Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Tos dėmės panašios į senėjimo, bet daugiausia jų tik vienoje nuo saulės nusuktoje pusėje. O pro jas pradėjo ryškėti kažkokie juoduliai. Jau tikrai maniau, kad koks grybas įsimetęs.

Opuncija kai žydi ir man patinka, bet va spygliukai , tai tikra stichinė nelaimė. Užtenka tik aplink apžiūrėti ir jau turtinga. Kaip mano sūnus sako:iš oro. Dėl to visų, kad ir gražiausių atsikračiau, tik ši beliko į laiptinę ištrenkta. Bet jai tas Sibiras gerai, ypač žiemą, kai gauna šalčio. Jei laikyčiau kambaryje-tikriausiai nežydėtų nepabuvus šalčiau.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 08 20, 19:59)
Ploviau kambario langus <...>
Išmečiau. Paskui vėl iš kibiro išsitraukiau-nusprendžiau atlikti skrodimą. Taip sakant, kad ne veltui būtų paaukota. Susikaupiau ir lyg koks sadistas šnai per pusę...

Geriau jau tu langų nebeplauk lotuliukas.gif
Jei rimtai tai ir aš linkusi į chirurgiją. Ir kaip chirurgė chirurgei pasakysiu, kad reikia pjauti ten kur yra problema, o ne ten kur sveika kaktuso dalis. Tada darai skersini ir išilgini pjūvius ir nustatai kiek "liga" pažengusi. O tada rašai išvadą, kad nu joks parazitas nenuskriaudžia kaktusų labiau nei chirurgas lotuliukas.gif
Tą viršūnę tai tikrai ištraukčiau iš šiukšledežės. Gaila tokio gražuolio ax.gif

Rodau savo šių metų žiedus:

Frithia pulchra
user posted image

Chamaecereus silvestrii
user posted image

Schlumbergera truncata
user posted image

Gymnocalycium baldianum
user posted image

Huernia aspera
user posted image

Mammilaria pilcayensis
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2014 08 22, 15:12)
O tada rašai išvadą, kad nu joks parazitas nenuskriaudžia kaktusų labiau nei chirurgas  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif pasicitavau, nes labai smagu skaityti.
Žiedai nuostabūs. Mano šių metų pirkiniai pažydėjo man išvažiavus. Radau tik susuktas špygas ir sėklų pas kai kuriuos lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai jau nebežinau ir kaip jaustis. Pademonstravau kaktusų chirurgiją, kad kiti praktinės patirties įgytų ir be reikalo negalvotų blogai apie savo panašius atvejus. O likau vos ne sadistų sadistė. g.gif biggrin.gif

Norvide , gražūs žiedeliai, gražios ir nuotraukos. Patinka man tokios didelės, kai pamatai iš kart tik OH thumbup.gif Pagal mane- grožio niekada ne per daug.
Turiu ir aš kelis žiedelius. Birželio mėnesio naujokėliai, kur tapatybę padėjote nustatyti.

user posted image
user posted image

Kasmetiniai darbštuoliai.
user posted image
user posted image
user posted image

Ir žydėjimo čempionai-tik baigia žydėti ir vėl pumpurai skleidžiasi. Taip visą vasarą.

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 08 22, 16:11)
Tai jau nebežinau ir kaip jaustis. Pademonstravau kaktusų chirurgiją, kad kiti praktinės patirties įgytų ir be reikalo negalvotų blogai apie savo panašius atvejus. O likau vos ne sadistų sadistė. g.gif  biggrin.gif

Baik tu, viskas su tavim gerai ! Tiesiog papjovei kaktusą, kad šis daugiau nesikankintų lotuliukas.gif

Gražios ir tavo kaktusų nuotraukos wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Enija @ 2014 08 22, 15:10)
. Radau tik susuktas špygas ir sėklų  pas kai kuriuos lotuliukas.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Gerai, kad vis dar kažkas žydi thumbup.gif Gražu labai wub.gif
Mano dar kai kurie irgi neiega smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Migmig @ 2014 08 23, 00:27)
Gerai, kad vis dar kažkas žydi thumbup.gif  Gražu labai wub.gif
Mano dar kai kurie irgi neiega smile.gif

user posted image

user posted image

wub.gif prašau parašyti šių dviejų pavadimus kad žinočiau apie ką svajoti ax.gif Dieviškas vaizdas, ypač to mazgiaus kaip degtukas dydžio wub.gif

Kaip manot ar matucana dar sugebės pražįsti? Turi pumpurą, sėsi kambaryjr vakarų pusėje. g.gif
Atsakyti
Antrasis-Turbinicarpus krainnzianus Minimus form Davoxtha B, Hidalgo TCG 9101,
pirmasis-Copiapoa barquitensis
smile.gif
Manau dar spės Matucana sužydėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Migmig @ 2014 08 24, 01:29)
Antrasis-Turbinicarpus krainnzianus Minimus form Davoxtha B, Hidalgo TCG 9101,
pirmasis-Copiapoa barquitensis
smile.gif
Manau dar spės Matucana sužydėti smile.gif

dėkoju wub.gif
Atsakyti
Mig Mig --- tu nereali su savo kaktusais. Bet .... vaikai uzauga, iskeliausi i darbus ir kas tavo kaktusus augins? Man tai labai dabar nebegera nuo ju... naslaiciu.... Dar nemetau, bet seklos kaktusu jau antri metai dulka. Turesi versla daryti kaktusini smile.gif
Atsakyti
Va del sios priezasties as ju daug ir neuzsiveisiu, nes laiko kiek reik.
Papildyta:
Bet kokiu atveju kaktusai maziau demesio reikalauja, nei kokios orchidejos.
Atsakyti