Įkraunama...
Įkraunama...

Super retriveriai

QUOTE(megeja @ 2014 04 02, 09:34)
Nepirkite be dokumentų šuniukų, pasirinkite geriau tikrai labradorą, jei labradoro norite - šuniukai, kuriems išduoti FCI pripažinti dokumentai, bus nuo sveikatos tyrimų atliktų tėvų ir protėvių (displazija ir akių ligos, šie tyrimai privalomi; displazija, trumpai tariant, tai kai šuo nebegali judėti efektyviai ir be skausmų, skamba paprastai gal, bet vaizdas labai liūdnas ir tragiškas), tėvai protėviai taip pat turėjo praeiti parodas ir gauti reikalingus įvertinimus, vadinasi bent du teisėjai turėjo patvirtinti, kad išvaizda ir temperamentu jie tikrai atitinka labradoro standartą, t.y. neperaugę, ne per maži, ne per daug kampuoti ar tiesūs, nesistengia iš baimės sukramtyti kiekvieno praeinančio pro šalį ar, iš to streso ir baimės (nauja aplinka, daug žmonių, daug šunų - silpnesniam šuniui tai didelis psichinis spaudimas), nebėga parodos ringu pabrukę uodegas ir nuleidę galvas. Pasirinkite labradorą, kuriam išveisti ir padaryti tokiu, kokiu yra dabar, žmonės daug metų dėjo pastangas ir žinias, tam, kad JŪS galėtumėte turėti šalia stabilų, sveiką ir bendrinėmis savybėmis prognozuojamą draugą, kuris atitiktų TĄ, tikro labradoro viziją.
Juk jei norisi labradoro būtent yra kažkokie konkretūs bruožai, kurie traukia smile.gif

Be dokumentų rizika pirkti, nes nebus atlikti sveikatos tyrimai, kergiamų šunų giminingumas nežinomas (nes nežinomi protėviai), tad artimu veisimu genetiškai galima labai lengvai užtvirtinti neigiamus dalykus - ligas, "šleivumus-kreivumus", taip pat - tam tikrus temperamento niuansus. Juk niekas netikrina, ar šunys iš tiesų elgiasi stabiliai esant spaudimą sukeliančiose situacijose. Plius, temperamentas su jo ypatybėmis paveldimas, tad protėviai (ir kergimo kombinacijos, arba, kaip minėjau, artimas kergimas) yra labai svarbu. Sportininkai, tarnybos ir pan. iš pradžių renkasi protėvius, kraujų linijas ir tam tikrą vadą, o tik paskui - konkretų šunį. Nes protėviai svarbu, jie šuniui duoda VISKĄ, juk iš jų ir "lipdosi" naujas šuo.
Dar rizika savotiška - retas kuris, kergiantis be dokumentų, padaro viską. Kartais nepiktybiškai, tiesiog iš nesirengimo ir nežinojimo. Tas pats savalaikis kalės ir šuniukų nukirminimas, kad mažyliai būtų be kirminukų. Ankstyvoji socializacija, arba jei paprasčiau - teigiamų ir aktyvių pirmųjų įgūdžių ir reakcijų, susipažįstant su aplinka, formavimas.

Tai labai svarbu. Labradorai - kieti šunys, su savo nuomone ir požiūriu į pasaulį, norintys daug judėti ir džiaugtis gyvenimu, ir tai daryti aktyviai. Dėl paties šuns sveikatos ir gyvenimo pilnatvės, nesirinkite šuns be dokumentų. Jei gąsdina kainų skirtumas, gal verta pagalvoti, ar tikrai reikia šuns? Aš čia nepiktybiškai, bet kiek daug yra atvejų, kai žmonės nusiperka šunis tik menkai įsivaizduodami, kiek su jais reikia dirbti, kiek rūpesčių šunys pridaro, kiek reikalauja finansinių investicijų ir menkai suprasdami, kad jų noras turėti šunį iš tikro... labai nedidelis.
Kainų skirtumas tarp labradoro be dokumentų ir su yra nuo 700 litų. Tai tikrai nemaži pinigai, bet vis tik, nėra tokie dideli, kad turėtų stabdyti svajonės išsipildymą. Visada galima taupyti - labriuko maistas per mėnesį vis tiek bus apie 200 lt, tai juos kiekvieną mėnesį atidedant, o gal ir dar labiau pasispaudžiant vardan greitesnio svajonės išsipildymo, po trijų (arba truputį daugiau wink.gif ) mėnesių šuniukas jau lakstys pas Jus namuose  smile.gif

Čia gali pasiskaityti dar daugiau informacijos, kodėl blogai, ir ne tik šeimininkui, svarbiausia - patiems šunims, yra juos įsigyti be dokumentų: nuoroda
Ir, jei turėsite klausimų, klauskite, manau, kad šios temos dalyvės tikrai Jums padės.

P.S. o kodėl būtent labradoras, kuo patraukė ši veislė?

Megėja, nes turėjau haski, apie priežiūrą tikrai nusimanau, metų begyje planuoju nestuke.gif dėl to norisi protingo šuns, per metus +- išsiauklėsiu. Esmė,kad noriu jau dabar šuniuko, su dokumentais reikia jų ilgai laukti, todėl pamaniau gal bus ir be dok šiuo metu, o perkant be dokumentų juk vistiek domėčiausi šuniukų tėvais, beto kas rašė, kad dėl kergimo mergaitės noriu, tai visiškai nusišnekat, juk patinai turi daugiau masės, o pateliu ir snukučiai ir pati figūra gražesnė.
Atsakyti
QUOTE(hevi @ 2014 04 03, 14:24)
juk vistiek domėčiausi šuniukų tėvais,

O iš kur žinosite, kad tėvai tikrai tie?
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2014 04 03, 11:20)
oj merginos, kaip senai beužsukus buvau, užsivertus darbais kaip koks darbiis arklys  4u.gif

sveikatos kam labai jos reikia  4u.gif

kas liečia tuos sukergimus, tai aš kergčiau kaip sakant jei toj srity asas bučiau, kadangi man dar toli gražu, gal kitame gyvenime  blush2.gif
žodžiu bilekaip aš nėmėgstu, man turi būt viskas čiki piki, jei taip nėra - nagų nekišu, o pasibizniaut yra ir kitų būdų
aš kažkada buvau užsidegus su tom parodom, galvoju, nu va išsilankysim, gausim visus įvertinimus  doh.gif oj vaikeli, kai pamačiau kaip ten viskas vyksta, kiek ten jų reik išsilaikyt, visokios kategorijos, praėjo noras

nebeisit į parodas? 4u.gif
Atsakyti
Oi nieko necitavau, tai tik šiaip parašysiu pastebėjimus blush2.gif
Hevi, tas domėjimasis tėvais, kai ne iš veislyno padoraus bedokumentį pirkti galvojate... Nu švelniai tariant juokingai ir naiviai atrodo... Jus neįsižeiskit, bet pripasakoti ir prirodyti šiais laikais galima daug ką, o kur įrodymai, kad tai tiesa? Ju gi nebus...

K_azu, taigi dėl bėgimo prie dviračio galima ir iki metų pradėti, tik krūvis atitinkamas...Tarkim koks skirtumas ar prie dviračio prabėgs 2 km mano 8 mėn šuo ar prie manęs? Jeigu su krūvio nepersistengiama, tikrai, manau, nekenkia ankščiau pradėti pratinti... O ir nuo tų metu vis vien palaipsniui didinti teks, o ne iš kart imk ir bėk tu 20 km blush2.gif

Meduolia, meilus ir dar kaip patinai... na mūsų laikinos globotinės visos beveik buvo kalytės (jų iš viso 4 buvo), tai jos tokio meilumo kaip manasis neturėjo... na gal dėl to, kad aš mamyčiuką užsiauginau blush2.gif Bet jis nuolat prisiglaudęs, nesvarbu ką darau: pusryčiauju, tai jo galva man ant peties, miegu tai ant šono ar kojų padeda, stoviu, tai šalia stovi prisiglaudęs ir visaip dar gerinasi... O jei aš išeinu iš kambario ir duris uždarau, o jis lieka su draugu, tai gailiu balseliu kviečia mane.... Prie wc amžinai laukia, prie vonios taip pat... Nu realiai nesvarbu ką mano šuo daro aš tik žingsni darau, jis jau kartu su manimi... Paskui draugą niekad taip nelakstė... Aš net kai savo pilvuko gyventoją kalbinu meiliai, mano šuniui atrodo, kad čia jį kalbinu ir jis iš kailio neriasi, kad man įtikti, visas vizga, niekaip nesupranta, kad taip meiliai su kažkuo kitkuo šneku blush2.gif Beje nepamenu ar čia minėjau, bet ir mano lelius į Heliuką reaguoja, Heliukui prisiglaudus, bumsiukų sulaukiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2014 03 31, 18:38)
Aaa, tai čia pas jus truputį kitokia situacija, galvojau, daugiabuty gyvenat.
Čia tada jau galima ir kitokius patarimus dalint, visų pirma - nepaleist šuns vieno lakstyt. Lakstydamas vienas pats šuo pats priima sprendimus, pats susigalvoja veiklos, žodžiu, pamažu tampa pats sau fainas, o šeimininkas... na, kai šuniui norėsis tai ateis, kad pasiglaustytų arba, jei 'vadas' griežtesnis, o šuo - nuolankesnis, ateis, kad išvengtų pykčio ir baudimų. O šiaip tas šeimininkas tampa toks... eilinis priedas ir tiek.
Tai čia pirmas iš svarbiausių dalykų. Toliau, kad sutalpint tą visą retriveriškumą į jums fainus rėmus, reikės dirbti. Kad ir tie patys pasivaikščiojimai - pasiimkit šuns miasto normą, padalinkit ją tiems pasivaikščiojimams - šuo nebegauna JOKIO maisto namie, ar iš bliūdelio, ar šiaip, dėl to kad gražus, ar kad gailiai žiūūūri ir akytėm klapsi  biggrin.gif  Pasivaikščiojant ir sumaitinat tą maistelį - už pagyrimus, kad atliko kažką gerai, už reagavimą į vardo komandą, už atėjimą pas jus, už norėjimą būti pas jus ir su jumis, už netempimą, ir dar už bet ką, kam reikia pastangų iš šuns.

na, mes ją paleidžiam tik tuo atveju, jei patys esam kieme ir norim su ja žaisti - bėgioti, kvailioti, žaislą gainioti...tokiu atveju, manaiu galima leist lakstyt? g.gif ar pradžioj nė tiek schmoll.gif

dėl maisto už gerus darbus - na tarkim, einam pasivaikščiot. klauso komandos - gauna maisto. nepaklauso - negauna. bet jei po to reaguoja į kitą komandą - vėl galiu duoti? ar jau sykį nepaklausė ir basta - nebegaus nieko unsure.gif nėra taip kad niekad neklausytų blush2.gif jei nevykdė kelių komandų, po to galima "suteikti malonumo" - žaisti ir pan? ar atidėt kitai dienai?
oi kiek čia man klaustukų doh.gif
Atsakyti
K azu, jauna, nėr nei metų, bet su vieliku neilgai mes pasitrankėm ir negreit mirksiukas.gif ratuką aplink gyvenvietę apsukau, bo dar mažius gale sėdėjo, aplinkiniai šunys drąskosi, žodžiu nelabai linksma lotuliukas.gif
o šiaip maniškė tai tokia atletiška, visi kas pamato, sako, kad kūda, na gražiai kūda, turi tą tokį susiaurėjimą, moteriška žodžiu biggrin.gif man patinka atletiški ir žmonės ir gyvūnai blush2.gif
nuo pusmečio jin laksto su manim, tik pradžioj po nedaug

maiškė kartais į tūliką įsibrauna, tipo ieško manęs ir suranda doh.gif sekioja kaip seklys, visur kartu

elife, jei pakvies, eisim, bet man ten tamsus miškas aš pati neišstatyčiau schmoll.gif

Agnnyte, ką ten tokio turit? prašom pasirodyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2014 04 03, 20:44)
Agnnyte, ką ten tokio turit? prašom pasirodyti  bigsmile.gif

Mažą lapausių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JulciK08 @ 2014 04 03, 11:59)
K_azu, taigi dėl bėgimo prie dviračio galima ir iki metų pradėti, tik krūvis atitinkamas...Tarkim koks skirtumas ar prie dviračio prabėgs 2 km mano 8 mėn šuo ar prie manęs? Jeigu su krūvio nepersistengiama, tikrai, manau, nekenkia ankščiau pradėti pratinti... O ir nuo tų metu vis vien palaipsniui didinti teks, o ne iš kart imk ir bėk tu 20 km blush2.gif

