Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Migmig super atrodo tavo augintiniai. Jau gali leisti knygą su iliustracijomis ir patarimais kaip pražydinti kaktusus thumbup.gif

QUOTE(Ortija @ 2014 08 24, 10:50)
Mig Mig --- tu nereali su savo kaktusais. Bet .... vaikai uzauga, iskeliausi i darbus ir kas tavo kaktusus augins? Man tai labai dabar nebegera nuo ju... naslaiciu.... Dar nemetau, bet seklos kaktusu jau antri metai dulka.  Turesi versla daryti kaktusini smile.gif

Vaikai užauga, namus palieka, o kaktusai liks ištikimi biggrin.gif. Kokį 30 metelių padirbės ir pensija jau atbildės. Vėl galės džiaugtis savo spygliuotaisiais augintiniais.
Nu netikiu, kad Migmig kada išsikapstys iš kaktusąligės. Liga stipriai pažengusi ... biggrin.gif
Atsakyti
Mesiu darbą, vaikus, viską, bet jau kaktusų tai tikiuosi mesti nereikės lotuliukas.gif

O jei rimtai, kolkas negalvoju kas bus kai bus, kas gi ten žino, kaip toliau bus cool.gif ir dabar laiko dziaugtis labai mazai turiu,padeda mama mano - ji irgi kaktusų fanė cool.gif
Atsakyti
Jei jau prilipai prie kaktusų, tai ar vaikai dideli, ar maži -vistiek visiškai negali jų atsikratyti. Kad ir mažai laiko turi, bet vis kažkiek atspariausių, mylimiausių išlieka. Sunkiausia, kai vaikai dar tokio amžiaus, kai gali sugalvoti čiupti kaktusą, nes nežino koks jis pavojingas. O paskui tik lengvyn viskas. Man visada jie buvo džiaugsmas ir atgaiva po visų darbų, stresų ir gyvenimo nesėkmių. Net atrodo, kad ir visokie pūkiai mažiau puolė, nors ir actaros nežinojau.
Dabar vaikai išauginti, gyvena atskirai, o aš karaliauju bute tarp kaktusų, akvariumo ir 2 kačių. Liux gyvenimas thumbup.gif
Bet vaikai dar dažnai prisimena, kaip būdavo baisu užkliudžius ir numetus kaktusą nuo palangės. Nes esu rinkusi kaktuso likučius, bliovusi, ir sakiusi,,Turiu vienintelį džiaugsmą ir to negalite pasaugoti...'' Taip ir prisimena mano ašaras.
Dabar su baime laukiu anūkų-juk reiks pasaugoti, o aplink kaktusai... Neišmesi juk visų lauk. Bet turiu vilties, kad gal bent kuris anūkas susidomės kaktusais ir bus kam savo plantacijas perleisti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 08 24, 12:28)
Va del sios priezasties as ju daug ir neuzsiveisiu, nes laiko kiek reik.
Papildyta:
Bet kokiu atveju kaktusai maziau demesio reikalauja, nei kokios orchidejos.

Čia alkoholikas apie butelių pridavimą , maždaug sako mesiu gerti, nes su bonkom daug vargo. Tipo nepirksiu daugiau kaktusų.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 08 24, 14:06)
Jei  pūkiai mažiau puolė, nors ir actaros nežinojau.
Dabar vaikai išauginti, gyvena atskirai, o aš karaliauju bute tarp kaktusų, akvariumo ir 2 kačių. Liux gyvenimas thumbup.gif
Bet vaikai dar dažnai prisimena, kaip būdavo baisu užkliudžius ir numetus kaktusą nuo palangės. Nes esu rinkusi kaktuso likučius, bliovusi, ir sakiusi,,Turiu vienintelį džiaugsmą ir to negalite pasaugoti...'' Taip ir prisimena mano ašaras.

Maniškiai nedaužė vazonų. Gal dėl to kad, jie tuos kaktusus ir atsinešė. Tai tokio siaubo nepatyrė. Gal ir šiaip ramūs.
Dabar turiu apie 300 kaktusų ir kitų sukulentų gal ir kokius
200... Bet dar sodas, dar kiemukas, didelė troba, kelionės, darbas, vaikai, kasdieniai buities darbai, verslas. Tipo keramika... Verslas... Žiauriai smagu maivytis. Bet augaliukų jau gaila pasidaro. Apleidau. Ir labai abejoju ar anūkams mano mamiliarijų reikės. Bet vistiek pirksiu dar kaktusų.
Atsakyti
paskaičiau ir tokia tingine pasijutau. Mūsuose viskas apleista: butas, palangės, sodas- viskas prašosi atidesnio priėjimo doh.gif kaktusus tyčia suskaičiavau- vos 59 ir tie atspariausi atlaiko mano išvažiavimus bei pamiršimus lotuliukas.gif O jau apie daržą kurį kartais tik ponas dievulis palaisto ir kažkaip ten sugeba visokie pomidorai kopūstai išlikti beigi užauginti kažką tai ir pačiai keista. lotuliukas.gif Randarbiai ir kiti grožiai irgi kupetomis nepabaigtų suversta blush2.gif

Kaip jūs viską suspėjate? blink.gif
Atsakyti
O tai juk visos visko tikrai nesuspėjam. Bet kuo vyresnis daraisi, tuo mažiau dėmesio kreipi, kad kažko nesuspėji. Išmoksti sau leisti veikti, tai kas tuo metu labiau patinka, na kartais sakai žodį ,,reikia'' ir prisiverti daryti. Bet ateina laikas. kai pradedi gyventi sau ir mėgautis nors mažomis gyvenimo smulkmenomis.

Enija, 59 kaktusai labai gražus rezultatas. Kiti apie tiek tik dar svajoja. Pavydžiu tau- ateityje dar pirmas šimtas-kiek dar laukia džiaugsmo.

Ortija, maniškiai tyčia vazonų nedaužė, bet dviems bernams besiuntant, pasitaikydavo netyčiukų. O kaip aš tau pavydžiu tos keramikos. Jei tik turėčiau galimybę sėdėčiau prie to molio neatsitraukdama. O taviškiai molinukai man labai, labai fainuoliai. Ar pagalvojai, kokia tu pomėgiais turtinga? O juk yra žmonių, kurie nežino ką veikti-nieks neįdomu.
Atsakyti
QUOTE(Ortija @ 2014 08 24, 14:55)

Dabar turiu apie 300 kaktusų ir kitų sukulentų  gal ir kokius 200 <...>
, verslas.  Tipo keramika...

čia gal apie tave g.gif
http://m.lrytas.lt/n...74#.U_oLXzzHuMk
Atsakyti
As jau skaiciau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2014 08 24, 18:02)

Nuotrauka mano, bet dorstenijos kaktusų nevadinau.
Atsakyti
QUOTE(Ortija @ 2014 08 24, 19:51)

Na, žinok, tavo augintiniai tikrai neatrodo nei suvargę, nei apleisti, nei našlaičiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ortija @ 2014 08 24, 20:51)

O aš galvoju, nuo kada dorstenijos kaktusais patapo g.gif Gal kažko nežinau lotuliukas.gif Bet taip, tai straipsnis labai patiko, su įdomumu perskaičiau smile.gif
Atsakyti