Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Sezono pradžia drinks_cheers.gif

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

O čia naujokėlis. Įdomu ar išsiskleis pumpuriukai.

user posted image
Atsakyti
evora
smagumėlis thumbup.gif wub.gif mano ir keli jau su žiedukais,keli tik pumpurus krauna,bet mažokai dar.. g.gif o atrodo taip vėsiai žiemojo..

Mergaitės sakykit kuo purkšt-"surūdijo"kaktusiukas,ar tai erkutė? g.gif
Atsakyti
Ar galima nopjovus karpažole- Euphorbia Trigona, įskiepyti RHYTIDOCAULON macrolobum'a jį irgi nupjauti? Karpažolė nėra didelė apie 7cm.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2014 03 10, 11:56)
Mergaitės sakykit kuo purkšt-"surūdijo"kaktusiukas,ar tai erkutė? g.gif

Aš niekaip negaliu užsiauginti normaliai vienos rūšies kaktusiukų, kai nesu kaktusininkė, tai nežinau pavadinim0 blush2.gif aš juos vadinu "pirštukais" man labai gražiai jie žydi. Ir dabar iš naujo buvau užsiauginusi pernai buvo gerai, o šiemet "surūdijo"...Svarbiausiai žiūrėjau pro mikroskopą ir nėra jokių erkučių g.gif Tikrai būtų labai įdomu nuo ko taip darosi...
Atsakyti
vidam, gal stapelijas auginat? ar jos minkštesnės, ar kokie stangrūs tie pirštukai?
mano stapelija grandiflora apipuvo, viršūnės kaip surauktos pasidarė, manau, kad arba pašalo balkone žiemą, arba erkė ir puvinys koks... persodinau, išlaužiau puvėkus, liko keli pirštai...

o pumpurų gausybė jau ir pas mus.
Atsakyti
Pas mane tylu ramu kaip niekad, isskyrus viena sulcorebutia turi kelis pumpurelius, bet ir ta kelis metus iseiles nudziovindavo-tai ir siemet nieko nesitikiu is jos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 03 10, 20:31)
Aš niekaip negaliu užsiauginti normaliai vienos rūšies kaktusiukų, kai nesu kaktusininkė, tai nežinau pavadinim0 blush2.gif aš juos vadinu "pirštukais" man labai gražiai jie žydi. Ir dabar iš naujo buvau užsiauginusi pernai buvo gerai, o šiemet "surūdijo"...Svarbiausiai žiūrėjau pro mikroskopą ir nėra jokių erkučių g.gif Tikrai būtų labai įdomu nuo ko taip darosi...

ar ne tokie "pirštukai"? g.gif
mano tai šis serga verysad.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2014 03 11, 09:49)
ar ne tokie "pirštukai"? g.gif
mano tai šis serga verysad.gif

Aha, tokie smile.gif pas mane yra dviejų rūšių, vieni tokie ilgesni ir plonesni, o kitas lygiai toks pats. Ir svarbiausiai kiek aš jų turėjusi, visiems tas pats nutinka verysad.gif Dar pas jus gražiai atrodo. Mano baisesnis. Stapelijas pažįstų, irgi būna kad pajuosta, išpjaustau, bet gerai atauga.
O šituos vakar dar kartą per mikroskopą apžiūrėjau, na jokių kenkėjų g.gif tokios kaip rūdys, net kaip pabarstyta atrodo.Naujus leidžia, gražiai žali, po kiek laiko ir jie parūduoja. Gal sakau kokia grybinė liga g.gif pas mano krikšto mamą kriaušės lapai tokie pasidaro.Pabandysiu nupurkšti su SCORE. Man taip patinka jų žiedai ir nejaugi dėl kažkokio bieso, teks atsisakyti verysad.gif

Čia tas kairėje pirmais metais, o antras antrametinis ir jau matosi rūdžių

user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 11 kovo 2014 - 10:41
QUOTE(Vidam @ 2014 03 11, 10:26)
Aha, tokie smile.gif pas mane yra dviejų rūšių, vieni tokie ilgesni ir plonesni, o kitas lygiai toks pats. Ir svarbiausiai kiek aš jų turėjusi, visiems tas pats nutinka verysad.gif Dar pas jus gražiai atrodo. Mano baisesnis. Stapelijas pažįstų, irgi būna kad pajuosta, išpjaustau, bet gerai atauga.
O šituos vakar dar kartą per mikroskopą apžiūrėjau, na jokių kenkėjų g.gif tokios kaip rūdis, net kaip pabarstyta atrodo.Naujus leidžia, gražiai žali, po kiek laiko ir jie parūduoja. Gal sakau kokia grybinė liga g.gif pas mano krikšto mamą kriaušės lapai tokie pasidaro.Pabandysiu nupurkšti su SCORE. Man taip patinka jų žiedai ir nejaugi dėl kažkokio bieso, teks atsisakyti verysad.gif

Šita nuotrauka dar jo sveiko-pernykštė,o dabar šiek tiek parudavęs cool.gif ir aš tuos ilgesnius pirštukus turiu-ta pati situacija"surūdiję".SCORE kriaušėms gerai,bet kaži ar čia tos pačios rūdys g.gif
Bijau kad kiti kaktusai neapsikrėstų cool.gif
Atsakyti
Mano kitų yra kad atsiranda kokie sukamštėjimai, bet ne rūdys. Score yra nuo daug ligų...manau vis tiek išbandysiu. Pernai, kai purškiau lauko augalus su topazu, tai ir tuos pirštukus nupurškiau, bet nepadėjo. Šiemet tie ilgesni, tai iš vis baisūs, jau pasiruošusi buvau išmesti, bet pamačiau kad naujus augina žalius ir vėl palikau smile.gif aš juos tik dėl žiedų laikau, nes šiaip jie tokie paprastučiai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 03 11, 10:50)
Mano kitų yra kad atsiranda kokie sukamštėjimai, bet ne rūdys. Score yra nuo daug ligų...manau vis tiek išbandysiu. Pernai, kai purškiau lauko augalus su topazu, tai ir tuos pirštukus nupurškiau, bet nepadėjo. Šiemet tie ilgesni, tai iš vis baisūs, jau pasiruošusi buvau išmesti, bet pamačiau kad naujus augina žalius ir vėl palikau smile.gif aš juos tik dėl žiedų laikau, nes šiaip jie tokie paprastučiai biggrin.gif

Tada man reikia pabandyt su CHAMPION nes šiandien kaip tik purkš medžius,gal nenugalabysiu visai g.gif
Atsakyti
Išbandyti galit, nes ne kažkoks deficitas, jei ką atsipirksit. Tik manau gal reiktų kiek silpnesnio tirpalo negu medžiams g.gif o būdą kaip padėti reiktų pagaliau rasti, jei nieko nebadysim, tai taip ir kankinsimės mirksiukas.gif nes savaime tikrai nepraeina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 11 kovo 2014 - 11:37