Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Sveikutes smile.gif

Jau paskutinis puslapis, bet tikiuosi pamatysit klausimą. Sakykit, kaip pilnai išnaikinti tas nelemtas erkutes, kiekviena rudenį ir pavasarį būna netekčių nuo jų ir nebežinau ka daryt. Jos atrodo neišnaikinamos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JuzTea: 24 rugsėjo 2014 - 19:04
QUOTE(JuzTea @ 2014 09 24, 19:03)
Sveikutes smile.gif

Jau paskutinis puslapis, bet tikiuosi pamatysit klausimą. Sakykit, kaip pilnai išnaikinti tas nelemtas erkutes, kiekviena rudenį ir pavasarį būna netekčių nuo jų ir nebežinau ka daryt. Jos atrodo neišnaikinamos  g.gif

Jei tai dažnas atvejis patarčiau profilaktiškai juos purkšti insekticidais nelaukiant kol problema išlįs į paviršių. Erkutės puola silpnus kaktusus. Pasirūpinkite jų tinkama priežiūra. Vasara tręškite. Insekticidus naudokite tiksliai pagal instrukciją. Per didelė jų kocentracija gali kaktusus nudeginti. Insekticidų rūšis keiskite.
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2014 09 24, 19:03)
Sveikutes smile.gif

Jau paskutinis puslapis, bet tikiuosi pamatysit klausimą. Sakykit, kaip pilnai išnaikinti tas nelemtas erkutes, kiekviena rudenį ir pavasarį būna netekčių nuo jų ir nebežinau ka daryt. Jos atrodo neišnaikinamos  g.gif

Turbūt klausiate apie voratinklines erkutes? Su jomis kovojama akaricidais. Tikrai veiksmingų kaip ir nėra. Girdėjau, kad kai kur nelegaliai prekiauja 'Actara'. Schetelig'e būna pirkti brangių purškalų.
Nuo kaktusų išnaikinti ypač nepatogu, nes per spyglius sunku prieiti nuvalyti. Retkarčiais galima nuplauti po stipria vandens srove, nešlapinant žemės. Prieinamose vietose valyti pusiau skiestu spiritu suvilgytais tamponėliais.
Atsakyti
Noriu pagirti, kad simet kaktusu kompozicijos buvo ypatingai grazios. Tikri meno kuriniai. Man nustelbe net orchidejas su visais puosniais ziedais.

Litopsiu kompozicija akvariume wub.gif
[attachmentid=233264]

Labai paprasta, bet originalu. Is pirmo zvilgsnio atrodo jog jie is tiesu zydi bigsmile.gif
[attachmentid=233265]

[attachmentid=233266]

Mano mazosios favoritai vorai, driezai (taip taip buvo ir ju tenais) ir parselis tongue.gif
[attachmentid=233267]

[attachmentid=233268]
Atsakyti
Net nežinau kaip čia pradėti, žodžiu, persikrausčiau iš tėvų į Kauną prieš kelis metus ir reikalą su sukulentais taip ir palikau gimtinėj, užmiršau ir nebesidomėjau (kaktusai išimtis, visa laika buvo mylimi ir saugomi). Bet kai apsilankiau šeštadienį parodoje tai nuo visų grožių ten buvusių, man grįžo įkvėpimas ir didelis norus "pasukulentaut" vėl. Seniai jaustas jausmas, kai viskas labai gražu ir visko nori biggrin.gif Taigi, nuvažiavau pas tėvelius ir apskabiau, kas yra išlikę iš visos gausybės kokią turėjau blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ir dar norėjau pridurti, kad NEREALI paroda ir jos vieta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2014 09 29, 17:03)
kai apsilankiau šeštadienį parodoje

O kodėl nepriėjai ir nepasisakei kas esi? Būtų buvę smagu susipažinti.

Tina,dėkui,už pastebėtus mano echinopsius wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 29 rugsėjo 2014 - 19:15
JuzTea, graži atgimstančios aistros pradžia thumbup.gif
O parodoje tikrai būkite drąsesni, prieikite ir pakalbinkite smile.gif
Atsakyti
Jei kas nebuvote parodoje galite pasižvalgyti ČIA. thumbup.gif

http://public.fotki....orizontai-2014/
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 09 29, 20:42)
Jei kas nebuvote parodoje galite pasižvalgyti ČIA. thumbup.gif

Buvau, bet vistiek smagu buvo pamatyti dar kartą.

Kaip praėjo paroda jos dalyviams? Nebuvo nuostolių ? Prie lithops'ių moterys kalbėjosi, kad keli jų buvo pavogti, todėl paskui sudėjo juos į akvariumą, kad saugiau būtų. Įsivaizduoju kaip nesmagu jų augintojai.

Man kaip parodos lankytojai įspūdį padarė žydintys adenium'ai ir kompozicijos. Labai patiko orchidėjų stovas iš medžio šakos. Labai noriu tokio. Žiūrėjau žiūrėjau kaip tokį pasidaryti ... smile.gif
Atsakyti
Na, atrodo, kad daugiau niekas nedingo. O apie litopsų dingimą aš nieko negirdėjau g.gif
Tos šakos laikančios orchidėjas yra visiškai paprastai sunertos. Atrodo, kad ten trys šakos buvo sustatytos. Kai jas statė, tai net nustebusi klausiau ar jos taip suremtos nevirs, bet patikino, kad tai tvirta. Ir jau antrą parodą išbandyta smile.gif .
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti