Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Vajėj, kokie gražūs žiedai wub.gif Aš kiek kaktusų esu turėjusi (sūnus iš visur tįsdavo ), tai nei vienas nėra žydėjęs - užauga didžiuliai, bet džiugesio nesuteikia.... Atidaviau mamai į mokyklą. Bet va sukulentai pas mane ima viršų ax.gif Savo forma ir įvairove tokie spalvingi visi, kad smagu patyrinėti, pažiūrėti kaip auga. thumbup.gif Vis pamatau kokį retesnį, įdomesnį - nusiperku wub.gif Bandysiu plėsti savo kolekciją mirksiukas.gif Bet iš žydinčių nieko daug neturėjau - žydėjo tik huernia ir rhipsalis smile.gif
Sakykit, gal kažkokių specialių priemonių imatės, siekdamos sulaukti akis džiuginančių žiedų? Tarkim, gal spec. žemė, gal tręšimas ir pan.? g.gif Aš turiu kaktusų trąšų, tai kartą į mėn.patręšiu ir tiek. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(angulyte @ 2014 08 28, 09:46)
Vajėj, kokie gražūs žiedai  wub.gif  Aš kiek kaktusų esu turėjusi (sūnus iš visur tįsdavo ), tai nei vienas nėra žydėjęs - užauga didžiuliai, bet džiugesio nesuteikia.... Atidaviau mamai į mokyklą. Bet va sukulentai pas mane ima viršų  ax.gif Savo forma ir įvairove tokie spalvingi visi, kad smagu patyrinėti, pažiūrėti kaip auga.  thumbup.gif  Vis pamatau kokį retesnį, įdomesnį - nusiperku  wub.gif Bandysiu plėsti savo kolekciją  mirksiukas.gif Bet iš žydinčių nieko daug neturėjau - žydėjo tik huernia ir rhipsalis  smile.gif
Sakykit, gal kažkokių specialių priemonių imatės, siekdamos sulaukti akis džiuginančių žiedų? Tarkim, gal spec. žemė, gal tręšimas ir pan.?  g.gif  Aš turiu kaktusų trąšų, tai kartą į mėn.patręšiu ir tiek.  ax.gif

angulyte, kaktusams kad žydėtų reikalingas ramybės periodas. T.y sausas laikotarpis ir vėsesnė oro temperatūra. Tai gal tave parodoje pamatysime su sukulentais? smile.gif
Dar truputis šios vasaros žiedų
user posted image
user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 08 28, 14:17)
angulyte, kaktusams kad žydėtų reikalingas ramybės periodas. T.y sausas laikotarpis ir vėsesnė oro temperatūra. Tai gal tave parodoje pamatysime su sukulentais?  smile.gif

Pradžiai žadu atvažiuoti į jūsų visų kolekcijas pasižiūrėti ir seilę pavarvinti. wub.gif
Atsakyti
Dalele, baisiai gražios nuotraukytės ir žiedai thumbup.gif
Atsakyti
Dalele, visi žiedai labai gražūs smile.gif bet Gymnocalycium saglionis tiesiog užbūrė wub.gif vienu metu tiek žiedų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2014 08 28, 16:41)
Dalele, visi žiedai labai gražūs smile.gif bet Gymnocalycium saglionis tiesiog užbūrė wub.gif vienu metu tiek žiedų bigsmile.gif

Kažkoks šitas Gymnocalycium saglionis gerulis smile.gif Palyginti su mano senuoju daug gausiau žydi ir žiedai didesni.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 08 28, 09:24)
Mano wessneriukai kai kurie žydėjo, o kai kurie tik masę augino  smile.gif .

Grazu wub.gif o kokie zydejusiu wesneriuku echinopsiu vardai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 08 28, 18:13)
Grazu  wub.gif o kokie zydejusiu wesneriuku echinopsiu vardai?  ax.gif

1. Paprastas echinopsio hybridas baltais žiedais
2. Beate
3. Santa
3. Sterntaler
4. Tiksliai negaliu pasakyti kuris, tad neklaidinu ir pavadinimo nerašau.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 08 24, 16:06)

Dabar vaikai išauginti, gyvena atskirai, o aš karaliauju bute tarp kaktusų, akvariumo ir 2 kačių. Liux gyvenimas thumbup.gif

O kaip sekasi suderinti kaktusus ir kates? bigsmile.gif
Atsakyti
Va taip:

user posted image
user posted image

Kenkėjiška veikla neužsiima, nebent kokią musę ar naktinį drugelį gaudo, tai yra pasitaikę netyčia numesti. Juodoji labai buvo pamėgusi kalėdinius kaktusus graužti ir žaisti. Teko sukelti aukščiau, kad nepasiektų.
Kažkada turėjau ryžą katiną, tai tas buvo visų baltų, pūkuotų kaktusų fanas. Prieina prie palangės, pasistoja ant užpakalinių kojų, priekinės kojos nagais užkabina vazono kraštą ir verčia. Kai viskas ištykšta ant grindų-pūkuotąjį kaktusiuką naudoja vietoj kamuoliuko. Teko visus pūkius išsinešti į darbo kabinetą.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 08 28, 23:14)

Kitoks nei ju foto. Isivaizduoju, kad jie visi kitaip realybej atrodo.
Atsakyti
Dalele wub.gif

O aš vis dar kviečiu į parodą.Ne tik pasižiūrėti,bet ir sudalyvauti drinks_cheers.gif

user posted image

Parodą pristatantis klipukas
Atsakyti