Na, kiek man teko girdeti is zmoniu kurie sportuoja su kinkiniais, dviraciais ir canicross begioja tai visi iki vieno kartoja, kad iki metu didesniu sunu nereiketu nei prie dviracio risti, nei begioti (ant pavadzio tempti). Ypac jei sportuojama ant asfalto. Siaip nerasyta taisykle yra, kad suo neturetu ilgai begioti kietu pavirsiumi kol jo kaulai nebaige augti. Jei suo siaip bega nepriristas ir misko takeliu, tada viskas tvarkoj ir krvis aisku su protu turetu buti skirtas. Bent jau pas mus nei vienas agility ar canicross klubas neima vidutiniu/ dideliu sunu kol jie nesulaukia 12 menesiu. Tie, kurie begioja su sunimis kiek jaunesniais nei 12 men nebega daugiau nei 10 minuciu be pertraukos... g.gif
Atsakyti
Gal galit parekomenduoti veislynų, turinčių ar planuojančių vadas? Draugas dairosi šviesaus labradoro, kompanijai, draugijai, pasibėgiojimams, kaip pats sakė - kad būtų draugas smile.gif
Atsakyti
Agnnyte, vau thumbup.gif smagu labai, pažiūrėt fisnai, bet tik pažiūrėt, man smagu dabar su suaugusiu šuniu, tos balutės dar kaip ir nevargintų, bet kad tas mažius toks visas ekordinuotas, nešiot, kilnot, neklauso, mažas biggrin.gif
ateis dar mano valanda, aš irgi pasvajoju apie daugiau šunų

K azu, o jeigu lakstai šunio neprisirišus? tai jin bėga pati pirma, šmirinėja, žodžiu užsiima savo šniukštinėjimo reikalais, netampant už pavadžio, aišku atstumas didelis ar prisirišus ar ne, bet šuo jis turi visokių būdų pasiilsėjimui.

Nolda, man patiko Basteta veislynas, jie ten daug visokių spalvotų labrių turi

Ma tai dabar labai akį traukia lygiaplaukiai ir garbanotieji retriveriai
Atsakyti
Agnnyte, labai gražus mešiukas wub.gif

QUOTE(meduolia @ 2014 04 04, 06:07)
Ma tai dabar labai akį traukia lygiaplaukiai ir garbanotieji retriveriai

Šį pavasarį kaip tik laukiama vada smile.gif

Ir aš dar noriu šuns - gal čia pavasaris taip veikia? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 04 balandžio 2014 - 07:26
QUOTE(k_azu @ 2014 04 03, 22:28)
Na, kiek man teko girdeti is zmoniu kurie sportuoja su kinkiniais, dviraciais ir canicross begioja tai visi iki vieno kartoja, kad iki metu didesniu sunu nereiketu nei prie dviracio risti, nei begioti (ant pavadzio tempti). Ypac jei sportuojama ant asfalto. Siaip nerasyta taisykle yra, kad suo neturetu ilgai begioti kietu pavirsiumi kol jo kaulai nebaige augti. Jei suo siaip bega nepriristas ir misko takeliu, tada viskas tvarkoj ir krvis aisku su protu turetu buti skirtas. Bent jau pas mus nei vienas agility ar canicross klubas neima vidutiniu/ dideliu sunu kol jie nesulaukia 12 menesiu. Tie, kurie begioja su sunimis kiek jaunesniais nei 12 men nebega daugiau nei 10 minuciu be pertraukos... g.gif

Pati paminėjei tempti tai tikrai negerai... O šalia bėgti, net ant neįtempto pavadėlio, labai palengva, tai žinok toks bėgimas niekuo nesiskiria nuo paprasto vakarinio apėjimo aplink savo rajoną... Nežinau jūsų vedžiojimų ypatumų, bet mes tarkim vakare prieš pat miegą išvedam paskutiniam pasivaikščiojimui: jis prie laiptinės kaip visada padaro mažą reikalą, tada už kelių metrų didelį (manasis kažkodėl visada daro ten pat), o tada mes apeinam aplink rajoną, palei gatve, šuo su pavadėliu. Trunka tas apėjimas apie 20 min tokiu gana lėtoku žingsniu, bet nesustojant... Tai va toks prasiėjimas šuniui identiškas būtu lėtam važiavimui, bėgant šalia, o tiesiog šeimininkui ne einant, o sėdint... Juk ir dviračiu galima važiuoti skirtingais greičiais....

Atsakyti