Įkraunama...
Įkraunama...

Super retriveriai

QUOTE(elifė @ 2014 03 29, 11:07)
kaip jūs? g.gif

4u.gif labas rytas.dekui,kad teiraujates,naktis praejo ramiai ramiai,grazuole miegojo gatava.. isvarginta tokia atrodo,bet temp. jau nera,suleidau ryte vaistus,isejom laukan..keliausim pas veta pirma val.
biski ramiau ir man darosi rolleyes.gif zinau kad gyjimo kelias tik ipusejes,bet taip pasiilgau tokios jos lakstancios,lekiancios,sokinejancios.. sunku matyt vangia verysad.gif

nori pasiteiraut kaip pasikeicia mityba sterilizuotos kales? ir ar keiciasi isvis? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2014 03 29, 12:20)
4u.gif labas rytas.dekui,kad teiraujates,naktis praejo ramiai ramiai,grazuole miegojo gatava.. isvarginta tokia atrodo,bet temp. jau nera,suleidau ryte vaistus,isejom laukan..keliausim pas veta pirma val.
biski ramiau ir man darosi  rolleyes.gif zinau kad gyjimo kelias tik ipusejes,bet taip pasiilgau tokios jos lakstancios,lekiancios,sokinejancios.. sunku matyt vangia  verysad.gif

smagu girdėti, kad neblogai laikosi 4u.gif

mes vakar savo paną parsivežėm visą energingą kaip ir visada 4u.gif
bet džiaugsmas tęsėsi kelias valandas, kol vyras sunervino, bet jau taip juodai box.gif
viskas buvo gerai, ko lvakare prieš miegą išvedė pasisiot. grįžta visas kaip debesis... spėk sako ką iš nasrų ištraukiau gun_bandana.gif ogi pasirodo, katė buvo pelę parvilkus prie durų, tai šunė eidama pro šal spėjo (net us gėdos apykakle būdama) pasičiupt, tai mb spėjo iš nasrų ištraukt. bet pasiuto jis juodai. sako, "nesiruošiu kas kelis mėn po tūkstantį mokėt už- durną šunį. suprasčiau, kad dėl ligos, bet jei dėl jos durnumo reikės vėl pinigus kišt, tai man tokio šunio nereikia". jis tikėjos kad ji "pasimokys", o čia tik grįžo iš gydyklos - ir vėl tas pats...nu ssusikibom. žiauriai. ir nuėjau pikta gulti... bijau kad tikrai jam sušvies kad tokio šunio nereikia. sakau tai tada tau jokio nereikia. o kas je iir kitas toks bus ir dar kitas?

bet esmė ta, kad nžn ką daryt. su antsukiu dieną naktį laikyt? blush2.gif taip ir nesupratau, ar dresūros gali čia gelbėt šūdeliavimo klausime..nes mūsų gydęs vet pasakė, kad čia nlb pataisoma padėtis doh.gif
patarkit, gal kuri žinot - ar įmanoma šunį išauklėt šiuo klausimu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2014 03 30, 11:51)

Geriau jau dresūrą bandyt, negu tokie pykčiai namuos ir nelaimės su sveikatėle blush2.gif Julijos "siurbliukui" dresūra padėjo mirksiukas.gif
Aš saviškę savamoksliškai išmokiau neryt - dabar nešasi sužvejotą duonos riekę nasruos, bet neryja. Matau, kad pilna burna, tai "spjauk" ir išspjauna. Ir gauna skanuką iš kišenės. Aišku, nėr tobulai, būtų gerai, kad išvis nerankiotų nuo žemės, bet svarbu, neryja, o vadui atiduoda mainams thumbup.gif

Vakar maniškė sužinojo, kas per dalykas yra plaukti - taip tai iki šiol pakrantėm iki vidurio kojų braidydavo, tai vakar pagaliuką švystelėjau tolėliau nei pakrantė.. vyras tik - paskęs, paskęs, ar šoksi gelbėt, sušals biggrin.gif o tai koks kaifas, sunkiai sekės iškrapštyt smile.gif žodžiu, baimės plaukimui nėr.

ir sveikatos sergantiems šuvukams 4u.gif
Atsakyti
Beje, ar kas nors esat bandę šunis prie dviračių pratint, naudojat "springerį"? Visai būtų smagu retkarčiais išlėkt pasilakstyt smile.gif bet va, nei kiek max km, nei nuo kokio amžiaus galima pradėt, kaip ten su tuo asfaltu ir pėdutėm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2014 03 30, 13:00)
Beje, ar kas nors esat bandę šunis prie dviračių pratint, naudojat "springerį"? Visai būtų smagu retkarčiais išlėkt pasilakstyt smile.gif bet va, nei kiek max km, nei nuo kokio amžiaus galima pradėt, kaip ten su tuo asfaltu ir pėdutėm 4u.gif

Mes ketiname tai daryti... Už kokio mėnesiuko (kai dar labiau atšils) dviratį parsivešim iš kaimo (o tai išvežam žiemai) ir pratinsim... Iš pradžių tiesiog mokinsime gražiai šalia dviračio eiti, įvesim kelias komandas tam, kad gerai žinotų, jog čia darbas ir dabar laisvo bėgiojimo nebus... Tada jau pradėsim nuo 1 km prabėgimo ir vis palaipsniui didinsim... Šiaip maniškiui ateity teks ir ilgas distancijas bėgti 9bet čia jau tik kitais metais, kai ir aš galėsiu), nes mes mėgstam vakare 40 km pravažiuoti blush2.gif Savaitgaliais ir daugiau važiuojam, bet daugiau jau šunį nekankinsim, jam ir tie 20 km į vieną pusę, tada poilsis kol mes pavalgom sumuštinių prie jūros ir 20 km atgal pakaks :-D
Kas liečia dėl pėdučių, tai bėgant asfaltu kiek domėjausi deja labai žiauriai būna nusitrina iki stiprių žaizdų, todėl mes saviškiui pirksim spec batukus (skaičiau haskių temoj kažkada apie juos, kad jie naudoja dažnai)...

O dėl šudeliavimo, tai maniškis ne tik komandų dėka nenurija, bet ir vis mažiau rankioja viską, aišku nesiskaito pagaliukai ir kankorėžiai, tuos tai mėgsta, o visą kitą kažkaip vis rečiau susidomi.... O dar labai naudinga "palik" komanda... Būna, kad nori kažką imti jau matau, pasakau tą komandą ir nueina, neima... Nu visai super tada thumbup.gif Protingėja po truputį mūsų velniukštis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2014 03 30, 10:51)
smagu girdėti, kad neblogai laikosi 4u.gif

smagiau ir mums.siandien vaziavom i poligona,lakste davesi po pievas,raust urvus puole thumbup.gif bet neleidziu labai duotis,prisaugau.. ax.gif
uf nu gal gal jau rolleyes.gif

zinokit nezinau del ko jie kai kurie sudeliauja ir eda viska kas po snukiu pasimaiso,bet kaimynai turi auksiuka,trys metai,sudeliauja iki siol doh.gif
musiske irgi bande ,bet grieztai iskart suemem,pora kartu uzteko per snukeli pamojuot,paskui tik zodzio uztekdavo FU.. tai spjaudavo viska ir begdavo salyn lotuliukas.gif
o kaime is urvu istempia kurmius,kirstukus,tik needa .

nesipykit su vyru 4u.gif ,jam sueme momentinis pyktis,ne tiek kiek del pinigu,kiek del to savo suns sveikatos mirksiukas.gif
Atsakyti
nu dėl rijimo, kol išmokysit visko neėst galit bandyt vedžiot su gentle leader tipo apynasriu, na, aišku jokio šuns paleidimo nuo pavadėlio tada smile.gif Maniškis niekada tfu tfu tfu nebuvo šūdeliautojas. Iš viso iki kokių 2,5 metų buvo net labai nevalgus.
Vakar nupėdinom iki Kadagių slėnio ir marių, viso: 18km... žinokit pasakymas "kojos į užpakalį sulindo" pasirodo ne iš piršto laužtas smile.gif

