Ir man tos dorstenijos užkliuvo. Jau impulso pagauta bėgau knygoje skaityti apie jas, bet... sumislijau, kad žurnalistė ne kaktusų profesionalė.
Superinis derinys- talentas+ hobis
Aš vakar irgi savo inventorizaciją atlikau-280 . Smarkiai apsimažinau, o buvo rudeny -338. Reiks per metus 20 pridėt (aišku, jei nenumarinsiu dar kokio).
QUOTE(evora @ 2014 08 25, 09:13)
Ir man tos dorstenijos užkliuvo. Jau impulso pagauta bėgau knygoje skaityti apie jas, bet... sumislijau, kad žurnalistė ne kaktusų profesionalė.
Aš vakar irgi savo inventorizaciją atlikau-280 . Smarkiai apsimažinau, o buvo rudeny -338. Reiks per metus 20 pridėt (aišku, jei nenumarinsiu dar kokio).
O aš kaktusų savo niekada neskaičiavau, net įdomu dabar pasidarė kiek turiu. Manau, kad iki 100. Kada nors reikės paskaičiuoti
Aš irgi rimtai savų neskaičiavau turėtų būti virš dviejų šimtų. Numirusius tai greitai naujais pakeičiu
Ortija - sveikinimai , labai drąsus žingsnis bendrauti su žiniasklaida, kuri dažnai kai ką savaip-kitaip supranta, man tai kažko ta Afrika užkliuvo Bet kaip smagu pamatyti 'ūkį' , ach galėjo daugiau nuotraukų sudėti. Sėkmės auginant!
Ortija - sveikinimai , labai drąsus žingsnis bendrauti su žiniasklaida, kuri dažnai kai ką savaip-kitaip supranta, man tai kažko ta Afrika užkliuvo Bet kaip smagu pamatyti 'ūkį' , ach galėjo daugiau nuotraukų sudėti. Sėkmės auginant!
Man irgi Afrika uzkliuvo buciau patikejus, jei Kanarai butu pamineti, nes zinau, kad ji ten visus kalnus iskopinejus
Daugelio nuomone kaktusai Afrikos dykumose auga. Labai nustemba, kai daugiau papasakoji apie juos.
Kaip jūsų Wesneriukai laikosi? Ar labai paaugo, ar nėra netekčių, o gal žydėjo?
Manieji tik keli rodė norą augti, bet liepos trečią savaitę palaisčiau ,,Delfan''. Oi, kaip patiko Tuoj atsigavo ir ūgtelėjo. Dovanėlė bešaknė 12 mm. šaknytes užaugino, o lig tol taip ir tupėjo be gyvybės požymių. Dičkis astrofitumas naujus pumpurus sukrovė. Gaila tik, kad kažkokie neįspūdingo dydžio:
Kaip jūsų Wesneriukai laikosi? Ar labai paaugo, ar nėra netekčių, o gal žydėjo?
Manieji tik keli rodė norą augti, bet liepos trečią savaitę palaisčiau ,,Delfan''. Oi, kaip patiko Tuoj atsigavo ir ūgtelėjo. Dovanėlė bešaknė 12 mm. šaknytes užaugino, o lig tol taip ir tupėjo be gyvybės požymių. Dičkis astrofitumas naujus pumpurus sukrovė. Gaila tik, kad kažkokie neįspūdingo dydžio:
Ačiū už gerus žodžius. Smamose ir atsiranda noras skaičiuoti kaktusus. Bet sukulentų tai ne. Labai netvarkingi jie.
Nu nusprendžiau tapti žiniasklaidos žvaigždė. Kaip bunke. Kitas straipsnis bus apie padidintas dvi kūno dalis. Suapvalėjusias, sustangrejusias ir su spygliais. Pribloškiantis kūno kaktusininkės kūno pokytis. Nenustebkite. O gal net kokį lietuvišką kaktusą endemiką atrasiu. Ir jo spiritinė uzpiltinė gydys nuo per didelio plepumo.
Nu nusprendžiau tapti žiniasklaidos žvaigždė. Kaip bunke. Kitas straipsnis bus apie padidintas dvi kūno dalis. Suapvalėjusias, sustangrejusias ir su spygliais. Pribloškiantis kūno kaktusininkės kūno pokytis. Nenustebkite. O gal net kokį lietuvišką kaktusą endemiką atrasiu. Ir jo spiritinė uzpiltinė gydys nuo per didelio plepumo.
oi, Ortija kaip parašė.... Gal tikrai reikia vietoj grybų išeiti į lietuviškus miškus kaktusų ieškoti. Gal koks atsiras.
evora, Wesneriukai gyvi sveiki. Pfu pfu pfu bar bar bar Besakne svajone irgi atrodo pradejo saknytes augintis, ir ta atskyrimo zaizda apdziuvo. Labai truksta vasaros, galetu dar silta pabut, sutvirtetu daugiau.
Tai jau tikrai vasara dar galėtų pabūti. Dar kokį mėnesiuką pasilepintų kaktusiukai. Atrodo taip neseniai keikėm karščius, o dabar jau tikras nejaukus ruduo. Vakar, pareinant namo, staigiai sukilo vėtra, tai vos, vos užteko jėgų eiti prieš vėją. O dar lyt pradėjo. Net reikėjo užsimerkti nuo vėjo gūsių-tokie smarkūs buvo. Net iš kažkokio kiemo atpūtė plastmasinį šiukšlių konteinerį. Tik spėjau laiku atšokti, vos nepriplojo. Mačiau nunešė į gatvės vidurį. Taip vieną akį pusiau pramerkusi, šlapia laimingai pasiekiau namučius.
Mano Wesneriukai irgi gyvi,gerokai ūgtelėję Vienas echinopsis žydėjo,bet jis su žiedu ir atkeliavo.Kiti pumpurus augint nustojo.
Aš dar naiviai tikiuosi,kad šiluma dar ne visam laikui mus paliko bus dar gražių dienų
Aš dar naiviai tikiuosi,kad šiluma dar ne visam laikui mus paliko bus dar gražių dienų
sveikos, ilgokai buvau kaktusus apleidus, sode gyvenau, o jie bute vienišavo, bet nieko, viskas o.k. wessneriukai tvarkingi, vienas bando pumpura per plaukiukus kelti, bet kaži, ar bespės. O paprastieti echinopsiai rausvi nustebino, po pavasarinio žydėjimo, šiąnakt vėl tris žiedus išskleidė, nebesitikėjau rudeniop Galvoju, ar mažiukus irgi reiks palikti balkone žiemoti, ar visgi į butą nešti?
Mano wessneriukai kai kurie žydėjo, o kai kurie tik masę augino . Visi prigijo ir šaknis išleido. Tik nežinau ar sulauksiu daugiau žiedų, nes geriausiu atveju +19- 20C. Kai kurios dienos saulėtos, bet naktys tai jau stipriai vėsta. Reikia džiaugtis, kad tik šalnų dar nėra .