsisiurbimo momentu g.gif

kažkas klausė dėl grindų ir šunio. pas mus dalis yra plytelės ,dalis lakuoto parketo, šviesaus. kadangi auksiukė mūsų, šviesios grindys gerai ir visa laimė ,kad nedėjom tamsių kaip norėjau doh.gif plaukai šviesesni nei grindys, bet ilgoki, tai eidama su sauja prabraukiu ir surenku bigsmile.gif o pavieniai tikrai nesimato. perketo lakas tai žiauriai nuėjo - nuo nagų dantų ir pan. visas subraižytas, vietom lopais išlaižytas lotuliukas.gif gal vaškuotas tokiu atveju geriau? g.gif
slidinėja ir ant parketo ir ant plytelių verysad.gif ant parketo gal kažkiek labiau. plytelės šildomos, tai miegot šuniui negerai. todėl džiaugiuosi, kad yra ir parketo - jei ji turi galimybę rinktis, niekad neguli ant plytelių (žiemą, kai šildom), vasarą matyt gerai - nekaršta, tai gulasi
dar... sienas dažėm šviesiai, beveik baltai, na čiut gelsvos. tai tambure doh.gif nušokinėtos, nulaižytos, nosim ir šikna nubaksnotos doh.gif valymo sočiai, tad esant galimybei siūlyčiau spalvą ne pačią šviesiausią biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kovo @ 2014 04 15, 10:59)
Vakar pas savo gražuolę radau įsisiurbusią erkę.

QUOTE(elifė @ 2014 04 15, 12:26)
tikslas? gal čia kaip ir su žmonėm - berods encefalitą perduoda įsisiurbimo metu erkės, o laimo ligą - vėliau, todėl kuo ilgiau įsisiurbus, tuo didesnė tikimybė užsikrėst. tai ir čia gal perduoda babezijas ne įsisiurbimo momentu  g.gif

Dėl to įsisiurbimo laiko - skaičiau, kad erkė savo žarnyno dovanėles (babezijas, erlichijas ir kt.) šuniui pradeda perduoti maždaug po paros. Tad po pasivaikščiojimų patartina apžiūrinėt šunį. Maniškė tai jau pati žino, kad tik parėjus reikia krist ant nugaros, atverst pilvą ir šeimininkė utinės biggrin.gif trys minutės ir laisva.
ir šiaip pamąstymui- va, 2013 metų info iš žmonių temos apie erkinį encefalitą:
"Anot V. Usonio, Lietuvoje infekuota tik iki 5 proc. erkių, todėl tikimybė susirgti nėra didelė. Net ir įsisegus užkrėstai erkei, suserga tik trečdalis žmonių. Kitų organizmai su virusu susidoroja". Tai taip iseina kad tikimybė užsikrėsti gaunasi - 1.7 proc."

Tas 1,7 proc pakankamai maža tikimybė, tad pagalvojau, kažin, koks užkrėstumas mūsiškų erkių babezija. Gal suinteresuoti šaltiniai perdeda, o mes panikuojam? Mano pamąstymai tik... 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 15, 13:24)
Tas 1,7 proc pakankamai maža tikimybė, tad pagalvojau, kažin, koks užkrėstumas mūsiškų erkių babezija. Gal suinteresuoti šaltiniai perdeda, o mes panikuojam? Mano pamąstymai tik... 4u.gif

Tas "maža tikimybė" yra labai toks sąlyginis dalykas... Jei palaidosi šunį nuo bebezijos, bus dzin, kokia ta tikimybė - 50 ar 0,000001 procento... Be to, ne vien babeziją erkės nešioja. Šunų, susirgusių tikrai daug - vien aplinkui užtenka pasiklausinėt. O kiek dar tokių, kuriuos rytais randa užmigusius ir nepabundančius... Tokius palaidoja apraudoję ir jie į jokias statistikas nepatenka. Aš jau geriau stengsiuos vengt tokių vietų, kur erkės veisiasi, rinktis pasivaikščiojimams švaresnius miškus, pušynus, ūkininkų laukus, naudot priemones nuo erkių, purkšt prieš pasivaikščiojimus papildomai, negu paskui skaičiuot tikimybes...
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 04 15, 13:24)
Dėl to įsisiurbimo laiko - skaičiau, kad erkė savo žarnyno dovanėles (babezijas, erlichijas ir kt.) šuniui pradeda perduoti maždaug po paros. Tad po pasivaikščiojimų patartina apžiūrinėt šunį. Maniškė tai jau pati žino, kad tik parėjus reikia krist ant nugaros, atverst pilvą ir šeimininkė utinės biggrin.gif trys minutės ir laisva.
ir šiaip pamąstymui- va, 2013 metų info iš žmonių temos apie erkinį encefalitą:
"Anot V. Usonio, Lietuvoje infekuota tik iki 5 proc. erkių, todėl tikimybė susirgti nėra didelė. Net ir įsisegus užkrėstai erkei, suserga tik trečdalis žmonių. Kitų organizmai su virusu susidoroja". Tai taip iseina kad tikimybė užsikrėsti gaunasi - 1.7 proc."

nžn kaip su erkiniu, kažkaip mažoki tie procentai pasirodė. bet nenorėčiau papult ir į tą 1proc schmoll.gif o laimo liga tai vien iš pažįstamų kiek jau žinau, kurie buvo užsikrėtę.
beje, žinot, kad encef galima užsikrėst ir per nevirinta pieną? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 04 15, 13:44)
Tas "maža tikimybė" yra labai toks sąlyginis dalykas... Jei palaidosi šunį nuo bebezijos, bus dzin, kokia ta tikimybė - 50 ar 0,000001 procento... Be to, ne vien babeziją erkės nešioja. Šunų, susirgusių tikrai daug - vien aplinkui užtenka pasiklausinėt. O kiek dar tokių, kuriuos rytais randa užmigusius ir nepabundančius... Tokius palaidoja apraudoję ir jie į jokias statistikas nepatenka. Aš jau geriau stengsiuos vengt tokių vietų, kur erkės veisiasi, rinktis pasivaikščiojimams švaresnius miškus, pušynus, ūkininkų laukus, naudot priemones nuo erkių, purkšt prieš pasivaikščiojimus papildomai, negu paskui skaičiuot tikimybes...

o kaip žinot, kur koks jų palitimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2014 04 15, 15:38)
o kaip žinot, kur koks jų palitimas? g.gif

O kas žinos? Užtenka pasiklausyt, kiek savam rajone per savaitę atveža sergančių, širdis stoja. Ką jau kalbėt apie neatvežtus... Prieš porą savaičių vien pas mūsų veterinarą Šiauliuose per savaitę buvo 6 sergantys. O veterinarų ne vienas ir ne du mieste...
Atsakyti