kažkaip vakar sutikom pažįstamus, paglostė jie mano Torino, sako senas jau turbūt? Net prunkštelėjau biggrin.gif sakau jam tik 4,5. Nustebo, sako ramus toks, todėl ir pagalvojom.
O man gi kaip širdį uždavė doh.gif iš viso kažkaip nedaug čia senbuvių, su kuo auginom šunis nuo pradžių, va dabar kelios pasirodė su ne pupiais jau... baisiai liūdnas tas šuns amžiaus klausimas...
Iš kitos pusės gi turėjau senuką 16 metų beveisliuką. Kažkaip natūrailiai susitaikėm, kad jis sensta, kad sunki liga puolė ir turėjom po ilgo gydymo migdyt. Aišku skaudėjo be proto, bet kažkaip lengviau buvo susitaikyt, nes senučiukas jau jis buvo. Dabar žiūriu į Torį ir galiu tą pat akimirką apsiverkt, kai pagalvoju, kad kažkada išsiskirsim biggrin.gif tikrai biggrin.gif jis toks Tobulas Mano šuo. Ir reik galvot turbūt kitaip: jam dar tik 4,5m smile.gif

labai kažkaip įstrigo FB matyta frazė, kad šuo su tavimi nebus visą TAVO gyvenimą, bet užtai jis bus su tavim visą JO gyvenimą.
Atsakyti
bet esmė ta, kad nžn ką daryt. su antsukiu dieną naktį laikyt?  blush2.gif taip ir nesupratau, ar dresūros gali čia gelbėt šūdeliavimo klausime..nes mūsų gydęs vet pasakė, kad čia nlb pataisoma padėtis doh.gif

NORAS "šūdeliauti" jei yra, tai ir bus smile.gif Gali su amžiumi mažėti, bet gali ir ne. Tokia tat paguoda biggrin.gif
Šiaip padeda keturios akys (dvi prieky, dvi nugaroj), Julcik jau paminėtos komandos 'spjauk' veiksmui atitikus ir kokia draudžiamoji (palik, fu, ne, baik ir pan.) veiksmo užkirtimo profilaktikai. Kai tamsu ir pan., galima ir su antsnukiu vedžiot.
Gentle leader, ar kitaip - tie apynasriai-pavadžiai viename man nepatinka, nematau jokios naudos. Kol jie uždėti viskas gerai, bet su jais neduodama šuniui rinktis ir nieko nemokoma. Nuėmus tuos leaderius, viskas grįžta ten, kur ir buvo smile.gif
Retriverį auginat, viskas čia normalu, tik gal nelabai faina biggrin.gif

QUOTE(Gorada @ 2014 03 30, 16:33)
Vakar nupėdinom iki Kadagių slėnio ir marių, viso: 18km... žinokit pasakymas "kojos į užpakalį sulindo" pasirodo ne iš piršto laužtas smile.gif

biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2014 03 30, 17:33)

reik galvot turbūt kitaip: jam dar tik 4,5m smile.gif

geras pasakymas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Zorro irgi va penkti metai eina, siaubas kaip greitai. Tuoj ir žilt pradės jaučiu...

vakar mes irgi mini kelionę apturėjom, tai visi stebėjos jo ramumu, ypač kad automobilyje ramus,nesigirdi ir beveik nesimato smile.gif tiesa pasakius ir mane stebino šiek tiek savo suaugėliškumu biggrin.gif negali būt kad subrendo biggrin.gif

Atsakyti
Va va aš ir galvoju, kad tas noras rinkti viską yra iš to amžino retriveriško alkanumo... Niu tikrai keistas šuo, juk ką tik pavalgęs atrodo dar alkanesnis nei prieš tai... Na bent Š maniškis niekad dar nebandė blush2.gif Tikiuosi ir nebandys lotuliukas.gif Aš vis galvoju, kad jei saviškiui duočiau valgyti kiek jis nori, tai tikriausiai sprogtų doh.gif O kai turėdavome laikinus globotinius mišruniukus, tai niekada nematėme tokio alkio pas šunį blush2.gif
Gorada, neliūdinkit savęs mintimis apie išsiskirimą, senatvę... Man tai 4,5 m tai dar jaunas šuo atrodo, su kurio dar ilgai ilgai galima džiaugtis gyvenimu... O kad tokiam amžiuje jie jau ramesni santūresni kiek pastebėjau, tai irgi savotiškai labai faina... Mes kai sutinkam vyresnį retriverį, tai mane visad juokas ima koks maniškis plevėsa palyginus... Vyresnis solidžiai apuosto iš pradžių, susipažįsta, jeigu žaidžia tai net žaidimas toks kitoks.... o maniškis kaip durniukas malasi, šuoliuoja, vos ne ant galvos lipa, net nesupranta dar to apsiuostymo... Tik ausys lapatai lapatai judesyje, tai ir būdas toks pats lapatai lapatai lotuliukas.gif
Atsakyti
bet esmė ta, kad nžn ką daryt. su antsukiu dieną naktį laikyt?  blush2.gif taip ir nesupratau, ar dresūros gali čia gelbėt šūdeliavimo klausime..nes mūsų gydęs vet pasakė, kad čia nlb pataisoma padėtis doh.gif

Lota irgi mėgsta rinkti nuo žemės tai kaulus, tai dar ką nors, kas jai pasirodo valgoma. Bet vis spėjam pagaut, tai arba krapštau iš nasrų, arba pati po pasakymo "FU" "negalima" ir pan meta lauk. Aišku už tai gauna daug pagyrų, tai vis dar tikimės, kad greitu laiku išvis nebenorės rinkt. Nesinorėtų, kad dėl šito savo pomėgio turėtų sveikatos problemų verysad.gif

QUOTE(Ekozip @ 2014 03 30, 11:22)
Vakar maniškė sužinojo, kas per dalykas yra plaukti.. vyras tik - paskęs, paskęs, ar šoksi gelbėt, sušals biggrin.gif o tai koks kaifas, sunkiai sekės iškrapštyt smile.gif

Mūsiškė iš pradžių irgi truputį bijojo plauti, gal nebuvo vedama prie vandens telkinių. Bet pabandė, tai dabar nuo vandens ją saugot reikia biggrin.gif sugeba ji ir baloj panardyt doh.gif thumbup.gif prie jūros atvažiavus tiesiu taikymu mauna į vandenį, čia rajone pas mus prūdų yra, tai ir juose maudosi biggrin.gif visi žmonės žiūri ir stebisi, o ta sau plaukioja patenkinta biggrin.gif vyras pirmus kartus irgi galvojo, kad gal teks šokt gelbėt, bet pasirodo nebloga plaukikė ji thumbup.gif

Vakar turėjo nemažą išbandymą keliavimo smile.gif mišku ir pajūriu nuėjom 8km, tai Lota daugiau susuko biggrin.gif užtat važiuojant namo mašinoj nei garso neišleido biggrin.gif taip gera ir ramu buvo thumbup.gif paskui namie po įspūdžių ilgai knarkė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JulciK08 @ 2014 03 30, 15:35)
Mes ketiname tai daryti... Už kokio mėnesiuko (kai dar labiau atšils) dviratį parsivešim iš kaimo (o tai išvežam žiemai) ir pratinsim...

Oo, super, kartu pratinsim, bus smagi kitų patirtis thumbup.gif

Ohooo thumbup.gif

labai kažkaip įstrigo FB matyta frazė, kad šuo su tavimi nebus visą TAVO gyvenimą, bet užtai jis bus su tavim visą JO gyvenimą.

Manęs mintys dėl to, kad šunė sensta ir kas laukia po dešimt-penkiolikos metų kažkaip nekankina dar..Bet..Siaubas apima, kai paskaitinėju kitas temas, o dabar pagrindinės temos - erkės ir ligos unsure.gif Tai pasakymai, kad "va, kiek mano pažįstamų šunų anapilin išėjo nuo erkės", tiesiog brrrrrr verysad.gif Atrodo, taip prižiūri tą šunį, popini, o čia kažkokia nelaboji, nuo kurios apsaugot mažiau šansų vat taip gali visus reikalus sugadint unsure.gif

QUOTE(_EniR_ @ 2014 03 30, 19:22)
mišku ir pajūriu nuėjom 8km, tai Lota daugiau susuko biggrin.gif užtat važiuojant namo mašinoj nei garso neišleido biggrin.gif taip gera ir ramu buvo  thumbup.gif paskui namie po įspūdžių ilgai knarkė  biggrin.gif

Ei, aš nebesuprantu, gal su mano šunim kas negerai biggrin.gif Vakar keturias valandas po pievas lakstėm, maudės, lakstė į piliakalnius aukštyn žemyn, bet pavargimo jokio - pusė valandos miego ir vėl kaip torpeda namie smile.gif Ir taip pastoviai, jau ima pavydas kitus girdint, kad va, šunį nulaksčiau, miega dvi dienas tyliai...
Atsakyti